annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15660759
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2380389
Et andet syn 1989730
Jesu ord 1522508
Åndelig Føde 1515606
Galleri
Hønseskidning i Svaneke
Hvem er online?
3 registrerede ABC, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 379 gæster og 32 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16862 - 03/04/2014 11:30 Godmorgen folksen, har i det godt? [Re: treram]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Godmorgen folkens,, har I det godt?

Her i Nørresundby skinner solen og fra mit køkkenvindue, mens jeg bryggede morgenkaffen, lokkede min solbeskinnede have mig.

Så jeg har lige været en tur rundt i haven. Solglimt i øjet som frisk indånding og en ubeskrivelig glæde, som følelse af frihed og noget stort ubestemmeligt møder mig.

Om I har mulighed for det, så se at kom ud i det skønne forårs solskinsvejr. Glem for en stund alt om at der ingen frihed er på trosfrihed, ingen skønhed, ingen glæde, ingen venlighed; men kun bedrevidenhed, hån og latterliggørelse som ringeagt.

Arne og jeg vi forstår ikke hinanden og står langt fra hinanden såvidt verdensanskuelse, som tro og spiritualitet, men vi kan da enes om at det var ønskeligt at der var lidt mere venlighed og imødekommenhed debattørerne imellem her på trosfrihed.

Zenia som jeg ligner en hel del såvidt tro og spiritualitet i hverdagen, i praksis, i passion og inderlighed, og vi er heldigvis kommet på talefod med hinanden, fordi jeg har opgivet min teologiske dogmatiske rettænkeri, hvor jeg identitetsmarkerede for voldsomt og aggressivt overfor alt og alle der afveg bare en smule fra de gængse floskel og klichee synspunkter på borgen (universiteterne).

Michael og jeg, vi har altid været et par hanekyllinger omkring hvorvidt det er NU'et eller Tiden, fremtiden, der er vigtigst, såvel som hvordan ham Jesus skal forstås og om vi møder ham i evangelierne, eller disse er teologiske biografier og ikke livsbiografier, hvorfor vi måske i lige så høj grad eller endda i endnu højere grad møder Jesus, det han repræsenterer og står for, hos Paulus.

Treram har det med mig som Arne, begge forstår de ikke hvad jeg skriver. I mange år troede jeg ikke på dem, jeg troede de spillede koket overfor mig. Men idag er jeg lidt modstræbende gået med til at de nok ikke forstår mig.

Med Bjørn og Simon er det lidt anderledes fat, ihvertfald pointere de ikke så meget at de ikke forstår mig, men mere at det jeg skriver er uden værdifuld som relevant meningsindhold eller også noget vrøvl fra a - z, eller blot uinteressant. Det må jeg lære at leve med at jeg bliver mødt med denne automatisme reaktion fra de to af. Taler jeg venlig til dem, forsøger at få en samtale i stand, bliver jeg mødt med et ubehøvlet svar. Så går det meget bedre når jeg sætte hårdt overfor hårdt, det er ligesom deres sprog, det forstår de og det stikker så dybt, så dybt, og er nok deres eneste inderlighed, passion og lidenskab, da de har frasagt sig den religiøse af slagsen.

RM kan uden tvivl godt li meget af det jeg skriver og hun forstår at sætte pris på mit troens sprog, den måde jeg taler om den kristne tro og spiritualitet på, men hun er i et loyalitets dilemma og klemme overfor Simon og Bjørn, hvorfor hun vælger ikke for højlydt og direkte at give udtryk for at det jeg skriver også kunne have hendes interesse, som da slet ikke at tale om at give udtryk for at hun synes det jeg skriver er godt skrevet.

Thomas føler jeg lidt har svigtet mig, og jeg aner ikke hvorfor han er skredet.



Jeg ønsker jer alle en rigtig skøn dag, og kom nu ud, i haven eller naturen, og nyd denne skønne solskins forårsdag. Få jer noget frisk luft ned i lungerne. Det er lungefunktionen, den dybe vejrtrækning, der gør os lette om hjertet og i sindet, klare hjernen, friske og befrier vores tankegang fra tvangstanker og fikse ideer der er blevet os en besættelse, grænsende til det fanatisk idiotiske. I den sammenhæng er intet bedre end en svømmetur i havet eller en lang løbetur i skoven smiler hvor alternativet dog også kunne være en cykeltur på landet.
Eller en charterrejse til Tyrkiet, om denne så skulle bestå udelukkende af all inclusive, strandliv og mountainbike cykling i bjergene eller det er en rejse i Apostlen Paulus's fodspor. Husk nu at få et flysæde i røven fra tid til anden, det koster ikke så meget at komme til Grækenland, Tyrkiet eller Mallorca, Spanien.

