annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4501006
Et andet syn 1173745
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 937967
Jesu ord 818700
Spirituel omsorg 773765
Galleri
Barfodsløb i bølgeskvulp
Hvem er online?
0 registrerede 5 gæster og 96 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 20 af 23 < 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26943 - 24/02/2019 12:35 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
Religionsfilosofisk Mount Everest, Mount St Paulus bjergbestigning, tynd luft, iltmangel, svimmelhed og højdesyge, vil kunne forekomme. Det er også tilladt at opgive på halvvejen:

Med Hansi som guide 😱😍😬🤔

Er det i orden at vi fladpandede hypofrontality ramte bliver ved havets overflade, bliver stående i mindfulness klassisk fladlandet?

:::::

Mindfulness:

Dispassion (disarming stress emotions and reaction)

-0-0-0-0-

Heartfulness:

Compassion (cultivating social emotions and actions)

-0-0-0-0-

Christfulness:

Pure passion - Heartbeautifulness ❤️ (tapping blissful flow states and open creative responsiveness)

-0-0-0-0-

Christfulness eller den Paulinske KristusMystik Spiritualitet, vores i KRISTUS VÆREN 's HVIDGLØDENDE ENTUSIASME - den HelligÅndens Ekstatiske Karisma Kreativitet og Magiske Flow.

Mere end 30 år siden jeg forudsagde denne udvikling og blev lyst i band af new age miljøerne. Det der for mig er rystende er at den priviligerede del af vestens ungdom i så mange år kunne være beskæftiget med mindfulness uden at vi så skyggen af kreativitet, kreativ kulturel indsats fra deres side. Mindfulness klassisk stækker vores kreativitet og livsduelighed i uhyggelig grad. Vi fanges i sindet, i tom opmærksomhed og lige der mister vi forbindelsen indad og i dybet og i højden til os selv (vi mister forbindelsen til vores vitalitet og kreative intentionalitet, bundende i vores limbiske og ANS emotionalitet og motivationalitet). Dynamik og Udsving, vores vertikale amplitude, vores kreative fleksibilitet og spændvidde.

Nu, takket være neuropsykoanalysen (transformational affect therapy), den neuroaffektiv udviklingspsykologiske skole og tantra traditionens contemplative praksis (Joe Loizzo (1*)) og kropsterapierne såvidt alvorlige traumer og den Polyvagale Teori er vi fremme ved den fulde eller komplekse forståelse EUFRONTALITY fx samtidigt med at ANS og limbiske emotionelle og motivationelle forhold nu integreres som dynamiske creative og værende gavnlige både sundhedsmæssigt og kulturelt set (gør os i stand til at yde en kreativ kulturel arbejdsindsats). Igen, vi skal kendes og bedømmes på frugterne af vores spiritualitet.

For mange år siden dristede jeg mig til at sige, profetere at mindfulness klassisk ville medføre en stress epidemi, fordi den netop afskær os fra os selv, vores dynamiske kreative sjælskræfter (ildsjælskræfter), vores eget indre, vores emotionalitet, intentionalitet og motivationalitet, vores kreative ekstatiske magiske flow og ILD (Helligåndens ILD) forhold eller HVIDGLØDENDE ENTUSIASME - SPIRITUALITET - IN CHRIST SPIRITUALITET.

Slut med, endelig slut med, mindfulness klassisk, den livsfarlige demens befordrende og fuldstændig invaliderende nedbrydning af vores medfødte kreative dynamiske usædvanlige indhold af sjælskræfter, emotionelle intentionelle motivationer (arketyper) og drive.

I samme øjeblik et menneske begynder at praktisere mindfulness klassisk kommer der i opposition til det omgivende samfund (og altså ikke kun sig selv og sine indre kreative ekstatiske sjælskræfter). Og om noget dette befordrer stress, ja intet er mere stressende end at se sig selv passiv og omgivelserne løbe med den maskuline kreative handlekraft.

Det er så paradoksalt hvad du skriver Hansemand, set i lyset af at netop nu bevilliges der verden over mindfulness millioner af atter millioner til både forskning og ja som blåstemplet behandlingsform. Og vi bliver overdynget dagligt med hvor fantastisk mindfulness virker, ikke mindst på hjernen. Dette har jeg også forudsagt ville ske for år tilbage. Ja det ville endda toppe lige der, i de år, hvor frontforskningen opdager at der er noget rivende galt med mindfulness, nemlig at den gør os uduelige til at fungere i samfundet og at den fremmedgør os overfor vores menneskelighed og kreative ekstatiske affektfulde emotionelle intentionalitet og motivationalitet, vores kreative virkelyst og robuste livsduelighed, egnethed.

Slut med tilstande karakteriseret som følger her:

dispassionate, emotionally cool, and metacognitive states of heightened mindfulness, contentless awareness, and nonjudgmental attention. Joe Loizzo

Allerede Berdyaev beskrev for 100 år siden den Buddhistiske meditative og religiøse spirituelle praksis i alt for høj grad at være "dispassionate, emotionally cool" og statisk gold, uden den dynamiske ekstatiske flow kreativitet der kendetegner den urkristne Paulinske KristusMystik Spiritualitet, i KRISTUS VÆREN.

