annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15931495
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404016
Et andet syn 2007499
Åndelig Føde 1621575
Jesu ord 1536648
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 47 gæster og 260 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#41881 - 15/11/2023 10:40 Re: Det 5. bud [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Citat:
Hvad har eleven Hanskrist fået bildt sig selv ind? Hvorfor har han et problem med, at Paulus er ophavsmand til forsoningslæren?



Paulus er ikke ophavsmanden til en forsoningslære, da der ikke findes en forsoningslære hos Paulus

men en senere Kirke udarbejder en forsoningslære og her misforstår de Paulus hvad det egentlig er han sige og hvad der menes med forligelsen i Kristus (inkarnationen Guds Kærlighed Kristus i verden men ikke mindst hvad det vil sige at vi erkender at ham forbryderen pælfæstet på en losseplads om han virkelig skulle være Guds Søn - dette er det springende punkt - er Gud virkelighed her med Jesus???? (Lau Sander og VML og Jan ABC siger nej, det giver ingen mening - Jesus er ikke sandt menneske men højt hævet op over det menneskelige som guddommelig).

Spørgsmålet er om Jesus levede for sig selv og var selvhøjtidelig og forfængelig omkring sig selv og ophøjede sig selv som meget fornem åndelig der skilte sig ud fra de udskudte syge og fattige og uforstandige og ja folk der levede i synd og sygdom og stor forvirring med sig selv. Men vi ved Jesus ikke levede for sig selv men for sit folks skyld, for vores skyld:

Citat:
Kristus Jesus,

han, som havde Guds skikkelse,

regnede det ikke for et rov

at være lige med Gud,

men gav afkald på det,

tog en tjeners skikkelse på

og blev mennesker lig;

og da han var trådt frem som et menneske,

ydmygede han sig

og blev lydig indtil døden,

ja, døden på et kors.

Derfor har Gud højt ophøjet ham

og skænket ham navnet over alle navne,

for at i Jesu navn

hvert knæ skal bøje sig,

i himlen og på jorden og under jorden,

og hver tunge bekende:

Jesus Kristus er Herre,

til Gud Faders ære.


Jesus ophøjede ikke sig selv og var ikke forfængelig og selvhøjtidelig

Citat:
Det Bibelske budskab er ikke dette, at et menneske, Jesus, tilkendes prædikatet guddommelighed. Den tankegang, at Jesus er ”gud”, forudsætter jo, at ”gud” eller ”det guddommelige” på en eller anden måde på forhånd er bekendt, og at vi på grund af Jesu særlige egenskaber, f. eks. Hans moralske højhed eller Hans religiøse genialitet, mener at turde tilkende Ham dette høje prædikat. Men af en sådan tankegang finder vi intet spor i Det nye Testamente. Derimod findes der en særdeles kraftig understregning af, at Han, da Han på denne måde skulle kåres og vurderes af mennesker, blev behandlet som alt andet end et guddommeligt menneske, tværtimod blev forkastet og henrettet som forbryder. Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår. Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud. Men: Gud blev menneske, blev gjort til en forbandelse, til synd, for os.
”Ordet blev kød og tog bolig iblandt os!” formulerer Johannes denne bekendelse. Inkarnationstanken udtrykker denne enhed af kristologi og theologi, theologi og kristologi. Inkarnationstanken er ikke et princip til brug i en objektiv anskuelse. Som led i et system er inkarnationstanken selvmodsigende. Thi i et system tænkes ideer sammen. Og Guds og menneskets ide kan ikke tænkes sammen. Inkarnationstanken er ikke indholdet i en anskuelse, men formen for et budskab. Inkarnationstanken som systematisk ide måtte udtrykkes således: ”Ord er kød”, eller: ”Kødet er Ord”. ”Gud er menneske” eller ”Mennesket er Gud”. Ingen af delene er sandhed. Gud er ikke et menneske, og mennesket er ikke en Gud. Men inkarnationstanken som formen for det kristne budskab udtrykkes således: ”Ordet blev kød! Gud blev menneske!” inkarnationstanken udtrykker en begivenhed. Og denne begivenhed er den historiske Jesusvirkelighed. Her kom Gud. Derfor: Gud er Jesus. Udenfor Jesus findes kun vore Gudsideer, som alle er produkter af afgudsdyrkelsen. I Jesus kom den virkelige gud. Gudsideer opstiller det suveræne menneske, så længe Gud selv er borte. Kun om den fjerne gud kan mennesket i sin suverænitet opstille ideer, der udtrykker, hvilken plads og betydning det suveræne menneske ønsker at give Gud. Er Gud derimod kommet nær, da mister mennesket sin suverænitet. Da forsvinder også dets forsekellige gudsideer, og det står i stedet for over for Gud som virkelighed, d.v.s. som begivenhed. Det er dette inkarnationstanken udtrykker. Regin Prenter.

