annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
1 registreret ABC 148 gæster og 24 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed.

Arne:
Citat:
Det er så her, det seneste skridt i min udvikling har været at lægge alle de teologiske spekulationer til side og i stedet opleve tilværelsen som et ufatteligt mirakel, hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom).


Gold Teologisk spekulation, har ingen gang på jorden hos Paulus, såvel som hos mig (jeg bemærkede bare du tillagde mig dette, derfor jeg siger det). At tænke over og formulere sig om begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus (evangeliet), såvel som du skriver her på trosfrihed er hvad der hører til at være menneske og leve i samfund, fællesskab, så det er et udslag af samhørigheden, nemlig lever vi i samhørighed hinanden og i livlige samtale og debat (diskurs) med hinanden.

Så vi kan ikke og skal ikke sno os udenom at vi er og bliver tænkende sproglige væsner også om det der er før sproglig og før tænkning, det ubevidste, har vi diskurser og livlige væsentlige drøftelser om. Også de højeste tænkelige former for menneskelig væren og liv som vi føler ubeskrivelige har vi diskurser og drøftelser med hinanden om. Det hører med til det at være menneske at vi kan eftertænke og reflektere over alting.

Paul Tillich: Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life.

Det er deri vi har friheden og kan skabe, virke skabende i verden.

"hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom)"

Jamen det er noget ortodoks kristendom og i det hele taget kristendommen har fra Paulus, så det er ikke specielt ortodoks, selv om du og andre kan fremstille det sådan.

Men altså fuldkommen i kraft af hvad Arne??? Først der bliver det interessant. Og det i kraft af hvad benægter du iøvrigt, så her er det ikke bare folkekirken og andre kirkeretninger du ikke vil vide af, også den ortodokse kirke vil du ikke dele synspunkt og trosliv og SPIRITUALITET med.

Kan du besvare spørgsmålet, fuldkommen i kraft af hvad Arne hos den ortodokse kirke???

Du afviser jo dette og har altid afvist det.


PS:

For os der har svært ved at forstå Tikka, hvad hun/han er ude på og hvorfor hun/han har en alliance med Simon er denne tråds begyndelse fuldstændig fantastisk til at få svar på dette det gådefulde ved profilen Tikka og ja Simons måde at agere overfor Tikka.

Her afsløres ikke så lidt om hvad hun/han har gang i. Og hvorfor ateisten Simon elsker Tikka for Tikkas dagsorden, der er lettere sløret såvel som profilen er 100% anonym.

De suveræne livsytringer gør at vi umiddelbart har ret meget tillid til hinanden, det er først når vi opdager at vi bliver ført bag lyset og har været det fra dag et med usandheder at der selvfølgelig opstår et tillidsbrud i forhold til personen.

Læser man Tikka vil man tro personen er stærk bibelfundamentalistisk troende (overtroisk = det Paulus kaldte svagt troende). Men det er ikke tilfældet. Hun er ateist af overbevisning og kalder den kristendom hun docerer (og slår Gud og hver mand med i hovedet med) her på trosfrihed, for det rene hjernespind. Og heri, det med hjernespind, får hun ateistens Simons store sympati. Også han latterliggør det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET, lidt i retning af Tikkas måde at gøre det på. Men ihvertfald er det her vi skal forstå hvorfor Simon nyder Tikka og holder hånden over Tikka, deres fælles bestræbelser på at:

1):

Latterliggøre kristendommen og de kristne

2):

Fremstille kristendommen forkert, altså en falsk fremstilling kristendommen, og her er Tikka en stor uventet hjælper for ham.

Tikka gør det anderledes end fx Villy Sørensen og andre (fx nyateisterne) Simon støtter sig op af.

Simons mega lange historiske redegørelse for kristendommen er simpelthen historie forfalskning, ikke dermed sagt at ikke også andre aggressive nyateister er tilhænger af samme historieforfalskning når kristendommen skal fremstilles, men der er altså også et utal af sober ædruelige ateister der nægter at fremstille kristendommen i historisk falsk lys. Så vi skal bare vide at Simon når han fremstiller kristendommen i historisk lys så løber hans ateist mission og motiver af med ham, så kristendommen bliver altså fremstillet så det opfylder denne aggressive nyateists vådeste drømme.

Et andet sted hvor det halter gevaldigt hos ateisten Simon er hans forståelse selve den religiøse spirituelle dimension hos mennesket. Her er der ingen dyb grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle. Og det må man ligesom forlanger før man kaster sig ud i en religionskritik at man har lidt forståelse her og kan veje forskellige skoler op imod hinanden på området. Dette er overhovedet ikke tilfældet hos Simon. Også derfor han undgår debat med undertegnede, da jeg fx har en ret grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle, især ud fra neurovidenskab, på et biologisk neurovidenskabeligt grundlag.

Simon opfatter også det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET at være hjernespind, så igen forklaringen på hvorfor Simon holder af Tikka, de har samme mission ærinde og motiver for at være aktive debattører her og eventuelt andre steder. Værdidebat Norge måske.


-0-0-0-0-

Alt det her for at oplyse folk udefra om hvad Trosfrihed er for en side og hvilke personer, profiler, der er på siden og hvilken dagsorden de har. Nogle skjult og bag dække af anonymitet.
Seneste indlæg
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 00:00
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
17/04/2024 19:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
17/04/2024 13:26
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Nyheder fra DR
Qatar genovervejer sin mæglerrolle i vÃ..
18/04/2024 02:40
Prins William genoptager arbejdet efter ..
18/04/2024 02:08
EU's stats- og regeringschefer fordømme..
18/04/2024 00:39
USA: Længe ventet dato for afstemning o..
17/04/2024 23:51
Brandslukning på Børsen fortsætter na..
17/04/2024 22:26
Nyheder fra Religion.dk