-0-0-0-0-

(1)*:

As I see it, this latest wave of studies represents a second line of convergence linking meditation research and neuroscience, namely the convergence of research on affective meditations focused on cultivating equanimity, gratitude, love, and compassion, with the exploding field of affective neuroscience and its clinical counterparts, positive psychology and transformational affect therapy. The larger significance of this second line of advancement may be twofold. First, it challenges and expands preconceived notions of meditation as a practice limited to dispassionate, emotionally cool, and metacognitive states of heightened mindfulness, contentless awareness, and nonjudgmental attention. Second, these practices challenge any simplistic model of meditation as a cure for hypofrontality.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#27077 - 18/03/2019 16:58 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
Iben Maria Zeuthen og Ghita Nørby

Ghita Nørby og Iben - den korte radioavis


Har man først hørt Iben Maria Zeuthen's interview med Ghita Nørby (første link ovenfor) så er her (andet link ovenfor) finalen - ren katharsis for os alle - vi har fået vores sind renset det her forår,

Forårsrengøringen af vores sind 2019 sørgede Iben Maria Zeuthen og Ghita Nørby for

Radio24syv røre i andedammen - landsby andedammen Danmark - den dag vi alle blev rystet sammen og optaget - sindsoprevet grebet og optaget af hvad psykologi er.

Psykologien (og ja teateret) skal kunne bryde med den persona overfladiskhed vi tilhører i hverdagen som "man er".

Det er det mest dybsindige - det mindst overfladiske - og dermed det mest væsentlige og vedkommende længe nogensinde vi har hørt i radioen.

Psykologi med kød på.

Ghita går amygdala amok på Iben

Ghita amygdala amok

I Ghita amygdala amok har vi den bedste introduktion til Jungs psykologi og lære om skyggen. Skygge projektionsmekanismerne for fuld skrue - empati gå hjem og vug - Theory of Mind gå hjem og vug.

Efterspil på efterspil vil vi blive præsenteret for i den kommende tid. Og det helt fantastiske er at Ghita flytter ind på Badehotellet - gør hun? Ja hun gør! Men endnu mere vigtigt er at hun, Ghita amygdala amok nu er flyttet ind i alle hjem. Der er ikke et hjem i Danmark hvor der ikke bliver dramatiseret nu og spillet teater og vi alle leger "Ghita amygdala amok".

Hansi det har min kone da gjort i hele mit ægteskab. Havde du mikrofonen on? Nej det glemte jeg. Fjols du er.

Kvinder er så morsomme og nu, endelig nu, kommer det op til overfladen hvor morsomme kvinderne er. Jung har påstået dette om kvinder for lang tid siden. Og vi har altid vidst at mænd var nogle dumme svin, det sørgede 68 for.

Kære mænd, når jeres kvinder kommer i "Ghita amygdala amok" fasen - så er jeres ægteskab truet. Igen det er Jungs psykologi for fuld skrue.

Når en kvinde får øje på det negative ved sin mand så får vi hende at se, opleve, i en "Ghita amygdala amok" version. Det har de fleste af os sgu oplevet, om ikke på hjemmefronten så et sted i vores nærmeste familie eller vennekreds. Nu fik vi det arketypisk ikonisk dramatisk præsenteret i radio24syv så vi alle ved hvad psykologi drejer sig om.

På journalist højskolen og på psykologi på Universitetet, det burde være pensum fra nu af.

Alle parterapeuter i hele Danmark - spil, afspil det for helvede, det Iben Ghita interview, for de par I har i terapi. Konen vil rødme mere og mere og manden der har svært ved at sætte ord på vil måske driste sig til at sige: "det er nøjagtig sådan det foregår hjemme hos os"

Den dygtige parterapeut vender sig imod kvinden og spørger om det er korrekt at hun i sit ægteskab er havnet i "Ghita amygdala amok" fasen, altså den lyse forelskelses fase fyldt med fascination og tiltrækning er overstået og hun er gået ind i den mørke skyggefase fyldt med foragt, afsky og frastødning.

Det holder jo ikke en meter at den samme mand kan gå fra at være fascinerende tiltrækkende fantastisk til det næste øjeblik at være det modsatte. Det er trods alt den samme mand ikke. Nej nej folk her undervurderer I fuldstændig kvindens hjerne, som er meget forskelligt fra mænds. En mands hjerne kan være trofast overfor principper, sandhed og retfærdighed, og ja trofastheden selv, men hos en kvinde foregår noget dybere og dette dybere biologisk kan tage magten over kvindens forhjerne struktur og Theory of Mind og al empati og indlevelse er væk for nu skal hun parre sig med en anden han. Som vi siger, så lad dog barnet få sin vilje, så kunne vi sige, så lad dog dyret, hundyret, få sin vilje. Ja ofte er dette klogt, og så bare se imellem fingrene med det, det svage køn.

Tilbage på sporet:

Når en kvinde er i Ghita amygdala amok mode/fasen så er det vigtigt at forstå at kvinden vil argumentere som Ghita, den store mikrofon (det tøj du går i) hørebøfferne (du ser latterlig ud og er ikke så køn som ham min kollega) måden du kigger på mig, dine brune dådyr øjne (jeg elsker dig ikke mere og gengælder ikke din kærlighed til mig som jeg ser i dine øjne) - alle disse argumenter holder ikke en meter, de kommer fra et meget svagt begavet menneske, nej fra et menneske der er gået fra forstanden (Theory of Mind empati og sympati forhjerneforstandighed virker ikke mere) der er i sine følelsers vold (emotionelt subcortical limbisk styret (det har intet at gøre med følelser, men på dansk bruger vi desværre ordet følelser her)), der er i Ghita amygdala amok mode/fasen.

