annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15869865
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2397974
Et andet syn 2002929
Åndelig Føde 1599822
Jesu ord 1534105
Galleri
Min første store kærlighed
Hvem er online?
0 registrerede 543 gæster og 134 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 11 < 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#42818 - 08/02/2024 01:05 Re: En døgnflue ... [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3687
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Angående dine Paulus tanker og guds rige på jord, er jeg ikke enig.

Der vil altid være folk der udnytter andre, og dit ”i Kristus” er der vist ikke mange som dyrker,


Jeg er lidt ligeglad med om du er enig med mig i Paulus da du ikke har forstået Paulus. Du er ikke i nærheden af at have forstået hvad han skriver.

Hvorfor du er så langt fra at forstå Paulus har jeg ofte undret mig over - men det skyldes følgende har jeg fundet ud af:

Du går meget op i Gamle Testamente

Du er Bibelfundamentalist og så kommer man aldrig i nærheden af at forstå Paulus

Og der er masser af de største kapitler vi finder hos Paulus som du springer over og endda flere af hans breve du aldrig citerer fra - og hvorfor? Jo fordi her siger han noget helt andet end det du hævder han siger. Cherry Picking kaldes det, husker du nok.

"dit ”i Kristus” er der vist ikke mange som dyrker"

Jo alle de største teologiske tænkere er optaget af vores KristusParticpetende EksistensForvandlende Ny Natur.

Og alle døbte er døbte ind i Kristus. Så at vi er i Kristus er kernen i kristendommen - er kristendommens essens som Albert Schweitzer siger. Det er Mysterium Spiritualitet af de smukkeste mest sublime og den stærkeste mest kraftfulde SPIRITUALITET nogensinde set i verden. Det er nerven og sjælen i det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

Begivenheden Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore HJERTER ved Helligånden der er givet os (2 Kor 3)

Begivenheden Guds Kærlighed Kristus: Jesus Kristi SØN'FADER JEG'DU dynamiske dialogiske BØNS samspils virkelighed med GUD

Begivenheden Guds Kærlighed Kristus: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund menigheder og Kirkerne.

Begivenheden Guds Kærlighed Kristus: det Guds Nådes Kraftværk vi er i Kristus qua Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os.

I Begivenheden Guds Kærlighed Kristus er Gud kommet os nær som virkelighed og vi kender fra nu af kun Gud igennem vores erfaringer af Guds Nærvær i vores liv givet fx igennem Helligånden.

Hvorfor kristendommen består af forskellige vidnesbyrd derom - vidnesbyrd om de erfaringer vi har af Gud i vores liv gennem Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er givet os.

Således er kristendommen ikke spekulation og ej heller bibelfundamentalisme men liv med Gud igennem Guds Kærlighed Kristus vi tager imod hvor det himmelske og jordiske er forligt forenet og Gud og mennesket er forligt forenet.

-0-0-

For de kristne der har taget imod Gud i Kristus og lever livet skjult med KRISTUS i Gud (og som siger ikke jeg lever mere men KRISTUS lever i mig) er PARUSIEN der betyder NÆRVÆRELSE eller TILSYNEKOMST allerede en realitet men dog endnu er Kristus ikke blevet alt i alle.

KRISTUS er HERRE af den grund at det er i Kristus at Guds Riget Etableres eller Gud opretter sit Rige.

Og alle kristne er i Kristus ellers er de ikke døbt og alle kristne er jo døbte.

At være i Kristus er INSTINKTIVT SPIRITUALITET for kristne der ikke er bibelfundamentalistiske i deres kætterske tilgang til kristendommen.

De Nye Skabninger Mennesker vi er i Kristus - vi er som kristne betyder alt.

Læs alle de største teologer og du vil komme ud af din depression og hjernespind og hjerne fabrikation - så sandelig jeg har aldrig mødt et menneske som Tikka for hvem det gælder at Bogstaven slår ihjel. Du er totalt gået død i din bevidsthed - din menneskelige ånd og du har aldrig nogensinde vidnet om at du er grebet af ÅNDEN - GUDS ÅND.

Hvilket altsammen skyldes at din tilgang til hvad der er Guds Ord er hvad du kan læse dig til i Bibelen og som du blot skal tro på udenom at det bliver dig åbenbaret af Gud Helligånden virkelig at være Guds Ord og så er der en hel anden betydning i ordene end at læse dem giver hvor det jo er hjerne fabrikation og hjernespind - altså et lille mentalt trosforestillings øvelse du laver i dit eget hoved bevidsthed sind.

