annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3751009
Et andet syn 1140061
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 882809
Jesu ord 793308
Spirituel omsorg 757857
Galleri
BUDDHA
Hvem er online?
0 registrerede 90 gæster og 16 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 16 1 2 3 ... 15 16 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16835 - 01/04/2014 22:36 Kan trosfrihed.dk forbedres?
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/DanmarkNår man, som jeg, med mellemrum kikker ind på trosfrihed.dk for at se, hvad der sker, tegner der sig et forstemmende billede af en debatportal, der domineres af en lille håndfuld internet-trolde, som misbruger ytringsfriheden, og forsøger at tromle alle andre meninger ned med byger af indlæg og kommentarer, der bugner af foragt for andre debattører og for en sober debat. Det handler for dem kun om at udskrige deres egen agenda som en overordnet sandhed, der er hævet over kritik. Det har medført, at stort set alle de seriøse debattører, der lod sig registrere i de første år, er forsvundet fra debatten.

Begrebet "seriøse debattører" skal her forstås som mennesker, der var interesserede i at gennem debat at lære andres synspunkter at kende, for at øge deres egen forståelse af livet og hente inspiration til egen udvikling. At udvikle sig handler jo netop om at skifte synspunkt i stedet for en stædig fastholden og ulidelig gentagen propagandering for egne forældede opfattelser og religiøse overbevisning.

Som initiativtager og medstifter af portalen, ophavsmand til domænenavnet, og med en mangeårig forskning i denne type sociale medie på bagen, kan man ikke lade være med at analysere udviklingen og stille sig selv det spørgsmål, om det oprindelige koncept overhovedet står til at redde. Hvad var årsagen til, at det gik, som det gik?

Hvad gik galt?

Som det fremgår af introduktionen til portalen blev trosfrihed.dk skabt i protest mod den ensidige censur, der forgår på andre debatportaler, f.eks. på Kristelig Dagblads læserdebat. Meningen var at skabe et fristed for ytringsfriheden, hvor alle meninger kunne komme til orde, kun begrænset af den danske lovgivning på området. Navnet trosfrihed blev valgt, fordi det ikke kun skulle handle om religiøs tro som på KD debatten, men frihed til at beskrive enhver menneskelig opfattelse om et hvilket som helst emne. I stedet har det udviklet sig til et forum for nogle enkeltpersoners meget snævre religiøse synspunkter uden interesse for det store flertal.

Det skyldes en kombination af årsager, hvoraf den væsentligste var, at mit oprindelige design, udarbejdet på basis af min forskning, ikke lod sig realisere af økonomiske grunde. Dette design forhindrede nemlig helt, at internet-trolde kunne dominere debatten, uden at fratage dem ytringsfriheden som det sker på andre debatter. Censur er jo det gængse våben mod anderledes tænkende.

Ytringsfrihed og internet-trolde.

Det er vel på sin plads her at definere, hvad der skal forstås ved disse begreber. Ytringsfrihed er en ret til at ytre sin mening offentligt uden risiko for at blive straffet af myndighederne. Men denne ytringsfrihed indebærer ikke en ret til at gøre det på massemedier, som ejes af andre. Det er suverænt ejeren af mediet, der bestemmer, hvad der kan tillades af ytringer, og hvilken form de må have. Men den moderne teknologi giver os alle mulighed for at skabe vort eget massemedie i form af et domæne på nettet - en løsning som internet-trolde desværre kun i ringe grad benytter sig af.

En internet-trold er en person, der under navn eller pseudonym eller helt anonymt søger at dominere debatter med et bombardement af indlæg ud fra en snæver og intolerant personlig agenda. Internet-trolde er ødelæggende for enhver sober debat, og de forstår sjældent selv, at det er et groft misbrug af ytringsfriheden. De har et stærkt behov for magtudøvelse, typisk på grund af intolerance og disrespekt for deres medmennesker. Det søger de så at kamouflere gennem gentagne hykleriske forsikringer om, at det skyldes kærlighed til livet eller menneskene, eller at de er indehavere af en sandhed, som vil gavne alle, der antager deres synspunkt.