Så husk det nu folkens det har INTET at gøre med mikrofonens størrelse, hørebøfferne eller jeres kærlige øjne. Hop aldrig på hvordan en kvinde rationaliserer overfor sig selv og jer, hvorfor hun har "lov til", sørme er i sin gode ret til og det er fuldt berettiget at gå fuldstændig amok, det dækker over noget dybere, meget dybere end hvad hun påpeger. Ihvertfald lykkes det kvinden at rationalisere overfor sig selv at hun er i sine gode ret og at hun har tungtvejende grunde til at gå løs på sin mand, stor mikrofon, hørebøffer, og kærlige øjne.

Det er dyrisk!!! Og kvinden er også et dyr. At manden er et dyr har vi altid vidst, nemlig et dumt svin, men nu her 2019 skal vi til at se i øjnene hvor dumt et svin også kvinden er, kan være, især i den fase hvor hun vil ud af sit ægteskab, fordi hun ikke magter den individuation der hører til at integrere SKYGGEN, alt det hun finder mindreværdigt og utiltalende hos sin mand ved siden af alt det reklame lort fra tv om den fantastiske mand, fuldstændig klinisk ren og altid omgivet af forkromede dyre biler og holdende ferie på en paradisø i Stillehavet. Det er sgu svært at leve op til og ja det har kællingen sgu opdaget at ham hun har giftet sig med ikke magter. Så selvfølgelig er hun i sin gode ret til at gå "Ghita amygdala amok" på ham, oversvine ham. Det kan vi sgu da alle forstå, selvfølgelig skal hun da ha en ny mand, fars svagtbegavede datter.

-0-0-0-0-0-

Jeg glemmer aldrig da Anton sagde jeg var en farlig mand.

Hvem Anton?

Dem begge to, både ham på 3 - 4 år og ham på 87 år.

-0-0-0-0-

Du er ihvertfald ikke bange for at være politisk ukorrek, og blive henrettet.

Det sagde min far også, 'du Hans havde aldrig overlevet Tyskland i 30 -erne", nej jeg ved det godt, jeg havde dummet mig i at være politisk ukorrekt og ville være blevet henrettet hvis mit/vores attentat forsøg imod Hitler havde slået fejl. Fandens jeg ikke var født dengang, ihvertfald så var Hitler aldrig kommet til magten.

Nu overdriver du igen Hans.

Overdrivelse fremmer forståelsen.

-0-0-0-0-

På psykologi studiet blev jeg spottet som måske at være fyldt med ubevidst had til kvinder. Hvilket jeg havde svært ved at forstå fordi jeg jo vidste jeg elskede kvinden mere end noget andet kræ her på jorden. Tror du ikke dette skyldtes sexual driften din? Har du en dybere respekt for kvinden som værende dig et ligeværdigt også i åndelig forstand væsen?

Min største drøm:

Jeg er i middelalderen og i en større middelalderby i sydtyskland og går oppe på den brostens belagte hovedgade med de høje flotte middelalder bygninger på begge sider gaden.

Så træder jeg ind i en af disse mægtige prægtige bygninger og her er der en flot snoet vindeltrappe af store kampesten der går flere etager ned i kælderdybet.

Mens jeg gik ned af vindeltrappen skete der en metamorfose med mig, hvor jeg gik fra voksen til et barn med flot svaj i ryggen, struttende flot baby numse og rank holdning.

Endelig kommer jeg ind et stort rum, hvor der sidder mange mænd ved et langt stenbord. Tydeligvis prægtige mægtige mænd af stor betydning og magt, såvidt verdens ledelse og gang.

For enden af bordet sidder tydeligvis kongen i en sten tronstol så stort og flot. Af alle vælger jeg med min struttende babynumse og med barnets uforfærdede mandshjerte mod, at gå direkte til kongen. Og jeg spørger ham:

ELSKER DU OGSÅ KVINDER?

- da jeg vågnede fra den drøm jeg fattede ikke en skid.

Der går mange mange år og pludselig en dag faldt ti-øren.

Ødipus drengen Kong Hans går simpelthen til kongen, FADEREN, og giver udtryk for følgende:

JEG ELSKER MOR - GØR DU OGSÅ DET?

-0-0-0-0-0-

Denne STORE DRØM, ARKETYPE DRØM, har alt i sig. Fra barnets perspektiv bliver der spurgt til magtens mænd om de også elsker MODER LIV.

Måden magtens mænd gang på gang fører os i ufred og i krig, måden magtens mænd har totalt ødelagt og smadret Moder Jord, jordenkloden på, viser mig med al tydelighed at jeg stillede det vigtigste spørgsmål overhovedet der kan stilles.

Magtens Mænd, de giver sgu da fåg fingeren til Greta Thunberg og Hansimandsi Mors Dængserøv.

Magtens Mænd de forstår ikke Arketypen BARNET i deres liv som altid er forbundet med VOR MODER LIV, Arketypen MODEREN, for de slås med deres "Ghita amygdala amok" hustru derhjemme. Og så længe mand og kvinde er gået i stå på det plan, så får vi aldrig en bedre verden. Mand og kvinde se så at komme videre lidt! Prøv lige at se lidt ud over jer selv.

