annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15656153
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379975
Et andet syn 1989385
Jesu ord 1522378
Åndelig Føde 1513849
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
3 registrerede ABC, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 429 gæster og 43 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook

Jeg burde være kendt for, ihvertfald af de mennesker der har læst hvad jeg har skrevet igennem de sidste mange år, ca 30 år, at være ham der taler så meget anderledes end tidsånden, new age, og folkereligiøsiteten (især mindfulness buddhismen) har foreskrevet det for os, og præsenteret det for os, nemlig som manden der fremhævede det stik modsatte, nemlig følgende ved den menneskelige psykologi og spiritualitet:

De spontane suveræne livsytringer, hvor talens åbenhjertighed spiller en central rolle for mig. Løgstrup.

Ekstatisk Fornuft contra kun Fornuften, fornuften alene. Paul Tillich og Paulus Nye Testamente.

Frihed og Spontanitet kommer før VÆREN (Gud, som gør de døde levende og kalder på det, der ikke er til, så det bliver til. Paulus Rom 4). Vores Noumenale Kreative Ekstatiske Spontanitet og Frihedshandlinger kommer før VÆREN, før det der er. Nicolai Berdyaev.

FREMTIDEN og FORTIDEN er vigtigere end NUét (eller at ihvertfald de tre, fremtiden nuet og fortiden aldrig kan adskilles). Ja mennesket er sig selv nærværende ved at være fraværende det vi kalder NUét. Heidegger og Viktor Frankl + en lang række andre kontinental europæiske eksistentialister der alle har TIDEN som tilværelsens gåde og HJERTE, Bergson, ja at vi mennesker har fået liv i form af tid, altså som livstid. Hvorfor vi ikke formår at tilegne os visdom, livsvisdom, udenom vores "sein zum tode" konfrontation. I hovedet, i vores sind, finder vi de ting, forhold og hvem vi ønsker og gerne vil leve for, men i HJERTET finder vi de ting, forhold, og hvem vi er parate til at død for, ofre os selv for.

Kæmp for alt hvad du har kær, død om så det gælder. Det menneske der ELSKER og LIDER er det virkelige menneske, KRISTUS -mennesket, pure passion, det stik modsatte vor tids ånd, new age mindfulness buddhismen, med dens hovedvægt på gennem dispassion og det stille og stillede sind, at opnå EUFRONTALITY god forhjerneaktivitet. Fremtiden vil afsløre at ægte EUFRONTALITY kun opnås gennem de spontane suveræne livsytringer, gennem vores karakterliv, de vores spontane ekstatiske skabende kreative livsytringer og frihedshandlinger.

Hvor må du ha følt dig ensom i tidens ånd, vor tids ånd, Hansemand? Ja jeg har været en fremmed fugl. Hvis sang var så meget anderledes og fyldt med profetier om at alting ville vende tilbage til KRISTUS og at KRISTUS igen måtte blive alt i alle. At: "jeg elsker og lider, derfor er jeg". Der er ingen vej udenom lidelser, men der er en vej igennem vore lidelser, nemlig KRISTUS vejen, vi må gå med KRISTUS og så overlader vi til Buddhisterne at frelse sig selv gennem mentale, sindslige, meditative praksisser, hvorimod vi andre vil død for hinanden og altså ikke for os selv. Det gælder ikke om at undgå lidelser, hvorfor vi aldrig må blive bange for at elske, hvorfor vi aldrig må koncentrere os om/på vores eget sindsligevægtighed og harmoni. Menneskets natur er spænding, frygtelige spændinger, ja livet er frygtelig spændende, hvorfor vi må turde elske, turde risikoen for at få vores sindsligevægtighed og harmoni ødelagt.

Narcissisme (det stærke forhold til os selv) contra forelskelsen (det stærke og intense forhold til en anden):

Kærligheden skal forstås som erfaringen af det intense forhold til sig selv, der overbydes af det endnu mere intense forhold til en anden.

Kærlighedsbegæret (som den intensiverede forholden sig til sig selv (narcissismen)) opfyldes dialektisk i kærligheds-hengivelsen (som den endnu mere intensiverede bliven løs fra sig selv (selv-løsheden og dette at blive sig selv fri)).

Det ene (kærligheden til sig selv) uden det andet (kærligheden til en anden) repræsenterer en "forfalskning af kærlighedens væsen":

A):

kærlighed uden et mål af selv-forhold er en abstraktion og en forfalskning af kærligheden "for oven", mens

B):

kærlighed uden den endnu større selv-løshed er ligeledes en abstraktion og en forfalskning af kærligheden "fra neden".

