annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6154772
Et andet syn 1341707
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1216799
Jesu ord 950220
Spirituel omsorg 851944
Galleri
Den nye synagoge i Berlin
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 109 gæster og 22 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 4 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31347 - 05/01/2021 19:31 Panteisme
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hvad er panteisme?
For mig er det egentlig blot: Alt er Gud. Gud er Alt – og nok også mere end Alt.

Egentlig var det vist Hanskrist, der hæftede den betegnelse på mig, hvorefter jeg i Wikipedia så, at det betyder netop dette: Gud er Alt. Alt er Gud.
Jeg blev så klar over, at jeg længe har fornemmet noget i den retning - i hvert fald at alt er guddommeligt - ligesom den fornemmelse at altings væren er et mirakel – set i forhold til det absolutte intet.

Men idéen om panteisme er jo ikke ny, og ser man på, hvad Wikipedia fortæller herom – helt tilbage fra de oldgræske filosoffer – kan man hurtigt blive godt og grundigt forvirret. Men gå bare i gang, hvem der har lyst blinker

Min oplevelse er, at kosmos, universet – universerne – ER Gud, fordi Gud ER alt, men om Gud er endnu mere end dét, det er jeg uvidende om.
Det er derfor jeg siger, at jeg er agnostisk (uvidende) panteist.
Og når jeg sætter gåseøjne om ”teist”, er det fordi ordet "Gud" er så forslidt og af mennesker påklistret så mange egenskaber, som jeg tror er mislykket menneskeværk.
Dertil kommer at jeg opfatter det som frækt og uforskammet at bruge ordet Gud – lidt på linje med at gå ind på Amalienborg Slot til dronningen og bare sige Margrethe - bare endnu værre blinker

DEN STORE DANSKE nævner en betydningsfuld person i panteismen fra 1600-tallet: Filosoffen Baruch de Spinoza.
Citat:
”Baruch Spinozas identifikation af Gud med naturen, dvs. hans lære om Guds immanens i verden, betragtes som prototypen på panteisme.” (”pan” betyder jo altomfattende)

Også Kristeligt Dagblad Kristeligt Dagblad omtaler Spinoza, som set med filosofihistoriker Carl Henrik Kochs øjne:
Citat:
”For Spinoza selv er det guddommelige lig med naturen. Gud er universel og ikke en person, men Gud er også i mennesket, fordi mennesket er et naturprodukt."

Når jeg spørger mig selv, hvorfor jeg oplever panteisme som sandhed, kan jeg ikke svare, men jeg mindes tyste vandringer i en subtropisk mennesketom urskov på vej op til et lille mennesketomt kloster, hvor jeg mødte en Kristus Ikon, der lærte mig kærlighed. Og vandringerne lærte mig ærbødighed overfor urskovens harmoni – at forstyrre så lidt som muligt.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31348 - 06/01/2021 20:18 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Jeg har p.t. intet at lave idag, så jeg blander mig her for sjov.

Jeg mindes, at du vistnok engang allerede har lavet en lignende tråd, hvor Hans K kaldte dette for et af dine nye troseksperimenter, som jeg dog ikke kan finde så let her? Desuden har vi også flere steder i forvejen diskuteret noget om det emne.

Du: "Dertil kommer at jeg opfatter det som frækt og uforskammet at bruge ordet Gud – lidt på linje med at gå ind på Amalienborg Slot til dronningen og bare sige Margrethe - bare endnu værre."

Jeg opfatter det som blasfemi, at du sammenligner hendes majestæt med en guddom. Alle mennesker er vel lige ifølge dig istedet for religiøse overmagter, særlige titler og en speciel status i samfundet, fordi du har i en anden tråd kritiseret folks strid imod hinanden om deres uniformer med forskellige grader i et hierarki? ´Det guddommelige´ (en guddom) idag blander sig jo heller ikke i politiske love vedrørende menneskehedens uenighed til forskellige navne, ord og begreber som vores - Trosfrihed.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31350 - 07/01/2021 00:15 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Jeg ser, at mit forsøg på at forklare en ærbødighed, der gør det til en frækhed at bruge ordet: Gud er mislykkedes - i hvert fald i dine øjne - men jeg tror, du alligevel fik fat i, hvad jeg mener - og jeg kunne naturligvis ikke drømme om at ligestille Danmarks majestæt med Gud blinker

