annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15695368
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2382881
Et andet syn 1992346
Åndelig Føde 1527327
Jesu ord 1523896
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
0 registrerede 426 gæster og 174 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33887 - 14/12/2021 05:30 Re: Lidt af hvert [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3674
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth

Stol ikke blindt for naivt på skrifternes fremstilling af mennesket Jesus som værende altid perfekt.


Citat:
Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår.Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud… Regin Prenter


Efterfølgende hvad jeg skrev er netop ikke en beskrivelse af Jesus som perfekt, følger her:

Citat:
Gud det guddommelige vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod - og at vi tør bekræfte livet vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel.

Jesus eksistentielle engagement - tro på sit folks drømme og længsler og ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes er det der adskiller ham mest fra Buddha. Jesus tror på livet, på vores eksistens og der her findes en mening.

Det menneskelige jordiske betyder så meget for Jesus. Jesus Kristus er mennesket i Gud og det menneskelige i Gud. I begivenheden JESUS KRISTUS er det mindst lige så meget mennesket og det menneskelige der åbenbares som Gud og det guddommelige. Begge dele, eksistens og essens, er ligeværdigt meget i spil.


Iøvrigt synes jeg ikke vi finder Bibelen fremstiller Jesus som perfekt, men som menneskelig - ja han bliver vred, han græder, han er tørstig - han har kampe og tvivl med sig selv. Iøvrigt de tolv apostler er netop kendetegnet ved at være en broget skare af vidt forskellige personligheder - der er intet perfekt over de mennesker Jesus omgikkes.

Igen:

Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår.Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud… Regin Prenter


Kristendommen er netop ikke verdensfjern men stor stor engagement i forhold til den svære vanskelige menneskelige eksistens.


Jesus Kristi Gud Fader er folkets Gud. Og netop tilhører Jesus selv folket. Jesus Kristi Gud Fader er ikke filosoffernes Gud, er ikke i spekulation. Jesus Kristi Gud Fader er ikke ophøjet over folket - er ikke umenneskelig - men kommer netop til os i vores menneskelige eksistentielle vanskelige meget ydmyge kår.

Jesus Kristi Gud Fader er ikke en fremmed ukendt højt hævet over det menneskelige, de menneskelige vanskelige kår Gud.

Jesus Kristi Gud Fader er ikke en fraværende Gud. At Jesus Kristi Gud Fader er i det lave (menneskelige sår) her hos os nær er det mest karakteristiske for urkristendommen. Så Jesus Kristi Gud Fader kan ikke gøres til spekulation, kan ikke befinde sig i abstrakte teoretiske spekulationer og gisninger som jeg har bebrejdet i årevis et par meget aktive debattører her på trosfrihed gøre sig skyldig i.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33888 - 14/12/2021 08:49 Re: Lidt af hvert [Re: Hanskrist]
per Offline
ny
Registeret: 28/11/2021
Indlæg: 17
Hej Hanskrist
Men dine egne ord så synes jeg du rammer plet :
"Uanset hvad vi læser skal vi jo bruge vores kritiske forstand og lære at forstå en tekst og tilegne os i praksis hver især personligt hvad der tales om, den kristne SPIRITUALITET må ikke ende op i abstrakt teologisk snik snak."
Så skriver du :
"men til trods er jeg ikke færdig med Bibelen (især pga min store interesse i Paulus og urkristendommen)." + du nævner Steiner.
Dette fik mig til at lede efter noget i nogle bøger af Birgit Klein. Hat stadig ikke fundet det. Kan især anbefale hendes "Jeg er vejen,sandheden og livet" og "Jorden dør uden kærlighed". Et eller andet sted har hun skematisk slået op, hvad og hvor de enkelte store verdensreligioner fejler ... I den førstnævnte bog s. 11-21 med overskriften "Nogle grundlæggende fejl i den officielle kristne religion" står der bla om Paulus på s 12 : "Problemerne for kristendommen skyldes i høj grad apostlen Paulus" ... Hendes argument er, at apostlene, evangelisterne og paulus, ja alle på den tid (( og i vor tid)) ikke var rene nok til egentlig at forstå jesus. Dvs har man mørke og urene chakraer, så fordrejer man selve budskaberne. Paulus havde store blokeringer i især solar plexus og det giver feks fanatisme. Hun starter dog kapitlet med Jesu mission : "Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.".
Birgit Klein rangerer kristendommen som nederst på skalaen af de store verdensreligioner .... Fra den gamle urkristendom som du er interesseret i og til den endelige bibel, har mørket også haft en finger med i spillet. For mig er det så irrelevant at udpensle hvor og hvad, da det igen er individuelt, hvorfor det enkelte menneske på et givent tidspunkt i livet bliver tiltrukket af ditten og datten.
Steiner lader jeg lige ligge smiler
Mvh Per



