annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3918516
Et andet syn 1153493
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 906995
Jesu ord 805096
Spirituel omsorg 764650
Galleri
Narcissisten og legebarnet!
Hvem er online?
2 registrerede Gerth, Arne Thomsen 9 gæster og 100 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 52 af 124 < 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 123 124 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24755 - 20/02/2018 14:41 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1611
Sted: Nørresundby
Hej Tikka,

meget af det du skriver kan jeg eller andre nok ikke have nogen indvendinger imod.

to ting vil jeg lige påpege, og det er:

1)

ifølge jøderne er deres skrifter, der kan deles op i: loven, profeterne og skrifterne, ikke Guds Ord (ej heller kan man sige det ikke er Guds Ord, men de opfattes ikke som Guds Ord).

2):

og i bibelsk kristen kirkelig forstand er de skrevne ord bibelen består af ej heller lig med Guds Ord (dette betyder ej heller at de ikke er Guds Ord, og det betyder ej heller at der ingen mening er med at anse dem for Guds Ord, blot skal man være varsom hermed i allerhøjeste grad, læs efterfølgende redegørelse).

Men idag er det blevet en vane at sige sådan, og den vane behøver vi ej heller nødvendigvis gøre op med, bare vi er klar over at kristne ikke har en bogreligion som islam fx har det og at i kristendommen gælder vores tro ikke at tro på hver eneste ord der står i bibelen, disse er ikke sandheden.

Jesus Kristus er sandheden vejen og livet.

Som Jesus Kristus virkeligheden er det vi tror på:

Luther og Tillich og mange andre store Paulus kendere udtrykker det helt fantastisk:

Citat:
"an existential encounter with the New Being in Jesus as the Christ" Tillich.

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


Prologen til Johannes Evangeliet er kendt, Ordet der er Guds, er Jesus Kristus. Ja i kristendommen er det Jesus Kristus der er Guds Ord og tale til os.

Brevet til Hebræerne siger det samme og på en lige så flot poetisk måde:

Citat:
Mangfoldige gange og på mangfoldige måder har Gud i fortiden talt til fædrene gennem profeterne, v2 men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn, hvem han har indsat som arving til alle ting, ved hvem han også har skabt verden. v3 Han er Guds herligheds glans og hans væsens udtrykte billede, og han bærer alt med sit mægtige ord. Da han havde skaffet renselse for vore synder, tog han sæde ved den Højestes højre hånd i det høje, v4 og han er blevet så meget mægtigere end englene, som det navn, han har arvet, overgår deres.Konklusionen er at om vi vil bibeholde den meget uheldige vane (en uvane, dårlig vane) at tale om Bibelen som Guds Ord, så skal vi have den forståelse med os som jeg beskrev ovenfor, fordi vi ellers ender op i en uKIRKELIG og uKRISTENT og værst af al en ikke Spirituel ide om kristendommen som en bogreligion, og at man kan gemme sig bag bogstaverne i en bog, dette er føj for den fanden da, en så uhyggelig bespottelse Ånden, Guds Ånd, og Helligånden som noget kan være og det går bare ikke an.

Citat:
hver gang én vender om til Herren, tages sløret bort« v17 – »Herren« er Ånden, og hvor Herrens ånd er, dér er der frihed.
2 Kor 3

Den Frihed Paulus omtaler her er den han gennemgår i Galaterbrevet, hvor vi ikke må afskære os fra KRISTUS, fra retfærdiggørelsen af TRO. TIL DEN FRIHED HAR KRISTUS BEFRIET OS. STÅ DERFOR FAST, OG LAD JER IKKE ATTER TVINGE UNDER TRÆLLEÅG!Alt dette ovenfor, såvidt Guds Ord og hvordan dette begreb skal forstås:

Citat:
Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben og er dommer over hjertets tanker og meninger.


Guds Ord bliver aldrig nogensinde til hvad der står i bibelen fra a - z, i så fald har man misforstået alting (ligegyldigheder får betydning og det helt centrale mistes af syne). Ja det ville betyde at man udenom Gud (Gud i Helligånden) ville kunne læse sig til TROEN = KRISTUS der afføder det største Guds Værk med os mennesker, nemlig retfærdiggørelsen af TRO, NÅDEN, vores retfærdiggørelse i KRISTUS (vores nye liv i Kristus, de nye skabninger vi er i KRISTUS = Guds Nådesværk med os mennesker).


