annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11079747
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2110504
Et andet syn 1820164
Jesu ord 1396004
Den Evige Filosofi 1192307
Galleri
Symbol
Hvem er online?
0 registrerede 97 gæster og 48 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 10 af 20 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#37873 - 06/12/2022 14:13 Re: Religioner - som jeg opfatter dem [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3196
Sted: Nørresundby
Jeg skaber mig ikke - men det gør du Arne som altid især overfor mig (sådan har du iøvrigt altid opført dig overfor mig)Citat:
Arne:

For godt et par tusind år siden:
Helligånd befrugter på denne klode en accepterende jødisk jomfru: Maria, som føder Guds Søn: Jesus – og den hellige treenighed: Faderen, Sønnen og Helligånden er dermed bragt til verden via en jordisk kvinde – Kristendommen er født.


Dette er noget forbandet vrøvl og sludder fra ende til anden.

"For godt et par tusind år siden:
Helligånd befrugter på denne klode en accepterende jødisk jomfru: Maria,"


Nej det var ikke hvad der skete år 0

Men det er en Kristen Kirkes teologiske biografier evangelierne der skrives fra år 70 og frem der i teologisk billedesprog fremstiller det sådan - ikke noget der skete som du påstår i din uvidenhed og naivitet som du vil have de kristne det skudt i skoene.

"Maria, som føder Guds Søn: Jesus – og den hellige treenighed: Faderen, Sønnen og Helligånden er dermed bragt til verden via en jordisk kvinde – Kristendommen er født"

Nej igen det er ikke kristendommens fødsel eller etablering i verden du der tror du snakker om.

Begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - er det der etablerer kristendommen her på jorden (de første kristne menigheder (og her har man intet hørt om eller talt om Jomfru fødsel og undfangelse ved Helligånden mm der var ikke spor af en sådan tankegang). Dette kan du læse om i de ældste skrifter hos Paulus.

Senere, ja mange år senere er det Kirken der teologiserer og dogmatiserer omkring Jomfru Maria og Treenigheden.

Du har simpelthen kuk i kronologien (årstal og hvad der kom først og hvad der er en senere Kirkes teologiske teoretiseren og dogmatiseren omkring Jesus der er Kristus for vi kristne).

Du har forsøgt at sige noget der kunne ligne hvad ham HansKrist skriver men det er du bestemt ikke sluppet heldigt fra - men at du i det mindste har forsøgt (selv om forsøget fejlede) må vi tage vores hat af for. Bedre held næste gang Arne.


-0-0-0-


Mig som du altid har påstået vrøvler det er meget sjovt at se hvordan du dog gennem årene tyvstjæler fra mig. Både begrebet BEGIVENHED og KRISTENDOMMENS FØDSEL har du tyvstjålet fra mine tekster gennem årene.

Så et og andet indtryk må jeg gøre på dig som da du påstod de spontane suveræne livsytringer var dine gennem en bog af Løgstrup - men nej der er kun 1 i hele Danmark der har sat de her tre ord begreber sammen i rækkefølge: spontane suveræne livsytringer - og det HansKrist. Igen et eksempel på du stjæler fra ham du påstår vrøvler - men meget værre er det at se du ikke magter at håndtere dine tyvekoster.

Du bliver kun så løjerlig og ynkelig og sølle et menneske fordi du absolut vil have mig ned med nakken og det magter du bare ikke - dertil mangler du de nødvendige muskler mellem ørerne - ihvertfald når vi sammenligner med hvad HansKrist råder over i den sammenhæng.


-0-0-0-


Arne bringer to link som han påstår jeg skulle være i uoverensstemmelse med - men jeg siger jo principielt og endda ordret også hvad der står i disse link:

Selvom Jomfru Maria er smukt beskrevet i Lukasevangeliet, [size:8pt](Lukasevangeliet er skrevet til en hedningekristen menighed, og det er en almindelig antagelse, at det er sket i perioden mellem 80 og 140 e.Kr.)
er det først flere hundrede år senere, at hendes betydning vokser. Langsomt opstår der legender og traditioner af vidt forskellig karakter: Hvem hendes forældre var, at hun efter Jesu korsfæstelse rejste med disciplen Johannes til Rom, at hun efter sin død steg direkte til himmels og meget meget mere.[/size]

Dette er jo nøjagtig hvad jeg har prøvet at forklare dig i denne tråd.

Du tror at kristendommens fødsel og etablering er foregået sådan -- nej nej nej det er en senere Kirkes teologiske teoretiseren omkring tingene.


