annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 482 gæster og 41 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 17 af 20 < 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38652 - 03/02/2023 02:13 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Alt hos Paulus handler om:


GUDS KÆRLIGHED KRISTUS
(så hver gang I læser KRISTUS efterfølgende er det GUDS KÆRLIGHED KRISTUS)

KRISTUSVIRKELIGHEDEN:

om vores "i KRISTUS VÆREN"


vores NY VÆREN i KRAFT af GUD

Ny messianske i KRISTUS Væren i kraft af Gud.

nok tilhører vi det værende men vi har i KRISTUS fået NY VÆREN i KRAFT af GUD

Den Ny Væren i kraft af Gud vi har i KRISTUS er vores OPSTANDELSESLIV med KRISTUS

KRISTUSVIRKELIGHEDEN eller OPSTANDELSES'LIVET KRISTUS ER DEN NY VÆREN i KRAFT af GUD vi har i KRISTUS.

Et menneske kan have væren, sin væren, som en del af alt det værende det tilhører - i kraft af det værende det tilhører og deltager i - men et menneske har også i KRISTUS fået NY VÆREN i KRAFT af GUD.

Hvorfor denne vores i KRISTUS Ny Væren i kraft af Gud - jo fordi det der er til i kraft af Gud er til i kraft af EVIGHEDEN - det har EVIGT LIV og det allerede nu - ja vi er i det i og med og ved KRISTUS allerede nu.

Vores EVIGT LIV er begyndt eller er vi i allerede nu i KRISTUS - i vores i KRISTUS VÆREN - den VÆREN der er i KRAFT af GUD.

Dette er præcist hvad OPSTANDELSEN betyder hos Paulus; det er os der, i og med og ved KRISTUS er i OPSTANDELSES'LIVET - hvor den Ny Væren i kraft af Gud der betyder EVIGT LIV er med inde over vores endelige det værende liv vi har.

Så uanset hvor vores det endelige, det værende liv, vi har, stævner os, så er det "i KRISTUS" (den Ny Væren i kraft af Gud) vi ankommer iklædt uforgængeligt EVIGT LIV.

Sådan forstår Paulus OPSTANDELSEN.

I KRISTUS - i OPSTANDELSES'LIVET KRISTUS - i KRISTUSVIRKELIGHEDEN - den vores Ny Væren i kraft af Gud der betyder EVIGT LIV allerede nu ind i vores endelige det værende liv vi frister.

KRISTUS DET HIMMELSKE MENNESKE er i os og skal vi tillade, give plads og være åbne for kommer til at VIRKE MÆGTIG i os gennem at FORVANDLE vort fornedrede i det jordiske værende legeme og give det SKIKKELSE som hans HIMMELSKE HERLIGGJORTE LEGEME med den GUDS KRAFT hvormed han kan underlægge sig alt.

Vi bærer både det jordiske Adam menneskes billede men også det Himmelske KRISTUS menneskes billede har vi i os. HEL'LIGGØRELSEN er at vi tillader, giver plads og åbner op for at KRISTUS DET HIMMELSKE MENNESKE kan få lov til at VIRKE MÆGTIG igennem os allerede nu her hvor vi jo godt kunne nøjes med at leve og forblive udelukkende i det jordiske menneskes billede - men hvorfor dog nøjes med dette det jordiske værende menneske når vi nu i KRISTUS har fået NY VÆREN i KRAFT af GUD. Så udnyt det dog folkens også som et KRISTUS VIDNESBYRD der vil kunne føre andre mennesker til DÅB og OMVENDELSE.


Kristendommens essens er KRISTUS MYSTIKKEN; vores i KRISTUS VÆREN:

VORES MYSTISKE NY VÆREN I GUDS KÆRLIGHED KRISTUS:

Det handler om en religion, der ikke handler om moral og lov, men om den mystiske oplevelse af GUDS KÆRLIGHED KRISTUS i vores liv.

Det GUDS NÅDES KRAFTVÆRK vi er i KRISTUS - i kraft af Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os men også igennem at KRISTUS det himmelske oprejste herliggjorte menneske virker mægtig i os og formår på KARISMATISK EKSTATISK vis vores guddommeliggørelse og HEL'liggørelse - karakterforvandling og personlighedsforvandling.

DET GUDS BILLEDE KRISTUS vi er skabte i og til VIRKER MÆGTIG i os - har I ikke hørt det? Eller har I bare ikke forstået det?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38777 - 15/02/2023 11:55 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Alt hos Paulus

Alt i kristendommen

handler om:

BEGIVENHEDEN GUDS KÆRLIGHED KRISTUS ved mennesket Jesus.