Redigeret af per (14/12/2021 08:51)
Top Svar Citer
#33889 - 14/12/2021 09:26 Re: Lidt af hvert [Re: per]
per Offline
ny
Registeret: 28/11/2021
Indlæg: 17
Det individuelle valg.
Fik HBO Max til 40 kr pr måned. Den første jeg så var en dokumentar i 4 afsnit :
Heaven's Gate: the Cult of Cults
Jeg blev rimelig rystet over, hvor langt udenom Gud mennesket kan begive sig ud i netop i jagten på Guds eksistens og himmerrige.
Et mildt eksempel fra dokumentaren : De (kulten) havde hørt, at der var observeret en kæmpe UFO i halen på Halleys komet. De købte derfor udstyr for mange dollars, så de kunne se det. Det kunne de ikke og returnerede teleskopet med ordene om at udstyret var defekt ...... De mente altså stadig 100 pct, at der var en UFO bag kometen, da det var en grundpille i deres tro. Det var altså ikke troen eller lederens udsagn, der fejlede noget ...
Det positive er, at hovedlektien ved deres liv forhåbentligt har været een stor vaccine imod blindt at lade sig lede uden selv at træffe i det mindste bare nogle af sine valg individuelt!
Mvh Per



Redigeret af per (14/12/2021 09:30)
Top Svar Citer
#33890 - 14/12/2021 13:54 Re: Lidt af hvert [Re: per]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3674
Sted: Nørresundby
Hej Per jeg citerer dig:


Citat:
I den førstnævnte bog s. 11-21 med overskriften "Nogle grundlæggende fejl i den officielle kristne religion" står der bla om Paulus på s 12 : "Problemerne for kristendommen skyldes i høj grad apostlen Paulus" ... Hendes argument er, at apostlene, evangelisterne og paulus, ja alle på den tid (( og i vor tid)) ikke var rene nok til egentlig at forstå jesus. Dvs har man mørke og urene chakraer, så fordrejer man selve budskaberne. Paulus havde store blokeringer i især solar plexus og det giver feks fanatisme. Hun starter dog kapitlet med Jesu mission : "Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.



Det er et gammeldags fordomsfyldt opfattelse af Paulus som moderne nutidig forskning har forladt, det holder simpelthen ikke ved grundigere studier af Paulus ægte breve.

Om Paulus siger Albert Schweitzer det samme som Birgit Klein citeres for at sige om Jesus:

Citat:
Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.


Om noget er kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud det vi møder hos Paulus som han hævder er at finde i begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Som Paulus beskriver KRISTUS IMPULSEN ind i verden ved mennesket Jesus er det netop ÅBENBARINGEN KÆRLIGHEDENS BARMHJERTIGHEDENS og NÅDENS GUD.

-0-0-0-

Dag for dag er der flere og flere moderne spirituelle mennesker der får øjnene op for Paulus og ihvertfald forskningen har forlængst forladt de gammeldags fordomsfyldte tanker fra forrige århundrede om Paulus, ideer og tanker om Paulus moderne videnskab og Paulus forskning forlængst har forladt.

Iøvrigt elsker ateisterne Paulus for hans syn på kvinder. Enhver der læser Paulus opdager også straks at Paulus omgås kvinder med stor gensidig respekt anerkendelse og kærlig empatisk ærefrygt. Og ifølge Paulus kunne en kvinde være Apostel og leder af menigheden - men ikke nok med det, for Paulus kunne hun endda være den ypperste af alle Apostlene.

Kvindernes betydning for kristendommens gennembrud i verden er takket være Paulus (og ja nok også Jesus) umuligt at komme udenom. Uden kvinderne vi ville aldrig kunne forstå urkristendommen, men ikke nok med det - kristendommen ville overhovedet ikke være blevet til noget uden kvinderne - de er hovedkraften i etableringen af de urkristne menigheder hvilket vi i udtalt grad også kan takke Paulus for.

Netop kristendommens succes og udbredelse hviler på at vi endelig får en SPIRITUALITET (religion - religiøs engagement) der engagerer kvinderne på lige fod med mændene.

Nå Per ikke sikkert vi kan nå til enighed her, men nu er du ikke i tvivl om hvor jeg står eller hvor den seneste Paulus forskning står.

Synet på Paulus har forandret sig radikalt de seneste år, begyndende i slutningen af det 20 århundrede og det forsætter ind i det 21 århundrede.

Vandre Mod Lyset er også syltet ind i den gammeldags fordomsfyldte opfattelse af Paulus som Birgit Klein tydeligvis også abonnerer på.

