annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Rødhus strand efterår
Hvem er online?
0 registrerede 516 gæster og 39 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 8 af 21 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 20 21 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38513 - 21/01/2023 00:20 Re: Ordene - bogstaverne er ikke nok. [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Citat:
Arne:

"Direkte forbindelse til Gud" er jo, hvad Hanskrist hævder, at han har.
Noget sådant kunne jeg - som agnostisk pan"teist" - der mener somme tider at opleve det totalt udefinerbare guddommelige - og altså ikke nogen guddom - aldrig påstå


Jeg har forklaret i et andet indlæg her at "direkte forbindelse til Gud" er for svagt et udtryk da vi er i Gud og Gud i os og at alt hvad vi kristne mennesker gør er i et dynamisk kreativ samarbejde med Gud - Guds Ånd - Gud Helligånden. I Ham (GUD) lever røres og er vi.

Dette siger ikke bare jeg men stort set alle kristne teologer og præster og lægfolk der alle er præster selv.

Grænsen mellem det guddommelige og det menneskelige - grænsen mellem Gud og mennesket - er overskredet i kristendommen og dermed forsvinder tanken om det hellige (og ja Gud) som værende utilnærmeligt.

Alt det du hævder Arne gælder ikke for kristendommen. Vi kristne kan ikke skubbe Gud og det guddommelige fra os som værende utilnærmeligt eller som ufatteligt og noget vi ikke har viden indsigt og erkendelse af.

Hvad er iøvrigt ikke også Jesus mest af alt kendt for - jo at Gud ikke er en fjern fremmed ukendt Gud. Hvis der er noget Jesus Kristus skal berømmes for så er det dette.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38514 - 21/01/2023 01:11 Re: Ordene - bogstaverne er ikke nok. [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Erfarer vi begivenheden Kristus

Det er klart, at bliver troen en erfaring er alt næsten muligt, og svær for andre at modbevise, fordi det er virkelig virkelighed, for den som tror, der selv tolker erfaringen og ordenes betydning.


Citat:
Jeg har altid læst at Paulus har 2 versioner af hvordan OPSTANDELSEN skal forstås -


Ja, Paulus havde 2 versioner af opstandelsen. Den der var bevidnet, og den som ikke kunne forklares, når der blev spurgt ind til, hvordan opstandelsen skulle forstås.

Han afviser faktisk spørgsmålet som tåbeligt, og bruger billedet med frøet der må dø for at kunne opstå.

Det vidner blot om, at Paulus baggrund som diaspora jøde, der var påvirket af både jødisk og hellenistisk tankegang, havde tankegods som var en selvfølge man forholdte sig til uden at det skulle forklares, og da især ikke når der var tale om en tros erfaring, og vi ved jo også, at Paulus havde 2 verdener, både den han levede i som menneske, og så en åndeverden med flere himle, hvor paradiset måske var.

.
Top Svar Citer
#38515 - 21/01/2023 02:13 Re: Ordene - bogstaverne er ikke nok. [Re: Anonym]
Anonym
Uregistreret


Måske dette link vil interessere nogen

Citat:
Paulus og overvindelsen af døden

Bibelen Leth fortalt

https://www.dr.dk/lyd/p1/bibelen-leth-fortalt/bibelen-leth-fortalt-15

.
Top Svar Citer
#38516 - 21/01/2023 07:18 Re: Ordene - bogstaverne er ikke nok. [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka: Det er klart, at bliver troen en erfaring er alt næsten muligt, og svær for andre at modbevise, fordi det er virkelig virkelighed, for den som tror, der selv tolker erfaringen og ordenes betydning.


NEJ og NEJ og atter NEJ

"Det er klart, at bliver troen en erfaring er alt næsten muligt" - nej i en erfaring er ikke alt næsten muligt - det er i en forestilling at alt er muligt - et menneske kan 'tro' og forestille sig alt muligt - men et menneske kan ikke have erfaringer af at alt 'næsten' muligt.

Vi to har været igennem det her utallige gange og alligevel forsætter du med at misforstå tingene - derfor skal jeg have feedback på om du forstår det for ellers står vi præcist i samme situation igen engang snart ud i fremtiden (så at skimme mine indlæg er ikke nok - du får simpelthen ikke fat i hvad der står).


Tro er ikke belief, en subjektiv vilkårlig forestilling - TRO som det forstås hos Paulus er en eksistentiel EKSTATISK erfaring af at være grebet og drevet af ÅNDEN (læs de utallige indlæg HansKrist har skrevet om Troen i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng) - det er hele mennesket der er engageret og det i sit eksistentielle center - TROEN er en central eksistentiel akt der omfatter det hele menneske en central akt der omfatter alle sider af menneskes liv, den er ikke en funktion i et særligt område af åndslivet.

Jeg har forklaret det så mange gange og også bedre og mere udførligt end ovenfor.

