annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15685097
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2382002
Et andet syn 1991611
Åndelig Føde 1524567
Jesu ord 1523363
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
0 registrerede 416 gæster og 41 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook

Iben Maria Zeuthen og Ghita Nørby

Ghita Nørby og Iben - den korte radioavis


Har man først hørt Iben Maria Zeuthen's interview med Ghita Nørby (første link ovenfor) så er her (andet link ovenfor) finalen - ren katharsis for os alle - vi har fået vores sind renset det her forår,

Forårsrengøringen af vores sind 2019 sørgede Iben Maria Zeuthen og Ghita Nørby for

Radio24syv røre i andedammen - landsby andedammen Danmark - den dag vi alle blev rystet sammen og optaget - sindsoprevet grebet og optaget af hvad psykologi er.

Psykologien (og ja teateret) skal kunne bryde med den persona overfladiskhed vi tilhører i hverdagen som "man er".

Det er det mest dybsindige - det mindst overfladiske - og dermed det mest væsentlige og vedkommende længe nogensinde vi har hørt i radioen.

Psykologi med kød på.

Ghita går amygdala amok på Iben

Ghita amygdala amok

I Ghita amygdala amok har vi den bedste introduktion til Jungs psykologi og lære om skyggen. Skygge projektionsmekanismerne for fuld skrue - empati gå hjem og vug - Theory of Mind gå hjem og vug.

Efterspil på efterspil vil vi blive præsenteret for i den kommende tid. Og det helt fantastiske er at Ghita flytter ind på Badehotellet - gør hun? Ja hun gør! Men endnu mere vigtigt er at hun, Ghita amygdala amok nu er flyttet ind i alle hjem. Der er ikke et hjem i Danmark hvor der ikke bliver dramatiseret nu og spillet teater og vi alle leger "Ghita amygdala amok".

Hansi det har min kone da gjort i hele mit ægteskab. Havde du mikrofonen on? Nej det glemte jeg. Fjols du er.

Kvinder er så morsomme og nu, endelig nu, kommer det op til overfladen hvor morsomme kvinderne er. Jung har påstået dette om kvinder for lang tid siden. Og vi har altid vidst at mænd var nogle dumme svin, det sørgede 68 for.

Kære mænd, når jeres kvinder kommer i "Ghita amygdala amok" fasen - så er jeres ægteskab truet. Igen det er Jungs psykologi for fuld skrue.

Når en kvinde får øje på det negative ved sin mand så får vi hende at se, opleve, i en "Ghita amygdala amok" version. Det har de fleste af os sgu oplevet, om ikke på hjemmefronten så et sted i vores nærmeste familie eller vennekreds. Nu fik vi det arketypisk ikonisk dramatisk præsenteret i radio24syv så vi alle ved hvad psykologi drejer sig om.

På journalist højskolen og på psykologi på Universitetet, det burde være pensum fra nu af.

Alle parterapeuter i hele Danmark - spil, afspil det for helvede, det Iben Ghita interview, for de par I har i terapi. Konen vil rødme mere og mere og manden der har svært ved at sætte ord på vil måske driste sig til at sige: "det er nøjagtig sådan det foregår hjemme hos os"

Den dygtige parterapeut vender sig imod kvinden og spørger om det er korrekt at hun i sit ægteskab er havnet i "Ghita amygdala amok" fasen, altså den lyse forelskelses fase fyldt med fascination og tiltrækning er overstået og hun er gået ind i den mørke skyggefase fyldt med foragt, afsky og frastødning.

Det holder jo ikke en meter at den samme mand kan gå fra at være fascinerende tiltrækkende fantastisk til det næste øjeblik at være det modsatte. Det er trods alt den samme mand ikke. Nej nej folk her undervurderer I fuldstændig kvindens hjerne, som er meget forskelligt fra mænds. En mands hjerne kan være trofast overfor principper, sandhed og retfærdighed, og ja trofastheden selv, men hos en kvinde foregår noget dybere og dette dybere biologisk kan tage magten over kvindens forhjerne struktur og Theory of Mind og al empati og indlevelse er væk for nu skal hun parre sig med en anden han. Som vi siger, så lad dog barnet få sin vilje, så kunne vi sige, så lad dog dyret, hundyret, få sin vilje. Ja ofte er dette klogt, og så bare se imellem fingrene med det, det svage køn.

Tilbage på sporet:

Når en kvinde er i Ghita amygdala amok mode/fasen så er det vigtigt at forstå at kvinden vil argumentere som Ghita, den store mikrofon (det tøj du går i) hørebøfferne (du ser latterlig ud og er ikke så køn som ham min kollega) måden du kigger på mig, dine brune dådyr øjne (jeg elsker dig ikke mere og gengælder ikke din kærlighed til mig som jeg ser i dine øjne) - alle disse argumenter holder ikke en meter, de kommer fra et meget svagt begavet menneske, nej fra et menneske der er gået fra forstanden (Theory of Mind empati og sympati forhjerneforstandighed virker ikke mere) der er i sine følelsers vold (emotionelt subcortical limbisk styret (det har intet at gøre med følelser, men på dansk bruger vi desværre ordet følelser her)), der er i Ghita amygdala amok mode/fasen.

Så husk det nu folkens det har INTET at gøre med mikrofonens størrelse, hørebøfferne eller jeres kærlige øjne. Hop aldrig på hvordan en kvinde rationaliserer overfor sig selv og jer, hvorfor hun har "lov til", sørme er i sin gode ret til og det er fuldt berettiget at gå fuldstændig amok, det dækker over noget dybere, meget dybere end hvad hun påpeger. Ihvertfald lykkes det kvinden at rationalisere overfor sig selv at hun er i sine gode ret og at hun har tungtvejende grunde til at gå løs på sin mand, stor mikrofon, hørebøffer, og kærlige øjne.

