Lidt af hvert

Indsendt af: per

Lidt af hvert - 10/12/2021 02:47

Hej alle Jeg er ny og har først for nylig fundet dette sted. Jeg er bla. gammel bruger af Selvet.dk. Jeg kan se, at dette sted kører lidt på pumperne. Selvet.dk var større og havde flere livligere og oplysende debatter om mangt og meget. Hvis dette forum skal have en mere lys fremtid, vil jeg anbefale brugerne om at holde disse 3 ting for øje : Åbenhed, gennemsigtighed og ærlighed plus at svare konkret på andres spørgsmål !! Det samme er sagt om fremtidens politik i Skandinavien, hvor disse begreber på verdensplan først vil bryde igennem her til alles bedste. På denne måde kan man bedre forstå hinanden og at dele viden, visdom og kærlighed burde være målet i stedet for infight, som er en mere maskulin og gammel energi .... Jeg har et ganske svagt ego og ynder ikke at deltage for meget. Jeg ønsker bare at brede nogle få budskaber frem. 1 Tiden hvor bla biblen spillede en rolle er på kraftig retur. Den ny tids værdier, forståelser og levevis er styret af Helligåndens feminine aspekt og energi. Vi har haft og gennemlevet især Buddhas visdom og især Jesu kærlighed og nu træder Helligånden frem med en overbygning. Ikke så langt ude i fremtiden vil der dannes en verdensreligion på grundlaget af de gamle religioner. Som troen på Odin her i Norden kollapsede, så vil jødedommen også forsvinde, da den bygger på for gammel energi. De resterende religioner vil stadig eksistere, men de vil kraftigt ændres og inkorporere den ny tids energi og indhold. Nogle vil have behov for dette for at støtte sig ved det nye fokus : De indre værdier under Helligånden. Imens vil andre ikke have behov for en ny samlet religion, da de har deres eget indre pas mod det guddommelige. Jeg skriver dette efter at have læst flere tråde, hvor detaljer om biblen bliver grundigt debatteret. Tro mig : Intellektet eller hjernen skal ned i hjertets rytme for, at man kan vokse og begribe Helligånden. Helligånden er det, der fylder mellem atomerne og er det livsgivende aspekt. For at vokse skal man derfor åbne døren for Helligånden og det sker i ens inderste rum i hjertechakraet. Her starter man også kontakten/kontrakten med sin sjæl som guide med ens dharma i hånden. Ovenstående er som sådan ikke noget, jeg har læst. Jeg har selv oplevet det. Jeg er en engel, der arbejder under Helligånden (Helligånden styrer mit hjemmeunivers som er et fuldendt engle domæne) og har især arbejdet mest med Quang Yin gennem mine mange inkarnationer her på denne jord. Jeg kan genkende Helligånden og også hvor den ikke er, selv om folk hævder noget andet ....... PS husk de 3 begreber og hav empati for hinandens ståsteder, så vil dette forum vokse og tiltrække flere lyse personer, så der kan fordeles gaver til hinanden ! Mvh Per
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 04:36

Jeg mindes, at profilen Tikka nævner de to ånder om hjertet.
Du kaldte min seksualitet i lyset synlig offentligt for klamt, hvilket ikke lyder som medmenneskelighed.
Så, nej - Helligånden sker ikke p.g.a folks følelser men istedet visheden om en guddoms kærlighed.
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 05:28

Jeg er som person fuldstændig ligeglad med din seksualitet bare du ikke skader andre. Jeg var som ny bruger MEGET overrasket og skuffet over, at man kunne lægge porno ud på dette site uden konsekvenser ! Er imponeret over, at du forsvarer det ...
Jeg har kun læst de nye aktive tråde her på stedet og der kan jeg se, at du overhovedet ikke opfylder mine nævnte 3 begreber til fremme for den gode debat, ej heller svarer folk konkret på deres spørgsmål ...
Mvh Per
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 05:40

Jeg erkender, at mine mange tekster i min søgen efter intelligent liv på Jorden nok minder om tungetale, som eksempelvis Paulus om fortolkning af dette.
Mine senere åbenbart profetisk tale tekster siger dig ikke noget, men det må du selv om.

