annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5064122
Et andet syn 1232704
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1013307
Jesu ord 858854
Spirituel omsorg 803849
Galleri
To verdener så forskellige
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 43 gæster og 85 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 17 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 16 17 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29535 - 09/04/2020 15:28 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5477
Sted: Sydsjælland
Vel - så er vi åbenbart der, hvor du helst vil holde inde.
Jeg vil så skrue ned for min interesse for, hvor du står.
Og jeg vil fortsætte min nuværende holdning til livet med min betagelse af det totalt ufattelige:
Verdens - og dermed også i nogle år min - mirakuløse væren.
Og i stedet for spekulationer, tanker, idéer, visioner derom, vil jeg gøre mit bedste for aktivt at bruge de fattige evner, jeg er blevet tildelt, til at være en del af miraklet på en basis af ro, harmoni og kærlighed smiler

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29537 - 09/04/2020 22:55 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Arne Thomsen]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 537
Sted: Odense, Danmark
Det er mit indtryk her, at forskellige profiler har haft en årevis lang konflikt imod hinanden om hvem, som er de mest rigtige og forkerte, hvilket jeg ikke vil blande mig i. Jeg har fået nok af nogle profiler her. Jeg siger derfor kun følgende en gang til dig:

Arne: " Og jeg vil fortsætte min nuværende holdning til livet med min betagelse af det totalt ufattelige: Verdens - og dermed også i nogle år min - mirakuløse væren. Og i stedet for spekulationer, tanker, idéer, visioner derom, vil jeg gøre mit bedste for aktivt at bruge de fattige evner, jeg er blevet tildelt."

Hvad er det for evner, som du har? Det lyder som en modsætning til noget andet fra dig i gentagelsen, hvor du skrev et eller om, at du med dine egne skriverier på ´trosfrihed´ har oplevet dette som en god del af din personlige udvikling, når du hører på kun dig selv. Hvad det er, har jeg endnu ikke læst. Og at du synes, at vi andre bidrager med noget interessant. Og der sker forbedring af ens egne forklaringer, når vi diskuterer mod hinanden.

Din kommentar her lyder også imod trosfrihed forummets ideologi, der på forsiden blandt andet har formuleret: " Et forum for frie tanker og meninger. Andre debattører har oplevet, at alene det at skrive om et emne, kan føre til videreudvikling af egne meninger - det kan ofte føles berigende."

Du er ikke en tilhænger af Kristendommen i Danmark. Du ønsker et socialt bedre sundhedsvæsen i Danmark og miljø på Jorden. Hvis du kun vil deltage aktivt i noget, så er mit råd: Meld dig ind i det rød/grønne parti Enhedslisten, men også i politik hjælper det, hvis man med forståelse kan argumentere for dens værdier og holdning. DSL ordbogen om ordet argument: " Ræsonnerende begrundelse der fremføres for eller imod en påstand, beslutning, opfattelse el.lign." Det lyder heller ikke som dig?

Dog handler trosfrihed her om, at forskellige overbevisninger er tilladt, hvor folk derfor har mulighed for en konstruktiv udfordring i dette. Du er dermed også velkommen her, som du er. Tiltrods for det siger jeg til dig: Stop gerne dit medlemskab her, så vi andre istedet kan få gang i noget mere oplysende visdom. Et guddommeligt aspekt ved Helligånden er visdom, fordi den er kilden i mennesket til spirituel rigdom. Et menneske opfører sig i verden bedst, når han/hun er åndeligt oplyst. Helligånden er derfor vigtig for mig om mine tanker, følelser og handlinger. Det er sådan ligesom med projekt OPLYSTHED. Dog synes jeg, at den ateistisk uddannelse om noget visdom på universitetet i filosofi, det virker ikke som spiritualitet. Øh, vi begge to her og nu deltager i en tråd, der er i en kategoris betegnelse - Religion/Kristendom?