-0-0-0-0-
-0-0-0-0-
-0-0-0-0-

Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord. Rom 10, 17.

Før, i vers 15, står der, "Hvor herligt lyder fodtrinene af dem, der bringer godt budskab".

Citat:
Begynder vi nu igen at anbefale os selv, eller har vi som visse andre brug for anbefalingsbreve til eller fra jer? v2 Nej, I er selv det brev, der står skrevet i vore hjerter, og som kendes og læses af alle mennesker, v3 så det er klart, at I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

v4 En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. v5 Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, v6 som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.


Det vi lytter til er det levende ord som Grundtvig i den grad fik det aktiveret. Når vi mennesker kommer med vores KRISTUS VIDNESBYRD, så lytter vi og vi kommer til TRO på den Ny Væren med Åndens nærværelse, igennem Kristus, retfærdiggørelsen af TRO og ikke igennem bibelstudier, dette ville blot være en ny lov vi opfandt, hvorved vi igen afskærer os fra KRISTUS og falder ud af NÅDEN. Se Gal 5, 5.

De to mest berømte bibelske eksempler på Trosbegivenheden KRISTUS, er Peters bekendelse og Paulus's Damaskuserfaring, og her kommer troen ihvertfald ikke gennem at sidde med næsen nede i bøger. Ligeledes er de fleste omvendelser vi kender til i bibelen, de fleste eksempler på mennesker der kommer til tro, at finde igennem Jesus helbredelses undere gennem Guds Ånds Kraft.

TROEN = KRISTUS kan vi ikke maksimere os frem til gennem de forestillinger der opstår gennem læsning, ja overalt i Nye Testamente ser vi at TROEN, dette at komme til KRISTUS altid er en eksistentiel kraftfuld begivenhed i menneskers liv, hvor hele mennesket rammes i det center, cor, hjerte, så det omfatter alle menneskets dimension, det er en totalerfaring af den største betydning, og var det ikke det, kunne TRO jo ende op i blot indbildte overtroiske påduttede forestillinger mennesker har i hovedet på linie med en hvilken som helst fantasi, der ikke behøver have nogen former for virkelighedsforankring.

Det strider mod Ånden og alt Åndens Apostel pr se, Paulus har skrevet at gøre Bibelen til troens genstand. Så letkøbt, mentalt letkøbt, er troen ikke, og det ville gøre Helligånden hjemløs. Og troen ville ende op med ikke at dække over nogen NY VIRKELIGHED (Guds Nådesværk med os, retfærdiggørelsen af TRO, de nye skabninger vi er i KRISTUS), men blot med døde ideer og forestillinger (overtroiske og fantasifulde) i hovedet på mennesker der overhovedet ikke er forankret i virkeligheden. Det er så sygt, så sygt, med denne totale misforståelse hvad den kristne TRO og TROSLIV dækker over.

Vi ser dette er sket hos dig Tikka,, for dig som tidligere bibelfundamentalist er du endt op i den meget sørgelige tilstand at du frasiger dig KRISTUS (= den kristne TRO) og påstår det hele er hjernespind. Men det skyldes altsammen at du og dem du har været sammen med om den kristne TRO og det kristne TROSLIV I ikke har forstået TROENS DYNAMIK og VÆSEN, der er en eksistentiel totalbegivenhed der rammer mennesket ind i dets center, cor, hjerte, hvorfor det omfatter alle menneskets dimensioner, og er det mest levende og virkelige vi nogensinde kan rammes af (også derfor der altid følger en NY FØDSEL med (1)*). Ja det er et ubetinget anliggende af ultimativ betydning for os, større valg og afgørelse i vores liv kommer vi næppe ud for.

(1)*:

Tro er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.


Det hjernespind som Tikka taler om hun finder den kristne tro at være, fordi hun troede det var lig med de forestillinger der opstod i hovedet på os i forbindelse bibellæsning der var lig med troen, dette kendte Luther godt og han skriver sådan derom:

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.


der er nok intet i verden omkring den kristne TRO jeg finder mere afskyeligt end at troens genstand eller det vi tror på er Bibelen og de tekster vi finder her. Jamen det er så forfærdeligt et misbrug af Bibelen, der jo om noget siger noget ganske andet og aldrig nogensinde har peget på sig selv som TROENS genstand, det vi tror på.
mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24758 - 20/02/2018 18:00 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 4997
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.