Her på trosfrihed fatter ingen noget som falske profiler.
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 05:54

At undskylde har alle dage været en god kvalitet, når det var aktuelt. Du kunne have skrevet STORT UNDSKYLD fordi jeg fejlagtigt anklagede dig for at dise min seksualitet ... Du kunne have skrevet 1000 vis af andre positive indlæg med vibes for at forbindes med mig. Jeg kender dig fra Selvet.dk.som selvudnævnt profet.
Der havde vi den ældste skribent også kendt som "stammens høvding" qua sin alder ved navn Erik og om ham var der bred respekt. Han sendte mig et privat indlæg om din åndelige tilstand og førtidspensionering ... Kort efter blev du efter flere advarsler slettet som profil af Selvet pga respektløst skriveri ....
Vi vibrerer bare ikke på samme niveau og din snak om Helligånden er falsk/mørk ! Jeg lukker ned nu og ønsker ikke videre samtale med dig !
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 14:19

Hej Per.
Du peger på:
Åbenhed - Gennemsigtighed - Ærlighed
og på
Empati for hinandens ståsteder

Det er jeg meget enig med dig i.
Men hvad du skriver om Helligånden er for mig uklart.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, mådehold, empati, harmoni, kærlighed smiler heart
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 14:39

Hej Per

Velkommen til forummet heart Håber vi får nogle gode samtaler om tingene...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 15:26

Hej Per

Velkommen til 💕

Hvad du skriver om Helligånden 10 december 2021 (i din trådstarter "lidt af hvert") i dit indlæg nummer to her på stedet, hvor du for alvor præsenterer dig selv, glæder mig.

Også fordi det flugter ret meget hvad jeg skrev to dage tidligere, den 8 december hvor jeg præsenterer HELLIGÅNDEN som det helt centrale begreb i den urkristne Jesus Paulus SPIRITUALITET.

Uden tvivl vi kunne sagtens problematisere hvad hin'anden skriver, påstår, siger, udtaler, om HELLIGÅNDEN.

Håber ikke vi bliver så uenige at vi ikke kan kommunikere sammen og opfylde dine tre kriterier.

-0-0-0-

Det skal ingen hemmelighed være at jeg er meget fascineret og optaget af HELLIGÅNDENS APOSTEL pr se PAULUS.

Bliver ofte kaldt for Paulus. Og fremfører gerne i den sammenhæng at det er Paulus der er blevet "far til mig i KRISTUS" (udtryk Paulus selv bruger), det er ham der har iklædt mig KRISTUS - begivenheden KRISTUS - den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - der døber og føder de kristne hvorigennem vi er KIRKE i verden.

At der er plads til tænkning - højt til loftet - i de urkristne menigheder er Paulus og Peter gode eksempler på. Albert Schweitzer påstår derfor at takket være Paulus er kristendommen født tænkende og at blind tro (trostvang og dogmer) ingen steder høre hjemme hos de første kristne omkring Jesus og Paulus - det er noget der kommer med en senere kirke.

-0-0-0-

Vi har i den grad brug for nyt blod - ❤️ og ny HELLIGÅNDS INSPIRATION.

Og gode ord om GUD HELLIGÅNDEN.

Håber derfor du får en rigtig go tid her.

Mange kærlige hilsner HansKrist
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 16:59

Hej HansKrist

Hvad er den hellige ånd for noget...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-17/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xvii/