Er Gud kommet nær, da mister mennesket sin suverænitet. Da forsvinder også dets forsekellige gudsideer, og det står i stedet for over for Gud som virkelighed, som begivenhed



For Paulus gælder at:

I Jesus Kristus er Gud kommet nær som virkelighed, som begivenheden Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.


Begivenheden Guds Kærlighed Kristus: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de kristne samfund, menighederne og Kirken.

Alt - fandeme ALT - hos Paulus er bygget op om begivenheden Guds Kærlighed Kristus ind i verden ved mennesket Jesus - det Guds Nådes Kraftværk vi er i Kristus i kraft af Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os.

dette er Paulus lovfri evangelium og det er nøglen til at kunne læse og forstå Paulus og hvordan han springer Guds Kærlighed Kristus ud af en jødisk sekt til at have universel gyldighed til alle tider og steder

Altså i Guds Kærlighed Jesus Kristus er vi kommet Gud nær som virkelighed - Helligånden der gør Gud nærværende i vores liv som virkelighed (ikke længere spekulation og gisninger som Lau Sander og VML og Jan ABC og Arne der konstant holder Gud ud i det fremmede som værende genstand for menneskelig spekulation)



-0-0-0-0-
-0-0-0-0-0-
-0-0-0-0-



vi skal trøstes i vore hjerter og knyttes sammen i kærlighed og nå til den fulde rigdom på vished og indsigt, nå til erkendelse af Guds hemmelighed, Kristus, i hvem alle visdommens og kundskabens skatte er skjult.


lyv ikke for hinanden, for I har aflagt det gamle menneske med dets gerninger og iført jer det nye, som fornyes i sin skabers billede til at have erkendelse. Her kommer det ikke an på at være græker og jøde, omskåret og uomskåret, barbar, skyte, træl, fri, men Kristus er alt og i alle.

Ifør jer da, som Guds udvalgte, hellige og elskede, inderlig barmhjertighed, godhed, ydmyghed, mildhed, tålmodighed. Bær over med hinanden og tilgiv hinanden, hvis den ene har noget at bebrejde den anden. Som Herren tilgav jer, skal I også gøre. Men over alt dette skal I iføre jer kærligheden, som er fuldkommenhedens bånd. Kristi fred skal råde i jeres hjerter; til den blev I jo kaldet som lemmer på ét legeme. Og vær taknemlige. Lad Kristi ord bo i rigt mål hos jer. Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud. Hvad I end gør i ord eller gerning, gør det alt sammen i Herren Jesu navn, og sig Gud Fader tak ved ham!




Når I nu har taget imod Kristus Jesus, Herren, så lev i ham, rodfæstede i ham, opbyggede i ham, grundfæstede i troen, som I har lært det, overstrømmende i jeres tak. Se til, at ingen fanger jer med filosofi og tomt bedrag, der bygger på menneskers overlevering, på verdens magter og ikke på Kristus. For i ham bor hele guddomsfylden i kød og blod, og i ham, som er hoved for al magt og myndighed, er I blevet fyldt med den. I ham blev I også omskåret, ikke med hånden, men ved at aflægge det syndige legeme, ved omskærelse til Kristus, da I blev begravet sammen med ham i dåben, og i den blev I også oprejst sammen med ham ved troen på Guds kraft, der oprejste ham fra de døde. Også jer, der var døde i jeres overtrædelser, uomskårne på kroppen, gjorde Gud levende sammen med ham, da han tilgav os vore overtrædelser
Kol 2 og 3




her kommer min og Paulus' advarsel imod VML og Lau Sander og Jan ABC's spekulation og fordybelse i egne syner udenom Guds Ånds Åbenbaringer, men kun ud fra menneskelig filosofi og spekulation

Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, som går ind for falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner og uden grund er indbildsk i sit verdslige sind, og som ikke holder sig til ham, der er hovedet, og ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.