Det dårlige debatklima.

Et yndet trick blandt trolde er at påstå, at et dårligt debatklima skyldes deres modstandere, og at de selv gerne vil medvirke til at forbedre klimaet. Denne påståede interesse for forbedring indebærer dog ikke, at de selv skal ændre stil, selv om det faktisk er dem selv, der har ødelagt klimaet. Det ses blandt andet tydeligt af det faktum, at selv når deres modstandere (læs; seriøse debattører) holder op med at deltage i debatterne, så sker der ingen forbedringer. Troldene vil blot udfylde tomrummet med fortsat at bekæmpe hinanden i stedet. For en internet-trold kan ikke anerkende andre meninger end sine egne. Men så længe der blot er een seriøs debattør tilbage, der kritiserer deres opførsel, gør de gerne fælles front imod vedkommende.

Den igangværende debat om dette emne på trosfrihed.dk er et typisk eksempel, men det er langtfra noget enestående tilfælde. Det er set før på andre debatter, og klimaet er aldrig blevet forbedret medmindre troldene er blevet fordrevet. På trosfrihed.dk er det de seriøse debattører, der er blevet fordrevet, så klimaet vil ikke blive forbedret gennem denne pseudodebat. Jeg taler med en vis vægt, for jeg nyder den tvivlsomme ære at være den eneste debattør, der har fået sin ytringsfrihed beskåret her.

Det skete fordi jeg søgte at eliminere grove personangreb på mig selv og andre, som admin tolererede, ved at presse dem bort fra den iøjnefaldende position på chatten gennem indsendelse af tomme indlæg. (I sagens natur kan et tomt indlæg jo ikke siges at indeholde noget personangreb). Her valgte admin så at udelukke mig fra chatten, så personangrebene kunne fortsætte, og det gør de som bekendt fortsat, men grundet mit langvarige fravær fra debatten har troldene nu koncentreret sig om andre ofre.

Det er vel forståeligt, at jeg på den baggrund ikke giver ret meget for sitets påståede ytringsfrihed. Ved sin fejlanbragte tolerance overfor misbrug af ytringsfriheden bærer admin derfor selv en god del af ansvaret for, at trosfrihed.dk ikke nyder respekt blandt seriøse debattører.

Tilfældet hanskrist.

I den seneste tid har personangrebene igen floreret på trosfrihed.dk uden at admin har skredet ind. Debattøren hanskrist står for hovedparten af angrebene, men påstår sig i bedste troldestil selv at være offeret. Er han nu også det?

Et personangreb vil i praksis sige, at man angriber debattørens person i stedet for indholdet i hans indlæg. Men når debattøren gør sin egen person til tema i indlæggene er det fuldt legalt at kritisere indholdet og dermed personen. Det er hanskrist den eneste, der konstant har gjort. I talrige indlæg har han forherliget sig selv som mere intelligent end folk med en akademisk uddannelse og søgt at fremmane et billede af ham selv som Guds gave til alle de stakler, han kommer i kontakt med. Han fylder såvel debatten som chatten med endeløse hyldester af sig selv, og bringer som den eneste stribevis af billeder af sig selv i galleriet. Den psykologiske årsag til hans opførsel behøver jeg ikke at komme ind på her, men i betragtning af, at hans lange og for de fleste uforståelige indlæg ikke har interesse for 99,999% af Danmarks endsige verdens befolkning, er det derfor både berettiget og naturligt for enhver at kritisere indholdet i hans indlæg og dermed også hans egen person.

Men når hanskrist kommer med grove personlige beskyldninger mod andre debattører, som ikke har anvendt deres person som tema i noget indlæg, så er der virkelig tale om personangreb, og der har været masser af gode grunde for admin til at skride ind. Det er ikke sket, så det er derfor fuldt forståeligt, at seriøse debattører holder sig væk. Der er bedre ting, man kan bruge sin tid på, end at lade sig svine til af megalomaniske nulliteter.

Tilfældet Arne Thomsen.