Du har været naiv og dum fra dag 1 og det klogeste du har sagt er at den bibelfundamentalisme du har underkastet dig selv er hjernespind og hjerne fabrikation - for dermed siger du nøjagtig det samme som Paulus Luther Tillich og ja alle store teologer der alle advarer imod din bibelfundamentalistiske tilgang til kristendommen - bibelfundamentalisme er et kætteri og har aldrig været i nærheden af noget med kristendommen at gøre.

Du siger du forstår hvad begreberne dækker over i Nye Testamente - dette er så groft en løgn - alt alt for store ord du der tog i din mund - for ikke en eneste gang de mange år jeg har læst dig har du afsløret at du forstår tingene i dets åndelige betydning - hvad ordene og hvad der står dækker over for vi mennesker.

At du som muslimerne ikke bryder dig om Paulus giver sig selv - da I begge hold er skrift fundamentalister og ikke ejer humør og SPIRITUALITET. Gudsforladte og Humørforladte og Ideforladte som I der holder jer til bogstaverne er - hvor "virkeligheden" er hjernespind og hjerne fabrikation som I skaber gennem naivt at tro hvad I læser uden at forstå et ord af det hele. Og uden at I spørger jer selv, stemmer hvad jeg her læser nu også med virkeligheden.

Mennesket skal ikke leve i bevidstheden og sindet som du gør. Alle psykologer advarer mod dette. Og hvis der var noget Paulus ikke gjorde så var det at lukke sig selv inde i bevidstheden og sindet. At være beskæftiget med bevidstheden og sindet er fuldstændig fremmed for Jesus og Paulus - det er new age mindfulness buddhisme der har fået mange mennesker idag til at søge ind i hovedet og bevidstheden og sindet på sig selv.

Men det er nu engang ikke i hovedet og bevidstheden at livet foregår.

Hjernen har vi fået til at tænke med - ikke til at flytte ind i. Og jo mere intelligent et menneske er jo mindre er det i bevidstheden og sindet. Hvorfor, jo fordi de bruger hjernen til at løse de spændende opgaver og udfordringer livet konstant byder på.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42819 - 08/02/2024 01:23 Re: En døgnflue ... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3687
Sted: Nørresundby
Hold da op du er langt ude for tiden mand.

Hvad er der dog sket i dit liv.

Om det drejer sig om at forstå menneskets oprindelse eller Paulus så bombarderer du os med VML og skider på alt hvad den nyeste videnskab siger om tingene.

Det er altså skørt - virkelig skørt - det er hjernevask.

Jeg opgiver - men jeg håber da der var nogle der gad læse hvad jeg skrev om menneskets oprindelse og evolutionsbiologiske udvikling op til idag.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#42824 - 08/02/2024 12:53 Re: En døgnflue ... [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7237
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.
Jeg har læst dit respons til mig: #42816 - 07/02/2024 21:38, og jeg kan godt følge, hvad du skriver, men undrede mig over, at nu'et for mig er noget andet.
Og så gik det omsider op for mig:
Dit nu er dit personlige nu.
Mit nu er universets - miraklets - nu.
Det er jo to meget forskellige slags nu - og begge fuldt berettigede, synes jeg blinker

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler
Top Svar Citer
#42826 - 08/02/2024 13:18 Re: En døgnflue ... [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Jeg går ind for forskning ler Hvad med dig blinker Har Gud villet denne mørkeverden? Det kræver vist en forklaring fra din side? Hvornår forlader mennesket jorden? Hvor længe gider vi være her? Hvorfor ikke lægge os til at dø? Skal der filosoferes...

Your friend forever

Krishna

PS: Kongen står oppe på bjerget og glæder sig over udsigten...






Top Svar Citer
#42827 - 08/02/2024 14:25 Re: En døgnflue ... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3687
Sted: Nørresundby
Har Gud villet denne mørkeverden? Det kræver vist en forklaring fra din side?

Du kan jo bare læse mit seneste indlæg og du får klart svar

Og du går af alle ikke ind for forskning - den videnskabelige forskning - men konstant gør du det modsatte nemlig at forvirre alting med religiøs spekulation.

Du har misforstået det religiøse spirituelle som iøvrigt mange andre mennesker - hvor I mister jordforbindelsen og styrter jer selv ud i ÅND uden LEGEME - uden nogen jordisk holdbar forklaring på noget som helst.

