annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15696883
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383021
Et andet syn 1992443
Åndelig Føde 1527744
Jesu ord 1523947
Galleri
Narcissisten og legebarnet!
Hvem er online?
0 registrerede 432 gæster og 145 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 14 af 20 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38150 - 24/12/2022 15:09 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Kan det forhold ændres? At vi er Guds børn? At vi altid har været Guds børn? At vi altid vil være Guds børn...

https://www.sktlukaskirke.dk/blog/73454

Citat:
Inden for den Danske Folkekirke er der for tiden en diskussion om, hvorvidt man skal have et nyt dåbsritual.

Og stridens inderste kerne er spørgsmålet: Hvornår bliver man "et Guds barn"?

De, der ikke vil have et nyt, mener, at man bliver et Guds barn i dåben, som det nuværende ritual lyder. Hvorimod vi andre er af den mening, at det sker i skabelsen - sådan at alle mennesker i kraft af fødslen er Guds børn.

Hvor står du henne...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#38151 - 24/12/2022 15:52 Re: Kristendommens ABChristus [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Ang. guds børn.



Alle er i kristen forståelse fra fødsel et guds barn, men har vendt gud ryggen.

Mennesket blev smidt ud af Edens have.

Siden udvalgte gud sig et folk hvorigennem frelsen skulle komme, så de kunne blive hans børn igen.

Paulus oplevede sig selv og de hellige på jord som guds børn, selv om den status først ville blive dem givet i et efterliv i himlen som arvinger og adopterede børn.

Hvorfor Paulus oplevede sig som et guds barn som menneske var, fordi han ,levede i ånden, og kun kendte den opstandne Kristus i det univers.

Med dåben tilkendegiver man ønsket om at blive et guds barn, og et nyt liv bort fra ,,det gamle menneske,, begynder, hvilket man får hjælp til fra den hellige ånd, så alt bliver til guds ære.

Når Paulus var så sikker på, han og de hellige ville blive arvinger = guds børn, var grunden han ifølge skrifterne mente, at há en pant på et fremtidig himmelsk liv, hvis han holdte ud til enden, så han vandt sejrskransen.
Top Svar Citer
#38152 - 24/12/2022 16:45 Re: Kristendommens ABChristus [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Citat:
Inden for den Danske Folkekirke er der for tiden en diskussion om, hvorvidt man skal have et nyt dåbsritual.

Og stridens inderste kerne er spørgsmålet: Hvornår bliver man "et Guds barn"?

De, der ikke vil have et nyt, mener, at man bliver et Guds barn i dåben, som det nuværende ritual lyder. Hvorimod vi andre er af den mening, at det sker i skabelsen - sådan at alle mennesker i kraft af fødslen er Guds børn.



Jamen at alle mennesker i kraft af fødslen er Guds børn - ved vi først noget om når vi møder Guds Kærlighed KRISTUS - det er her vi bliver BEVIDSTE om hvad det vil sige at være GUDS BØRN.

Kærlighed er altid foreningen og samlivet mellem to der behøver hinanden for at være fuldkomne. Det kan være kærligheden mellem mand og kvinde. Men i GUDS KÆRLIGHED KRISTUS er det Gud og mennesket der bliver forenet i et samliv hvor vi erfarer hvad det vil sige at være et GUDS BARN.

Så før vores i KRISTUS dåb - vores erfaring af GUDS KÆRLIGHED kan vi ikke vide hvad det vil sige at være et GUDS BARN. Så det giver ingen mening at tale om at alle mennesker fra fødslen er GUDS BØRN (selv om det er korrekt nok) når vi ikke er blevet BEVIDSTE om det.

BEVIDSTHEDEN og ERFARINGEN af GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - dette at være et GUDS BARN skal også være med.

Derfor voksen dåb eller OMVENDELSES DÅB som vi hører om det hos Paulus i Nye Testamente er så afgørende vigtigt.

I KRISTUS - de Nye Skabninger vi er i KRISTUS er tiden en anden end det er for vi almindelige dødelige. Fx er der ikke her i KRISTUS en fremtid vi venter på da fremtiden (såvel som fortiden) allerede nu gør sig gældende. Tiden forstået som noget der vil ske engang ud i fremtiden eksisterer ikke for mennesker i KRISTUS. Er vi i KRISTUS har vi allerede EVIGT LIV - DET EVIGE LIV nu mens vi lever (1)* - døden er besejret. Så mit evige liv nu i KRISTUS bliver ikke bedre (ej heller dårligere) af at jeg dør. Igen dette skyldes at tiden er en anden for mennesker i KRISTUS end almindelige dødelige mennesker der tror noget skal ske på en tommestok kalender tidslinje og at vi er her nu og først længere ude af tommestok kalender tidslinjen vil noget vidunderligt ske. Men igen sådan er tiden ikke for mennesker i KRISTUS - her har vi slet ikke den forståelse tiden som almindelige dødelige har. Men alt det kan man studere hos Paulus og det gjorde Heidegger der opdagede at Paulus havde en hel anden forståelse tiden end fx Aristoteles.