Den aldrende dyrlæge og citatfusker har nu på sjette år her på trosfrihed rakket ned på alle ateister, og beskyldt dem for manglende spiritualitet. Dette på trods af, at mange ateister har beriget debatten med både interessante indlæg om spirituelle emner som religion, musik, kunst og kultur og med links til interessante sider på nettet, som viser det stik modsatte. Samtidig mistolker han konsekvent indholdet af andres indlæg på det groveste. Hvad han vil opnå med denne opførsel står hen i det uvisse. Tilsyneladende handler det kun om at nedgøre fornuft og ateisme på enhver måde (målet helliger midlet), og hans måde at argumentere på med at henvise til nogle af ham udvalgte "autoriteter" uden at undersøge om deres autoritet også holder hos hans peers (faglige kolleger), diskvalificerer ham som seriøs debattør.

Som hos hanskrist og andre baserer Arne sine synspunkter på en såkaldt damaskusoplevelse, en form for selvsuggestion som i Arnes tilfælde bestod i mødet med en ikon forestillende Jesus. I talrige indlæg har Arne redegjort for, hvordan Jesus' blik reddede hans liv og fik ham til at elske verden, altså lige bortset fra de 7-8 milliarder mennesker der er uenige med ham. I Arnes næsten 2500 indlæg og kommentarer er jeg til dato ikke stødt på noget, som kunne berige en seriøs debat, men set talrige uforskammetheder, personangreb, kværulanteri, ordkløveri, citatfusk og disrespekt for begrebet trosfrihed.

Tilfældet Thomas.

Heldigvis er Thomas for tiden fraværende på debatten, men han har det jo med at dukke op med mellemrum, gerne under et nyt pseudonym, og forurene debatten med mængder af bibelcitater og opfordre os til at underkaste os - ikke Allah men Jesus' ord - noget han tydeligvis har store problemer med selv. Som debatterrorist kan han måle sig med hanskrist og står heller ikke tilbage for ham i fanatisme. Da han ikke er en del af den igangværende debat, behøver vi ikke at beskæftige os mere med ham her og nu.

Andre trolde.

Der er selvfølgelig flere som opfylder troldekriteriet, f.eks. somo, men han virker ikke ødelæggende på debatten, da hans fundamentalistiske propaganda for islam på grund af de komiske maskinoversættelser mere er et underholdende element, der i bedste fald kan åbne øjnene hos unge mennesker for hvor vanvittig fundamentalisme er. Han kommer jo heller ikke som de ovennævnte trolde med personangreb, men nøjes med at offentliggøre sit trosgrundlag.

Troldeangreb kan ikke undgås, men de kan bekæmpes på flere måder. Spørgsmålet er om det er muligt at gøre det, hvis man bibeholder princippet om (næsten) ubegrænset ytringsfrihed. Det bringer os tilbage til titlen på dette indlæg.

Kan trosfrihed.dk forbedres?

Svaret er selvfølgelig ja, men hvis det oprindelige koncept skal opfyldes, kræver det et nyt design i stil med det oprindeligt planlagte. Hvis reklameindtægterne rækker til at betale for ændringen, kan det vise sig at være en god investering.

Alternativet er at begrænse troldenes ødelæggende aktiviteter, enten ved at fjerne dem fra debatten, eller ved at lave et nyt regelsæt, der begrænser deres aktiviteter og som håndhæves konsekvent, og skrevet så klart, at det ikke kan misforstås. Uanset hvad troldene kan finde på at hævde, så ligger skylden for trosfriheds manglende popularitet hos dem. Den kan aldrig ligge hos troldenes ofre eller hos de seriøse debattører, der holder sig væk fra debatten.

Såfremt admin vil forsøge en redningsaktion, som indebærer et nyt design i stil med det, vi i starten havde i tankerne, så medvirker jeg gerne. Hvis ikke, så vil jeg fortsat som mange af de oprindeligt registrerede deltagere undlade at blande mig i troldenes hærgen. Der findes bedre ting, man kan bruge sin tid på.