Tro som du opfatter tro altså som belief er blot noget mennesket takket være vores neocorticale virksomhed formår at kunne forestille os alt - endda så meget at du påstår det bliver en virkelig virkelighed - men TRO i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng har intet med dette kun mentale at gøre, indre forestillinger at gøre - da TROEN angår hvad der vedrører vores eksistens der hvor vi er mest levende og engagerede fordi hvad vi har med at gøre har ubetinget ultimativ betydning for vores liv og eksistens og så er vi ude af hovedet det blot neocorticale mentale og vi er istedet for i det limbiske system af hjernen i vores fysiske kropslige biologiske sanselige i verdens værens TOTALITET TAO ZEN tilstedeværelse DASEIN eksistens.



At lave en vilkårlig subjektiv forestilling som man holder op for sig selv og så tror det er 2/10 sekund langsommere end hvad der foregår i virkeligheden. De 2/10 sekund forsinkelse viser at det blot er en menneskeskabt forestilling uafhængig af virkeligheden - men igen vi er ikke i forestillingslivet når vi taler om TRO i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng, da det er det hele menneske i dets eksistens der er involveret i TROEN - ikke blot noget mentalt hjernespind - ikke blot overtroede mentale vilkårlige subjektive menneskeskabte forestillinger der overtros så meget at du ligefrem påstår de kan gå hen og blive virkelig virkelighed. Sådan noget naivt hjernespind har Paulus intet til overs for hvilket Kolossenser brevet med al tydelighed viser.



Citat:
Tikka:

Ja, Paulus havde 2 versioner af opstandelsen. Den der var bevidnet, og den som ikke kunne forklares, når der blev spurgt ind til, hvordan opstandelsen skulle forstås.


"den som ikke kunne forklares, når der blev spurgt ind til, hvordan opstandelsen skulle forstås"

Jo for fanden da, Paulus forklarer det da så godt at han religionshistorisk er enestående og hans Breve hvori forklaringen er stadig er aktuelt her 2000 år senere.

Fx har HansKrist forklaret at Begivenheden KRISTUS (1)* og/eller KRISTUSVIRKELIGHEDEN (1)* ind i verden ved mennesket Jesus er en OPSTANDELSES BEGIVENHED i kraft af Gud med vi mennesker der forsætter med ufortrødent kraft og effektivitet efter Jesus død.

Har I ikke hørt det KRISTUS virker mægtig i jer. KRISTUS = Begivenheden KRISTUS (1)* er den samme idag og imorgen som den var dengang ind i verden ved mennesket Jesus. Hvad der begyndte ved et menneske (Jesus Kristus) forsætter efter Jesus død så Jesus Kristus blot bliver stamfader eller det første menneske til en ny slægt over hvem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger er udgydt. Gud Helligånden er ikke længere kun sporadisk virkende (hvilket den dog også altid vil være) men for de mennesker der har taget imod GUDS KÆRLIGHED KRISTUS i hjertet - som er i KRISTUS - er Helligånden udgydt og nærværende over hele det messianske folk:




Citat:
Men Helligånden hviler ikke alene over Messias. Ifølge den gammeltestamentlige forventning er Helligånden udgydt over hele det messianske folk, over kirken. Derfor er Helligånden den livssfære, hvori Kristi folk lever og ånder, sålænge det bliver i Ham. Når Helligånden hviler over Kristus, hviler den også over Hans folk, som er eet med Ham, Hans legeme, »Der er eet legeme og een ånd«. »Ved een ånd blev vi jo alle døbt til at være eet legeme, hvad enten vi er jøder eller grækere, trælle eller frie, og alle fik vi een ånd at drikke<<.

I Helligånden er Kristi folk forløst fra trældommen under loven. d.v.s. det er løftet ud af den gamle syndens og dødens æon og sat over i den nye messianske æon med dens fuldkomne retfærdighed og liv, som består i fællesskabet med den opstandne Kristus i troen. I Helligånden er opstandelseslivet allerede som en førstegrøde, en forsmag, brudt ind i denne verden, på en skjult og hemmelighedsfuld måde. Ved Helligånden er de enkelte lemmer på legemet bundet sammen i kærlighedens enhed, som er Åndens frugt. Regin Prenter



(1)*:

Begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38517 - 21/01/2023 15:03 Re: Ordene - bogstaverne er ikke nok. [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Det er ikke klart for mig, hvor du står henne i spørgsmålet om Jesu opstandelse, så...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-28/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxviii/

Måske der slet ikke har været en opstandelse i din verden...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 8 af 21 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 20 21 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
140 millioner kroner skal pumpe liv i d..
29/04/2024 09:06
Ørsted frasælger fransk energiforretni..
29/04/2024 09:03
I dag flager busserne for kongefamiliens..
29/04/2024 08:58
Cordsen: Mulig løsning på vej i højsp..
29/04/2024 08:13
Støjberg og Vanopslagh på vej til fors..
29/04/2024 08:09
Nyheder fra Religion.dk