Der kommer nu en ny generation af unge mennesker hvor der ikke vil være den der tåbelige krig i ægteskabet. Tror du Hansi? Ja jeg kan mærke på de unge Iben Maria Zeuthen smukke vidunderlige mennesker at de ikke gider længere den tåbelige krig i ægteskabet. Du bliver klogere Hans. Jung siger det er et vanskeligt stykke arbejde at komme forbi Skyggen som denne er på spil i forhold til det modsatte køn. Egentlig er skyggen almindeligvis i forhold til personer af eget køn, men problematikken er der jo også i forhold til det modsatte køn.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#27132 - 31/03/2019 11:52 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
Jeg burde være kendt for, ihvertfald af de mennesker der har læst hvad jeg har skrevet igennem de sidste mange år, ca 30 år, at være ham der taler så meget anderledes end tidsånden, new age, og folkereligiøsiteten (især mindfulness buddhismen) har foreskrevet det for os, og præsenteret det for os, nemlig som manden der fremhævede det stik modsatte, nemlig følgende ved den menneskelige psykologi og spiritualitet:

De spontane suveræne livsytringer, hvor talens åbenhjertighed spiller en central rolle for mig. Løgstrup.

Ekstatisk Fornuft contra kun Fornuften, fornuften alene. Paul Tillich og Paulus Nye Testamente.

Frihed og Spontanitet kommer før VÆREN (Gud, som gør de døde levende og kalder på det, der ikke er til, så det bliver til. Paulus Rom 4). Vores Noumenale Kreative Ekstatiske Spontanitet og Frihedshandlinger kommer før VÆREN, før det der er. Nicolai Berdyaev.

FREMTIDEN og FORTIDEN er vigtigere end NUét (eller at ihvertfald de tre, fremtiden nuet og fortiden aldrig kan adskilles). Ja mennesket er sig selv nærværende ved at være fraværende det vi kalder NUét. Heidegger og Viktor Frankl + en lang række andre kontinental europæiske eksistentialister der alle har TIDEN som tilværelsens gåde og HJERTE, Bergson, ja at vi mennesker har fået liv i form af tid, altså som livstid. Hvorfor vi ikke formår at tilegne os visdom, livsvisdom, udenom vores "sein zum tode" konfrontation. I hovedet, i vores sind, finder vi de ting, forhold og hvem vi ønsker og gerne vil leve for, men i HJERTET finder vi de ting, forhold, og hvem vi er parate til at død for, ofre os selv for.

Kæmp for alt hvad du har kær, død om så det gælder. Det menneske der ELSKER og LIDER er det virkelige menneske, KRISTUS -mennesket, pure passion, det stik modsatte vor tids ånd, new age mindfulness buddhismen, med dens hovedvægt på gennem dispassion og det stille og stillede sind, at opnå EUFRONTALITY god forhjerneaktivitet. Fremtiden vil afsløre at ægte EUFRONTALITY kun opnås gennem de spontane suveræne livsytringer, gennem vores karakterliv, de vores spontane ekstatiske skabende kreative livsytringer og frihedshandlinger.

Hvor må du ha følt dig ensom i tidens ånd, vor tids ånd, Hansemand? Ja jeg har været en fremmed fugl. Hvis sang var så meget anderledes og fyldt med profetier om at alting ville vende tilbage til KRISTUS og at KRISTUS igen måtte blive alt i alle. At: "jeg elsker og lider, derfor er jeg". Der er ingen vej udenom lidelser, men der er en vej igennem vore lidelser, nemlig KRISTUS vejen, vi må gå med KRISTUS og så overlader vi til Buddhisterne at frelse sig selv gennem mentale, sindslige, meditative praksisser, hvorimod vi andre vil død for hinanden og altså ikke for os selv. Det gælder ikke om at undgå lidelser, hvorfor vi aldrig må blive bange for at elske, hvorfor vi aldrig må koncentrere os om/på vores eget sindsligevægtighed og harmoni. Menneskets natur er spænding, frygtelige spændinger, ja livet er frygtelig spændende, hvorfor vi må turde elske, turde risikoen for at få vores sindsligevægtighed og harmoni ødelagt.

Narcissisme (det stærke forhold til os selv) contra forelskelsen (det stærke og intense forhold til en anden):

Kærligheden skal forstås som erfaringen af det intense forhold til sig selv, der overbydes af det endnu mere intense forhold til en anden.

Kærlighedsbegæret (som den intensiverede forholden sig til sig selv (narcissismen)) opfyldes dialektisk i kærligheds-hengivelsen (som den endnu mere intensiverede bliven løs fra sig selv (selv-løsheden og dette at blive sig selv fri)).

Det ene (kærligheden til sig selv) uden det andet (kærligheden til en anden) repræsenterer en "forfalskning af kærlighedens væsen":

A):

kærlighed uden et mål af selv-forhold er en abstraktion og en forfalskning af kærligheden "for oven", mens

B):

kærlighed uden den endnu større selv-løshed er ligeledes en abstraktion og en forfalskning af kærligheden "fra neden".

Hvor vover du at nævne KRISTUS og KRISTUS -vejen, pure passion vejen, dette at ELSKE, i vor tid, det er jo kontroversielt og noget så provokerende. Det er som en rød klud i synet på folk i vor tid. Selv de kristne, betragter det du skriver som en provokation, ja de foretrække den "dispassionerede" Jesus Buddha de mener at finde og have belæg for i evangelierne. Er han ikke rolig, er han ikke åh åh så harmonisk og sindsligevægtig ham Jesus fra evangelierne? Nej han er ude af sig selv, Ånden, Guds Ånd har grebet ham. Sådan burde vores liv også være. Vi burde lade os gribe og drive af Guds Ånd, Helligånden. Altså Helligånden ind og vores ånd ude, sådan burde vi alle i denne Åndens Ekstase kastes ud af os selv, blive os selv løse og frie. Lad nu Gud og Guds Ånd, KRISTUS komme til fadet, slå rod i Hjertet. Ubegribeligt for hovedet vores, men gennem Hjertet kan vi lade os gribe, kan vi gribes og besættes, som Jesus var det, den besatte mand, besat af Gud og Guds Ånd. Det er et lidenskabelig besættelsesfænomen. Nøjagtig som kærlighed og forelskelsen er et lidenskabelig besættelsesfænomen. Hvis vi ikke formår at lade os besætte (begejstre og motivere (besætte af et MOTIV en MOTIVATION, en ARKETYPE (Guds ide og billede))) bliver vi aldrig til noget. Med fornuft og lunkenhed når vi ikke langt her i livet. Dette vil enhver idrætsmand kunne tale med om. Hvorfor holdt du ikke denne peptalk for dig selv da du var ung og lovende????