Er du enig...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 22:03

Hej Jeg har indikeret, at jeg har nok ikke vil skrive for meget af forskellige årsager.
Mit kald er allerede delvist opfyldt ved noget af mit skriv. Det er sådan, at jeg som englemenneske reagerer meget på vibrationer. For dem der ikke forstår kan henvises til Asger lorentsen : Engle- og stjernemennesker.
Boglig viden er godt (super godt), men der skal også praktisk viden til for at tage de rigtige skridt. Når jeg skriver om mig selv, er det ikke for at fremføre mit ego, det er blot for at fortælle lidt om virkeligheden. Jeg bryder mig slet ikke om at være i rampelyset.
Folk der mediterer på forskellige ting, har nok selv erfaret, at de har et inderste hjerterum. Det er her det bliver spændende. Her lyser også ens indre evige flamme.
Vi er nødt til at inddrage begrebet den 5. dimension med flere for at vide, at vi i vores fysiske inkarnation ikke har begge ben kun her i den 3. og 4. dimension.
Desuden skal vi forstå at vores ego er vores yderste eksistens som enden på en pind. I den anden ende er vores højeste selv, nogle kalder det monaden.
Som sagt er jeg en engel og når jeg er færdig her på Jorden om mange inkarnationer, så kan jeg påføre på mit CV : Englemenneske fra college Earth.
Egoets lange vandring og opløsning, ja sågar sjælens opløsning til den tid, skal igennem talrige prøvelser og indvielser. I den sammenhæng kan jeg inddrage biblen. Jeg bruger ikke mere biblen, men kan fortælle at der har været en stor styring med biblens endelige udformning. Dette er især sket for at fastholde skæbnen hos mia af mennesker. Var biblen skrevet anderledes, var der måske ikke blevet brændt hekse af på bålet etc etc.
Derfor har fortiden været delvis tung, mørk af de helt rette årsager, som dermed opfyldte især indvielsesvejen. I vor nye tid kan andre ikke tage samme indvielser med samme dybde og alkymistiske blod i hjertet. Indvielsesvejen er blevet nemmere og mere åben for andre.
Der blev spurgt lidt om Helligånden og derfor ovenstående skriv til en start.
Folk kan læse og debattere en teori om, at vi som væsener i menneskekroppe stort set alle stammer ude fra universet. Dette er spændende læsning og teori for nogle, men for mig er det lige så virkeligt, som at drikke en kop kaffe.
For at gøre det kort : Jeg var så heldig gennem en lyskroprejse at finde tilbage til mit hjemmeunivers. Af personlige årsager og motiver bla i forlængelse af min dharma og faktisk også gode karma var jeg blevet kaldt hjem til bla en opgradering.
Jeg susede gennem Universet og røg igennem et hvidt ormehul for så at lande i et parallelt engleunivers. Her mødte jeg mig selv i yderste potens. Jeg blev budt velkommen med ordene : Velkommen, dette er engle domæne. Allerede her kunne jeg fornemme, at der blev givet forskellig information i den telepatiske kommunikation mellem lille mig og store mig. Dvs jeg fik yderligere viden om dette univers blot i denne ene sætning og sådan blev samtalen ved og ved med gode og rette oplysninger, som jeg har taget med hjem.
Nu til et lille løft om Helligånden : Vel ankommen hjem til vores fysiske verden, da gik jeg ind i mit hjertekammer. Her fastgjorde jeg energien fra mit hjemmeunivers, så jeg altid kan fylde mig op med den til forskellig brug. Som jeg siger, så fungerer jeg bedst ved at opfatte i energi og vibrationer. Denne lysenergi minder om en ferskensmag. Den er meget indbydende. Selv om jeg arbejder i et æterisk fællesskab i samarbejde med væsener af gode hensigter kommende udefra, så er der endnu ikke nogen ,der har nikket genkendende til min energi. Den er helt ny for alle.
Da jeg stod i mit hjertekammer var jeg temmelig opløftet over det hele, men pludselig fik jeg følelsen af ikke at være alene. Hvis man stoler på sin intuition, så var jeg ikke alene. Men jeg kunne ingen se ! Efter et stykke tid fornemmede jeg den blideste følelse ved en ny energistrøm. Den nok mest blide energi, jeg endnu har sanset grænsende til ikke at kunne sanses eller ikke være til stede. Den var altså så subtil, så man blev helt stakåndet. Da jeg connectede med den, fandt jeg ud af, at det var Helligånden. Den samme helligånd som jeg havde mødt i mit hjemmeunivers. Mit hjemmeunivers er et helligt og fuldendt sted styret af Helligånden. Den var kommet med helt ned i mit hjerte og derfor er den nu lige så fasttømret, som den nye energi fra engleuniverset. Fik igen nogle personlige informationer og lukkede så taknemmeligt ned. Gik på wc og kiggede ud af vinduet. Her så jeg en hvid due cirkle 3 gange på himlen for derefter at forsvinde. Det var så lige en dejlig bekræftelse og et "farvel vi ses" snart igen fra Helligånden.
Da jeg kommer fra en anden verden som er styret af Helligånden, så er der mange ligheder og sammentræf mellem min ferskenenergi og selve Helligånden. Feks kan jeg heale men Helligånden kan samtidig gå ind og tage styringen. Her kan den opløfte og skabe glæde gående mod ekstase og det kan også ske uden mit eget vidende. Dvs jeg bliver meget brugt til healing af enhver art. Dyr af alle slags bliver tiltrukket af mig og bliver de for meget i min energi, så falder de i søvn. Det blev min daværende kat meget overrasket over, men den lærte at være i det ...
Så når jeg ser at andre fejlagtigt misbruger Helligånden med uvisse hensigter, så er jeg nødt til at connecte. Jeg kan i bund og grund ikke "redde andre" udover mig selv, men for engle er den "hemmelige mission" i bund og grund faktisk bare at være til stede og så udstråle, det som man indeholder. Deraf er det op til folk, hvad de ønsker at modtage ...
Der er myriader af liv i Universet og andre universer og jeg er blot en af dem. jeg er blevet kaldt til af Gaia for at hjælpe hende med mine særegne evner og lys i at hjælpe hende i at få så meget som muligt med op i den 5. dimension. Det er her Helligånden spiller den store rolle i orkesteret. Hvad den står for er meget vigtigt i fremtiden. Der er selvfølgelig også et hav af andre aktører med i den store plan.
Jeg har selv udviklet et udsagn som for mig er sigende om Helligånden : 2 + 2 er 4 men når Helligånden kommer forbi til en kop kaffe, så hedder det : 2 + 2 er mere end 4.
Mvh Per PS det blev til et større skriv end beregnet og det er ikke redigeret. Budskabet er vigtigst smiler
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Lidt af hvert - 10/12/2021 23:52