Når I med Kristus er døde fra verdens magter, hvorfor underkaster I jer så påbud, som om I levede i verden





Mange Kærlige Hilsner HansKrist


I øvrigt, brødre, glæd jer! Bring alt i den rette stand, tag imod formaning, vær enige, hold fred!

Og kærlighedens og fredens Gud vil være med jer.

Hils hinanden med helligt kys! Hilsen fra alle de hellige.

Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!



Endnu engang er det lykkedes Paulus at iklæde mig Guds Kærlighed Kristus - den fulde rustning fra Gud imod menneskelig spekulation og tom filosofi som vi bliver bombarderet af dette menneskeværk og makværk fra VML og Lau Sander og Jan ABC

men dog beder jeg for at VML og Lau Sander og Jan ABC må nå frem til erkendelsen af Guds Kærlighed Kristus i hvem vi har hele vores herlighed og al visdom fra Gud


kan du overhovedet ikke finde noget af værdi i Lau Sander bogen???

jo men det er trivialiteter og det er fyldt med forkerte præmisser - og får man startet forkert med et naiv ukritisk syn på evangelierne ender det hele galt og det gør det for Lau Sander, der er så meget han ikke forstår når han naiv og ukritisk stiller sig i hans og andres opdigtede evangelie fortællinger


vi andre sætter vores lid til Gud - tro til Gud i Jesus Kristus og ikke i vores egne spekulationer over Gud og Jesus - det er Gud i Jesus Kristus der skal give os vores ståsted ikke vores egne menneskelige filosofiske digtninger og spekulationer om Gud og Jesus som vi konstant finder det hos Lau Sander og Jan ABC og VML


-0-0-0-
-0-0-0-0-
-0-0-0-


sjældent har jeg været så iklædt Guds Kærlighed Kristus - så fyldt med Helligåndens Glæde

sjældent har jeg været så lykkelig som jeg er lige nu i dette øjeblik

et Helligt øjeblik i mit liv

må det samme overgå alle I andre i løbet af dagen

Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41882 - 15/11/2023 11:26 Re: Det 5. bud [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
heart


så smukt så smukt HansKrist

gud ske tak og lov for at vi har dig

tak for din indsats
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41883 - 15/11/2023 12:40 Re: Det 5. bud [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Det er vi uenige med eleven Hanskrist om = at Paulus ikke skulle være ophavsmand til forsoningslæren. Som sådan findes den sort på hvidt i hans breve. Men læs selv bogen...

https://www.saxo.com/dk/gud-er-kaerlighed_lau-sander-esbensen_indbundet_9788797205006

Desværre har jeg ikke 500.000 på kontoen, så jeg kan ikke give den til alle præsterne, men et par stykker kan det blive til. Lad os støtte og hjælpe hinanden med at få luget ud i ukrudtet...

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandrer_mod_Lyset

Hvor er mine øjne rettet hen...




Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
#41885 - 15/11/2023 13:11 Re: Det 5. bud [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3688
Sted: Nørresundby
Citat:
Jan ABC:

Det er vi uenige med eleven Hanskrist om = at Paulus ikke skulle være ophavsmand til forsoningslæren. Som sådan findes den sort på hvidt i hans breve. Men læs selv bogen...


Du læser overhovedet ikke hvad jeg skriver Jan ABC

Du argumenterer ikke - du har ingen argumenter (du vil bare at vi skal læse dine links - men her på Trosfrihed er det debat og samtale os bruger imellem - og du skal afsløre for mig at du formår en samtale med mig hvor vi begge to argumenterer - men du kan ikke føre en samtale med argumentation - ihvertfald har du aldrig demonstreret at du kan).

Din hjerne har jo været lagt i sprit - din hjerne har jo i den grad været alkoholiseret i mange år. Tænk i alle disse år har vi andre været ædru og læst tonsvis af bøger af en større faglig dybde en Lau Sander Esbensen's bog.

Denne bog er ikke nogen stor åbenbaring for præster med en teologisk uddannelse. Den er om man har studeret Paul Tillich fyldt med misforståelser, og forkerte præmisser.

Jeg vil ikke sige at bogen alt i alt er hamrende dårlig - den er udmærket i en offentlig debat om hvorvidt Lau Sander Esbensen og andre kan føle sig hjemme i fx folkekirken. Men jeg har læst nok i den bog til at jeg ikke falder på røven - så imponerende er bogen simpelthen ikke.