Jeg har set, at der er alvorlig kritik af panteismen i Kristeligt Dagblad:
Citat:
For sagen er jo, at hvis Gud er identisk med universet og alt, hvad der er deri, ja, så er Gud lige så meget til stede i alt dét, vi kalder ondt, som i dét, vi kalder godt.
og
Citat:
For at konkludere: Panteismen er i sine grundlæggende antagelser og i alle sine mange forklædninger og fremtrædelsesformer, i Asien som på Bornholm, i absolut modstrid med den kristne tro og den kristne verdensforståelse; og der er grund til at advare mod at lade sig besnære af alle forsøg på at fremstille og sælge panteisme som den højeste og mest avancerede åndelighed.
Som evangelisten Johannes klart siger det: ”Tro ikke enhver ånd, men prøv ånderne, om de er af Gud.”
Som jeg ser det, udspringer denne kritik fra den kristne opfattelse: at vi mennesker er noget særligt, der er hævet over alt andet i denne verden.
Det giver mig mistanke om, at vi mennesker måske ikke helt har forstået Jesus, men måske i Jesus ordene har tildigtet os selv en højere værdi og position i verden, end vi faktisk har.
Det kan jo let være sket i de mange år, hvor det kristne budskab alene gik fra mund til mund - og det kan vel også være sket for Paulus i hans åbenbaring.

I hvert fald ser jeg for mig den mulighed, at vi - alt for mange - mennesker mere ydmygt og kærligt kunne forholde os til den guddommelige verden, vi selv er en del af.
Menneskelig ondskab ville så nok især være forårsaget af en mangel på inspiration til ydmyghed og kærlighed - en inspiration, der kunne genoprettes.
Og harmonien med den del af naturen, der ikke er os, ville så nok inspirere os til ikke at "forstyrre" for meget - f.eks. hverken med for meget CO2 fra overdreven ild, som planter og træer ikke kan nå at opsuge, eller forstyrrelse af økologiske sammenhænge, der frister diverse former for smitte til at angribe os - og meget andet smiler

Ydmyghed - Kærlighed - Harmoni.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31351 - 07/01/2021 14:28 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Tilføjelse:
Kristeligt Dagblad udlagde panteisme som, at "Gud er identisk med universet".
I min "panteisme" drister jeg mig ikke til at tro noget om, hvad Gud ER.
Det er fuldt tilstrækkeligt for mig at tro/fornemme/opleve, at alt er guddommeligt.

Antydninger herom kan man finde i Lukasevangeliets kapitel 17:
Citat:
V20 Da farisæerne spurgte Jesus,
hvornår Guds rige kommer,
svarede han:
”Guds rige kommer ikke, så man kan
iagttage det; V21 man vil heller ikke
kunne sige:
Se, her er det! Eller: Se dér! For Guds
rige er midt iblandt jer.”
og i det vist endnu ældre - forsvundne - og genfundne - Thomasevangeliet, logion 113:
Citat:
Hans disciple sagde til ham:
”Hvornår vil riget komme?”
”Det vil ikke komme efter forventning.
De skal ikke sige: ”Se her!” eller: ”Se der!”
Men faderens rige er spredt over Jorden, og mennesker ser det ikke.”
M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31353 - 07/01/2021 21:17 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Måske jeg ikke længere blander mig ligesom med kategorien Kristendom om jeres forskellige trosretninger, der ligesom dronningens slot for hendes majestæt også ligesådan er jeres personligt egne hjemsteder. Jeg besøger aldrig folks religiøse bygninger, fordi de tilhører privat kun dem selv og ikke Riget. Efter mit svar til dig så jeg på TV2 News noget relevant om amerikanske demonstranters aggressive angreb på USA regeringens Washington D.C. bygning. Selvom Dronning Magrethe i Danmark lever langt mere økonomisk rig og materialistisk bedre end flertallet af borgere i samfundet opfordrer jeg aldrig til voldelig oprør i en kamp imod andre medmennesker og deres ting. Nogle af mine gæster i min bolig respekterer ikke mine husregler. Ingen lytter til vrede, fordi dette opildner kun til mere had og idag bad jeg derfor som sædvanligt igen på den pæne måde en irriterende ryger om noget plads til mig uden røgen på stedet der, hvor hun uden psykopatiske træk øjeblikkeligt i venlighed flyttede sig længere væk. Jeg bekriger ikke monarkiet og regeringen, men hvorfor synes du, at man ikke skal omtale dronningen ved hendes menneskelige fornavn? Jeg har eksempelvis en uforklarlig rolle i samfundet istedet for et eller andet særligt.