Mvh

Ole Bjørn :o)


P.S. Jeg vil opfordre de ovennævnte trolde til at købe deres eget domæne, hvor de frit kan udbrede deres meninger, frem for at hykle interesse for en debat, som de selv ødelægger. Det koster kun 15 kr. om måneden, så det er overkommeligt selv for en arbejdsløs kontanthjælps-modtager.
Top Svar Citer
#16836 - 01/04/2014 23:25 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: ole bjørn]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1559
Sted: Nørresundby
åh gud, nu igen, er du ikke blevet klogere, du fortsætter den der OS IMOD DEM personforfølgende debatterroriseren hvor visse debattører absolut skal intimideres, latterliggøres, ringeagtes og belyves konstant, WHY???


du er intet mindre end en stor NAR, APRILSNAR, og vi har på ingen måder brug for at du igen begynder den der OS IMOD DEM personforfølgende debatteroriseren

vi var tæt ved målet, tæt på at en vis ro og et bedre debatklima var ved at opstå, gassen var ved at fise ud af den der OS IMOD DEM altødelæggende debatterroriserenDu har ingen opbakning til dit projekt,,Nu har vi virkelig brug for at det tavse fleretal engagere sig og siger deres mening,, vi er få debattører, få ressourcer og vi prøver af alle kræfter at gøre trosfrihed til et bedre sted at debattere, uden den der destruktive og altødelæggende barnlige ide om en totalt ukritisk og ganske tilfældigt gennemført OS IMOD DEM debatterroriseren hvor visse debattører personforfølges, intimideres, ringeagtes og latterliggøres og belyves i et væk,Du har ikke trerams opbakning, du har ikke RM's opbakning, du har ikke Kræn-p's opbakning, du har ikke Zenias opbakning, og du har nok ej heller dem du kalder trolde, deres opbakning, og du har ej heller Peter Arentzens opbakning til at starte op igen den der destruktive OS IMOD DEM debatterroriseren,,,

og vi der konstant personforfølges, intimideres ringeagtes og latterliggrøes og belyves kan ej heller være tjent med det i længdenNu må der simpelthen ske noget, vi skal ha det tavse flertal engageret i det her spørgsmål,

og det har intet at gøre med at skubbe dig eller simon ud af debatten, det har alene noget at gøre med at vi ikke kan leve med den der OS IMOD DEM personforfølgende debatstil hvor visse personer pr definition pr automatik konstant intimideres, ringeagtes og latterliggøres og belyves

Hilsen HansKristog du skal ikke komme her og påstå at Arne Thomsen og thomas de ødelægger debatten, hvordan pokker kan du få sådan noget over din læber, du må jo være syg i hovedet. Du er simpelthen for billig, for dum og for nem at gennemskue, og hvad du skriver taler for sig selv, det siger godt nok meget om hvor destruktiv du er og hvor kugleskørt tilfældigt du har valgt at forfølge visse personer i et væk


tænk at sidde der ved tastaturet og bruge så megen tid på et så langt indlæg, når det hele oser af destruktivitet overfor os alle her på trosfrihed, du vil os (os brugere af trosfrihed) det jo ikke noget godt mand, det er jo ren destruktiv ondskab overfor os. Du er simpelthen ikke voksen uanset din alder, og hvor jeg dog idag fortryder jeg engang i sin tid holdt med dig overfor stort set alle andre, der ikke kunne acceptere din debatstil

Og hvor har du ret i efterfølgende du skriver:

En internet-trold er en person, der under navn eller pseudonym eller helt anonymt søger at dominere debatter med et bombardement af indlæg ud fra en snæver og intolerant personlig agenda.

og det er nøjagtig det forhold vi forsøger at blive fri af


prøv for eksperimentets skyld at droppe, i et par måneder, den der OS IMOD DEM personforfølgende debatterroriseren, hvor visse personer pr automatik skal intimideres, ringeagtes, latterliggøres og belyves (deres person skal beklikkes med løgne, opdigtede påstande), hvad de skriver skal konstant bevidst mistydes så de kan ringeagtes og latterliggøres
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#16839 - 02/04/2014 01:09 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: Hanskrist]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Jeg søger ikke opbakning, hanskrist. Det fremgår tydeligt af mit indlæg. Det er blot en faglig analyse af situationen, for det er hverken mig eller andre af de seriøse debattører, der ligesom jeg har forladt debatten, som kan gøres ansvarlige for det herskende debatklima.