Vi skal bare acceptere jeres åndelige religiøse fantasier helt uden nogen legemlighed Skabelse og jordiskhed og menneskelighed.

Det er for langt ude - grænsende til noget psykotisk skizofrent - så meget mangler der jordforbindelsen og det forstandige - det er så videnskabeligt som noget kan være.

Og forskningsresultater om Paulus eller om menneskets oprindelse og evolutionsbiologiske udvikling stamtræ interesser dig overhovedet ikke - blot fordi en kvinde har påstået at mennesker har parret sig med dyr for 5 millioner år siden og sådan opstod aberne. Det er så meget gak gak og giver overhovedet ingen mening.

Hvad der er sket med dig og hvorfor kan jeg kun gætte mig til - men en stor forandring er sket med dig og dit liv her på det seneste - og i disse perioder er du udenfor pædagogisk rækkevidde. God dialog og forstandige samtaler om tingene kan man ikke få endsige gøre sig håb om når du er i den tilstand du er nu.

Samtalen og dialogen og enhver appel til forskning og forstandighed og forståelse med ind over kan vi lige så godt glemme når du har det som du har det nu.

Det er ikke os du snakker med - om du har en forstandig fornuftig snak dialog samtale med andre mennesker vil jeg et og andet sted håbe.

Har du ikke brug for RO og OVERBLIK og FORSTANDS'KRAFT i dit liv. Eller kan du være frit flyvende i det religiøse spirituelle uden nogen som helst jordforbindelse og sund legemlighed - kropslighed.

Hvordan har I VML tilhængere det når I forlader legemet og kroppen og forstanden - enhver grounding og jordforbindelse. Det er jo symptomatisk tegn på skizofreni ikke at kunne rumme og forstå hvad man snakker om - bevare sin grounding og jordforbindelse - forstandighed og sunde kropslighed.

Vi skal kunne tale med hinanden om tingene på en forstandig måde siger Paulus for ellers tror folk der iagttager os at vi er tossede i hovedet.

Er vi ude af os selv er det uden at vi har mistet os selv.

Er vi ude af os selv for at Kristus kan være vores JEG foregår dette uden at vi har mistet os selv - tværtimod bliver vi JEG STYRKET og BERIGET.

KRISTUS ER VORES NYE JEG'LEGEME - et stærkere JEG og SELVSTÆNDIGHEDS LEGEME i verden end tidligere.

Så TRO er ikke et alternativ til VIDEN - til videnskabelighed forskning og forstandighed.

I KRISTUS er vi mere fysisk end fysisk - det er en ny stærk jordforbindelse og legemlighed - nyt og stærkere forhold til Skabelsen - som vores eget legeme og naturen hører Guds Skabelse til.

Det er Gud og det himmelske der er gået ind i jorden - det er en ny og stærkere og sundere og mere forstandig legemliggørelsens virkelighed vi tager imod i KRISTUS

Så kære Jan ABC - du bliver STÆRKERE og SUNDERE og får en meget bedre JORDFORBINDELSE.

Håber du modtager de gode kræfter der er i Kristus jeg her lige har sendt dig.


Gud er jo ikke forvirringens Gud.

Vi må være stærke så vi kan undgå djævelens snigløb imod os. Holde fast ved Kristus der er hovedet ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.

Citat:
Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, som går ind for falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner og uden grund er indbildsk i sit verdslige sind, og som ikke holder sig til ham, der er hovedet, og ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.
Når I med Kristus er døde fra verdens magter, hvorfor underkaster I jer så påbud, som om I levede i verden: Tag ikke, smag ikke, rør ikke! – alt sammen noget, der skal bruges og forgå – det er kun menneskers påbud og lære. Det går for at være visdom med selvvalgt gudsdyrkelse, falsk ydmyghed og skånselsløshed mod legemet, men det har ikke nogen værdi, det tjener kun til kødelig tilfredsstillelse


Til dig og Carsten
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 11 < 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 >


Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
13/05/2024 22:44
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Israelsk militær om dræbt FN-arbejder:..
14/05/2024 02:37
Universitet i Amsterdam lukker i to dage..
14/05/2024 00:45
Trods protester: Udskældt lov er ét sk..
13/05/2024 22:10
Bakken Bears bringer sig foran med 2-0 i..
13/05/2024 21:44
En FN-medarbejder er blevet dræbt i ang..
13/05/2024 21:32
Nyheder fra Religion.dk