annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3734761
Et andet syn 1138821
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 880363
Jesu ord 792126
Spirituel omsorg 757257
Galleri
Himmelfart...
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 106 gæster og 26 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 15 af 15 < 1 2 ... 13 14 15
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#23249 - 27/05/2017 12:53 Re: Venter dommedag? [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1556
Sted: Nørresundby
Ha ha griiinerCitat:
et stærkt kristent Fort Europa


Du forsætter dine mistolkninger og fordrejninger og gider åbenbart ikke forholde dig pragmatisk til noget her i verden

Nå men hverken hvad jeg har givet udtryk for eller hvad Macron står for kan betegnes som "et stærkt kristent Fort Europa"

At Kristus bliver alt i alle er en sejr for tolerance, humanisme og sekularisering (dette er hvad jeg mener med kristendommen der står stærkt i Europa), selv R Dawkins har opdaget forholdet og mener dette vil kunne have en præventiv effekt imod radikal islamisme.

Vi to opfatter kristendommen så forskelligt at vi ikke meningsfyldt kan føre en fornuftig samtale herom med hinanden. Som du selv siger, så forstår du ikke hvordan jeg opfatter kristendommen, hvilket hvad du skriver som svar til mig også tyder på er tilfældet. Fred være med det.

Hilsen Hans, der vil møde de muslimer (der stormer frem som du skriver) med Kristus, "Kristi-lighed" = tolerance (stor frihed) og menneskelighed. Og som ateisten Dawkins jeg tror det kan have en præventiv effekt overfor radikal islamisme. Merkel og Pave Frans linjen overfor de fremmede muslimer kan jeg sådan set godt lide. Dette er jo ikke det samme som at vi tillader en islamisering der krænker den vores tolerance, store frihed, demokrati og sekularisering som kristendommen har det så fint med, fordi det er en del af urkristendommens DNA.

Der må da gerne være religion i Europa, om dette er hinduer, buddhister, muslimer eller kristne eller andre religiøse og spirituelle retninger fx evt New Age mindfulness, der forsøger at være i overensstemmelse med neurovidenskaberne og moderne psykologi.

Vi skal ikke være religionsforskrækkede, for der gemmer sig så meget godt i det religiøse spirituelle hos moderne mennesker. Og disse vil afmontere tror jeg over tid forældet arkaisk autoritær religiøsitet.

Ellers må myndighederne, den udøvende magt der værner om vores demokratiske institutioner og konstitutionelle demokrati jo sætte grænser for umenneskelig autoritær religiøs fundamentalisme der krænker "os", frihedsberøver vores garanterede menneskerettigheder, borgerrettigheder og friheder.

At udtrykke ønsker om en politisk frelser eller frelse, er absurd som kristen og det er det eneste vi ihvertfald ikke går og ønsker, da frelsen jo er at KRISTUS bliver alt i alle (hvilket du ikke forstår betydningen af, hvorfor jeg vil nøjes med at glæde mig over at en ateist som Dawkins dog kan ane hvad jeg og andre kristne taler om og står for der dag for dag skal vinde frem).PS:

Nå mente nok at jeg politisk var meget på linje med Simon. Ihvertfald vil jeg gerne tilslutte mig hans politiske synspunkter som de kommer frem i indlægget ovenfor.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#23251 - 28/05/2017 00:34 Re: Venter dommedag? [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1556
Sted: Nørresundby
Læs følgende artikel Tikka og forstå sekulariseringen som mange eksperter mener er en del af "Kristi'ligheden", under alle omstændigheder forenelig med kristendommen, hvor personen (dette at være i KRISTUS) står over identitet i det religiøse og etniske. Paulus siger flere steder at det religiøse er underordnet.


Europa Danmark Frankrig

Citat:
“Hele etableringen af begrebet ’en person’ er en af de vigtigste milepæle i den europæiske civilisation. I dag er individet over hele verden en truet art på linje med giraffer eller elefanter,” siger han.

“Der foregår en kamp om indflydelse mellem dem, der vil sætte fællesskabet over individet, og dem, der vil sætte individet over fællesskabet. I den første kategori finder man næsten hele verden – Asien, den islamiske verden, men også USA, Canada og Storbritannien. Det er den multikulturelle model. I den anden ende har vi den franske sekularisme.”