Jeg er delvist enig med både dig og Hans K om guddommelighed. Tænk på ABC´s ord om bogen et kursus i mirakler, hvor alt er en illusion og dog alligevel en del af Guds bevidsthed. Jeg er intet og alt - Jeg er.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31355 - 08/01/2021 13:43 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Jeg ser, at mit forsøg på at belyse ærbødighed overfor det guddommelige - med dronningen som eksempel - er mislykket, og jeg erkender, at det nok ikke er muligt at sammenligne ærbødighed overfor det største af alt med nogen anden ærbødighed blinker

Angående miraklet - som jeg oplever det - at alt ER, og det endnu større: at alt er guddommeligt - så er det jo ikke noget, jeg vil missionere, det er blot som jeg oplever tilværelsen.
Alligevel mærker jeg en glæde ved, at du erklærer dig delvist enig smiler

Når du skriver:
Citat:
Tænk på ABC´s ord om bogen et kursus i mirakler, hvor alt er en illusion og dog alligevel en del af Guds bevidsthed. Jeg er intet og alt - Jeg er.
så må jeg erkende, at jeg ikke rigtig husker, hvad det går ud på, men jeg husker dog tanken om, at vi menneskers evne til at opfatte er begrænset.
Det er jeg enig i - og det er jo godt i overensstemmelse med min opfattelse: at vi mennesker ikke er noget overordnet, men er på lige fod med alt andet levende smiler

Når alt er guddommeligt, ser jeg, at jeg ikke behøver at vide mere, så ser jeg meningen med mit liv: ærbødighed, harmoni, kærlighed heart

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31366 - 09/01/2021 23:42 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Du: "Jeg ser, at mit forsøg på at belyse ærbødighed overfor det guddommelige - med dronningen som eksempel - er mislykket. Jeg erkender, at det nok ikke er muligt at sammenligne ærbødighed overfor det største af alt med nogen anden ærbødighed. Når alt er guddommeligt, ser jeg, at jeg ikke behøver at vide mere, så ser jeg meningen med mit liv."