Hej per.
Jeg har søgt at læse mig igennem dit lange indlæg, men kan ikke undgå at stoppe op ved din påstand om, at du er en engel.
Hvad er det, du kan, som engle kan, men mennesker ikke kan?
Det spørgsmål trænger sig på i min bevidsthed.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ærbødighed, mådehold, empati, harmoni, kærlighed smiler heart
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 07:36

Jeg startede mit skriv med denne sætning : "For dem der ikke forstår kan henvises til Asger lorentsen : Engle- og stjernemennesker."
Jeg er ked af, at du skriver, at jeg ""påstår"", at jeg er en engel ...
Asger lorentsen startede i en tidlig alder med hypnose. Han fik en dag den ide at spørge sine klienter om tiden før fødslen. Her fik han mange spændende svar og begyndte derefter at praktisere regressionsterapi. Med tiden fik han opbygget en kæmpe viden om emnet.
Groft sagt kunne man opdele menneskeheden i 2 store hovedkasser og den ene er engle, som efter en inkarnationsrække bliver til englemennesker. Han startede med en lille procentdel, som kom udefra inden deres 1. inkarnation til at slutte med det modsatte. Dvs 85 pct stammer udefra, tallet er lidt usikkert, men deromkring. Resten stammer især fra dyreriget i deres evolution. Nogle er i lavere udvikling, før de inkarnerer her, mens andre er højere udviklet. Dog kan man sige, at vi alle har forskellige væsensforskelle. Kassetænkning med 2 kasser er en begrænset måde at anskue det på og et jordisk begreb. Det er bedre at se det individuelt og i et højere perspektiv. Selv engle er højest forskellige.
Hvad vi kan som andre ikke kan ... ?? Hmm Hmm , meget stort spørgsmål ! Mens store dele af menneskeheden går fremad i evolution, så har mange engle allerede prøvet det hele før. Dvs vi skal mere "aflægge" den involution, som vi har gennemgået for at blive til mennesker. Asger lorentsen har et begreb som han kalder "det primære chok". Det er her, hvor vi i kontrakt med gud for første gang står alene uden den rene Gudsforbindelse. Det er sådan, at engle har en naturlig tilgang til det guddommelige på et højere plan og den fjernes, når man fødes som menneske. Ellers kunne vi simpelthen ikke leve som mennesker med et ego oa.
At starte for en engel som menneske er som at hoppe ned i vandet og vedblive derunder .... Vi er ikke vant til den modgang og mørke, som specielt findes her med helt andre spilleregler. Derfor udvikler vi os også eller sagt alligevel her på Jorden og i Universet er "College Earth" et meget anset sted for udvikling af især den dybe medlidende kærlighed. Facetter af kærligheden kan altid udvikles uanset sted i Universet !
Vi som engle er specialister i, hvad der nu kommer på "skoleskemaet" i fremtiden. Alle de bløde værdier eller kaldet feminine værdier vil nu komme frem modsat den lange træning, vi har haft med hovedsageligt maskuline religioner og samfundsværdier.
Engle har generelt det nemt med såkaldt oversanselige evner. Jeg har feks en forrygende intuition. Jeg sanser meget i vibrationer og energi og har en renhed med mig, som både giver fordele og ulemper i mødet med
friktionerne her i det fysiske liv.
Jeg lever et helt almindeligt, men alligevel vil jeg dristes til at sige, at alt i mit liv er anderledes qua min englebaggrund. Jeg vægter anderledes og har andre udfordringer. Som sagt så skal vi renses for involution i stedet for at køre menneskeevolutionen. Jeg gennemgår lige for tiden store udrensninger på mange planer fra fortidige liv. De er massive og skyldes også at en del af mig længes hjem. Som engel er man meget uforstående i andre folks generelle liv og fokus ....
I de sidste 10 linjer har jeg så at sige haft en prop i systemet og har haft svært ved at skrive spontant. Det skyldes, at det er svært at videreformidle forskellige tunge og store emner på en kort måde :
Jeg har en kusine, der er kristen. Med hende har jeg valgt ikke at drøfte noget overhovedet om min situation, da skelet mellem forståelsen er for stor ...
Mvh Per
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 12:41