Vi gider blot ikke være i debat med trolde, der ikke kan føre en sober tone, som du netop til overflod har bekræftet. Hvad der fremover skal ske med trosfrihed.dk er ikke din afgørelse. Det er udelukkende Peter Arentzens, og hvad han beslutter sig til er hans egen sag.

Køb dit eget domæne og se hvilken opbakning du selv kan mønstre. Jeg har selv 3 troldefri domæner, og der savner jeg ikke opbakning fra kvalificerede forskere og fagfolk.

Ole Bjørn :o)

Top Svar Citer
#16840 - 02/04/2014 01:39 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: ole bjørn]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1559
Sted: Nørresundby
Citat:
Jeg har selv 3 troldefri domæner, og der savner jeg ikke opbakning fra kvalificerede forskere og fagfolk.


hva pokker vil du så her, os du taler så slet om, os du i den grad ringeagter, altid taler nedsættende om

kan du se komikken?

Hvad er du ude på???

Hvorfor vil du føre krig imod hovedparten af os brugere af trosfrihed? Du har ingen opbakning til din OS IMOD DEM personforfølgende debatterrorisme, hvor visse debattører skal forfølges morgen middag aften og udsættes for intimideringer, ringeagtelse og latterliggørelse som belyvninger, deres person skal konstant beklikkes,,

hver gang de skriver noget skal det groft mistydes, så ringeagtelsen og latterliggørelsen på denne billige (uhæderlige) baggrund kan få frit løb


prøv for eksperimentets skyld at droppe, i et par måneder, den der OS IMOD DEM personforfølgende debatterroriseren, hvor visse personer pr automatik skal intimideres, ringeagtes, latterliggøres og belyves (deres person skal beklikkes med løgne, opdigtede påstande), hvad de skriver skal konstant bevidst mistydes så de kan ringeagtes og latterliggøres


Som jeg læser dig, er det du ønsker dig noget der ligner videnskab.dk (og alt der afviger derfra kalder du troldevirksomhed), men kan du så ikke bare være glad for at deltage derover?

hele din ide om at skabe splid iblandt os debattører og dele os op i en OS IMOD DEM, har du ingen opbakning til fra nogen, det kan jeg garantere dig, og da slet ikke Arentzen, det siger sig selv


det hele er så såre simpel, hvis du var her på ligefod med alle os andre og du virkelig var interesseret i debat og gode uddybende samtaler, og du ikke havde nogen dagsorden der hed OS IMOD DEM (troldene) som du har set dig gal på og som derfor konstant skal overfaldes, personforfølges, intimideres, latterliggøres og ringeagtes som beklikkes og belyves, da ville du også hvis vi fik en god debatportal op at stå, blive rasende hvis der dukkede en type op ude fra højre med den dagsorden du af en eller anden for mig at se ganske uforståelig grund har valgt, nemlig den her omtalte destruktive OS IMOD DEM debatstil, der er så ødelæggende og inerverende

hvad skal der til for at du opgir din OS IMOD DEM troldebesættelse og fanatisme,, kan du slet ikke forestille dig selv at du droppede ud af dette vanvid, bare blev helt normal igen

du er jo som en åben bog, og man behøver ikke engang læse mellem linierne for at opdage hvor destruktiv du er, har til hensigt at være om du fik magt som du har agt.

