annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 9740718
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1919722
Et andet syn 1697968
Jesu ord 1284749
Den Evige Filosofi 1084625
Galleri
Mad for sjov
Hvem er online?
2 registrerede somo, Arne Thomsen 74 gæster og 17 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 12 af 36 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 35 36 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28555 - 13/11/2019 21:52 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
somo Online   content
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1031

Allah er en for muslimer, jøder og kristne
Men
Desværre

Christian ændrer budskabet om Jesus Kristus, fred være over ham på hovedet
Jøder ændrer budskabet om mousa-fred være over ham på hovedet
fra ensartethed til treenighed
Forvrængning af de himmelske bøger (Toraen og evangeliet)

Dette førte til dissens og uenighed

Og skab en ny lære forholder sig ikke til den sande lære

Drikker blod, svinekød og drikker alkohol, utroskab, løgn,
Allah
Ret
Den Barmhjertige
Har ingen far eller mor eller kone
Ingen partner med ham med magten
Gud er en
ikke tre
Ejer af himlene og jorden


Islam er en religion af renhed, renhed og kyskhed

- ingen alkohol

- ingen natklub

- ingen pornografi

- ingen prostitution

- ingen voldtægt

- ingen homoseksualitet, ...

Der vil ikke være alle disse ting der.


Redigeret af somo (13/11/2019 22:02)
Top Svar Citer
#28558 - 14/11/2019 07:21 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Ja, en flok fantaster lod sig inspirere af GT og kaldte derefter det de kopierede derfra for Islam. Det er der skam intet usædvanligt i, det er bare ikke særlig originalt. Kristne stjal skam også med arme og ben fra græsk kultursamfund, hvorfor konklusionen er såre enkel: troende havde åbenbart heller ikke på den tid særlig meget fantasi, og har i dag intet af betydning at tilføre kulturudvikling, så du sidder i bund og grund og agiterer for et jødisk idégrundlag - med tossede idéer om "renhed" der overhovedet ingen kontakt har med naturen i eller udenfor mennesket. Skrot det pjank, og vær i det mindste så original at du selv viser evne for at skabe et livssyn med virkelighedsforankring.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (14/11/2019 07:22)
Top Svar Citer
#28584 - 18/11/2019 07:07 Re: Lyser på vej [Re: Simon]
somo Online   content
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1031
Profeterne og budbringere, der kom foran os, blev sendt for at guide menneskeheden til Allahs sande religion. De havde alle det samme job, som at lære folk at tilbede Allah og føre et retfærdigt liv. De lærte dette ved at eksemplificere sand oprigtighed og ærlighed i enhver handling, de gjorde så meget, så de var ærlige og pålidelige. Mange af disse mirakler er eksplicit nævnt i Koranen, hvilket betyder, at vi må bekræfte, at disse begivenheder faktisk finder sted.1. Profeten Muhammeds mirakel om månens opdeling
Da de vantro udfordrede profeten til at udføre et mirakel. Han pegede mod månen og ved Allahs vilje delte den sig i to.
'At det folk bad Allahs Sendebud () om at vise dem et mirakel, og så viste han dem månens opdeling.'
[Sahih al-Bukhari]
Efter nogen tid i denne tilstand konverteres den til sidst tilbage til sin oprindelige tilstand. de vantro så denne begivenhed finde sted lige foran dem så klar som krystal

Ar Rahman | Wafiq Syed - smuk recitation | HD
https://www.youtube.com/watch?v=yFnB0qzIGxI
Det Sorte Hjerte | Islamisk påmindelse HD

https://www.youtube.com/watch?v=scr-sy9Fb6Y
Top Svar Citer
#28641 - 24/11/2019 01:06 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Stakkars dig…;)