“For mig er det ideelle samfund ikke et, hvor forskellige grupper bor side om side som sardiner i hver deres dåse. For mig er frihed ikke at blive anerkendt som medlem af et fællesskab. Frihed er at være uddannet med muligheden for at tænke selv og kunne tage konsekvensen af disse tanker – også selv om det nogle gange fører til at tænke modsat sin egen gruppe. Det er derfor, Frankrig forbyder religiøse symboler i skolerne – fordi skolerne er der for at skabe frie individer, ikke medlemmer af et fællesskab.”
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#23252 - 28/05/2017 09:35 Re: Venter dommedag? [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1184

"Læs følgende artikel ..."

- Ok ... Jeg kigger på det.

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#23254 - 28/05/2017 12:51 Re: Venter dommedag? [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1184

"Paulus siger flere steder at det religiøse er underordnet."

- Har du henvisninger, så jeg bedre kan forstå, hvad du mener?


¨¨¨¨

Top Svar Citer
#23281 - 03/06/2017 14:48 Re: Venter dommedag? [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1556
Sted: Nørresundby
Hans hvis jeg siger EUROPA, hvad tænker du så?

1):

Græsk oldævl og Romerriget og Kristendommen.

2):

St Paul eller Paulus: Kirken og kristendommens grundlægger. Paulus har iklædt os europæer Kristus, åbnet op for Gudmennesket, som mennesket der lever i en jeg-du eller fader søn kreativ i Ånden (i frihed) dialog med Gud, ved Gud og i kraft af Gud (vores noumenale spontanitet og kreativitet).

Kristus Spiritualiteten er ekstatisk hvidglødende entusiasme, fyldt med social engagement og stor passion, store affekter, stærke følelser, motiver og billeder (billedforestillinger) som det er tænkende forstandigt, meget ordrigt, talende og skrivende på den ene side og fyldt med musik og sang og højlydt passion på den anden side. Om noget det er kendetegnet af store sindsbevægelser eller ekstatisk fornuft, uden at dette må ødelægge fornuften, ja tværtimod er det ekstatisk fornuft der fuldfører det fornuften har erkendt.

Den Paulinske Kristus Mystik og Spiritualitet som beskrevet ovenfor kendetegner mere Europa end noget andet. Ja Europa er gennemsyret af Kristus Mystik, den Paulinske Kristus Mystik og Spiritualitet. Europa er gennemsyret af Kirke = af Kristus = af Musik og Sang.

Ja Europa er gennemsyret af KRISTUS = humanisme tolerance og rummelighed (sekularisering) der går hånd i hånd med Helligåndelighed forstået som intelligent skabende kreativ frihed i forbindelse vores sociale engagement og samfundsengagement.

Europa er denne blanding af Fornuft og Ekstatisk Fornuft, hvor det er takket være Ekstatisk Fornuft = Kristus Spiritualiteten at vi formår at gennemføre hvad Fornuften har indset er det rigtige at gøre.

Vi europæer er gennemsyret af Kristus Entusiasme og Passion og Kærlighed; en meget varmblodig ekstatisk åndelig ukuelig begejstrings struktur og vitalitet har vi arvet eller fået tildelt gennem Kristus = Kirken = vores Kristi Helligåndelighed.

Paulus faderen til os alle i KRISTUS, Paulus som ham der har iklædt os Europæer KRISTUS, hvorfra vi har vores menneskelighed og ideen om de universelle menneskerettigheder og friheder, men også forpligtigende broderskab mellem alle mennesker uanset religion og etnicitet og stand (Herre eller træl = rigmand eller fattigmand).

Vi kan og må takke Paulus for at han har implementeret KRISTUS i kultursfæren, i verden 3 ideernes sfære (Karl Popper).

Paulus (faderen gennem ideen eller memet Kristus, til den moderne sekulære vestlige civilisations stærke universalisme med indbygget pluralitet, stridigheder (modsætningsforhold og uenigheder der drøftes (Paulus der søsatte kristendommen tænkende gennem sine uenigheder med Peter og Jerusalem)) og kompleksitet der sikrer multikulturaliteten og tolerance overalt).

Fornuften enerådende dræber, hvorimod vores Kristus Entusiasme med dens passionerede vitale og kreative frie åndelige ekstatiske begejstrings struktur gør levende, er lig med ny skabelse, Healing og Nyt Liv.