Hvor vover du at nævne KRISTUS og KRISTUS -vejen, pure passion vejen, dette at ELSKE, i vor tid, det er jo kontroversielt og noget så provokerende. Det er som en rød klud i synet på folk i vor tid. Selv de kristne, betragter det du skriver som en provokation, ja de foretrække den "dispassionerede" Jesus Buddha de mener at finde og have belæg for i evangelierne. Er han ikke rolig, er han ikke åh åh så harmonisk og sindsligevægtig ham Jesus fra evangelierne? Nej han er ude af sig selv, Ånden, Guds Ånd har grebet ham. Sådan burde vores liv også være. Vi burde lade os gribe og drive af Guds Ånd, Helligånden. Altså Helligånden ind og vores ånd ude, sådan burde vi alle i denne Åndens Ekstase kastes ud af os selv, blive os selv løse og frie. Lad nu Gud og Guds Ånd, KRISTUS komme til fadet, slå rod i Hjertet. Ubegribeligt for hovedet vores, men gennem Hjertet kan vi lade os gribe, kan vi gribes og besættes, som Jesus var det, den besatte mand, besat af Gud og Guds Ånd. Det er et lidenskabelig besættelsesfænomen. Nøjagtig som kærlighed og forelskelsen er et lidenskabelig besættelsesfænomen. Hvis vi ikke formår at lade os besætte (begejstre og motivere (besætte af et MOTIV en MOTIVATION, en ARKETYPE (Guds ide og billede))) bliver vi aldrig til noget. Med fornuft og lunkenhed når vi ikke langt her i livet. Dette vil enhver idrætsmand kunne tale med om. Hvorfor holdt du ikke denne peptalk for dig selv da du var ung og lovende????

Helligånden, vores Åndens Ekstatiske Begejstringsstruktur burde vi lære bedre at kende. Mere HJERTE mindre HOVED, mere Ekstatisk Fornuft og mindre kun fornuft; mere risiko og risikovillighed og mindre forsikring og tryghed.

Fuldstændig grotesk at skulle høre disse ord fra jordens største tryghedsnarkoman og Hansimandsi Mors dængserøv. Lilly's værste frygt var en veg søn og hvad fik hun i dig Hans? Du burde skamme dig.

Kun bag et tastatur, bevæbnet med ord, er du ikke veg, men tværtimod indimellem verdens mest aggressive modbydelige person tænkes findes kan, der uforfærdet farer løs imod tidens ånd og tænkning. Din tale sårer os, din tale gør ondt.

Man siger jo, at mine breve er vægtige og strenge, men min personlige optræden svag/veg og min tale for intet at regne. Den, der siger sådan, skal regne med, at som vi siger i brevene, når vi er fraværende, sådan er vi også i handling, når vi kommer. Paulus: 2 Korintherbrev kapitel 10 vers 10 - 11.

Okay, her er ihvertfald et punkt hvorpå du ligner din store helt, ham der blev far til dig i Kristus, ham Paulus der iklædte dig KRISTUS og dermed Guds fulde Åndsudrustning imod verdens dårskab.

Det er først når I åbner munden at I bliver farlige og vi måske får en lille smule ærefrygtindgydende respekt for jer om vi fatter hvad det er I fabler om.

Men bindegale vanvittige er I begge, både du Hans og din ven i Ånden Paulus. Det gode spørgsmål er om I også er blindegale?

Nej det er vi ikke, Paulus den Tænkningens Skytshelgen, forbød "blind tro, og blindtroenhed" - der er ikke skyggen af overtro her. Vi skal kunne magte at lovsynge med vores forstand om alle de her forhold.

Vi tror ikke noget vi ikke kan indse rigtigheden i.
Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
19/04/2024 20:12
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:46
Vigtige præciseringer
af somo
19/04/2024 11:40
Kom op på bjerget...
af ABC
19/04/2024 10:33
Lad os undersøge islam...
af ABC
18/04/2024 16:13
Nyheder fra DR
Randers og OB spiller uafgjort efter sen..
19/04/2024 21:07
Fængselsbetjentuddannelsen i Nykøbing ..
19/04/2024 21:05
Mand satte ild til sig selv foran retsby..
19/04/2024 20:20
Beredskabet opgiver at fjerne saks ved B..
19/04/2024 20:05
Formand i Danmarks Cykle Union trækker ..
19/04/2024 18:43
Nyheder fra Religion.dk