Mens de kristne bibelryttere efter livslange selvbedrag omsider indså at gudsbeviserne nok måtte opgives, og derefter begravede sig i forestillinger om ”transcendente guddomme” som apologetisk mantra – der som lign. cirkelargumenter og paradoxer bygget af troende i historiens løb, udelukkende byggedes for at reducere menneskets intellektuelle kapacitet og udelukke det fra viden om disse særlige guder, til trods for at troende selv udviser detaljekundskaber om gudernes attributter, meninger og vilje – da sidder du stadigvæk her, ulykkeligt forankret i samme søde skrøner om guden der skabte dig og dine forældre, men trods alt blir lidt muggen hvis nogen maser sig på for at tegne og illustrere attributterne, altså stadig forsøg på hemmeligholdelse. Og sidst men ikke mindst, synes du stadig din bønnebogs små moralske dogmer tilbyder love om naturens orden at indrette dig efter, som fx de gamle jøders idé om at snuppe et stykke forhud fra små drengebørn, for ikke at tale om hvad man gør med små piger og naturligvis alt sammen i ”renhedens” hellige navn.
Ak ja, spørgsmålet blir vel i sidste ende, om du, hvis bønnebogens gud beordrede dig til at fjerne armene fra børns kroppe, p.a. ubehagelig svedlugt fra armhulerne, også ville gøre dette uden selv at tænke. For dét er jo selve problemet, ikke sandt: selv at kunne tænke og at ansvare for tanker og idéer du gør dig om livet, ikke sandt? ;)

Pust du bare roligt, den slags historier findes der så rigeligt af i GT’s væld af normsættende uhyggehistorier, fortællinger tilknyttet moralske konventioner som mennesker også nu lægger til grund for deres liv og således søger at efterleve. Dvs. længe før din gud blev opfundet, og alt sammen menneskelige påfund, hvis egentlige kulturelle udgangspunkt var de gamle faraoers indbyrdes stridigheder om simpel skatteopkrævning, m.a.o. monoteismens tidlige vugge. Dette er så at sige din kulturarv, som gennem tiden blot har fået en ansigtsopløftning af senere troende!

Overalt i samtidens kultursamfund har ateister rystet på hovedet over den slags higen efter decideret kundskabsløshed, en ufornuft i tænkning og levevis, der aldrig førte kultursamfundet fremover. Som regel er de så forduftet til mere interessante bosteder, særlig når de politiske omstændigheder med tilhørende religionskrige greb om sig og uforstanden bredte sig som en steppeild. Også i seneste århundreder ser man exempler på sligt, med gamle kultursamfund der forlades af tænkere, og blot fordi grådige herskere brugte religioner som politisk værktøj til at flå befolkningen med. Når nogen i befolkningen omsider fik nok og skabte revolter mod det bestående, gjorde de det som regel for selv at bestige tronen, hvorefter de så undertrykte landsmænd med selvsamme stammereligion, osv...ak!

Det er jo ingen sag at narre en befolkning, der kun er kyndig ud i at genfortælle sin folketro, hvorimod det kræver lidt snilde og vid at narre en mere tænksom befolkning, der forstår at gennemskue en grådig politisk agenda og derfor forsøger at iværksætte mere demokratiske tilstande – det dog tar sin tid at få til at fungere bare nogenlunde tilfredsstillende, den tid som grådige herskere ikke har. Sjovt nok lader troende overalt sig let indbilde, at akkurat deres sociale lod skam er gudens vilje – akkurat faraoernes politiske kneb, der siden udvikledes med retoriske kneb, idet særlig samtidens kirkefædre og apologeter som regel gerne ville beholde deres besiddelser, som tilfældet fx er det med Vaticanstaten den dag idag: ”Oh, det er nu engang himmelnissens vilje at du ska’ udbrede det glade budskab som fattig kirkerotte i dette liv. Hvor ka’ du synder dog finde på at bestride himmelnissens vilje? Som bod, får du hermed 20 ave maria’er og erlægger ergo x-antal kroner i kirkebøssen ved udgangen. Farvel med dig!”