Og den er fyldt med forkerte præmisser og grund antagelser og har en dårlig forståelse inkarnationen (forsoningen eller mere forligelsen det himmelske og jordiske og Gud og mennesket i Kristus) Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.

Men det er fint at din hjerne ikke ligger i sprit mere alle ugens syv dage - og det er fint du er begyndt at skimte hvor meget man kan her i livet hvis man holder sig selv ædru. Ædruelighed og forstandighed hører sammen.

Din forstand har selvfølgelig taget skade af alt dit drikkeri - og du er langt bagefter et menneske som undertegnede der hele livet har levet ædruelig og som har studeret flere fag med en dybde og engagement på universitetet og som har opnået autodidakte kundskaber indenfor religionsfilosofi og religion og teologi og kristendom som kun få magter at gøre efter - ihvertfald sagde en professor i filosofi og teologi at min dannelsesrejse var intet mindre end imponerende og aftvang den største respekt.


Iøvrigt stammer ideen om Guds Kærlighed Kristus fra Paulus som ideen om at Gud er Kærlighed ligeså - fra ikke mindst den største fan af Paulus nemlig forfatteren til Johannes Evangeliet. Der implicit ikke kan lade være med at pege på at den discipel Jesus elskede mest af alle er Paulus. Forfatteren til Johannes Evangeliet er så glødende fan af Paulus - så meget elev af Paulus at hans begejstring for Paulus må komme til udtryk.

Ej heller nogen har forstået bedre end Paulus og forfatteren til Johannes Evangeliet Guds Kærlighed Kristus ind i verden ved mennesket Jesus og at Gud er Kærlighed - hvad dette indebærer hvis vi har en bekendelse til Jesus pælfæstet på en losseplads udenfor Jerusalem er Kristus - her er/var Guds elskede Søn.

Dette er forargelsen og tåbeligheden - det svære at forstå og som Lau Sander Esbensen og VML og Jan ABC ikke kan forliges med denne tanke - rumme dette forhold så kunne Saulus ej heller i starten - det stred imod ethvert jødisk skriftligt signalement af Messias.

Den dag eller de 14 år Paulus brugte på at komme sig over chokket og endelig kom til sig selv igen er årsagen til at vi idag kender Jesus Kristus og at kristendommen er blevet en verdensreligion. Uden Paulus' Damaskus omvendelse ville ingen af os idag kende til Jesus Kristus (kun som en bibemærkning til jødiske sekter for 2000 år siden som kun få eksperter er beskæftiget med - men altså takket være Paulus kender alle Guds Kærlighed Kristus udgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet).


Mange Kærlige Hilsner HansKrist


I øvrigt, brødre, glæd jer! Bring alt i den rette stand, tag imod formaning, vær enige, hold fred!

Og kærlighedens og fredens Gud vil være med jer.

Hils hinanden med helligt kys! Hilsen fra alle de hellige.

Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#41886 - 15/11/2023 14:51 Re: Det 5. bud [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram...

Hvad har præsterne brug for...

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandrer_mod_Lyset

Har eleverne læst bogen...

https://www.saxo.com/dk/gud-er-kaerlighed_lau-sander-esbensen_indbundet_9788797205006

Hvem har fat i den lange ende...

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kronik/p%C3%A5sk...ningsl%C3%A6ren

Lad os kigge lidt på dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/rom/3

Citat:
V25 Ham gjorde Gud ved hans blod til et sonoffer ved troen for at vise sin retfærdighed, fordi han havde ladet de tidligere synder ustraffede, V26 dengang han bar over med dem, for i den tid, der nu er inde, at vise sin retfærdighed, så han selv er retfærdig og gør den retfærdig, som tror på Jesus.

Hvor er mine øjne rettet hen...




Your friend forever

Krishna
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 16 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16 >


Seneste indlæg
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Mindst 13 meldes såret under ukrainsk a..
19/05/2024 23:05
Tidligere FC Midtjylland-spiller scorer ..
19/05/2024 22:04
Islamisk Stat hævder at stå bag angreb..
19/05/2024 22:04
Spanien kalder ambassadør hjem fra Arge..
19/05/2024 22:00
To personer fundet døde i nordjysk hus ..
19/05/2024 21:35
Nyheder fra Religion.dk