Desuden prædiker du ofte, at Jordens miljø er ligeså vigtig som alle folk og dronning Magrethe er dermed også kun et menneskeliv i verden? En gammel mand med spirituel interesse, som ifølge min vurdering har svært ved stilhed og sindsro, fordi vedkommende fortæller idag, at han engang har læst Eckart Tolles bog - Nuets kraft. Han siger ydermere: "På grund af Corona krisens nedlukning af samfundet er det hele for mig dødt, fordi her sker næsten intet og det bliver man jo mere sindssyg af." Jeg er istedet vant til noget asketisk i mit liv. Han siger derefter: "Hvis folk i deres nuværende liv ender som fortabte og lider døden på grund af uvidenhed, så får de bare en ny chance i det næste reinkarneret liv, hvor de måske der lærer noget godt om det. Jeg kender til folks kanaliseringer fra engle, ånder og rumvæsener, som er meget højere udviklet end os og vi skal derfor altid udvikle vores sjæle igennem mere viden og erfaring."
Jeg svarer ham: "Jeg tror ikke på et spirituelt hierarki. Alle er lige og alt er et. Din åndelige skolegang lyder som et fængsel. Jeg er ikke fortiden. Eckart´s bog handler om ´nuet´ ligesom evighedens eksistens, hvilket du glemmer betydningen af, når du istedet snakker om dit behov for fremtidige menneskeliv på Jorden. Du kan ikke elske dig selv nu og her, hvis du altid utilfreds ligesom et grådigt begær vil være noget andet og mere det. Du er jo ikke under nogen/noget. Ingen er mindre end andre. En guddoms ubetingede kærlighed accepterer dig fuldkommen helt, som du er, fordi det er sådan, at ´jeg´ er et med Det guddommelige uden den slags egoistisk fordømmelse. Vær idag ok - Det er godt nok. En åndeligt oplyst mangler faktisk ikke det gode i en selv." Istedet for at dømme jer, opfatter jeg, at der er en mening med livet om kærlighed, som sådan er billedet på dets perfekt guddommelige skaber.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31368 - 10/01/2021 13:53 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Du skriver - om mig:
Citat:
Desuden prædiker du ofte, at Jordens miljø er ligeså vigtig som alle folk og dronning Magrethe er dermed også kun et menneskeliv i verden?
Mit svar:
Jeg er lidt ked af, at du bruger ordet: "prædiker" om mig, for jeg skriver blot, hvordan det hele ser ud for mig, og sætter det op ved siden af, hvad andre mener. Min hensigt med at skrive er primært at afklare mig selv - ikke at overbevise andre.

Det er så på den måde, jeg er nået til, at vi mennesker - efter min mening - fejlagtigt gør os selv større og vigtigere i den store sammenhæng, end vi i virkeligheden er.
Ganske vist har vi meget store tekniske kræfter. Dem har vi brugt alene til vores egen fordel, og resultatet er, at vi har raseret kloden, så andre arter uddør, tilsvinet atmosfæren, så vi nu er midt i en klimakrise med uoverskuelige konsekvenser, og dertil har vi rodet med eksotiske økosystemer, hvorved vi har åbnet for, at smitstoffer kan angribe os.

Udtrykket: "Naturen - det billige skidt" har jo faktisk været vores ledetråd lige siden industrialiseringen og dens rovdrift på naturens ressourcer startede - og faktisk også tidligere, da vi med jordbrug lavede natur om til et spisekammer.

Vi har kolossale kræfter - og vi har evnen til at tænke - men vi har glemt det sidste - og vi er blevet så mange af vores art her på kloden, at der ikke er plads nok til os.
Vi arbejder for at kunne forbruge langt mere, end vi behøver, og vi mener, at dét er lykken.
Vores evne til at opleve altings væren og til at søge harmoni har vi derimod forsømt, vil jeg mene.
Ganske vist er vore evner til at opfatte og opleve begrænsede - nok både af vores sanser og vores sind - men de evner vi trods alt har, dem bruger vi ikke.
Hvorfor? Fordi vi har ikke tid. Vi skal jo arbejde, for at tjene penge, så vi kan forbruge - mere end vi behøver.
Tænk hvis vi opgav forbrugsræset og gav os tid til at opleve virkeligheden - og til at finde vores rette plads i det globale økosystem - som for mig er guddommeligt.

Nå da - så fik du alligevel en "prædiken" blinker

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31370 - 10/01/2021 16:45 Re: Panteisme [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1352
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Har du forstået reinkarnationstanken...

https://www.youtube.com/watch?v=XNztk9AQ3KI

Hvis der er et liv efter døden, så kan jeg ikke se, at der skulle være noget til hindre for at vi bliver født på jorden igen? Er der et liv efter døden? Hvis du kan se netflix, så er der en dokumentar om emnet = surviving death - undersøgelser af beviser for et efterliv...