Hans K sagde blandt andet i min tråd OPLYSTHED (ny version) til mig om en ny tekst: " Jeg taler ikke for at vi skal være enige, jeg taler for at vi skal kunne have en interessant debat med hinanden. Dog undrer det mig lidt hvor stort et behov du har for at sætte tingene konstant ind i en stor bibelsk forkromet sammenhæng.........Men forsætter du ud af det spor bliver du jo en meget lærd, klog, mand på området." Hvad laver jeg her, fordi interesserer Hans K sig kun for en kristen elite? Den slags kamp imod ham vil jeg ikke.

´Fred være med jer´, hvilket Helligånden også betyder, der gælder både i os selv og sammen i verden. Selv om jeg af den grund ikke har et psykisk behov for mere viden, kundskab og visdom, er jeg ikke alvidende. Jeg er således stadig åben for, at jeg hele resten af mit liv kan lære noget godt, hvilket en del af OPLYSTHED´s beskrivelse også handler om på en kulturel måde. Sådan hjælper den folket til en praktisk spiritualitet med vores livserfaringer, hvor man fornuftigt kan gøre verden til et bedre sted. Det afklarer for jer måske noget om der, hvor Hans K kritiserede min skepsis om Kristendommen som religion med ordene: " en stor bibelsk forkromet sammenhæng." Dette fordi jeg ikke har studeret Teologi, så jeg altså ikke kender Biblen grundigt og er ikke med i en kristen sekt.

Min pointe er:
Din adfærd her på trosfrihed modsiger eksempelvis Hans K´s i denne tråd ensformige gentagelse om Paulus som vistnok tænkningens Apostel: " At kristendommen, det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET aldrig kan være hvad bibelfundamentalisme og Tikka hævder, påstår den er, skyldes især PAULUS. Han har for al fremtid sikret tænkningen en plads i kristendommen og forhindrer blind tro = overtro. Som han har et meget præcist opgør med bogstavstro, bibelfundamentalistisk tro. 1 Kor 2 og 2 Kor 3." Jamen, så lad os med sindsro respektere hinandens uenigheder ligesom selv Hans K´s førnævnte kommentar til mig i min tråd angående dette. Jeg stoler ikke naivt på jeres ord og jeg tror ikke på nogen religion.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#29538 - 10/04/2020 01:52 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Gerth]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 537
Sted: Odense, Danmark
P.s.

I min kommentar til Arne manglede jeg følgende citater om den forhåbentligt kommende fred i verden og Himmeriget, som i forvejen er blevet opfyldt i mig, fordi jeg helt bevidst har Helligånden:

Biblen, NT - Matthæusevangeliet (kapitel 6, vers 9-13[1] ny udgave) om en bøn som en del af Bjergprædikenen: " Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn, komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød, og forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere, og led os ikke ind i fristelse, men fri os fra det onde. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen."

Biblen, NT - Joh. 20,21-23 (Missionsbefalingen): " Jesus sagde igen til dem: »Fred være med jer! Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer.« Da han havde sagt det, blæste han ånde i dem og sagde: »Modtag Helligånden! Forlader I nogen deres synder, er de dem forladt, nægter I at forlade nogen deres synder, er de ikke forladt.«