Du frister mig over evne til "et spørgsmål fra sidelinjen":

Du skriver:
Citat:
Tro er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Har tilladt mig en lidt mere beskeden typografi.
Mit spørgsmål:
Hvordan opnår man denne tro - og hvordan opnåede du den?

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24760 - 20/02/2018 23:56 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1260
Hanskrist:
Citat:
Guds Ord bliver aldrig nogensinde til hvad der står i bibelen fra a - z, i så fald har man misforstået alting (ligegyldigheder får betydning og det helt centrale mistes af syne). Ja det ville betyde at man udenom Gud (Gud i Helligånden) ville kunne læse sig til TROEN = KRISTUS der afføder det største Guds Værk med os mennesker, nemlig retfærdiggørelsen af TRO, NÅDEN, vores retfærdiggørelse i KRISTUS (vores nye liv i Kristus, de nye skabninger vi er i KRISTUS = Guds Nådesværk med os mennesker).


SVAR: Nådeværk jovist, men kun så længe man tror og handler derpå – Så større er nåden ikke. smiler

***
Det at kalde sig kristen ser for mig ud til at være et vidt begreb. Det ses jo, af alle de mange kristne trosretninger der findes i verden …

... og jeg tvivler på, du har den rette forståelse for andet end dig selv og de, som du henviser til som trosfæller.

Nogle tror; at er man døbt – og helst barnedøbt - er man kristen og dermed frelst.
Dette kan jeg ikke tilslutte mig, og det er heller ikke det, bibelen fortæller.

Hvis ikke man modtager evangeliet som en virkelighed, vil man ikke være istand til at få den nye personlighed og stå ren for Gud trods det man stadig er en synder. (Jesu blod renser)

Frelsen hører Guds rige til, og man er og kommer ikke ind i Guds rige alene ved dåb, sådan som jeg forstår skrifterne,

Det er jo ånden der drager og - hvis den modtages - arbejder i én til vækst fordi:
Troen kommer altså af det, der høres, og det, der høres, kommer i kraft af Kristi ord. Rom 10:17

og

Guds ord er levende og virksomt og skarpere end noget tveægget sværd; det trænger igennem, så
det skiller sjæl fra ånd og marv fra ben og er dommer over hjertets tanker og meninger.
Hebræerne 4:12

Og dette handler man på til gavn for én selv og til Guds ære.

Så at være kristen er i min forståelse en identitet og en livsstil, hvor forståelsen af ordet og bibelen er grundlaget for troen. Det betyder man er tjener, som Paulus også omtaler sigselv.

Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, som Gud forud har lovet ved sine profeter i De hellige Skrifter, evangeliet om hans søn, Jesus Kristus, vor Herre, som menneske kommet af Davids slægt, i kraft af helligheds ånd stadfæstet som Guds søn med magt og vælde, da han opstod fra de døde. Af ham har vi fået nåde og apostelkald til at føre mennesker i alle folkeslag til troslydighed, hans navn til ære. Blandt dem er også I, som er kaldet til at tilhøre Jesus Kristus. Romerne 1:1-6

Begrebet Guds ord repræsenterer i min forståelse en højere autoritet end egne og andres ord.

En autoritet og en virkelighed Jesus mente at være budbringer for og havde været sammen med før sit jordiske liv. En overbevisning han gik i døden for.

Jeg er udgået fra Faderen, og jeg er kommet til verden; jeg forlader verden igen, og jeg går til Faderen.« Johannes 16:28

Jesus mente selv, han var vejen sandheden og livet, så det var hans sandhed.

Er man enig i dette udsagn og af ånden drages eller kaldes kan man jo gøre hans sandhed til sin egen, ved at blive kristen.

Dog udelukker man derved en evt. anden sandhed, da sandheden i mit univers er en fastlåst tanke.

***

Bibelen er i min forståelse en fortælling om Gud som skaberen, der udvalgte et folk, han opdragede gennem Moseloven, så de kunne være klar til at modtage frelsen, som Jesus tilbød, så mennesket igen kunne stå i et godkendt forhold til Faderen til hans ære uden at skulle følge Moselovens offer regler, da Jesu offer var én gang for alle til alle tider.

og efter hans vilje er vi blevet helliget, ved at Jesu Kristi legeme er blevet ofret én gang for alle. til evigt liv for de som tror og handler derpå. Hebræerne 10:10

Altså efter Jesu offer er det slut med de ofringer som Moseloven påbød, men man bliver ikke fri ved at følge Jesus som kristen – man skal blot tjene Gud på en ny måde – i ånd og sandhed – og há tro på værdien af Jesu offer - og så skal man jo holde Jesu bud.