Simon siger jo vi skal passe på ikke at blive mavesure, og i den sammenhæng er intet bedre end at komme hjemmefra, rejse ud.


Mange kærlige hilsner HansKrist.

PS:

som svar på mit spørgsmål, så vil jeg sige at jeg har det godt, føler mig glad og fri, som rask og rørig og i super god fysisk form, i legeme såvel som sjæl føler jeg en smidighed som lethed, og ja at jeg da møder tilpas med venlighed i min hverdag fra de mennesker jeg omgås, som at jeg jo har min store kærlighed Jonna der altid er fyldt med overraskelser. Og jeg ønsker det samme for jer alle, hver og en af jer. Håber helbredet er med jer og at humøret er godt, såvel som at I har gejst, mod og overskud til de udfordringer og gaver som opgaver, livet uventet overrasker os med fra tid til anden.

Hvis helbredet svigter jer, kunne I jo prøve med lidt tro, spiritualitet, frem for materia medicina. Jeg tror begge dimensioner er vigtige i den sammenhæng. Nu behøver I jo ikke overtage andres tro, spiritualitet. Der findes jo en deodiversitet uden lige idag. Så hvorfor ikke Rotterdam manden frem for Luther manden.



PPS:

Hører Francoise Hardy på Spotify. Hvis I ikke har Spotify så se at få den installeret, for Spotify gør musik til en eventyrlig opdagelsesrejse, hvor I vil opdage mange nye kunstnere, musiker og sangere, I ikke tidligere har kendt men som nøjagtig lige falder I jeres smag. I bestemmer selv når I går på opdagelse og alt musik i verden findes der, selv nye 2014 udgivelser, som jeg nu fx hører en Francoise Hardy 2014 fantastisk udgivet album. Michael det må virkelig være noget for dig, du vil kunne finde al den Bifrost og Simon Garfunkel eller hvad pokker det er du sværger til.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#16863 - 03/04/2014 12:26 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: Simon]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Tak Simon og Treram for et par fornuftige og letforståelige indlæg. Desværre forslår de som en skrædder i helvedet. Måske skulle jeg gøre min holdning helt klar.

Nej treram, du var ikke ansvarlig for censureringen af mig, og det er troldene heller ikke, selv om det var deres sammenrotning mod en fælles "fjende" der startede opdelingen i dem-og-vi. Indtil da var det blot mand-mod-mand på debatten. Ansvaret var alene Peters, som for første og indtil nu eneste gang fraveg sit princip om fuld ytringsfrihed indenfor lovens grænser.

Der er ingen lov mod indholdsløse kommentarer, hvad enten de indeholder prikker eller nonsens. Jeg brugte dem kun når hanskrist misbrugte chatten til grove personangreb mod mig eller andre. Peter valgte at lukke mig i stedet for at lukke chatten, og dermed tabte jeg respekten for ham.

At foretrække personangreb frem for en sober debatstil var formodentlig dødsstødet til en seriøs rabat, hvis jeg skal dømme efter de mange tilkendegivelser jeg privat fik fra tavse tilskuere. Jeg havde indtil da forsøgt at få mange mange højt kvalificerede forskere til at medvirke i mit eksperiment. Nu fik jeg klar besked om, at med denne udvikling var sitet uden interesse for dem. Der var ikke længere nogen grund til at studere indholdet, endsige at skrive indlæg.

For et eksperiment var det udelukkende fra min side, et led i min forskning i kommunikation. Selv om jeg fra troldenes lejr er blevet skudt alle mulige følelser i skoene, fra ynkelig klynken til ubehersket raseri, så kunne det kun fremnbringe et smil hos mig. De afslørede jo blot, at de intet kendskab havde til hvordan moderne forskning foregår. Mit eksperiment havde til formål at undersøge, om det var muligt at styre en offentlig anonym debat uden at begrænse ytringsfriheden. Det står stadig hen i det uvisse.

