annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15810923
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2394358
Et andet syn 2000135
Åndelig Føde 1571492
Jesu ord 1530964
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
0 registrerede 193 gæster og 44 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#42812 - 07/02/2024 17:57 Re: En døgnflue ... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Du må jo sætte dig ind i tingene. Kan menneskene føres ca. 5 millioner år tilbage til urmennesket? Er videnskaben på vildspor ler Det er set før blinker Jeg ville ikke udelukke noget på nuværende tidspunkt, men undersøge om det forholder sig som beskrevet i bogen engel Hvordan tænker VMLere...

https://www.youtube.com/@vandrermodlysetforum1912/videos




Your friend forever

Krishna

PS: Har Gud villet denne mørkeverden? Det kræver vist en forklaring fra din side? Hvornår forlader mennesket jorden? Hvor længe gider vi være her? Hvorfor ikke lægge os til at dø? Skal der filosoferes...




PPS: Kom nu op i omdrejninger og drøm om noget opløftende...




PPPS: Kongen lever...


Top Svar Citer
#42813 - 07/02/2024 19:38 Re: En døgnflue ... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3683
Sted: Nørresundby
Citat:
Jan ABC:

Du må jo sætte dig ind i tingene. Kan menneskene føres ca. 5 millioner år tilbage til urmennesket? Er videnskaben på vildspor



Homo Sapiens er urmennesket til os idag der kaldes Homo Sapiens Sapiens. Og Homo Sapiens kan vi føre ca 315000 år tilbage i tiden, ihvertfald det ældste fund fra Marokko og så er der en hel del fund i ØstAfrika der er ca 200000 år gamle.

Vi stammer ikke fra de tre menneskeaber vi kender i dag; Gorilla og den almindelige Chimpanser og Bonobo -- MEN for 6-8 millioner år siden har vi haft fælles forfædre med de tre nulevende ovenfor nævnte menneskeaber.

Så går vi mennesker Homo Sapiens Sapiens og Gorilla og den almindelige Chimpanse og Bonobo (der alle er ret så forskellige) 6-8 millioner tilbage på hver vores stamtavlegren af forfædre møder vi vores dengang for 6-8 millioner år siden fælles forfader. Hvorfra de fire arter har differentieret sig ud fra i hver deres retning.

Går vi ca 65 millioner år tilbage var vores forfædre en lille træspidsmus der kunne skjule sig for dinosaurerne rovdyrene. Men da så dinosaurerne uddøde for ca 65 millioner år siden kommer alle de små pattedyr der skjulte sig ved at bo i jorden frem og scenen blev pludselig deres og slægterne til de mange store pattedyr vi kender idag begynder at udvikle sig fra den der træspidsmus (Purgatorius) som også er vores forfader som den er abernes og løvenes og bjørnenes og hundene og grisene og køernes og giraffens forfædre.

Purgatorius var et lille pattedyr på størrelsen med en rotte, som menes at have set ud som en mellemting mellem en halvabe og en spidsmus. Den levede for ca. 65 millioner år siden, og er altså dukket op kort tid efter, at de sidste ikke-flyvende dinosaurer var forsvundet fra jorden.


Nå tilbage på sporet af Homo:

Vi skal helt op til for 2 - 2,5 millioner år siden før vi kan tale om Homo slægten eller Homininerne (så din snak om et urmenneske for 5 millioner år siden giver overhovedet ingen mening).

Homininerne for 2 - 2,5 millioner år siden opdeler man i 3 slægter 1): Ardipithecus og 2): Australopithecus ("syd"aben) de kaldes populært for abemennesker der dog alle er uddøde (og Lucy (Beatles sangen) er den mest berømte Australopithecus) så 3): Homo slægten - hvor vi finder fx med tiden Homo Rudolfenis og Homo Ergaster og længere oppe i tid kommer Homo Erectus der var den første Homo art der udvandrede fra Afrika for ca 1,8 millioner år siden - den første udvandring fra Afrika taler man om.

På Homo Erectus linjen finder vi senere Homo Heidelbergensis og Homo Neanderthalensis udenfor Afrika. Neandertalernes kerneområde omfattede Europa syd for den 55. breddegrad, Mellemøsten og dele af det sydlige Sibirien. De er gradvist – over en periode på 2-300.000 år – udviklet fra Homo heidelbergensis i Europa. Neandertalerne er således en europæisk ”opfindelse”, og de har aldrig levet i Afrika. Homo Heidelbergensis anses at være fælles forfader til både Homo Sapiens og Homo Neanderthalensis.