Tro contra videnskab eller ekstatisk fornuft contra fornuft alene:

Europa bygger mere på Kristus end den græske filosofiske arv, men Kristus Spiritualiteten ekskluderer ikke filosofi, men underordner filosofien og tænkningen på en sådan måde at den ikke tager livet af os, eller pippet (humøret fra os). Filosofi og tænkning bliver et hjælperedskab for os, hvorimod vores Kristus Tro og Spiritualitet; Entusiasme og Passion og Håb og Kærlighed fører styrende an.

Europa vil at Kristus bliver alt i alle, hvilket ikke er lig med at buddhismen, New Age, eller jødedommen eller islam, endsige ateismen ophæves eller forsvinder, tværtimod. Kristendommens poly - kulturelle og - etniske og polyreligiøse islæt er ikke til at komme udenom.

At Kristus bliver alt i alle går imod til stadighed større og større pluralisme (og ja sekularisering) og tolerance. Mere end alt andet er dette EUROPA (er KRISTUS den surdej der gennemsyrer den europæiske befolkning) og vi bør være stolte heraf. Selv nyateismens bannerfører R Dawkins har erkendt forholdet og mener det over tid vil kunne dæmme op overfor radikal islamisme.

Punkt 4) 5) 6) 7) etc vil jeg spare jer for i denne omgang og straks springe til sidste punkt, såvidt hvad jeg kommer til at tænke på i forbindelse EUROPA skal italesættes og forstås ret.

Sidste punkt):

ruinerne af anden verdenskrig Fugl Fønix moderne Europa, todelt i sin begyndelse: østeuropa og vesteuropa, Berlin øst og vest, Berlinmuren.

Sovjet og dermed Rusland ikke bare inkluderet i østeuropa, men også magtcentrum i mange år for østeuropa.

I dag efter Berlinmurens fald og sovjets kollaps og tidligere østeuropa landenes optagelse i EU har Rusland en langt mere perifer stilling når vi taler Europa (hører Rusland med til Europa? ihvertfald har vi (EU) indført økonomiske sanktioner imod Rusland pga grænseoverskridende dårlig opførsel, såvel som styret er for totalitært og udemokratisk, nøjagtig som Erdogans Tyrkiet, til at vi indtil videre kan indlemme dem i moderne EU Europa, der nu pga et ørige i atlanterhavet og en Trump i USA skal til at være meget mere kontinental selvbesindende og selvfunderet, stående på egne ben, end nogensinde før (yderst spændende).

Det Macron Merkel Europa vi er begyndt på i dag, grundet Brexit og Trump (ingen store garantier for at USA gennem Nato forpligtiger sig militært til at komme "os" til undsætning og hjælp i forbindelse eventuelle grænsestridigheder i østeuropa, og nej til Paris klimaaftalen) må besinde sig på sin egen autentisk styrke og for alt i verden undgå at der opstår et kynisk storpolitisk spil, hvor USA tillader, passivt ser til, at Putin Rusland begynder på noget i østeuropa der kan eskalere til en altødelæggende krig i hele europa, endda med atomvåben.

Vesteuropas meget succesfulde projekt er EU som vi kan takke for at nationalstaterne i østeuropa genopstår som forholdsvis demokratiske frie og suveræne og kun den vej over er blevet opdragende inkluderet i Europa, mens Ruslands Putin skubbes lidt væk fra Europa som Erdogans Tyrkiet. Vi kan også takke Nato og vesteuropas EU for at sovjet gik i opløsning uden de store blodsudgydelser.

EU er en ufattelig stor historisk succes. Og vores skæbne står og falder med at EU består. Verden har brug for Europa som forbillede.

EU er vores bedste værn imod totalitarisme, totalitære nationalstater. Som EU dog også er vores bedste værn imod nationalstaternes opløsning (nøjagtig hvad vi har set ske i Østeuropa efter murens fald, sovjet imperiets opløsning sig selv). EU har ligeledes altid garanteret at forskellige befolkningsgrupper bliver tilgodeset indenfor de forskellige nationalstater såvel som indenfor EU. EU er befolkningernes demokratiske polykulturelle projekt, der garanterer de forskellige befolkningsgruppers interesser og overlevelse på det europæiske kontinent.