Kommunikationsforskere vil let kunne se, at mit design var en miniudgave af samfundets håndtering af social kommunikation. Også her er debatten delt op i separate debatter spændende fra helt åbne sociale medier og delvis begrænsede medier med stram styring til helt lukkede medier, hvortil kun udvalgte kvalificerede deltagere har adgang, som på mine troldefri domæner. Det er på den sidste type, at de virkelig interessante debatter foregår.

Det medfører så, at megen værdifuld information forbliver et lukket land for de fleste mennesker, og erstattes af en følelsesladet polemik baseret på de mest primitive følelser i den menneskelige natur, som det til overflod er demonstreret her på trosfrihed. Her er der virkelig tale om en os-og-dem situation, selv om den eneste "konfrontation" mellem dem består i de talløse konspirationsteorier, som huserer blandt lægfolk. Man aner, at visse informationer bliver foreholdt menigmand, men forstår ikke hvorfor (læs; nødvendigheden her af).

Enhver form for samfundsdannelse baserer sin eksistens på kommunikationsdesignet, uanset om det gælder verdenssamfundet eller en simpel flercellet organisme. Uden en styring af informationsflowet vil samfundet gå til grunde, som det er tilfældet med maligne kræftsygdomme. Det er også det resultat som verdenssamfundet styrer imod. Derfor er det på langt sigt vigtigt, at vi finder en kommunikationsmodel, der kan modvirke dette. Vi må også se i øjnene, at skabelsen af et velfungerende verdenssamfund indebærer, at vi må opgive en lang række af de idealer, som vi i dag betragter som hellige, for det er selve den menneskelige natur, vi er oppe imod.

Min forskning er blot et beskedent bidrag til forståelsen af dette. Det kunne mit eksperiment have medvirket til at belyse, hvis det blev gennemført. Nu må jeg i stedet gå andre veje.

God vind fremover til jer begge.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#16864 - 03/04/2014 12:39 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Jeg må hellere give mit bidrag til dit indläg idet det vel var mig der var hovedårsagen til at du forsvandt-blev udelukket fra Trosfrihed, det var jeg faktisk noget ked af, det var ikke meningen, men ud fra mine meninger om hvordan man skal opföre sig på debatten, syntes jeg dengang at du lige "toppede" för meget”.

- Egentlig var de tomme indlæg en eminent ”privatlivsknuser” på chatten, men mig bekendt har Ole altid taget den slags med stoisk ro på debatten, svaret med elegant distance. At ignorere folk har altid været anset som den acceptable metode, men den ville nok ikke ha’ været lige så effektivt målrettet, som midlet Ole tog i anvendelse.

”Ingen kan forstå, at jeg syntes det er synd for mennesket at det har opfundet noget så vanvittigt som en gud”.

- Lige bortset fra et ukendt antal enige over hele verden ;)

”…så igår läste jeg på facebook at barnebarnet havde väret til mini konfirmation, og der fik hun selvfölgelig den " sande" hjernevask af prästen, mens jeg blev totalt censureret”.

- Nåh, jamen så er der jo lidt gud i familien, din heldiggris – var det min datter, tror jeg ærlig talt Oles metode havde været en forlængelse af min arm ;) Spøg til side..

Mvh
Simon
Top Svar Citer
#16865 - 03/04/2014 12:49 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: ole bjørn]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Nu stopper festen eller også begynder den,
Bjørn skriver:

Citat:
det var deres sammenrotning mod en fælles "fjende" der startede opdelingen i dem-og-vi. Indtil da var det blot mand-mod-mand på debatten.


Du må være total skizofren eller alzheimer dement, eller en psykopatisk løgner og manipulator af første rang,

Du opfandt den med troldene, OS IMOD DEM (troldene) personforfølgende debatstil,,, mere end alle andre var det din fikse ide og tvangsforestilling, som heldigvis din trådstarter sort på hvidt til evig tid vidner om..