Vores Gud Søn'skab og Gud Fader'skab - altså vi Guds Børn.

Gud har givet os evigt liv i sin Søn og den der er i KRISTUS - i Sønnen - er i livet - har livet.

Gud er i os og vi er i Gud - således er det ikke bare Gud der er - men også vi der er.

Gud virker - er - mægtig i os gennem sin Ånd - men også er vi mennesker Nye Skabninger født af Gud.

Gud Fader virker i os - er i os. Men også vi er i KRISTUS - i Gud Sønnen - i Gud Fader.

At vi - igennem KRISTUS - Sønnen er i Gud Fader og Gud Fader er i os - at Søn og Fader (vi og Gud) bliver i hinanden - vi bliver i ham og han i os - ved vi igennem Gud Helligånden - der er givet os.

Nemlig er GUDS KÆRLIGHED KRISTUS UDGYDT i vore HJERTER ved GUD HELLIGÅNDEN der er givet os.

GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - mennesket er Guds elskede anden.

Så i kristendommen (i KRISTUS) elsker Gud mennesket - bekræfter Gud mennesket gennem at give os af sin Ånd det evige liv - vi flyttes over i dagen lyset og livet - flyttes vi over i den ottende dags Ny Skabelse - Guds Herlighed LYSET og LIVETs Ånds Love - det evige liv i kraft af GUDS ÅND.

Det er den forsatte SKABELSE - den ottende dags SKABELSE - GUD DER STADIG VIRKER SKABENDE. Første Mosebog kunne ligne en GUD der blev færdig med at virke SKABENDE - som en GUD der blev færdig og afsluttede sin SKABELSE - at virke SKABENDE som SKABEREN. Men sådan er det ikke vi er nu i den ottende dag i ugen.



Det særlige ved kristendommen - i KRISTUS - er at det ikke kun er en ÅBENBARING GUD FADER - men også dækker over ÅBENBARINGEN de Nye Skabninger vi er i KRISTUS.

Så der sker noget omkring Gud (meget forandres her (NY HIMMELSK LIV og GUDDOMMELIG LIV - en udvidelse)) i vores liv - men der sker også noget hos os selv - vi bliver Nye Skabninger Mennesker - som født af Gud gennem at han giver os af sin Ånd - igennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os - hvorigennem vi har vores individuation - personlige udvikling og selvaktualisering i kraft af Gud.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38780 - 15/02/2023 14:28 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Jeg er ved at skrive en bog og kunne godt tænke mig at få dig indover på et tidspunkt. Der skal bare lige lidt kød på den først. Hvad siger du til det? Er der i øvrigt nogen som ikke har evigt liv...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#38817 - 22/02/2023 11:21 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Gud er ikke et problem for bevidstheden (for fornuften)

eller en opgave eller udfordring for bevidstheden (fornuften)

Nej Gud er kun relevant for personen der har center i hjertet og livet - hvor bevidstheden kun er en del funktion af utallige andre funktioner der gælder vi menneskers liv og eksistens.


Tikka vil hele tiden, som New Age vil, flytte spørgsmålet om Gud fra eksistens og liv og over til et spørgsmål om bevidsthed - gøre Gud til et problem, en udfordring, en opgave, for bevidstheden.

Hvis man sådan isolerer det med Gud til bevidstheden kan man jo pludselig påstå det hele er hjernespind. Og det er hjernespind hvis man flytter Guds spørgsmålet fra liv og eksistens til bevidstheden.

Gud optræder ikke i bevidstheden eller mennesket møder ikke Gud i bevidstheden men i liv og eksistens - det er som levende personer centreret i liv og eksistens at vi kan møde Gud - ikke i bevidstheden eller vores forestillingsliv findes den levende Gud. Også derfor man ikke kan sætte sig og læse bibelen og derigennem mene man har lært Gud at kende, tværtimod, her er det ihvertfald ikke den levende Gud man bliver bekendt med, da Guds erfaringer - kendskab og fortrolighed - kun kan forekomme for personen der er 100% engageret i sit liv og sin eksistens - vi møder kun Gud når vi er mest levende og livlige og helhjertet engageret i nogen eller noget der har ubetinget ultimativ betydning for os - når vi elsker - kun hvis elsker kan vi møde Gud der er kærlighed - ikke når vi er lunkne - altså sidder fast i bevidstheden i sindet i tænkning og forestillinger - spekulationer og tvivlsomme gisninger om alt mellem himmel og jord. Dette er fejlen ved vi moderne mennesker der ikke kender livet længere men er begyndt at leve døde i vores bevidsthed - i sindet - i hovedet og har glemt HJERTET og LIVET - hvad det vil sige at leve og elske - fuldt og helt være engageret og opslugt af at leve og elske.