Den anden udvandring fra Afrika er Homo Heidelbergensis for ca 500000 år siden.

Så for 100000 år siden har vi den tredje store udvandring fra Afrika og det er Homo Sapiens - som fx møder fx Homo Neanderthalensis i Europa og Centralasien. Homo Sapiens har været i Afrika i siden for godt 300000 år siden - ældste Homo Sapiens fund er i Marokko der er 315000 år gammel.

Homo Sapiens der udvandrer fra Afrika for 100000 år siden møder altså Homo Neanderthalensis - de betragtes som to forskellige arter, men de formår at parre sig med hinanden og få afkom hvilket betyder at der i gennemsnit er ca 2% genetisk spor af Neanderthalensis i alle os moderne nulevende mennesker.

Nulevende menneskers DNA afslører, at vores forfædre ikke bare havde sex med neandertalerne, men også med den mere mystiske art, denisovaen.

Arvematerialet fra Denisovaen afslører, at den er en søsterart til neandertalere – nogle kalder dem ‘østlige neandertalere’, som levede i Asien, men præcis hvor udbredt den var, og hvor længe den levede, ved man ikke.


-0-0-0-

Hvordan kan du være så ukritisk at du bruger VML til at forstå Paulus og forstå Homo slægtens udvikling frem til idag Homo Sapiens Sapiens?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42814 - 07/02/2024 21:25 Re: En døgnflue ... [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1917

Citat:
Tid er godt nok den altafgørende vigtigste størrelse til at forstå et levende væsens liv

At forstå et andet menneske er ikke altid lige nemt, hvis ikke man er fortroelige, men i forhold til en skrevet tekst, er det afgjort en fordel at kende tid og sted der beskrives mm

Billedet af eksempelvis Paulus der var jøde bliver udvidet ved, at vide han var en diaspora jøde, der var opvokset og levede i et hellenistisk samfund, før han kom til Jerusalem for at studerer skrifterne, men også dette at hans tekster i NT er de ældste.


Angående dine Paulus tanker og guds rige på jord, er jeg ikke enig.

Der vil altid være folk der udnytter andre, og dit ”i Kristus” er der vist ikke mange som dyrker, og når jeg tænker på, at der oprindeligt er tale om en jødisk apokalyptisk trosretning, der endnu venter på Kristus genkomst, så er der nok mange der er stået af, selv om de fleste nok gerne vil fremme retfærdighed og kærlighed, men det betinger jo man er indstillet på, at starte med sig selv og fortsætte sin dannelse selv om dét man møder, er det modsatte.


Citat:
Paulus er uhyre optaget af at vi alle trods vores forskellige tro kan lykkes med at finde godt ud af det med hinanden indbyrdes. Personligt synes jeg han går for langt i at være diplomatisk og kompromis søgende. Men for at forstå dette skal man forstå hvor højt Paulus sætter kærligheden -

så højt at meget frisindede mennesker med en stærk tro uden spor af overtro skal tage hensyn til folk med en svagere tro - folk der har det vi frie "i Kristus" ville kalde overtro. Så altså ud fra forståelsen af KÆRLIGHEDEN hos Paulus må vi forstå at Paulus har respekt for alle forskellige religiøse tilhørsforhold.


Der er ikke tale om mennesker, eller vi alle, men om troende – Kristus troende, dem som ikke havde en jødisk baggrund, men en baggrund med forskellige tro og mange guder - og så jøderne - de svage i troen - der ville forsætte med at være jøder, samtidig med de så Jesus som den af skrifterne ventede messias -

... og de var vel nærmere Jesu lære end den Paulus forkyndte.

Faktisk er det jo lidt frækt, at kalde sine oprindelige trosfæller for svage i troen og overtroiske, fordi han gerne vil være fri for loven der fortalte ham, han var en synder.

Dette blev han så fri for, da Jesu korsfæstelse sonede hans syndere, og tilmed ved tro gav evigt liv, modsat loven der ikke gav et efterliv, og hvor man var en evig synder.

Nå, nok om det.