bliver du meget fornærmet hvis Arentzen siger til dig at han på ingen måder kan bakke dine tvangstanker om en OS IMOD DEM (troldene) dagsorden som værende det der skal præge debatatmosfæren på trosfrihed, det vi skal høre om konstant fra dig af. At du overhovedet ikke ser at det er en TABERSAG, du der er blevet fanatisk besat af, er mig en gåde

jeg tror også det er blevet en besættelse i hovedet på dig som du ikke igen formår at blive kvit, fri af

du ku få det bedre vi kunne få det bedre, og alle ville vi kunne få det bedre med hinanden, hvis det ikke lige var for den vanvittige OS IMOD DEM destruktive dagsorden vi hele tiden møder,,, og ja vore forskellige meninger og perspektiver på en sag ville komme flot til udtryk og stå klart uden at nogen behøver blive intimideret, ringeagtet og latterliggjort ud fra en bevidst groft mistydning hvad de skriver
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#16841 - 02/04/2014 02:15 Re: Kan trosfrihed.dk forbedres? [Re: ole bjørn]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4300
Hej i natten Ole..

”I Arnes næsten 2500 indlæg og kommentarer er jeg til dato ikke stødt på noget, som kunne berige en seriøs debat, men set talrige uforskammetheder, personangreb, kværulanteri, ordkløveri, citatfusk og disrespekt for begrebet trosfrihed”.

- Nogen morer sig kosteligt over hans dans væk fra ethvert forklaringskrav til meningsindholdet, hans grundlæggende tro på der skulle være en guddommelig mening med livet. Men jeg betvivler simpelthen han har den stolte religiøse troendes mod, som bygger på en selverkendelse så befriende for udenomssnak, at man kan fokusere på kernen i meninger, hvilket gør en verden til forskel mellem fx Arne og Zenia. Er man overbevist troende, som mange debattører jeg har set er det, behøver man ikke den udenomssnak Arne har gjort til en disciplin, og forklaringskraften øges dermed betragteligt.
Så udgangspunktet består vel nærmest af en personlig krise, illustreret med invitationer til kig i følelseslivet fremfor i meningsindholdet, der altid er hugget fra andre mennesker. Man leder kort sagt efter sin stemme, og betragter egentlig bare debattører som stedet at lede efter dén. Derfor ender debatten som oftest med at være deres blog/dagbog, hvorfor spørgsmål til meningen med deres indlæg altid bliver en kniv i krisen.
Så det er sgu’ et svært grundlag både Arne og hønsemand ”debatterer” på, der nok ville kræve lidt personlig revision, fremfor disse ustandselige iscenesættelser af sig selv. Men måske selvfølelsen bare er det eneste der vækker interesse, illustreret med lidt onani opad andre mennesker, i hvert fald er det nøjagtig samme indlæg de skriver om og om igen, med Wikipedia osv.osv. som bagtæppe. Der findes nu engang mennesker der aldrig bliver træt af at læse samme bog, selv om seks år kan synes andre lang tid, Bergmans ’Viskningar och rop’ er tydeligvis ikke bogen…;)

Godt at se dig igen Ole, håber du har det storartet og får noget fra hånden.

Mvh
Simon


Redigeret af Simon (02/04/2014 02:22)
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 16 1 2 3 ... 15 16 >


Seneste indlæg
Lyser på vej
af somo
24/06/2019 09:50
CAFE OPLYSTHED
af Gerth
24/06/2019 06:37
MYSTISK IDENTITET
af Gerth
24/06/2019 06:13
Mellemrummet
af Simon
23/06/2019 17:19
Spiritualitet - skitser og udkast
af Hanskrist
23/06/2019 12:59
Nyheder fra DR
Sexkrænkelse gjorde Sofie Slangerup til..
24/06/2019 13:30
LIVE-TV: Regeringsforhandlinger fortsæt..
24/06/2019 12:45
Kjeld er døv og får ofte ingen tolk p..
24/06/2019 12:30
Boris Johnson presses til at tage bladet..
24/06/2019 12:15
Måske første gang: Vild, hvid pelikan ..
24/06/2019 10:26
Nyheder fra Religion.dk
Sankthanstale: Hold op med at brænde kv..
20/06/2019 11:10
Kan man være buddhist og hinduist på s..
20/06/2019 06:00
Lektor: Paludan viser, hvad frihedsretti..
18/06/2019 08:25
Hvad er tøjetiketten i folkekirken?
18/06/2019 06:00
Efterkommer af polsk-jødisk flygtning: ..
13/06/2019 11:47