Paulus er blevet gjort til syndebuk og skydeskive hvorpå vi kan projicere alt vores eget ubearbejdede ubevidste SKYGGE materiale over på.

Jung ville kalde Paulus for en kollektiv SKYGGE figur og affaldsspand lokum for alt vores indre skidt og lort vi gerne vil af med - så skyder vi det over i hovedet på Paulus uden at vi overhovedet gider undersøge hvem Paulus er og hvad han stod for (og hvor meget mørke og lort der bor i os selv). Iøvrigt kan vi jo bare læse manden selv frem for at forsætte med at viderebringe alle forrige århundredes forfærdelige mange fordomsfyldte usandheder om Paulus.

Også her på trosfrihed har vi haft et overtal af debattører der overhovedet ikke orker at sætte sig ind i Paulus men forsætter med at viderebringe alle fordomsfyldte usandheder om Paulus. Tror at det ligger dybt i menneskets natur at finde en syndebuk.


-0-0-0-

Styrken ved Paulus (og ja Jesus) er at deres maskulinitet aldrig løsriver sig fra det feminine. Og om noget vores moderne tid der har så store problemer med det maskuline har brug Jesus og Paulus i den sammenhæng.

Nemlig er vor tids store forvirring såvidt maskulinitet havnet i at vi dyrker en maskulinitet der har løsrevet sig fra det feminine, noget der aldrig ville kunne ske for Jesus og Paulus der til trods havde en vital sund form for maskulin identitet.

Eksempler på vor tids farlige og latterlige karikerede maskulinitet er fx Putin, Erdogan og Trump og bande miljøerne. Meget usund form for maskulinitet er på spil i vor tid som har overraskende bred tilslutning i befolkningen.

Der er brug for maskulinitet - vi har været foruden denne energi og kraft og SPIRITUALITET i alt for lang tid - men svaret er fandeme ikke en karikeret maskulinitet der løsriver sig fra det feminine. Derfor har vi brug for Jesus og Paulus moralske integritet og sunde form for maskulinitet der aldrig løsriver sig fra det feminine.


Om noget har børn og kvinder brug at vi mænd bliver mere sikkert funderet i vores maskulinitet - maskuline identitet. Og meeto og sexisme kulturen viser at det er på høje tid vi sammen finder ud af at udvikle sammen en sund form for maskulinitet. Og de unge kan dette - som så ofte før er det ungdommen vi må sætte vores lid til.

-0-0-0-



Citat:
Per:

Fra den gamle urkristendom som du er interesseret i og til den endelige bibel, har mørket også haft en finger med i spillet.


Ja som Albert Schweitzer siger, så da Paulus dør, taber han til en senere Kirke fyldt med dogmatisme fanatisme og trostvang og forfølgelse - noget vi ikke finder skyggen eller mindste spor af hos Paulus - denne Tænkningens Skytshelgen og Frihedens og Kærlighedens og Glædens Apostel og ikke mindst Gud Helligåndens Apostel der siger at hvor Ånden er der vil også altid Friheden være. Alt andet vil være utænkeligt for Paulus og Friheden og at alt er tilladt bliver kun begrænset af følgende forhold: budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud.

Kun KÆRLIGHEDEN sætter ifølge Paulus grænser for vores FRIHED.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33891 - 14/12/2021 14:21 Re: Lidt af hvert [Re: per]
ABC
Uregistreret

Hej Per

Det er jeg glad for at høre heart

https://www.thelight.net/kingdom.htm

Jeg er ikke sikker på, at du har forstået beskrivelsen af universet, så jeg linker lige hertil...

https://vandrermotlyset.net/

Hvad skal der til for at få videnskaben til at undersøge tingene...

https://springlight.dk/universet.html

Her er mere af relevans...

https://vandrermodlyset.dk/27-modersoldannelsen/

https://vandrermodlyset.dk/28-modersolen/

https://vandrermodlyset.dk/29-centralsolen/

https://vandrermodlyset.dk/30-usynlig-centralsol/

https://vandrermodlyset.dk/31-maelkevejen/

https://vandrermodlyset.dk/32-galakser/

Håber du kan bidrage med noget...

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >


Seneste indlæg
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Admin
26/04/2024 08:08
Min ”religion”
af Hanskrist
25/04/2024 22:54
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
25/04/2024 21:42
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Østre Landsret evakueret på grund af b..
26/04/2024 09:58
To mænd anholdt i nordjysk narkosag
26/04/2024 09:42
SAS tabte én milliard svenske kroner i ..
26/04/2024 09:09
Nordjysk kommune beder Christiansborg om..
26/04/2024 08:48
Korruptionssag i Ukraine: Fratrædende m..
26/04/2024 08:03
Nyheder fra Religion.dk