Historien er såmænd ikke meget anderledes i dit og lægprædikantens tilfælde, begge er i lige godtroende indtil det naive, og gentager velvilligt de mest tossede idéer i har fået fra andre troende mystikere, hvis eneste grundtanke er evigt liv. At leve med erkendelse af sig selv som en del af naturens forfængelighed, overstiger simpelthen jeres kompetence. Den eneste måde lægprædikanten ka’ resignere fra skinbarlige kendsgerninger på, er ved at gøre sig selv dummere end han virkelig er, og du sidder som han derfor bare og gentager samme sætninger, og det er sådan set hvad jeres evner har begrænset sig til i jeres tid som missionærer her på Trosfrihed, hvor vi skam har set masser af slående exempler til eftervisning, lige fra troende der mente at deres religiøse dogmetro kunne forsvares i lyset af mere eller mindre korrekte psykologiske/filosofiske arbejdshypoteser, ja lægprædikanten tror sgu’ stadig hans gud gemmer sig udenfor sproget som guden jo opfandtes med. Men rent faktisk har vi længe før du kom på plakaten her, set hele puljen af fjollede overtroiske meninger søgt presserveret, og moret os gevaldigt derover. For selvfølgelig går det an at more sig over hinandens meninger uden at slå hverandre i knolden med andet end argumenter. Her tænker jeg nu hovedsagelig på den tid hvor Trosfrihed mere brugtes som debat, og altså ikke på eftertiden, hvor et par ”giraffer” kun har brugt den som opslagstavle for trosbekendelser – i hvilken forbindelse det selvfølgelig er uden mening at henvise nogen af jer til ældre filosoffer, idet ingen af jer gider læse dem, men hvorimellem der nu ellers befinder sig adskillige interessante tænkere. Men da forudsætningen for at begribe meningsindholdets pointe og historiske betydning jo er, at man må læse texterne i samtidens kontext, indebærer dette jo ofte at læsestoffet relaterer sig til anden læsning af samme art, et arbejde i dovne troende slet ikke gider, da i jo kun vil høre den samme historie om guden og det evige liv genfortalt. Desuden har du og din bogholder vist også rigeligt med at holde styr på bønnebogen og wikipedia, men hvor der er regler er der jo undtagelser, hvorfor du her får lidt til papirkurven – hvori forf. sikkert som ammen i kirken havner, dersom du i raseri ser din og lægprædikantens dovenskab exponeret. Men pust du bare endnu engang, trods alt er der jo ingen større forskel mellem dig og de andre ”giraffer” her på opslagstavlen..;)

Oplysning er menneskets udgang af dets selvforskyldte umyndighed. Umyndighed er mangel på evne til at bruge sin egen forstand uden en andens vejledning. Selvforskyldt er denne umyndighed, når årsagen ikke er mangel på forstand, men mangel på mod til at bruge forstanden. Til oplysning fordres intet andet end frihed, den frihed som i alle henseender indebærer at gøre offentlig brug af sin fornuft. Thi det er menneskets kald selv at tænke.

- Kant.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (24/11/2019 02:01)
Top Svar Citer
#28649 - 24/11/2019 19:03 Re: Lyser på vej [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

Lad os fortsætte lidt i optrevlingens ædle kunst, bare en lille stund.

Du skriver så tit ”muslimer mener…dit og dat”, mens du i virkeligheden kun taler for dig selv, idet islam selvfølgelig er en lille så fragmenteret religion som religioner altid ender deres dage, og af den simple grund, at statiske livssynsanskuelser i relation til menneskers og dermed kulturers udvikling nødvendigvis altid ender som støvede idéer i tidens pulterkammer, hvorfor mennesker opvokset i en tid med stringente religiøse påbud over nakken, vanligvis vil opleve tidens ungdom som rebelske og uordentlige, fordi den søger sine rødder i en grund forskellig fra samtidens ældre.
Af de mange tusinde religioner der over tid har leveret påbud til en samtids befolkning, findes der nu kun enkelte få, hvortil det vil være dumt at bilde sig selv ind, at senere religioner i en forædling er koncentratet af forrige mange. I bund og grund har mennesker der var medvirkende til at skabe nye religioner, blot overtaget hvad de kunne bruge af de ældre, og med lidt fantasi skabt fortællinger man langsomt samledes om at overlevere. Jødisk troende er skam også en forskellig samling af troende, trods den lange historie og de mange spændende fortællinger som deres egentlige fælles grund. Også jødedommen vil over tid se væsensforskellig ud fra det nogen i en samtid vil anse for ”oprindeligt”, selv om også deres forfædre kunne sige det samme, og således er udsigterne selvfølgelig også forskelligartede troende tilhørende din religion. Andet er simpelthen omsonst, hvorfor du hellere må tale udfra dig selv, og ikke ”muslimer”.