Både Gud - det religiøse spirituelle åndelige og ja livet og kærligheden kommer altid bag på os - overrasker os - da det ikke er noget vi kan maksimere os til gennem fx læsning af Bibelen - det er ikke noget vi selv kan frembringe.

Alt dette finder vi hos Jesus og Paulus - men der går ikke mange år og den græske filosofiske tænkning overtager kristendommen og glemmer alt om LIV og HJERTE og EKSISTENS - hvor vi lever i et HELHJERTET ENGAGEMENT og BEGEJSTRING hvad og hvem vi ELSKER - hvad og hvem der udgør et ubetinget anliggende af ultimativ betydning for os.

De græske filosofiske rationalistiske kirke teologer gør TRO til et spørgsmål om at tro noget frem for som hos Paulus og Jesus at TROEN var et spørgsmål om liv og død - TROEN tilhørte personens EKSISTENS - dets LIV og HJERTE - dette at ELSKE.

Troen - Guds spørgsmålet - er en central akt der omfatter det hele menneske - med alle dets mange funktioner og altså er ikke kun et problem, en udfordring opgave forbeholdt bevidstheden.

Så vi kan ikke igennem bevidstheden nærmer os det religiøse spirituelle åndelige. Så igen vi kan ikke læse (og spekulere) os frem til det religiøse spirituelle åndelige - nej kun når vi lever fuldt og helt helhjertet i eksistens og liv - 100% engageret i et ubetinget anliggende af ultimativ betydning for os - kan vi møde Gud og gøre os erfaringer med GUD og det religiøse spirituelle åndelige.


Sindet og bevidstheden er blevet vor tids største synd - og New Age fører an her med at placere mennesket i sindet bevidstheden og opmærksomheden frem for i liv og eksistens.

Ingen mennesker lever rigtig længere - men fører en zombie tilværelse i sindet og bevidstheden og har de svært ved at afvikle deres liv og eksistens kommer new age og mindfulness og hjælper mennesket med at opgive dets engagement i liv og eksistens og flytter gennem meditation det stakkels moderne menneske over i sindet bevidstheden og opmærksomheden.

Trist trist trist at det moderne menneske ikke længere kan mærke dets liv og eksistens - noget og nogen at leve for længere og derfor bare sejle rundt i forestillinger - dets eget sind og forestillingsliv og bevidsthed.

Ufatteligt mange slagsmål har jeg haft med Tikka der påstår Guds spørgsmålet og det religiøse spirituelle åndelige er udelukkende et problem - et spørgsmål - for menneskets bevidsthed.

Nej det er udelukkende et problem for personen - vores personlige eksistens hvor vi er 100% engageret og optaget af livet - et ubetinget anliggende af ultimativ betydning for os - når vi lever helhjertet og mest intenst og passioneret entusiastisk og engageret hvor vi bruger alle vores kræfter og mange funktioner fordi vi lever helhjertet centreret og engageret og motiveret.


-0-0-0-

At være i bevidstheden er at være i viden og det lærte - det er at være i tradition og gentagelsen - i efterligning noget eller nogen man har stiftet bekendtskab med - og alt dette gør kristendommen op med - da vi i KRISTUS er Nye Skabninger - hvor vi er flyttet fra religiøs tradition og rationalitet og over i LIVET - KRISTUS der er LIVET.

Med KRISTUS er vi i HJERTET - i SPONTANITET og FRIHED og OVERFLODEN af livlighed jubel og GLÆDEN - EKSTASEN - som er det eneste sted ÅNDEN kan få luft og inspiration - vil kunne gøre sig gældende.

GUDS ÅND hører LIVET TIL og menneskets ånd er pga arvesynden blevet bundet op på FORNUFTEN kun og kender derfor ikke EKSTATISK FORNUFT.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38819 - 23/02/2023 20:29 Re: Kristendommens ABChristus [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Hvad laver vi her på jorden? Hvorfor er der forskellige svar på det spørgsmål...

https://krishna.com/who-are-we-how-did-we-get-here-and-why

https://www.komtilkristus.org/tro/guds-plan-for-os/formalet-med-livet

Hvem har ret? Hmmm...






Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 17 af 20 < 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ruslands industriproduktion stagnerer
27/04/2024 19:32
Danmark investerer i Ukraines forsvarsin..
27/04/2024 18:30
Selskab overvejer at lukke flyrute melle..
27/04/2024 17:05
Propalæstinensisk protestlejr opløst p..
27/04/2024 16:55
Store mængder kokain fundet i banankass..
27/04/2024 16:14
Nyheder fra Religion.dk