Ynkeligt at se at du forsøger her på dine gamle dage at løbe fra din egen fortid og i den grad vaske hænder,,

CHOK, DYBT CHOKERENDE

Siden Indiens turen har du ikke været dig selv, hvad skete der på den tur

Citat:
hvortil kun udvalgte kvalificerede deltagere har adgang, som på mine troldefri domæner. Det er på den sidste type, at de virkelig interessante debatter foregår.


ha ha lol hviiiin griiiiin smiler smiler,, HVAD VIL DU SÅ HER BAMSE??????????????????

yeah

Aldrig i mit liv har jeg set et menneske så KAIN ABEL SYG I SINDET som bamse bjørn er




Min forskning skriver Bjørn

og min bare røv siger jeg stortchock



Du gør den mest ynkelige figur jeg nogensinde har set, og ja højt at flyve, og ja nu ligger du som du selv har redt op til, fanget i dine egne løgne spin og taler som idiot (lyver bevidst tilmed) og gør dig selv til grin for åben skærm. Og gu er vi da klar over at dine motiver var ædle, men her taler vi nu om fakta, og ikke at dine motiver var åh åh så ædle,, du er ikke engang mand nok eller har ikke engang hår nok på brystet til at stå ved dig selv og dine handlinger. Du er en mand uden ære, al ære og værdighed, har du mistet, tabt.


Det er hvad der kommer sig af at man føler sig højt hævet over alt og alle, man synker dybere rent menneskeligt end alle andre, og ender som en mand uden ære, en mand der ikke findes sandhed i, et sandt ord i. Det er det største menneskelige moralske sammenbrud jeg nogensinde har oplevet.

For første gang må jeg sige at jeg har lidt ondt af dig, som det er gået dig bamse, trist skæbne, når jeg tænker tilbage på de godt 10 år jeg har kendt dig. Du havde alle muligheder, du fik anerkendelse som kun få er forundt, men en karakterbrist ved din personlighed har endnu engang ødelagt dig og alle dine åh åh så ædle motiver til dit og dat, ja du forstår bare ikke at omgås andre mennesker, så kort kan det siges.


Og du praler som ingen andre mennesker jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med.
Alle forskerne står i himlen og venter på dig engel

yeah yeah

sjældent har jeg tragikomisk moret mig så meget
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#16866 - 03/04/2014 13:20 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Ole..

"Der er ingen lov mod indholdsløse kommentarer, hvad enten de indeholder prikker eller nonsens. Jeg brugte dem kun når hanskrist misbrugte chatten til grove personangreb mod mig eller andre".

- Jeg er faktisk enig i at chatten i stedet burde være blevet lukket, og jeg husker udmærket situationerne, og fandt også dengang "prikmetoden" et virksomt middel mod et hysterisk barn med armene over hovedet.
Men det er da altså ikke noget at gøre ved nu, Ole. Det må være muligt at placere alt det i fortiden, synes jeg, fortsat skabe udbytterige diskussioner. Og som jeg har tilkendegivet, ser jeg bestemt ingen idé med at "elske" eller for enhver pris søge enighed, tværtimod synes jeg det er fint når mennesker sætter hælene i, støder en pæl i jorden, her står jeg, osv.
Og jeg mener absolut der er plads til alle her på trosfrihed, det betyder ikke så meget at markante forskelle mellem mennesker og deres anskuelser synliggøres med argumenter klare som glas, det handler ikke om "dem/os", men om stillingtagen til holdninger. Men hvis kristne mennesker ligefrem anser en afvisning af deres livssyn som en afvisning af deres person, ja så har de blot identificeret sig med synspunkter, og har skabt sig et identitetsproblem de faktisk selv må løse. Ansvaret for det arbejde skal man ikke ta' på sig.

Der findes jo andet end himmelnisser at diskutere, bl.a. kunne man med fordel diskutere de fælles politiske og økonomiske problemer efter næste valg, for pludselig ér der ikke en politisk stærk opposition, hvilket er resultatet af politisk nivellering. Dertil er der jo masser af videnskabelige opdagelser, hvor Arne jo ku' øve sig i at holde tro og viden adskilt - upsedasse, det var en personlig udfordring, hva' Arne? ;)

Nå, men tak for sludren for denne gang Ole, kom endelig igen.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (03/04/2014 13:27)
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >


Seneste indlæg
Kom op på bjerget...
af ABC
20/04/2024 13:52
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
20/04/2024 13:31
Vigtige præciseringer
af ABC
20/04/2024 13:23
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Region vil tage hul på milliardlån til..
20/04/2024 12:26
Coops regnskab går i minus med 717 mill..
20/04/2024 11:31
Clara Tauson er finaleklar uden kamp
20/04/2024 11:28
Haiti er hærget af vold: Bander bortfø..
20/04/2024 11:04
Politi undersøger sprængning af pengea..
20/04/2024 10:06
Nyheder fra Religion.dk