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31373 - 10/01/2021 21:56 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Du har stadig ikke endnu svaret på mit spørgsmål om dine ord her i denne tråd: Hvorfor mener du, at man særligt skal til dronning Margrethe omtale hende i ærbødighed som titlen ´Deres majestæt´ istedet for hendes menneskelige fornavn ligesom flertallet af alle os andre borgere i samfundet på almindelig vis?
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31376 - 11/01/2021 12:57 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Ærbødighed for kongerigets majestæt er jo et levn fra enevældens tid, hvor samfundet bestod af almuen, bønderne, borgerne, adelen, gejstligheden og majestæten.
I dag er kongedømmet vel snarere et symbol på nationens fællesskab, hvor også ærbødighed overfor majestæten snarere er symbolsk - og hvor også majestæten er nødt til at følge bestemte adfærdsregler.
Så længe det gavner fællesskabet, er dette ok for mig, men mere højtideligt end dét, tager jeg det ikke blinker

I en anden tråd så jeg dig fortælle om en mand, der optræder dominerende - og tillige truende - i lokaler, hvor du færdes.
Det får mig til at tænke på, om han er en mand, der er fuld af indre og ubevidst vrede.
Det kender jeg fra mig selv, hvor jeg engang for nu mange år siden deltog i noget gruppepsykoterapi, og hvor det lykkedes psykologen at få mig til at mærke en stor vrede, jeg havde i mig, men ikke var bevidst om.
Er vreden fortrængt kan den ikke rettes mod vredens årsag, men rammer i stedet nok nærmest i alle retninger.

Hvis din dominerende og truende mand er et sådant menneske - fastlåst i ubevidst vrede - har det brug for hjælp til at erkende sin vrede og dens årsag.
Men en sådan hjælp er ikke nem at give, medmindre man er en meget dygtig psykolog, vil jeg mene.

Situationen, du beskriver, er vel et godt eksempel på muligheden for at møde en ubehagelig - men nødlidende - med kærlig omsorg smiler

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31380 - 11/01/2021 20:43 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Du: "I dag er kongedømmet vel snarere et symbol på nationens fællesskab. Så længe det gavner fællesskabet, er dette ok for mig, men mere højtideligt end dét, tager jeg det ikke.
Situationen, du beskriver, er vel et godt eksempel på muligheden for at møde en ubehagelig - men nødlidende - med kærlig omsorg."

Biblen, NT - Matthæusevangeliet (kapitel 25 - mix): "Men han svarede: Sandelig siger jeg jer, jeg kender jer ikke. Våg derfor, for I kender hverken dagen eller timen. Da skal han også sige til dem ved sin venstre side: Gå bort fra mig, I forbandede, til den evige ild. Og de skal gå bort til evig straf, men de retfærdige til evigt liv."

Idag snakkede jeg med to personer, som har interesse for det spirituelle. De er enig med mig i, at jeg kan ikke redde hele verdens befolkning og at derfor nu holder jeg mig fredeligt væk fra alle dem, som har dårlig energi. Dog fordømmer jeg ikke folk til pinefuld evigt helvede som en guds straf, fordi min fornyende pagt tilgiver alle om al synd. Jeg er ligeglad med nationalisme, fordi det evige selv elsker hele menneskeheden og livet på Jorden. Jeg hjælper også gerne de fortabte, som ønsker min åndelige hjælp til selvhjælp.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31383 - 12/01/2021 15:48 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Dit citat fra Matthæusevangeliet, er det dit svar på mine ord:
Citat:
Situationen, du beskriver, er vel et godt eksempel på muligheden for at møde en ubehagelig - men nødlidende - med kærlig omsorg.
?
For du skriver jo også:
Citat:
Dog fordømmer jeg ikke folk til pinefuld evigt helvede som en guds straf, fordi min fornyende pagt tilgiver alle om al synd.
og
Citat:
Jeg hjælper også gerne de fortabte, som ønsker min åndelige hjælp til selvhjælp.

Men du skriver ikke noget om dem, som har hjælp behov - uden selv at være klar over det.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31384 - 13/01/2021 00:26 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Tilføjelse:
Til Gerth:
Noget kunne tyde på, at din holdning til den sidste gruppe mennesker, jeg nævnte: Dem som har hjælp behov, men ikke er klar over det, at de skal behandles efter dit Matthæus-citat: Kort sagt: Gå ad Helvede til!
Er det rigtigt?