Biblen, NT - Paulus´ Brev til Efeserne (kapitel 4 som min forkortet version): " Jeg, der er fange for Herrens skyld, formaner jer da til at leve, så det svarer til det kald, I fik, med al ydmyghed og mildhed, med tålmodighed, så I bærer over med hinanden i kærlighed og stræber efter at fastholde Åndens enhed med fredens bånd: ét legeme og én ånd, ligesom I jo også blev kaldet til ét håb. Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, formørkede i sindet og fremmede for livet i Gud i deres uvidenhed og deres hjertes forhærdelse. I deres afstumpethed har de hengivet sig til udsvævelse, så de af griskhed begår alle slags urene handlinger. I skal aflægge det gamle menneske, som hører til jeres hidtidige levned, og som ødelægges af sine forføreriske lyster, og at I skal fornyes i sind og ånd og iføre jer det nye menneske, skabt i Guds billede med sandhedens retfærdighed og fromhed. Læg derfor løgnen bort og tal sandhed med hinanden, for vi er hinandens lemmer. Den, der stjæler, må ikke mere stjæle, men skal tværtimod slide i det og selv frembringe noget godt med sine hænder, så han har noget at give af til den, der har behov for det. Intet råddent ord må udgå af jeres mund, kun et godt ord til nødvendig opbyggelse, så det kan blive til velsignelse for dem, der hører det. Vold ikke Guds hellige ånd sorg, den, som I blev beseglet med indtil forløsningens dag. Al forbitrelse og hidsighed og vrede og råb og spot skal ligge jer fjernt, ja, al ondskab."

Biblen, NT - Paulus til Efeserne 5,18: " Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden."

Lige før jeg skrev dette om apostlen Paulus, skrev jeg faktisk til min gode bekendte noget lignende om mit emne ´INDVIELSE AF PLANETEN JORDEN´ i tråden - OPLYSTHED (ny version) - til min påstand vedrørende den nuværende åndsudgydelse: " Jeg citerede noget fra Joels bog, der i en profeti lyder med et gammeldages sprog fra den tids gudsfrygt: ´Før Herrens store og frygtelige dag kommer´. Jeg prædiker ikke dommedags frygt og det om Herrens dag er til fri fortolkning. For egoismen er kærlighed frygteligt, fordi det betyder enden på den i sindet. Jeg taler af erfaring, når jeg siger, at uselviskhed er uhyggeligt for egoismen, fordi så kan man ikke længere hore, drikke sig fuld, kæmpe om mere magt, jagte masser af penge eller stræbe efter nogen/noget i begær og grådighed osv."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#29539 - 10/04/2020 13:07 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Gerth]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5477
Sted: Sydsjælland
Gerth, du skriver om/til mig:
Citat:
Arne: " Og jeg vil fortsætte min nuværende holdning til livet med min betagelse af det totalt ufattelige: Verdens - og dermed også i nogle år min - mirakuløse væren. Og i stedet for spekulationer, tanker, idéer, visioner derom, vil jeg gøre mit bedste for aktivt at bruge de fattige evner, jeg er blevet tildelt."

Hvad er det for evner, som du har? Det lyder som en modsætning til noget andet fra dig i gentagelsen, hvor du skrev et eller om, at du med dine egne skriverier på ´trosfrihed´ har oplevet dette som en god del af din personlige udvikling, når du hører på kun dig selv. Hvad det er, har jeg endnu ikke læst. Og at du synes, at vi andre bidrager med noget interessant. Og der sker forbedring af ens egne forklaringer, når vi diskuterer mod hinanden.

Din kommentar her lyder også imod trosfrihed forummets ideologi, der på forsiden blandt andet har formuleret: " Et forum for frie tanker og meninger. Andre debattører har oplevet, at alene det at skrive om et emne, kan føre til videreudvikling af egne meninger - det kan ofte føles berigende."

Du er ikke en tilhænger af Kristendommen i Danmark. Du ønsker et socialt bedre sundhedsvæsen i Danmark og miljø på Jorden. Hvis du kun vil deltage aktivt i noget, så er mit råd: Meld dig ind i det rød/grønne parti Enhedslisten, men også i politik hjælper det, hvis man med forståelse kan argumentere for dens værdier og holdning. DSL ordbogen om ordet argument: " Ræsonnerende begrundelse der fremføres for eller imod en påstand, beslutning, opfattelse el.lign." Det lyder heller ikke som dig?
Mit svar:
Jeg kan ikke finde sammenhæng eller mening i, hvad du her skriver.
Hvad du citerer mig for er et svar til Hanskrist, der meddelte, at han ønskede en pause i mine forsøg på at fatte hans standpunkt. Det har du tydeligvis misforstået.