De kræfter der homogeniserer og forfladiger og sjofler, som gør os kultur og åndløse, gør os umenneskelige, stammer på ingen måder fra EU men skyldes uhæmmet kapitalisme, at vi ikke længere tør drive politik, men lader os styre af en usund spekulations finanskapitalisme og tåbelig kasino kapitalisme der ikke længere har noget at gøre med egentligt skabende samfunds goder produktionsøkonomi.

-0-0-0-

Moderne Europa, hvor EU udgør hovedhjørnestenene, er den sande katolicisme = den sande KRISTI-lighed = menneskelighed i verden. Derfor tolerancen og rummeligheden overfor islam fx.

Islam kan aldrig være kristendommens fjende, og i samme øjeblik vi opfatter tingene således vi amputerer kristendommen og afslører vi ikke har forstået en dyt af den universalisme der er en naturlig følge af KRISTUS eller "KRISTI-ligheden" i verden.

Igen at KRISTUS bliver alt i alle, betyder ikke et homogent samfundslegeme, det betyder ikke at nu findes New Age Videnskabelig Buddhisme og islam og jødedommen og ateisme ikke mere. Jo mere KRISTUS vinder SKIKKELSE i os alle, jo større pluralisme eller mangfoldighed og broget en menneskehed eller samfundslegeme vil vi gå imod.

Europas KRISTI-lighed, tolerance og rummelighed kan vi aldrig afvikle uden at vi så i samme omgang afvikler alt det EUROPA står for og har skænket verden.

DET ER NU VI SKAL VÆRE KIRKE i verden.

KRISTUS og KIRKE nu mere end nogensinde!

Vi må besinde os med den gode pave Frans.

Populismens forskrækkelige fordrejede kristendomsopfattelse må vi klart sige fra overfor. Det drejer sig om folk som Søren Krarup, Marie Krarup, Iben Tranholm, Sørine Gotfredsen, Mikael Jalving, Søren Hviid Pedersen mmfl.

Det betyder jo ikke at alt hvad de siger er nonsens, men blot skal vi have en samtale med dem om hvor langt fra kristendommen og KRISTI-lighed de har bevæget sig og at de ikke repræsenterer Europa på bedste vis som rundet af St Paulus og den ægte KRISTUS MYSTIK og SPIRITUALITET: KIRKE-lighed og HELLIGÅNDE-lighed.

At IS radikal terroristisk islamisme angriber kristne Kirker og dets folk skyldes at deres modbillede i verden er KRISTUS og kristendommen. Hvilket driver dem ud i psykotisk vanvid fordi de ikke tør se deres egne ugerninger i øjnene. De frasiger sig deres egen menneskelighed, de nægter at se sig selv og de fremmede i øjnene som deres broder når alt kommer til alt.

Intet forarger og driver moralsk ufærdige folk mere ud i sindssyge og psykotisk adfærd end at blive konfronteret med dets modbillede. Dette gælder i alle vore menneskelige livsforhold. Er vi onde tåler vi ikke de gode; er vi syrede tåler vi ikke de ædruelige; er vi løsagtige tåler vi ikke de vel funderede eller forankrede. Er vi løgnagtige tåler vi ikke at blive stillet overfor de der taler sandt; er vi griske tåler vi ikke at blive konfronteret med mådehold og format Etc.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 15 af 15 < 1 2 ... 13 14 15


Seneste indlæg
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
16/06/2019 14:03
Rizq af Allah og Zakat
af ABC
16/06/2019 12:15
Mellemrummet
af Simon
16/06/2019 02:26
MYSTISK IDENTITET
af Gerth
16/06/2019 00:26
Hvad lytter du til lige nu ...
af ABC
14/06/2019 16:05
Nyheder fra DR
GRAFIK Gør du det rigtigt? Sådan fjern..
16/06/2019 14:03
Grenov færdig som formand: Forlænger o..
16/06/2019 13:47
Værste svampesygdom i 35 år: Landmæn..
16/06/2019 13:45
Kæmpe strømafbrydelse: Argentina og Ur..
16/06/2019 13:43
Netanyahus kone dømt for misbrug af off..
16/06/2019 12:59
Nyheder fra Religion.dk
Efterkommer af polsk-jødisk flygtning: ..
13/06/2019 11:47
Hvornår er du buddhist?
13/06/2019 10:35
Religionsundervisning skal være et mød..
13/06/2019 10:03
Har europæerne glemt de kristne værdie..
12/06/2019 10:03
Fællesskaber er afgørende for, om vi o..
06/06/2019 09:14