Hvad der står i de to link er jo hvad jeg har forsøgt at forklare Arne - men Arne siger så at hvad jeg skriver og hvad der står i de to link (Bibelselskabet og Kristendom.dk) ikke er hvad verdens 2 milliarder kristne tror - men mon ikke de fleste godt er klar over sammenhængen og altså på linje med hvad jeg har forsøgt at få Arne til at forstå og hvad Bibelselskabet og Kristendom.dk skriver.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#37874 - 06/12/2022 14:56 Re: Religioner - som jeg opfatter dem [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3196
Sted: Nørresundby
Citat:
Jan ABC: Havde der ikke været nogen kristendom uden Paulus?Nej ifølge min klare opfattelse så ville vi idag uden Paulus ikke rigtig kende noget til Jesus og de mange Kristus bevægelser - og ihvertfald ville vi ingen kendt og stor verdensreligion have haft der kunne relateres til Jesus.

Dette er nok hovedparten af forskere enige om.

På samme måde som havde der ikke været en Platon ville vi idag ej heller have et større navn i filosofien som Sokrates.


Lad være med at spamme med dine Vandrer Mod Lyset link evigt og altid.

Et VML link du har læst og redegør overfor os andre hvad står i må du gerne komme med.

Men du skal ikke spamme os i hovedet med VML link evigt og altid. Som om du ikke selv har noget på hjertet som om du slet ikke selv kan tænke og formulere dig.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#37875 - 06/12/2022 15:27 Re: Religioner - som jeg opfatter dem [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 3811
Sted: Vanløse
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#37881 - 06/12/2022 19:17 Re: Religioner - som jeg opfatter dem [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6859
Sted: Sydsjælland
Hanskrist skriver til mig angående ord fra min start af denne tråd:
Citat:
To fantastiske begivenheder/myter: Helligånden gør en jomfru gravid og Ærkeenglen Gabriel fortæller et menneske alt væsentligt.
Citat:
Dette er noget forbandet vrøvl og sludder fra ende til anden.
Hanskrist er tydeligvis ikke bekendt med udtrykket myte, og ej heller bekendt med, at denne myte om Maria er et dogme i den største af alle kristne kirker: den romersk-katolske blinker

Arne.
Top Svar Citer
#37882 - 06/12/2022 19:24 Re: Religioner - som jeg opfatter dem [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3196
Sted: Nørresundby
Nej nej

Du siger det er sådan kristendommen bliver fødtDet er det ikke --- det er mange mange mange år senere at en kirke påstår teologisk dogmatisk hvad du hævderDu Arne skriver:


For godt et par tusind år siden:
Helligånd befrugter på denne klode en accepterende jødisk jomfru: Maria, som føder Guds Søn: Jesus – og den hellige treenighed: Faderen, Sønnen og Helligånden er dermed bragt til verden via en jordisk kvinde – Kristendommen er født.


Nej det er faktuelt forkert

Det du taler om har intet at gøre med Kristendommens fødsel og etablering i verden

Der var ikke skyggen af jomfru fødsel og undfangelse ved Helligånden og andet teologisk gøjl - en sådan tankegang findes fx slet ikke hos Paulus

Og de to link du opgav til mig - Bibelselskabets og Kristendom.dk siger nøjagtig det samme som jeg har prøvet at få ind i dit tykke hoved


Du Arne kløjs rundt i nogle helt grundlæggende forhold som alle der bare er en smule Kirke vante og deltager i gudstjenester og foredrag ved alt om

Selv på HF og gymnasie niveau er det viden man har

Men åbenbart ikke dig


-0-0-0-

Men denne forfærdelige hul i din forståelse kristendommen (og ja reformationen og protestantismen) kan jeg godt huske du tidligere har afsløret i vores debatter


Men der er en der er mindst lige så ukritisk og uforstandig gak i hovedet og det er Somo og Koranen -- jeg har vredet mig af grin over de røverhistorier Somo præsenterer os for om Jomfru Maria

Det er så latterligt og så langt langt langt ude i hampen af fri fantasi og fiktion ---- lige så skørt som Vandrer Mod Lyset Johanne Agerskov mediet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 10 af 20 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 >


Seneste indlæg
Det spirituelle parti...
af Gerth
28/05/2023 00:46
skadelige urenheder
af Gerth
26/05/2023 16:41
OPLYSTHED
af Gerth
26/05/2023 06:37
Tro, håb og kærlighed
af ABC
17/05/2023 21:58
Vandrer mod Lyset...
af ABC
16/05/2023 22:02
Nyheder fra DR
Biden og republikanere når principaftal..
28/05/2023 03:09
Messi-scoring sender det franske mesters..
27/05/2023 22:54
Fransk forfatterthriller vinder årets G..
27/05/2023 21:35
Omtrent 600 migranter reddet ud for Sici..
27/05/2023 21:03
Karneval i Aalborg er kommet roligt fra ..
27/05/2023 18:49
Nyheder fra Religion.dk