Det er dyrisk!!! Og kvinden er også et dyr. At manden er et dyr har vi altid vidst, nemlig et dumt svin, men nu her 2019 skal vi til at se i øjnene hvor dumt et svin også kvinden er, kan være, især i den fase hvor hun vil ud af sit ægteskab, fordi hun ikke magter den individuation der hører til at integrere SKYGGEN, alt det hun finder mindreværdigt og utiltalende hos sin mand ved siden af alt det reklame lort fra tv om den fantastiske mand, fuldstændig klinisk ren og altid omgivet af forkromede dyre biler og holdende ferie på en paradisø i Stillehavet. Det er sgu svært at leve op til og ja det har kællingen sgu opdaget at ham hun har giftet sig med ikke magter. Så selvfølgelig er hun i sin gode ret til at gå "Ghita amygdala amok" på ham, oversvine ham. Det kan vi sgu da alle forstå, selvfølgelig skal hun da ha en ny mand, fars svagtbegavede datter.

-0-0-0-0-0-

Jeg glemmer aldrig da Anton sagde jeg var en farlig mand.

Hvem Anton?

Dem begge to, både ham på 3 - 4 år og ham på 87 år.

-0-0-0-0-

Du er ihvertfald ikke bange for at være politisk ukorrek, og blive henrettet.

Det sagde min far også, 'du Hans havde aldrig overlevet Tyskland i 30 -erne", nej jeg ved det godt, jeg havde dummet mig i at være politisk ukorrekt og ville være blevet henrettet hvis mit/vores attentat forsøg imod Hitler havde slået fejl. Fandens jeg ikke var født dengang, ihvertfald så var Hitler aldrig kommet til magten.

Nu overdriver du igen Hans.

Overdrivelse fremmer forståelsen.

-0-0-0-0-

På psykologi studiet blev jeg spottet som måske at være fyldt med ubevidst had til kvinder. Hvilket jeg havde svært ved at forstå fordi jeg jo vidste jeg elskede kvinden mere end noget andet kræ her på jorden. Tror du ikke dette skyldtes sexual driften din? Har du en dybere respekt for kvinden som værende dig et ligeværdigt også i åndelig forstand væsen?

Min største drøm:

Jeg er i middelalderen og i en større middelalderby i sydtyskland og går oppe på den brostens belagte hovedgade med de høje flotte middelalder bygninger på begge sider gaden.

Så træder jeg ind i en af disse mægtige prægtige bygninger og her er der en flot snoet vindeltrappe af store kampesten der går flere etager ned i kælderdybet.

Mens jeg gik ned af vindeltrappen skete der en metamorfose med mig, hvor jeg gik fra voksen til et barn med flot svaj i ryggen, struttende flot baby numse og rank holdning.

Endelig kommer jeg ind et stort rum, hvor der sidder mange mænd ved et langt stenbord. Tydeligvis prægtige mægtige mænd af stor betydning og magt, såvidt verdens ledelse og gang.

For enden af bordet sidder tydeligvis kongen i en sten tronstol så stort og flot. Af alle vælger jeg med min struttende babynumse og med barnets uforfærdede mandshjerte mod, at gå direkte til kongen. Og jeg spørger ham:

ELSKER DU OGSÅ KVINDER?

- da jeg vågnede fra den drøm jeg fattede ikke en skid.

Der går mange mange år og pludselig en dag faldt ti-øren.

Ødipus drengen Kong Hans går simpelthen til kongen, FADEREN, og giver udtryk for følgende:

JEG ELSKER MOR - GØR DU OGSÅ DET?

-0-0-0-0-0-

Denne STORE DRØM, ARKETYPE DRØM, har alt i sig. Fra barnets perspektiv bliver der spurgt til magtens mænd om de også elsker MODER LIV.

Måden magtens mænd gang på gang fører os i ufred og i krig, måden magtens mænd har totalt ødelagt og smadret Moder Jord, jordenkloden på, viser mig med al tydelighed at jeg stillede det vigtigste spørgsmål overhovedet der kan stilles.

Magtens Mænd, de giver sgu da fåg fingeren til Greta Thunberg og Hansimandsi Mors Dængserøv.

Magtens Mænd de forstår ikke Arketypen BARNET i deres liv som altid er forbundet med VOR MODER LIV, Arketypen MODEREN, for de slås med deres "Ghita amygdala amok" hustru derhjemme. Og så længe mand og kvinde er gået i stå på det plan, så får vi aldrig en bedre verden. Mand og kvinde se så at komme videre lidt! Prøv lige at se lidt ud over jer selv.

Der kommer nu en ny generation af unge mennesker hvor der ikke vil være den der tåbelige krig i ægteskabet. Tror du Hansi? Ja jeg kan mærke på de unge Iben Maria Zeuthen smukke vidunderlige mennesker at de ikke gider længere den tåbelige krig i ægteskabet. Du bliver klogere Hans. Jung siger det er et vanskeligt stykke arbejde at komme forbi Skyggen som denne er på spil i forhold til det modsatte køn. Egentlig er skyggen almindeligvis i forhold til personer af eget køn, men problematikken er der jo også i forhold til det modsatte køn.
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
25/04/2024 00:40
Kom op på bjerget...
af ABC
24/04/2024 23:29
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
24/04/2024 22:52
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Biden mødtes med 4-årig: 'En påmindel..
25/04/2024 02:03
USA kræver svar i sag om 'massegrav' i ..
25/04/2024 00:04
Senatsudvalg skal undersøge Novos prise..
24/04/2024 22:04
USA har i hemmelighed sendt langtrækken..
24/04/2024 21:08
Seks fly fra København aflyses på grun..
24/04/2024 20:56
Nyheder fra Religion.dk