Helligånden, vores Åndens Ekstatiske Begejstringsstruktur burde vi lære bedre at kende. Mere HJERTE mindre HOVED, mere Ekstatisk Fornuft og mindre kun fornuft; mere risiko og risikovillighed og mindre forsikring og tryghed.

Fuldstændig grotesk at skulle høre disse ord fra jordens største tryghedsnarkoman og Hansimandsi Mors dængserøv. Lilly's værste frygt var en veg søn og hvad fik hun i dig Hans? Du burde skamme dig.

Kun bag et tastatur, bevæbnet med ord, er du ikke veg, men tværtimod indimellem verdens mest aggressive modbydelige person tænkes findes kan, der uforfærdet farer løs imod tidens ånd og tænkning. Din tale sårer os, din tale gør ondt.

Man siger jo, at mine breve er vægtige og strenge, men min personlige optræden svag/veg og min tale for intet at regne. Den, der siger sådan, skal regne med, at som vi siger i brevene, når vi er fraværende, sådan er vi også i handling, når vi kommer. Paulus: 2 Korintherbrev kapitel 10 vers 10 - 11.

Okay, her er ihvertfald et punkt hvorpå du ligner din store helt, ham der blev far til dig i Kristus, ham Paulus der iklædte dig KRISTUS og dermed Guds fulde Åndsudrustning imod verdens dårskab.

Det er først når I åbner munden at I bliver farlige og vi måske får en lille smule ærefrygtindgydende respekt for jer om vi fatter hvad det er I fabler om.

Men bindegale vanvittige er I begge, både du Hans og din ven i Ånden Paulus. Det gode spørgsmål er om I også er blindegale?

Nej det er vi ikke, Paulus den Tænkningens Skytshelgen, forbød "blind tro, og blindtroenhed" - der er ikke skyggen af overtro her. Vi skal kunne magte at lovsynge med vores forstand om alle de her forhold.

Vi tror ikke noget vi ikke kan indse rigtigheden i.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#27231 - 13/04/2019 13:30 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
Dagens Nicolai Berdyaev:

The relation in which man stands to nature has to be defined afresh. Man is entering into a new sort of natural reality and spiritually he is not prepared for such an experience. He has imagined that all problems can be solved within the small closed circle of this social world. But the matter in question concerns something much greater than a new society. What is involved is a new cosmos.
The era of the Spirit can be nothing but a revelation of a sense of community which is not merely social but also cosmic, not only a brotherhood of man, but a brotherhood of men with all cosmic life, with the whole creation. Paris 1947.

-0-0-0-

Albert Schweitzer og Frans af Assisi er repræsentanter for præcist det samme.

-0-0-0-0-

not only a brotherhood of man, but a brotherhood of men with all cosmic life, with the whole creation

Det er mit håb at mit/vores sommerhus lige ud til den vildeste uberørte smukkeste nordjyske vestkyst natur må blive et sådant samlingssted for:

Brotherhood of men with all cosmic life.

Tanken er med vidde og udvidet horisont og alle naturens pastelfarver at vi ikke bare skal erfare at verden er i farver men at vi gennemstrømmes af vore sansninger der bliver til stemninger i en afstandsløs sansning hvor vi hæver os op over subject-object strukturen, at der findes kosmisk HEALING POWER i NATUREN, ved at være i Naturen og forblive i naturen indtil hippocampus har fundet sit sted, vores sted, vores hjemsted, egentlige ophav og hjemsted nemlig NATUREN. Vi hører til derude, vores sundhed er lige udenfor døren, ihvertfald i det sommerhus, hvor man vader lige ud i vildmarken og "the ocean" straks vi åbner fordøren.

Ude i naturen opdager vi at amygdala ikke er en fjende, ikke behøver være en fjende, for i naturen arbejder amygdala og hippocampus sammen. Vidde (hippocampus) og prægnans (amygdala).

-0-0-0-0-

Forbindelsen mellem vore sansninger og stemninger må genoprettes. Sansningerne i naturen stemmer og opstemmer os, oplader os med ny energi og kraft, vitalitet. Især hjernen profiterer heraf har vi opdaget. Hvilket foregår meget gennem lunger og følelserne vores. Lunger og følelser der er forbundet via vores næseboer og lugtesansen her (1), er det forhold hos det moderne menneske der er mest undertrykt. Lige siden jeg var et lille barn har jeg været mistroisk overfor de voksne og vores civilisation hvor den ovennævnte form for sanselighed og væren til er fuldstændig fortrængt.

(1):

Der er noget i luften
jeg véd ikke hvad,
som forår, skønt skoven
har mistet hvert blad,
der er noget i luften
som rosernes duften,
som fuglenes fryd,
skønt rosen er falmet, og fuglen
er draget mod syd.

Der er noget i luften,
som gør mig så glad,
som trøster mit hjerte
i ungdommens bad,
der er noget herinde,
et strålende minde
med kærter og sang,
om julen derhjemme, derhjemme
hos moder en gang.