Jeg søger jo også at fatte dit standpunkt, men oplever dig som uklar.
Jeg mener at have forstået, at du har haft en åbenbaring, som du benævner Helligånden, og som aktiverer dig til bl.a. dit Café-projekt samt til mange holdninger - f.eks. til religioner - som jeg kan følge dig i og sympatisere med, men mit indtryk af dig er dog, at du endnu ikke nået frem til en egentlig afklaring, hvormed du kan inspirere andre .

Jeg er ikke imod kristendommen, jeg opfatter denne religion - og alle andre religioner - som en længsel efter "det absolut højeste" (kunne man måske kalde det). Det kan være smukt og godt for mennesker (som jeg især har set det i ortodoks kristendom), men sandhed? Nej, det tror jeg ikke på, at nogen religion magter.
Det er så her, det seneste skridt i min udvikling har været at lægge alle de teologiske spekulationer til side og i stedet opleve tilværelsen som et ufatteligt mirakel, hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom).
Her tror jeg på ydmyghed, medfølelse, den rene kærlighed, indsigt og handlekraft - som jeg efter fattig evne søger at leve op til blinker
Det synes jeg ikke er i modsætning til "trosfrihed forummets ideologi" (som iøvrigt oprindeligt er formuleret af mig).

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29540 - 10/04/2020 14:08 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Arne:
Citat:
Det er så her, det seneste skridt i min udvikling har været at lægge alle de teologiske spekulationer til side og i stedet opleve tilværelsen som et ufatteligt mirakel, hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom).


Gold Teologisk spekulation, har ingen gang på jorden hos Paulus, såvel som hos mig (jeg bemærkede bare du tillagde mig dette, derfor jeg siger det). At tænke over og formulere sig om begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus (evangeliet), såvel som du skriver her på trosfrihed er hvad der hører til at være menneske og leve i samfund, fællesskab, så det er et udslag af samhørigheden, nemlig lever vi i samhørighed hinanden og i livlige samtale og debat (diskurs) med hinanden.

Så vi kan ikke og skal ikke sno os udenom at vi er og bliver tænkende sproglige væsner også om det der er før sproglig og før tænkning, det ubevidste, har vi diskurser og livlige væsentlige drøftelser om. Også de højeste tænkelige former for menneskelig væren og liv som vi føler ubeskrivelige har vi diskurser og drøftelser med hinanden om. Det hører med til det at være menneske at vi kan eftertænke og reflektere over alting.

Paul Tillich: Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life.

Det er deri vi har friheden og kan skabe, virke skabende i verden.

"hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom)"

Jamen det er noget ortodoks kristendom og i det hele taget kristendommen har fra Paulus, så det er ikke specielt ortodoks, selv om du og andre kan fremstille det sådan.

Men altså fuldkommen i kraft af hvad Arne??? Først der bliver det interessant. Og det i kraft af hvad benægter du iøvrigt, så her er det ikke bare folkekirken og andre kirkeretninger du ikke vil vide af, også den ortodokse kirke vil du ikke dele synspunkt og trosliv og SPIRITUALITET med.

Kan du besvare spørgsmålet, fuldkommen i kraft af hvad Arne hos den ortodokse kirke???

Du afviser jo dette og har altid afvist det.


PS:

For os der har svært ved at forstå Tikka, hvad hun/han er ude på og hvorfor hun/han har en alliance med Simon er denne tråds begyndelse fuldstændig fantastisk til at få svar på dette det gådefulde ved profilen Tikka og ja Simons måde at agere overfor Tikka.

Her afsløres ikke så lidt om hvad hun/han har gang i. Og hvorfor ateisten Simon elsker Tikka for Tikkas dagsorden, der er lettere sløret såvel som profilen er 100% anonym.