Jeg syntes, Paulus er en sammensat person, der ville há sin vilje og fik det, og alt efter situationen han befandt sig i, brugte han de virkemidler han kunne, for at overbevise og udbrede sit evangelium – den nye pagt - som han opfattede som det eneste sande -

... men det er klart, at prædiker han kærlighed, må han jo selv være et forbillede … og ud over hans forkastelige fortid - og som jøde kendte han jo de 2 største bud og vidste, at gud elskede først, så der skal noget til for at være troværdig trods det, han kunne fortælle han havde direkte kontakt men den opstandne Kristus, og at hans kaldelse var en gave fra gud, men som han også brugte som et argument for, at han havde guds ånd og derved var apostel.

Jeg kommer nok aldrig til at forstå hans motivation for sin omvendelse.


Jeg er i dag blevet bekendt med, at de jøder der kaldtes Vejen eksisterede 30 år ca. før Paulus omvendelse. Det overraskede mig.



Ang Paulus´s respekt og kærlighed for alle forskellige religiøse tilhørsforhold, skal vi jo ikke glemme hans ide om et himmels efterliv som dommer, noget han længtes efter … og dette kendetegner ikke kærlighed i mit univers ... kærligheden tror, håber og udholder alt.
men der er måske forskel på jordisk og himmels kærlighed


Citat:
Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_kor/13


Citat:
Hvordan kan nogen af jer, der har en sag imod en broder, vove at bringe den for retten hos de uretfærdige og ikke hos de hellige?  Eller ved I ikke, at de hellige skal dømme verden? Og når verden dømmes af jer, er I så ikke gode nok til at dømme i ubetydelige sager?  Ved I ikke, at vi skal dømme engle, for slet ikke at tale om jordiske forhold?  Men når I nu har sådanne sager, hvordan kan I så sætte folk, som menigheden foragter, til at være dommere?  Det siger jeg til skam for jer. Er der da ingen blandt jer, som har visdom nok til at afgøre sager mellem brødre?  I stedet for fører broder sag mod broder, og det for ikke-troende!

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/6


Nå ikke mer Paulus.

.
Top Svar Citer
#42816 - 07/02/2024 21:38 Re: En døgnflue ... [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1917
Citat:
Og nuet er jo egentlig det eneste, der eksisterer


Nuet er vel et begreb, og hvad der eksisterer for os, afgøres vel af vores bevidsthed, og - men hvem siger den fortæller os sandheden -

... men når mennesket forståes som et væsen med en bevidsthed, der er i stand til at tænke abstrakt, herunder gøre sig tanker om tid, så vil de fleste nok, hvis de observerer deres tankegang erfare, at bevidstheden enten befinder sig i fortiden eller i fremtiden, alt imens vi er værende, i det vi kalder nuet med vores forskellige gøremål, og derved kan betegnes som fraværende i det vi kalder nuet -

... altså nærværende ved at være fraværende i det der kaldes nuet, så spørgsmålet er vel hvad der eksisterer, men ok vi bærer fortiden ind i fremtiden, og derfor vi kan planlægge eksempelvis -

... og meningen med livet er vel at ville det – give det den mening der gør, at vi lever det, med fortiden erindringer og fremtidens erfaringer – på godt og ondt.

.


Top Svar Citer
#42817 - 07/02/2024 22:05 Re: En døgnflue ... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Hvorfor skulle jeg udelukke noget på nuværende tidspunkt ler Fordi videnskaben har nogle idéer om tingene blinker Hvordan hænger det hele sammen? Kan billedet ændre sig? Hvad ved du? Jeg kan kun opfordre andre til at læse VML...

https://vandrer-mod-lyset.dk/

https://vandrer-mod-lyset.dk/e-boeger/#page-content

Har Gud villet denne mørkeverden? Det kræver vist en forklaring fra din side? Hvornår forlader mennesket jorden? Hvor længe gider vi være her? Hvorfor ikke lægge os til at dø? Skal der filosoferes...

Your friend forever

Krishna

PS: Kongen støtter og hjælper alle...


Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Nyheder fra DR
Forslag om at vippe formand for Repræse..
09/05/2024 00:18
Lav efterspørsel: AstraZeneca fjerner c..
08/05/2024 23:13
Kong Charles har ikke tid til at møde p..
08/05/2024 21:32
Hakket oksekød tilbagekaldes efter fund..
08/05/2024 21:19
Kroatiens konservative danner regering m..
08/05/2024 20:59
Nyheder fra Religion.dk