Der er noget i luften,
et barndommens bud,
som lyser imod mig
som stjernen fra Gud,
som leder mig stille
til frelseren lille
med barndommens fryd,
skønt barndommen flygted som fuglen,
der rejste mod syd.

O kom til os alle,
du højtidens drot,
om lokken er gylden,
om håret er gråt!
Udbred dine hænder,
mens lysene brænder,
og skænk os din fred,
thi evig, ja evig er glæden,
når du følger med.


Prøv at abstrahere fra de enkelte religiøse undertoner og direkte henvisninger. Teksten er simpelthen for fantastisk til at blive kasseret af den grund. Det vigtigste er hvordan vi gennem næseboernes liv og sans, lugt, gennem hippocampus bliver mindet om vores tabte paradis, det barndommens land og barnets umiddelbare tilhørsforhold naturen.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#27283 - 19/04/2019 20:39 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1836
Sted: Nørresundby
jeg ved godt hvorfor kvinder siges at være fra venus, jo fordi her er dagene længere end et helt år, og kun kvinder magter at få en dag til at minde om et ondt år

😉😍 vi elsker også dig Hans

-0-0-0-0-

det smarte ved et ægteskab er lidt som det smarte ved at fly har to motorer, skulle den ene gå ud kan der flyves videre på kun den anden.

Sådanne to motorers fly i luften med kun den ene motor virkende, var helt normalt i gamle dage.

(en ting er at være den motor der er gået ud, noget helt andet er at blive skiftet ud med en ny og bedre motor. Sålænge vi er højt oppe at flyve er der ihvertfald ingen chancer for at vi bliver skiftet ud, da det foregår nede på landjorden og kræver derfor en landing. Altså skal man(d) profitere af forholdet at een motor er nok, så skal man bare sørge for højt at flyve at holde hende, flyet, på vingerne længst muligt. Lander (strander) et sådant ægteskab så er der stor risiko for at motoren der er stået af bliver skiftet ud med en ny, så det gælder om at holde flyet på vingerne længst muligt)

Hvad er det her for noget snak, hvad er det der bliver pakket ind. At alle dine forhold reelt kun fungerer godt i to år, og så de næstfølgende to tre år derefter er forholdet som et to motors fly i luften med kun den ene motor aktiv. Og efter 5 år forholdet strander, nede på landjorden igen og du bliver skiftet ud.

Det gode spørgsmål er vel, hvorfor sætter du ud mand?

Fordi det indtil nu ikke har været værd at bruge kræfter på? Vi fløj jo bare i cirkler og det bryder jeg mig virkelig ikke om. Der må være et mål, en destination, på vej imod. Hvis jeg skal op at flyve igen, så skal vi lige være enige om hvor det er vi ønsker os hen her i verden, her i livet. Og jeg vil ud, jeg kan ikke holde ud at være inde, indespærret. Jeg hører til derude, udenfor. Hvorfor er der så meget indespærring i traditioner fx.. Som barn var jeg ude hele tiden stort set, de voksne og deres traditioner og sædvaner, var noget vi kun længtes efter at få overstået og flygte fra. Jeg har altid følt jeg var en hund, forstod ikke de voksne, men når jeg kiggede en hund i øjnene kunne jeg se vi havde de samme sanser og drømme og ja så forsvandt vi ud over mark og enge, ned gennem mosen og over bækken og op i heden og skoven. Dog blev jeg ældre og voksede lidt fra hundene og begyndte at sætte pris på at være inde i soveværelset, i dobbeltsengen. Nå men nu er jeg blevet så gammel, at jeg føler mig mest af alt som en hund endnu engang. Dersom du føler dig som en hanhund, kunne vi så ikke håbe at du møder en anden hunhund derude i vildmarken.

Altså hvad er det her for noget, som om den ene drøm der nu har fået ben at gå på skal afløses straks af en ny drøm. Kan du overhovedet ikke leve uden drømme? Nej jeg driller bare, jeg har igen som helst drømme om at møde en hunhund. Og endvidere føler jeg mig ikke specielt meget værende en hanhund, måske sådan en metro. Er du ikke en hund der stikker halen imellem benene når du møder en rigtig hunhund. Måske endda benene på nakken og i fuld fire spring og væk er du. Faktisk føler jeg mig slet ikke sexet. Nej men det er du altså heller ikke, så her stemmer dine følelser sørme overens med den barske virkelighed Hans.

Her i vinterhalvåret har jeg opført mig som en hund der bliver lukket ud af bagagerummet på en bil og stikker af i vildskab og der går mange timer før ejermanden igen ser sin hund. Sådan har det været gennem hele vinteren når jeg flere gange om ugen er kørt til Rødhus, straks jeg parkerer bilen og stiger ud af bilen så stikker jeg af på umenneskelig vis som en hund, elle vild glad hund. At det var helt dyrisk kunne jeg selv godt erkende, og jeg vil helst undgå at se mig selv optaget på film, for det må for andre have set underlig umenneskeligt ud. Som om nogle instinkter tog mig ved næsen eller som om jeg var syg syg helt dybt ind i min forpinte sjæl og jeg løb fra mine smerter ved det her liv, langt væk ud i naturen og mere ville have mere, jo mere jeg løb, jo mere vejrede og citrede mine næseboer og jo mere amygdala funklede mine øjne, der var noget ekstatisk vildskab over det og jeg kunne løbe i timervis uden at trættes. Forrest Gump, giver det mening, ja det giver så meget mening.