Guds "ord" er givet gennem ånden til Jesus, men også til de som vil høre gennem bibelskribenternes Gudsinspirerede ord, så ordet om Guds folk og evangeliet om Guds rige videregives ...

... men det er jo med Guds ord som med hans ånd, at dette skal tros for at blive en virkelighed for den enkelte, og dette kan kun ifølge skrifterne ske gennem ånden i Jesu ord – vel og mærke hvis ånden drager eller kalder én – og tror man på dét, ER dét jo sandhed og virkelighed for den enkelte.

Spørgsmålet er hvorfra kommer denne ånd, som nogle mener at kende?

Ja, Jesu disciple fik den på pinsedagen "ud af den blå luft" som hjælper og som bevis på at Jesu var Kristus – den salvede - der var opstået fra de døde – altså var Guds søn - og efterfølgende læser vi eksempelvis at Paulus fik ånden ved håndspålæggelse af én som allerede havde den, men ellers kan en Jesu discipel bede om ånden i Jesu navn – i den betydning som hans navn som herre repræsenterer.

Elsker I mig, så hold mine bud; og jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd, som verden ikke kan tage imod, fordi den hverken ser eller kender den. I kender den, for den bliver hos jer og skal være i jer. Jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer. Endnu en kort tid, og verden ser mig ikke længere, men I ser mig, for jeg lever, og I skal leve. Den dag skal I erkende, at jeg er i min fader, og I er i mig og jeg i jer. Den, der har mine bud og holder dem, han er den, der elsker mig; og den, der elsker mig, skal elskes af min fader; også jeg skal elske ham og give mig til kende for ham.« Johannes 14:15-21

Så hvilke bud gælder under den nye pagt ud over at elske Gud, næsten, trosfællen og ja fjenden med, samt at forkynde og undervise i evangeliet. Dette er åbenbart vigtigt at vide for at få ånden.

Bibelcitater er fra bibelselskabets online bibel.

¨¨¨¨
Redigeret af Tikka (21/02/2018 00:11)
Top Svar Citer
#24761 - 21/02/2018 00:50 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1611
Sted: Nørresundby
Hej Tikka

Jeg forstår ikke dit indlæg, det virker ikke til at være direkte et svar til mig, men en reaktion på mit indlæg, der får dig til at berette om en opfattelse eller tro du har haft engang. For du mener vel stadigvæk det hele blot er noget der er indbildt og overtroet som så bliver til en forestilling folk render rundt med i hovedet. Det er ihvertfald hvad du har skrevet gentagne gange.

Du skriver:

Citat:
... og jeg tvivler på, du har den rette forståelse for andet end dig selv og de, som du henviser til som trosfæller.


Hvad jeg skriver ville blive blåstemplet på alle uafhængige og frie teologiske institutter verden over.

Det er altså ikke bare noget jeg finder på, men det beror på meget grundige studier.

Det siger sig selv der vil være frikirker og konservative kirkeretninger der ingen tro og forståelse har for vores religiøse spirituelle intelligens og mulige virkelighed, hvorfor de bliver nødsaget i deres forarmelse at placere troen i tro på bibelen. Det siger sig selv at om mennesker ikke kan relatere troslivets spiritualitet til virkeligheden, er de prisgivet overtroen, at tro noget de ikke fatter noget af.

Citat:
... og jeg tvivler på, du har den rette forståelse for andet end dig selv og de, som du henviser til som trosfæller.


Jeg vil gætte på at omkring 90% af alle uafhængige og frie universitets teologer, også katolske og ortodokse inkluderet, vil kunne blåstemple hvad jeg skriver.

Der er mange forskellige kirkeretninger og heldigvis for det, og der er også mange måder at præsentere den kristne tro på, men når vi drøfter principielle teologiske forhold, som fx det vi gør her omkring hvad det er den kristne tro retter sig imod, der er dens indhold, så er der ikke den store uenighed blandt fagfolk og eksperter, teologerne.

Men det siger sig at visse frikirker og JV (Jehovas Vidner) der er overtroiske og bare tror fordi man nu skal tro hvad der står i Bibelen (uden at de fatter en hujende fis af det hele (kan relatere til menneskets virkelighed)), de vil ikke være enige med mig eller den teologiske fagvidenskab.