Støvsuger vi pulterkamrets annaler for at finde lidt oprindelighed, vil vi sjovt nok og i modsætning til religiøs litteratur (med kun praktiske anvisninger om levevis i hensyn til muligt efterliv, altså statisk grundlæggende) finde de hellenske og romerske filosoffers litteratur skinne os i øjnene, der bygget på erfaringer i og med livet, der som human og praktisk livsvisdom formidler en tænkning der lagde en grundvold for Vesteuropæisk såkaldt åndsliv, hvoraf en af dem der særligt har interesseret mig er Cicero. Ser vi bort fra jus og selve statsmanden fra den tid, skinner hans fil. skrifter den dag idag folk i øjnene p.a. genkendelighed i praktiske anvisninger om pligter, alderdom m.m. Der er ikke tale om love, ingen straffe eller sanktioner overfor anderledes tænkende mennesker, men om velbegrundet hu, tanker, der trods tidens støv stadig er virksomme som anvendelige råd bygget på erfaringer i et tidløst samfund. Her er der ikke grund til at mene noget om overtroisk galimatias, der er ikke brug for mystik og ritualer (eller gentagelser i forsøget på at overbevise sig selv), hvorimod der er tale om sund fornuft, genkendelig for enhver der gider læse andet end exempelvis ”dine” religiøse eskapader fra virkeligheden. For det ér virkeligheden vi må forholde os til, hvis og såfremt vi skal gøre os håb om at indrette samfund på måder der tilgodeser ikke bare os selv, men i særlig grad børn og ældre: de der ikke længere selv ka’, og de, der lige er begyndt på at lære at kunne. Ikke at der nødvendigvis er en verden til forskel mellem barn- og alderdom, næh, gamle nisser kan skam ha’ stærkt brug for ungnisser, når de tuller rundt i mindelunden uden mål og med, det er godt at ha’ en lille hånd i sin, når man skal finde vejen til do, men ikke ka’ – tisse ska’ alle nisser nu engang, et behov der virkelig trænger sig på, en del af den virkelighed der får os til at vågne om natten, og her som exemplet på nødvendigheden af at tankerne i det mindste har lidt virkelighedsforankring, ret praktisk vil jeg mene.
Findes der fx i jeres himmelske fabler så meget som en skide anvisning mod toiletter for de tissetrængende englebasser? Nixen bixen! Alene i dét lys, forstår man jo godt den forvirring der synes at brede sig for levende troende, med tanke på alle de praktiske foranstaltninger de pludselig står overfor, dér ved himlens port. En kø så lang som Gl. Kongevejs biler, hvorfor den troende med bare en smule eftertænksomhed nok hellere må sørge for at ta’ godt med bleer med i tasken!
Videre og med tanke på alle dine ”golde jomfruer”, for hvad fanden ska’ du med dem, hvis du må bruge hele resten af din evighed på at rende rundt for at finde et ledigt toilet – og hvad taler for øvrigt for at du overhovedet vil ku’ få kalorius op og stå?

Nej, fablerne du og andre proselytter sidder her og missionerer for, duer bare ikke, de er uden praktisk betydning. Og tænk så på din stakkars bogholder (lægprædikanten), der ikke engang ka’ få sin fabel til at gå op med sine eventyrlige idéer om livet. Med dén slags manualer i bagagen, forstår man så godt hvorfor i troende tit render så forvirrede rundt, tillige hvorfor troende altid reviderer deres overnaturlige (bibelske) anekdoter! Men ku’ de da for fanden ikke bruge få en filosof med bare en smule virkelighedsforankring mellem ørerne til at redigere tankestoffet, spørger man så. Men svaret er jo indlysende, hvornår har en filosof med en smule virkelighedsforankring mellem ørerne sidst beskæftiget sig med den slags pjat? ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
Array
Side 12 af 36 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 35 36 >


Seneste indlæg
Er livet blevet til ved en skabelse,
af Gerth
09/08/2022 00:36
korrigere misforståelser
af somo
08/08/2022 10:11
PROSTITUTION, PORNO, LGBTQ OG SEXEKSPERIMENTER I DANMARK
af Gerth
07/08/2022 23:41
PROSTITUTION, PORNO, LGBTQ OG SEXEKSPERIMENTER I DANMARK
af Hanskrist
07/08/2022 11:00
PROSTITUTION, PORNO OG LGBT I DANMARK
af Gerth
04/08/2022 11:45
Nyheder fra DR
Briterne får 36 grader i weekenden, hvi..
09/08/2022 15:24
Brøndby-fan tvang trøje af FCK-fan: K..
09/08/2022 15:02
Journalist benægter at ville krænke si..
09/08/2022 14:52
Ecco-butik i København udsat for hærv..
09/08/2022 14:35
Verdens bedste kvindelige cykelryttere k..
09/08/2022 14:26
Nyheder fra Religion.dk