-0-0-0-0-0-

ofte er eneste overlevelses chance en patient gives at det bliver kunstigt placeret i koma, sådan en patient har jeg også, eller sådant et barn er der også i mit liv, han kommer til mig dybt traumatiseret, hvor jeg straks må konstatere at eneste chance for at overleve uden alt for alvorlige men og følgeskader, er at jeg placerer ham i en slags koma, nemlig i en trance tilstand, ja jeg bringer det stakkels menneske i trance, og nøjagtig når de spontane autonome dagdrømmerier begynder så er jeg klar over at behandlingen virker. Trance dagdrømmenes autogenetiske væsen kan kurere næsten ethvert påført trauma vi kommer ud for i det her liv. Dog er en utilsigtet bivirkning skøre ideer og indfald (som det her skriv er et eksempel på), og at vi kommer på uventede rejser i rum (pludselig er vi inde ved nabokonen eller på stranden) og tidsrejser, rejser i tid (fremtiden (drømmen om at eje et sommerhus) og fortiden (vi er tilbage i barndommens land) rejser vi frit i, frem og tilbage). Men imens alt dette kreative står på, foregår der en sand healing. Trance dagdrømmeriernes autogenetiske væsen er fyldt med HEALING POWER, modsat mindfulness der traumatiserer os og placerer os i sindet og bevidstheden, og dermed ikke formår at flytte os, ændre noget som helst, tingene forbliver som de er og vi har bare at acceptere dette.

-0-0-0-0-

jeg tror at om jeg overhovedet skulle have en chance for at overleve så var jeg nået til det punkt 2018 at om jeg ikke kom ud af mig selv (og tidsåndens mindfulness osteklokke sind) og væk fra mig selv så ville jeg ikke overleve, så ville sygdom få mig ned med nakken. Flugt flugt flugt, ja det har været et stort ekstatisk flugtforsøg fra min side, jeg skulle bare væk væk fra det hele. Når ting bare bliver for meget, så gælder det om at komme væk, væk, ud og væk fra det hele, igen vores sundhed er lige udenfor vores dør, vores sundhed er derude,
-derude hvor vi bliver væk fra os selv, eller hvor vi ihvertfald er ude af os selv og mindfulness fx, vor tids rationalitet, jeg som en anden Freud og Jung må angribe og stille mig kritisk overfor. Den psykoanalytiske retning har netop aldrig troet på at bevidstheden var løsningen, men tværtimod skulle vi igen vende os imod livet, de spontane suveræne livsytringer, og vi skulle ofre os selv og vores bevidste opmærksomhed i en kreativ ekstase hvor vi bliver os selv frie, fri af sindet og rationalitet, det der er, for at kunne skabe det der i stedet for burde være, skabe ud fra drømme, motiver og motivationer, arketyper der besætter os

hvis der er noget vor tid mangler, så er det offervillighed, risikovillighed, at vi tør ofre os selv noget mere i forbindelse en kreativ ekstase, et modigt kreativ virke med inde over vores liv. Med klimakrisen dette bliver pine død nødvendigt at vi tør ofre os selv og vores livsstil. Hvis mennesket gribes af det religiøse så er det frivilligt parat til at ofre sig selv i en kreativ ekstase og dermed leve for noget andet end dets egen sikkerhed, materielt økonomisk og bevidsthedsmæssigt, som vanetænkning, såvel som alle traditioner og sædvaner (sædvanlig livsstil), der brænder jorden af i en hast vi slet ikke har fået øje på endnu

-0-0-0-0-

alt indenfor psykologien er idag sind,,,

og i den forstand skiller du dig ud Hansi, for hos dig er psykologien igen dyb, og vi er ude over det sindslige som i alt for høj grad præger vor tids psykologi, der har tabt forståelsen for det psykiske og sjælelige, og det skyldes især to forhold, tidsånden, mindfulness buddhismen og så videnskabelig psykologi og psykiatri der skræmmende nok slet ikke operere med at mennesket har et psykisk sjæleligt liv, både det psykisk sjælelige og kosmiske er udeladt og vi kan som babyer og børn æde os til vores sundhed gennem stoffer, kemi, dette er idioti,,, og viser hvor barnlige og umodne vi er i vor generation,,,

hvis der er noget galt med et barn det konsulterer mor og det får bryst, eller slik som trøst og kur,,,, dette hører måske baby alderen til, men at vi som voksne konsulterer lægen for også at få noget at putte i munden viser at vi er blottet for psykoanalytisk forståelse, og at det kunne se ud til at Jung har levet forgæves. Vi må genopdage psykoanalysen og psykoanalytisk eksistentialisme, hvor det er vores måder at være aktive kreative participerende engageret tilstede i verden på, der styrer vores biologi og biologiske skæbne,,,

der er 4 eksistensmodus'er, vi kan være aktive kreative tilstede i verden på, havende vores engagement indenfor, og vi skal være engageret indenfor alle disse fire hovedområder for eksistens:

1):

i forhold til umwelt, naturen

2):

i forhold til mitwelt, den sociale virkelighed, og her finder vi partneren (sexualpartneren (i ental, troede det var i flertal)) familien, venskaber og foreningsliv til den politiske virkelighed

3):

i forhold til eigenwelt/selbstwelt det psykologiske

4):

i forhold til überwelt, kultursfæren (alle kunstarter) og videnskab

måden vi er kreative aktive participerende tilstede i verden på indenfor disse fire områder skal enhver patient have udarbejdet et overblik og status over, derefter skal patienten på pædagogisk vis (ud fra sit niveau) vejledes i nye, mere gunstige såvidt sundhed og helbred, måder at være tilstede i verden på

