annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
0 registrerede 380 gæster og 308 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Venter dommedag?

Hans hvis jeg siger EUROPA, hvad tænker du så?

1):

Græsk oldævl og Romerriget og Kristendommen.

2):

St Paul eller Paulus: Kirken og kristendommens grundlægger. Paulus har iklædt os europæer Kristus, åbnet op for Gudmennesket, som mennesket der lever i en jeg-du eller fader søn kreativ i Ånden (i frihed) dialog med Gud, ved Gud og i kraft af Gud (vores noumenale spontanitet og kreativitet).

Kristus Spiritualiteten er ekstatisk hvidglødende entusiasme, fyldt med social engagement og stor passion, store affekter, stærke følelser, motiver og billeder (billedforestillinger) som det er tænkende forstandigt, meget ordrigt, talende og skrivende på den ene side og fyldt med musik og sang og højlydt passion på den anden side. Om noget det er kendetegnet af store sindsbevægelser eller ekstatisk fornuft, uden at dette må ødelægge fornuften, ja tværtimod er det ekstatisk fornuft der fuldfører det fornuften har erkendt.

Den Paulinske Kristus Mystik og Spiritualitet som beskrevet ovenfor kendetegner mere Europa end noget andet. Ja Europa er gennemsyret af Kristus Mystik, den Paulinske Kristus Mystik og Spiritualitet. Europa er gennemsyret af Kirke = af Kristus = af Musik og Sang.

Ja Europa er gennemsyret af KRISTUS = humanisme tolerance og rummelighed (sekularisering) der går hånd i hånd med Helligåndelighed forstået som intelligent skabende kreativ frihed i forbindelse vores sociale engagement og samfundsengagement.

Europa er denne blanding af Fornuft og Ekstatisk Fornuft, hvor det er takket være Ekstatisk Fornuft = Kristus Spiritualiteten at vi formår at gennemføre hvad Fornuften har indset er det rigtige at gøre.

Vi europæer er gennemsyret af Kristus Entusiasme og Passion og Kærlighed; en meget varmblodig ekstatisk åndelig ukuelig begejstrings struktur og vitalitet har vi arvet eller fået tildelt gennem Kristus = Kirken = vores Kristi Helligåndelighed.

Paulus faderen til os alle i KRISTUS, Paulus som ham der har iklædt os Europæer KRISTUS, hvorfra vi har vores menneskelighed og ideen om de universelle menneskerettigheder og friheder, men også forpligtigende broderskab mellem alle mennesker uanset religion og etnicitet og stand (Herre eller træl = rigmand eller fattigmand).

Vi kan og må takke Paulus for at han har implementeret KRISTUS i kultursfæren, i verden 3 ideernes sfære (Karl Popper).

Paulus (faderen gennem ideen eller memet Kristus, til den moderne sekulære vestlige civilisations stærke universalisme med indbygget pluralitet, stridigheder (modsætningsforhold og uenigheder der drøftes (Paulus der søsatte kristendommen tænkende gennem sine uenigheder med Peter og Jerusalem)) og kompleksitet der sikrer multikulturaliteten og tolerance overalt).

Fornuften enerådende dræber, hvorimod vores Kristus Entusiasme med dens passionerede vitale og kreative frie åndelige ekstatiske begejstrings struktur gør levende, er lig med ny skabelse, Healing og Nyt Liv.

Tro contra videnskab eller ekstatisk fornuft contra fornuft alene:

Europa bygger mere på Kristus end den græske filosofiske arv, men Kristus Spiritualiteten ekskluderer ikke filosofi, men underordner filosofien og tænkningen på en sådan måde at den ikke tager livet af os, eller pippet (humøret fra os). Filosofi og tænkning bliver et hjælperedskab for os, hvorimod vores Kristus Tro og Spiritualitet; Entusiasme og Passion og Håb og Kærlighed fører styrende an.

Europa vil at Kristus bliver alt i alle, hvilket ikke er lig med at buddhismen, New Age, eller jødedommen eller islam, endsige ateismen ophæves eller forsvinder, tværtimod. Kristendommens poly - kulturelle og - etniske og polyreligiøse islæt er ikke til at komme udenom.

At Kristus bliver alt i alle går imod til stadighed større og større pluralisme (og ja sekularisering) og tolerance. Mere end alt andet er dette EUROPA (er KRISTUS den surdej der gennemsyrer den europæiske befolkning) og vi bør være stolte heraf. Selv nyateismens bannerfører R Dawkins har erkendt forholdet og mener det over tid vil kunne dæmme op overfor radikal islamisme.

Punkt 4) 5) 6) 7) etc vil jeg spare jer for i denne omgang og straks springe til sidste punkt, såvidt hvad jeg kommer til at tænke på i forbindelse EUROPA skal italesættes og forstås ret.

Sidste punkt):

ruinerne af anden verdenskrig Fugl Fønix moderne Europa, todelt i sin begyndelse: østeuropa og vesteuropa, Berlin øst og vest, Berlinmuren.

Sovjet og dermed Rusland ikke bare inkluderet i østeuropa, men også magtcentrum i mange år for østeuropa.