De suveræne livsytringer gør at vi umiddelbart har ret meget tillid til hinanden, det er først når vi opdager at vi bliver ført bag lyset og har været det fra dag et med usandheder at der selvfølgelig opstår et tillidsbrud i forhold til personen.

Læser man Tikka vil man tro personen er stærk bibelfundamentalistisk troende (overtroisk = det Paulus kaldte svagt troende). Men det er ikke tilfældet. Hun er ateist af overbevisning og kalder den kristendom hun docerer (og slår Gud og hver mand med i hovedet med) her på trosfrihed, for det rene hjernespind. Og heri, det med hjernespind, får hun ateistens Simons store sympati. Også han latterliggør det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET, lidt i retning af Tikkas måde at gøre det på. Men ihvertfald er det her vi skal forstå hvorfor Simon nyder Tikka og holder hånden over Tikka, deres fælles bestræbelser på at:

1):

Latterliggøre kristendommen og de kristne

2):

Fremstille kristendommen forkert, altså en falsk fremstilling kristendommen, og her er Tikka en stor uventet hjælper for ham.

Tikka gør det anderledes end fx Villy Sørensen og andre (fx nyateisterne) Simon støtter sig op af.

Simons mega lange historiske redegørelse for kristendommen er simpelthen historie forfalskning, ikke dermed sagt at ikke også andre aggressive nyateister er tilhænger af samme historieforfalskning når kristendommen skal fremstilles, men der er altså også et utal af sober ædruelige ateister der nægter at fremstille kristendommen i historisk falsk lys. Så vi skal bare vide at Simon når han fremstiller kristendommen i historisk lys så løber hans ateist mission og motiver af med ham, så kristendommen bliver altså fremstillet så det opfylder denne aggressive nyateists vådeste drømme.

Et andet sted hvor det halter gevaldigt hos ateisten Simon er hans forståelse selve den religiøse spirituelle dimension hos mennesket. Her er der ingen dyb grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle. Og det må man ligesom forlanger før man kaster sig ud i en religionskritik at man har lidt forståelse her og kan veje forskellige skoler op imod hinanden på området. Dette er overhovedet ikke tilfældet hos Simon. Også derfor han undgår debat med undertegnede, da jeg fx har en ret grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle, især ud fra neurovidenskab, på et biologisk neurovidenskabeligt grundlag.

Simon opfatter også det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET at være hjernespind, så igen forklaringen på hvorfor Simon holder af Tikka, de har samme mission ærinde og motiver for at være aktive debattører her og eventuelt andre steder. Værdidebat Norge måske.


-0-0-0-0-

Alt det her for at oplyse folk udefra om hvad Trosfrihed er for en side og hvilke personer, profiler, der er på siden og hvilken dagsorden de har. Nogle skjult og bag dække af anonymitet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 17 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 16 17 >


Seneste indlæg
Gerth Drost
af Arne Thomsen
10/08/2020 19:38
Samtaler omkring bålet...
af Arne Thomsen
10/08/2020 19:32
En tanke
af ABC
10/08/2020 10:59
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
07/08/2020 22:34
Eid Al-Adha
af ABC
02/08/2020 17:50
Nyheder fra DR
Tesfaye vil give asylansøgere 20.000 fo..
10/08/2020 22:45
22-årige Jens skal tre år på landevej..
10/08/2020 21:45
Her springer de vilde haver frem, og ant..
10/08/2020 21:38
Masser af føde, tang og gemmesteder: Fi..
10/08/2020 21:10
Ekspert om 22 klimatips: ’Det er vigti..
10/08/2020 20:59
Nyheder fra Religion.dk
Hvor kan jeg tage et kursus om islam, in..
10/08/2020 06:24
Horrorfilm gennem tiden: Fra dæmoniske ..
07/08/2020 06:08
Den, som ser Gud, forvandles for evigt
06/08/2020 06:15
Den nye tids shamanisme: Trommerytmer, d..
06/08/2020 06:13
Stem på din favorit: Her er finalistern..
05/08/2020 11:45