Vores biologi er et resultat af disse vores måder at være aktive kreative participerende tilstede i verden på

Vores biologi er et resultat af vores adfærd

Nu lyder du som adfærdsterapeut og hvordan hænger det sammen med at du opfatter dig selv som primært at være psykoanalytisk orienteret

-0-0-0-0-

Jeg savner min mor og som vi snakkede, talte med hinanden, må jeg derfor skrive, ja mit underlige skriv er mit modersmål - sådan talte vi sammen, vi elskede skøre indfald fra siden og dette formåede vi uden at tabe tråden

Nøjagtig sådan taler jeg også med gudmund, et festfyrværkeri af frie associationer og sjofle komiske sjove indslag fra siden uden at vi af den grund mister tråden i samtalen

Dette må være en form for humør mæssigt multitasking intelligens overskud der ledsager selv dybt seriøse drøftelser, også hvad vi altid finder hos de bedste af de undervisere, lærere, vi har haft.

Åh disse samtaler, hurtige livlige samtaler med mange bolde i luften på samme tid

Disse samtaler i Svend Auken tempo eller Rune Lykkeberg stammende åndenød, hvor ordene står i en utålmodig kø og falder over hinanden.

Vigtigere end selv tænkningen og at vi nu også siger hvad selskabet finder passende er dette vores ekspressive talecenter, hvilket man også har fundet rigtigheden i. Nøjagtig som det er sundt at bruge benene til at gå, løbe og cykle ved hjælp af så er det sundt at bruge hjernen igennem de livlige samtaler,

Livlige samtaler af tilpas med seriøst indhold, og skiftende mellem de konkrete tilfælde og det abstrakte filosofiske generelle og med sjofle humoristiske indslag konstant fra siden er så altafgørende vigtige for vores mentale kapacitet, vore åndsevner og åndsfriskhed, og fremtidige prognoser på feltet.

At der stikker noget under bordet er gift for disse spirituelle samtaler.

Sjovt nok er det ofte kloge mennesker uden charme og humor der dræber denne talens åbenhjertighed, en af de vigtigste spontane suveræne livsytringer der bør være mellem mennesker, og som mere end noget andet befordrer vores åndsfriskhed, men det er en kunst at få det til at lykkes hvis for meget usagt stikker under bordet, stemningen skal være fri og ingen må have modvilje og antipati imod nogen i selskabet for at det ret kan udfolde sig. Som med alt ekstatisk med et klimaks det kræver et godt forspil af smalltalking og fjant og flirt.

At danse og livlige samtaler er tæt forbundne. Og er det også tæt forbundet at du begge steder træder folk over tæerne. Har du i det hele taget denne form for musisk intelligens Hans? Jeg er ikke i tvivl om at du kan skrive om forholdet og analysere bedre på forholdet end de fleste andre mennesker, men formår du i praksis på et dansegulv og ved bordet til et selskab at præstere elegant hvad du her efterlyser? Rytme Hans, har du det? Hvor lang tid er det siden at du har været i dit es, og erobret dansegulvet og selskabet ved middagsbordet.

Det ene øjeblik taler du om dig selv som en pariahund der strejfer ensomt vildt omkring i naturen og nu taler du om dig selv som værende balløve og selskabets midtpunkt. Har den omstrejfende ensomme hund i vildmarken disse drømme? Nej det er bare minder, reminiscenser, fra et langt liv hvor jeg bilder mig selv ind at jeg har været en naturlig del af disse succes oplevelser.

Jamen Hans, du er simpelthen så humørforladt, så trist, sur og depressiv et menneske at være sammen med. Dit humør er slet ikke hvad det plejer at være eller engang var. Dog kan skimtes igennem hvad du skriver at der har været tale om humor og godt humør i sin tid.

Det sidste en amygdala omstrejfende ensom vildhund i naturen tænker på eller er optaget af, er vel spørgsmålet om at være selskabets midtpunkt og dansende balløve.

-0-0-0-0-

Jeg hader det her liv

Nej du gør ej Hans, du elsker det

Og det til trods for at du ikke får ret meget ud af dine anstrengelser

Normalt ellers når vi mænd gør os umage får vi en mage, men det ser ikke ud til at virke i dit tilfælde min ven, har du en go forklaring på det
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 20 af 23 < 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 >


Seneste indlæg
Mening med mit liv?
af Gerth
22/02/2020 03:32
Mellemrummet
af Simon
21/02/2020 10:21
Lyser på vej
af Simon
19/02/2020 13:58
Gerth Drost
af Gerth
17/02/2020 08:13
Hvad HansKrist dog skriver
af ABC
13/02/2020 19:04
Nyheder fra DR
Lundbeck får godkendt migrænemiddel i ..
22/02/2020 02:52
Dom i Weinstein-sag udskudt efter hårdk..
22/02/2020 02:38
Så er det officielt: 'Venner' vender ti..
22/02/2020 00:39
Transportområdet har indgået overensko..
21/02/2020 23:18
Jury kan ikke blive enige om dom til Wei..
21/02/2020 23:08
Nyheder fra Religion.dk
Dyrene minder os om kroppen som en livsg..
18/02/2020 06:21
Hvad er holocaustteologi?
17/02/2020 06:18
Blasfemilov i Finland skaber martyrer fo..
13/02/2020 06:30
Teolog: Løgstrup kan bidrage til robote..
12/02/2020 06:15
Er Ungarns kristne enige med Orbán?
11/02/2020 06:13