I dag efter Berlinmurens fald og sovjets kollaps og tidligere østeuropa landenes optagelse i EU har Rusland en langt mere perifer stilling når vi taler Europa (hører Rusland med til Europa? ihvertfald har vi (EU) indført økonomiske sanktioner imod Rusland pga grænseoverskridende dårlig opførsel, såvel som styret er for totalitært og udemokratisk, nøjagtig som Erdogans Tyrkiet, til at vi indtil videre kan indlemme dem i moderne EU Europa, der nu pga et ørige i atlanterhavet og en Trump i USA skal til at være meget mere kontinental selvbesindende og selvfunderet, stående på egne ben, end nogensinde før (yderst spændende).

Det Macron Merkel Europa vi er begyndt på i dag, grundet Brexit og Trump (ingen store garantier for at USA gennem Nato forpligtiger sig militært til at komme "os" til undsætning og hjælp i forbindelse eventuelle grænsestridigheder i østeuropa, og nej til Paris klimaaftalen) må besinde sig på sin egen autentisk styrke og for alt i verden undgå at der opstår et kynisk storpolitisk spil, hvor USA tillader, passivt ser til, at Putin Rusland begynder på noget i østeuropa der kan eskalere til en altødelæggende krig i hele europa, endda med atomvåben.

Vesteuropas meget succesfulde projekt er EU som vi kan takke for at nationalstaterne i østeuropa genopstår som forholdsvis demokratiske frie og suveræne og kun den vej over er blevet opdragende inkluderet i Europa, mens Ruslands Putin skubbes lidt væk fra Europa som Erdogans Tyrkiet. Vi kan også takke Nato og vesteuropas EU for at sovjet gik i opløsning uden de store blodsudgydelser.

EU er en ufattelig stor historisk succes. Og vores skæbne står og falder med at EU består. Verden har brug for Europa som forbillede.

EU er vores bedste værn imod totalitarisme, totalitære nationalstater. Som EU dog også er vores bedste værn imod nationalstaternes opløsning (nøjagtig hvad vi har set ske i Østeuropa efter murens fald, sovjet imperiets opløsning sig selv). EU har ligeledes altid garanteret at forskellige befolkningsgrupper bliver tilgodeset indenfor de forskellige nationalstater såvel som indenfor EU. EU er befolkningernes demokratiske polykulturelle projekt, der garanterer de forskellige befolkningsgruppers interesser og overlevelse på det europæiske kontinent.

De kræfter der homogeniserer og forfladiger og sjofler, som gør os kultur og åndløse, gør os umenneskelige, stammer på ingen måder fra EU men skyldes uhæmmet kapitalisme, at vi ikke længere tør drive politik, men lader os styre af en usund spekulations finanskapitalisme og tåbelig kasino kapitalisme der ikke længere har noget at gøre med egentligt skabende samfunds goder produktionsøkonomi.

-0-0-0-

Moderne Europa, hvor EU udgør hovedhjørnestenene, er den sande katolicisme = den sande KRISTI-lighed = menneskelighed i verden. Derfor tolerancen og rummeligheden overfor islam fx.

Islam kan aldrig være kristendommens fjende, og i samme øjeblik vi opfatter tingene således vi amputerer kristendommen og afslører vi ikke har forstået en dyt af den universalisme der er en naturlig følge af KRISTUS eller "KRISTI-ligheden" i verden.

Igen at KRISTUS bliver alt i alle, betyder ikke et homogent samfundslegeme, det betyder ikke at nu findes New Age Videnskabelig Buddhisme og islam og jødedommen og ateisme ikke mere. Jo mere KRISTUS vinder SKIKKELSE i os alle, jo større pluralisme eller mangfoldighed og broget en menneskehed eller samfundslegeme vil vi gå imod.

Europas KRISTI-lighed, tolerance og rummelighed kan vi aldrig afvikle uden at vi så i samme omgang afvikler alt det EUROPA står for og har skænket verden.

DET ER NU VI SKAL VÆRE KIRKE i verden.

KRISTUS og KIRKE nu mere end nogensinde!

Vi må besinde os med den gode pave Frans.

Populismens forskrækkelige fordrejede kristendomsopfattelse må vi klart sige fra overfor. Det drejer sig om folk som Søren Krarup, Marie Krarup, Iben Tranholm, Sørine Gotfredsen, Mikael Jalving, Søren Hviid Pedersen mmfl.

Det betyder jo ikke at alt hvad de siger er nonsens, men blot skal vi have en samtale med dem om hvor langt fra kristendommen og KRISTI-lighed de har bevæget sig og at de ikke repræsenterer Europa på bedste vis som rundet af St Paulus og den ægte KRISTUS MYSTIK og SPIRITUALITET: KIRKE-lighed og HELLIGÅNDE-lighed.

At IS radikal terroristisk islamisme angriber kristne Kirker og dets folk skyldes at deres modbillede i verden er KRISTUS og kristendommen. Hvilket driver dem ud i psykotisk vanvid fordi de ikke tør se deres egne ugerninger i øjnene. De frasiger sig deres egen menneskelighed, de nægter at se sig selv og de fremmede i øjnene som deres broder når alt kommer til alt.

Intet forarger og driver moralsk ufærdige folk mere ud i sindssyge og psykotisk adfærd end at blive konfronteret med dets modbillede. Dette gælder i alle vore menneskelige livsforhold. Er vi onde tåler vi ikke de gode; er vi syrede tåler vi ikke de ædruelige; er vi løsagtige tåler vi ikke de vel funderede eller forankrede. Er vi løgnagtige tåler vi ikke at blive stillet overfor de der taler sandt; er vi griske tåler vi ikke at blive konfronteret med mådehold og format Etc.
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
Nyheder fra Religion.dk