Så kristne (altså mennesker i KRISTUS) venter ikke på noget - de er allerede i fremtiden og GUDS RIGET. Og tror man der sker noget når man dør eller engang efter at man er død har man ikke forstået Paulus.
Der ses både en udvikling af Paulus's tanker og så det at Paulus skriver i flere dybder - der findes en META DYB NIVEAU af tænkning hos Paulus samtidig med at han snakker som folk nu populært og nativt snakker om tingene.

(1)*:

the "Infra Lutheranum" -- namely, the view that the finite is capable of the infinite and consequently that in Christ there is a mutual in-dwelling of the two natures. This difference means that on Lutheran ground the vision of the presence of the infinite in everything finite is theologically affirmed. Paul Tillich.

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.



-0-0-0-


Da Paulus dør begynder filosoffer der slet ikke er i KRISTUS at ævle bævle om kristendommen og det bliver noget forfærdeligt Kirke Dogmatisk sludder.

Altså et menneske der ikke er i KRISTUS burde ikke have lov til at definere kristendommen - forsøge at forstå kristendommen da det bliver nøjagtig lige så tåbeligt snak som når Arne og Somo og Jørgen Primdahl og ateisterne vil forsøge at forstå kristendommen.

Kristendommen kan kun forstås af de mennesker der er Nye Skabninger i KRISTUS.

Det er kun dem vi bør lytte til. Ikke til menneskelig spekulation og filosofiske grublerier og tvivlsomme overnaturlige trosforestillinger har noget som helst med kristendommen at gøre.

Kristendommen kan kun forstås fra i KRISTUS.

Mennesker udenfor KRISTUS - mennesker udenfor de Nye Skabninger vi er i KRISTUS vil aldrig kunne udtale sig om hvad kristendom er. Det er simpelthen en umulighed.

Hvorfor så det? Jo fordi kristendom simpelthen er vores i KRISTUS VÆREN - de Nye Skabninger vi er i KRISTUS - vores liv i KRISTUS.


Den religiøse spirituelle åndelige geni Paulus dør - EKSTATIKEREN og GNOSTIKEREN PAULUS dør og pludselig overtager græsk filosofisk tænkning (altså folk som Arne og Simon og Bjørn og Jehovas Vidner og Somo med mange flere) kristendommen og det bliver noget værre vrøvl når folk der ikke er Nye Skabninger i KRISTUS skal til at udtale sig.

Når Somo og Arne og Jørgen Primdahl begynder at fortælle om hvad kristendom er ja så slår man korsets tegn for sit bryst eller man ligger på gulvet og vrider sig af grin og tænker det kan voksne mennesker da ikke i fuld alvor mene.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38154 - 24/12/2022 21:23 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Gælder det også for Jesus? At han først skulle blive bevidst om, at han var Guds barn? Og hvad det vil sige...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#38155 - 25/12/2022 01:36 Re: Kristendommens ABChristus [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Gælder det også for Jesus? At han først skulle blive bevidst om, at han var Guds barn? Og hvad det vil sige...

Et ganske interessant og tankevækkende spørgsmål tommelop

Jeg har et bud.

Jesus var ikke et guds barn, men bibelsk guds søn, den eneste fødte søn, som han bibelsk blev bevidst om, da Johannes døberen døbte ham, og himlen åbnede sig, og han blev salvet med den hellige ånd – og derved blev den godkendte og ventede messias, og så måske endda ved denne lejlighed sit førtidige liv hos sin himmelske fader.

Helligånden som faderen giver Jesus som den den første, hvorefter den siden kommer til jorden på pinsedagen, som hjælper til Jesu disciple, er alt afgørende for et kristent liv i tjenesten for gud, der forstås som kærlighed.

...
Top Svar Citer
annonce
Side 14 af 20 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 19 20 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
26/04/2024 12:57
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
USA's militær skal holde øvelse på Bo..
26/04/2024 16:29
Folketinget foretog ulovlig søgning i m..
26/04/2024 16:14
Hovedvej mellem Viborg og Holstebro spæ..
26/04/2024 15:35
Tidligere landsholdsspiller Stig Tøftin..
26/04/2024 14:38
Beboer på Christiania tjente 20 million..
26/04/2024 14:32
Nyheder fra Religion.dk