Til alle:
Kom tilfældigt i tanker om Sikhismen og ser nu, at den egentlig ikke ligger langt fra panteismen smiler

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31385 - 13/01/2021 23:58 Re: Panteisme [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 649
Sted: Odense, Danmark
Du: "Noget kunne tyde på, at din holdning til den gruppe mennesker, jeg nævnte: Dem som har behov for hjælp, men ikke er klar over det, at de skal behandles efter dit Matthæus-citat: Kort sagt: Gå ad Helvede til! Er det rigtigt?"

Nej - Den Danske Ordbog om dette: "ligegyldighed eller foragt for noget/nogen."

Men hvilken type menneske taler du om? Jeg synes, at dine ord lyder som muligheden for, at der er to forskellige slags:

1. Jeg hilser stadig høfligt venligtsindet på den næstekærlige måde til dem, som stadigt sådan uvidende om det udtrykker noget godhed.
2. Jeg vil ikke være i nærheden hos de, som opfører sig psykopatisk, ondskabsfuldt eller meget egoistisk, fordi jeg er ikke ligeglad med mig selv.

Som et guddommeligt lys ønsker jeg ingen det ondt! Jeg siger ikke kontrollerende til nogen grimme trusler vedrørende syndefaldet og dommen, at man nu skal dø, pines eller brænde op i helvedet. Selv jeg kender jo til lidelse. Istedet for plageri inviterer jeg menneskeheden til Riget, men det er ikke min skyld, når i afviser den. Min kærlighed til folket er kun dygtigt nok, hvis jeg elsker også alle mine modstandere og syndere, hvilket endda er godt for både min intellektuelle forstand og kropslige helbred ved et velfungerende positivt nok humør. Jeg ved, at at når folks liv virker som et fortabt helvede, så er der muligvis en psykiatrisk, psykologisk, neurologisk, biologisk eller spirituel grund til dette og derfor hader jeg dem ikke. Jeg opfatter det som et overgreb på jeres frie vilje, hvis jeg vil hjælpe en person, som er imod dette ligesom falske budbringere. Folket er mere end jeg ubevidste om deres måde at være på og derfor tilgiver jeg dem i en forbøn op til Himlen.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31386 - 14/01/2021 14:24 Re: Panteisme [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5716
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Du spørger:
Citat:
Men hvilken type menneske taler du om?
Mit svar:
Ham du fortalte om, der dominerede et værested (var det vist) med TV-støj og trusler.
Det var ham, hvorom jeg gættede, at han led af en indestængt og ubevidst vrede, som gik ud over hans omgivelser i stedet for vredens årsag, og som derfor egentlig havde brug for hjælp i stedet for fordømmelse - uanset at hjælp ikke er så ligetil smiler

Men jeg forstår da godt dit svar 2:
Citat:
Jeg vil ikke være i nærheden hos de, som opfører sig psykopatisk, ondskabsfuldt eller meget egoistisk, fordi jeg er ikke ligeglad med mig selv.
Mit svar:
Indrømmet, de er ikke nemme at hjælpe - ej heller at holde ud - og kan man ikke, er det jo nok bedre at holde afstand - om end det jo egentlig er at svigte dem blinker

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 4 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Adam og Eva
af ABC
16/01/2021 23:35
Panteisme
af Arne Thomsen
14/01/2021 14:24
BibleProject
af ABC
12/01/2021 13:14
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Gerth
05/01/2021 03:09
2021
af Tikka
04/01/2021 18:57
Nyheder fra DR
Alle frygter den britiske corona-variant..
16/01/2021 20:55
Så kom den berygtede sydafrikanske coro..
16/01/2021 20:55
Tocifrede minusgrader i Horsens: Lørdag..
16/01/2021 20:50
Alle militære missioner i udlandet er g..
16/01/2021 20:41
Ekspert imponeret over lave smittetal: G..
16/01/2021 16:54
Nyheder fra Religion.dk
Forfatter i ny bog: Det er ikke Koranen,..
12/01/2021 11:31
Hvad er kildekritik?
12/01/2021 10:27
Kan en protestant og en ortodoks blive g..
11/01/2021 05:48
Videnskabsteori: Få styr på begreberne
06/01/2021 10:57
Føniksfuglens symbolik findes både i K..
05/01/2021 05:00