At tro fordi man skal tro hvad der står i Bibelen gør selv Paulus tyk grin med, men det burde også forbydes, det er simpelthen et overgreb, åndelig religiøs spirituel overgreb imod mennesker. Og efter Paulus synes man slet ikke sådan noget skulle kunne opstå, hvilket det ej heller gør hos teologiske fagfolk generelt.


-0-0-0-

Det du gør Tikka og mange andre, er at I straks opfinder en ny lov der skal administrere nåden og retfærdiggørelsen af tro gennem Kristus.

Men for pokker:

Citat:
hver gang én vender om til Herren, tages sløret bort« v17 – »Herren« er Ånden, og hvor Herrens ånd er, dér er der frihed. 2 Kor 3

TIL DEN FRIHED HAR KRISTUS BEFRIET OS. STÅ DERFOR FAST, OG LAD JER IKKE ATTER TVINGE UNDER TRÆLLEÅG! Gal 5.


At folk har det med at opfinde konstant en ny ydre lov, hvorved de afskær sig selv fra KRISTUS kan bunde i at de ikke har fået forbindelse til retfærdiggørelse gennem tro ved begivenheden Kristus. At de ikke har mødt den nye moralske kreative handlingsbasis i Gud. Hvorfor ydre moralske religiøse forskrifter bliver nødvendige.

Jeg tror simpelthen at dersom mennesker ikke har erfaret efterfølgende (1)* så opfinder de en ny ydre lov. Det problem Paulus behandler i Galaterbrevet.

(1)*:

Citat:
"an existential encounter with the New Being in Jesus as the Christ" Tillich.

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


Har et menneske først mødt den virkelighed de nye skabninger vi er i KRISTUS dækker over (som beskrevet ovenfor i citaterne), vil det fra da af være som Paulus) Frihedens Apostel), og det vil aldrig opgive denne frihed og ånd og kreativitet (ny fødsel som menneske) direkte i lige linje fra Gud eller Guddommen. Men okay har et menneske ikke erfaret dette brud, gennembrud, det Guds Nådes Kraftværk vi er i KRISTUS, så må man selvfølgelig vælge at være:

1):

ateist

2):

overtroisk (overtro et og andet (have afguder))

En tredje mulighed findes måske

3):

Aner ikke hvad jeg/vi skal tro, fordi det kan vi ikke vide noget om. Ved simpelthen ikke hvad jeg skal mene om disse religiøse spørgsmål


De bedste hilsner HansKrist

PS:

Citat:
Begrebet Guds ord repræsenterer i min forståelse en højere autoritet end egne og andres ord.

En autoritet og en virkelighed Jesus mente at være budbringer for og havde været sammen med før sit jordiske liv. En overbevisning han gik i døden for.


Nej der tager du da netop fejl, det er da netop ikke det vi møder i Jesus Kristus, tværtimod
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24764 - 21/02/2018 08:21 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1260

Citat:
De bedste hilsner HansKrist

Også de bedste hilsner herfra - og god dag. smiler

¨¨¨¨
Top Svar Citer
annonce
Side 52 af 124 < 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 123 124 >


Seneste indlæg
OPLYSTHED
af Gerth
20/09/2019 21:24
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Arne Thomsen
20/09/2019 20:41
Mellemrummet
af Simon
20/09/2019 14:25
Samtaler omkring bålet...
af Tikka
20/09/2019 11:58
Lyser på vej
af Simon
17/09/2019 10:32
Nyheder fra DR
Økonomer om bankers minusrenter: 'Under..
20/09/2019 22:07
Optrappet bandekonflikt: Politiet siger ..
20/09/2019 21:30
Dyrepasser genser for første gang næse..
20/09/2019 20:34
Korrespondent: Tysk klimapakke er hårdt..
20/09/2019 20:05
Maja kom hjem fra gåtur: Min taske var ..
20/09/2019 20:04
Nyheder fra Religion.dk
Er selvudvikling det moderne svar på Gu..
20/09/2019 08:00
Er ordentlighed virksomhedernes nye valu..
19/09/2019 22:00
Professor: Svend Lings-sag har mudret de..
19/09/2019 22:00
Test dig selv: Hvor godt kender du Højs..
19/09/2019 08:00
Natur og kultur har præget de shamanist..
18/09/2019 08:00