Hej Per

Jeg holder mig til dette...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-17/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xvii/

Det er til at forstå...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 17:10

Hej Per

Dette har min interesse...

https://astrologi.dk/shop/jesus-og-kristusimpulsen-asger-lorentsen/

Er desuden gået i gang med at se denne video...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 20:20

Hej ABC
Glad for dit indlæg. Har tænkt på dig og dit "Vandrer mod Lyset" forstået på den måde om, hvad du ellers er tiltrukket af .... ?
Så du gav selv lidt af svaret ved at sige, at du også er interesseret i Asger L.
Jeg er teosof på den måde, at jeg mener, at Blavatsky, Alice Bailey med flere åbnede døren for offentligheden angående, hvad der før havde været en delvis hemmelig lære. Nu blev det offentliggjort som en såkaldt åndsvidenskab og tilgangen blev individuel på den måde, at den enkelte selv kunne afgøre, hvad der er "rigtigt". Dvs man skal følge, undersøge og studere, hvad man selv er tiltrukket af på højere og højere planer dag efter dag.
Teosofien siger netop, at sandheden er ikke gemt bare eet sted, men findes i fragmenter overalt. Denne viden modarbejder fanatisme og strid.
Lige nogle noter angående Asger L. Mødte en arbejdspartner og hun sagde overraskende nej til Asger L .... Hvorfor ? Fordi jeg har prøvet ham 2 gange og han sagde mig ikke noget. Mit svar er : Mange andre finder Asger svær at forstå i hans sprogbrug og i givne tilfælde med ovennævnte person, var det fordi, hun havde set ham snakke om emner, som ikke berørte hende. Asger snakker om meget forskelligt !
Sidste ting : Martinus kom for at fortælle om Universet. Han siger selv, at hans skrifter er, som at bygge et højhus. De enkelte værelser lader han fremtidens mennesker om retteligt at fylde ud !
Asger gik på KU og lavede en afhandling om Martinus. De kommer begge fra samme sted i universet !
Begge personer har jeg været tiltrukket af smiler
Mvh Per
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 20:32

Arne du citerer Pers opfordring til god kommunikation mellem os, som han påstår, at jeg ikke udtrykker.

Jeg er her altså stadig endnu, fordi det er et bedre tidsfordriv end synd og selvmord iblandt den satanisk Homo Sapiens Sapiens. Ligesom ´profilerne´ her, så ser jeg ingen åbenhed i hans følgende ord, fordi Per ikke spørger med en nysgerrighed til noget - Endnu en falsk prædikants budskab! Hej ´Simon´. Han siger lignende med falsk ydmyghed og pynt på sig selv: "Jeg har et ganske svagt ego og ynder ikke at deltage for meget. Jeg ønsker bare at brede nogle få budskaber frem. Jeg er en engel, som er under Helligånden."

Øv, jeg får ikke noget fisse, magt og andre gevinster, når jeg kritiserer folk.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 20:48

Du: "Jeg kender dig fra Selvet.dk.som selvudnævnt profet.
Der havde vi den ældste skribent også kendt som stammens høvding qua sin alder ved navn Erik og om ham var der bred respekt. Han sendte mig et privat indlæg om din åndelige tilstand og førtidspensionering ... Kort efter blev du efter flere advarsler slettet som profil af Selvet pga respektløst skriveri ....Vi vibrerer bare ikke på samme niveau og din snak om Helligånden er falsk/mørk ! Jeg lukker ned nu og ønsker ikke videre samtale med dig !"

Admin smed mig ud, fordi der var en ifølge vedkommende for dårlig stemning, hvor internet trolde havde travlt med sabotage imod mit emne ´en profets dagbog´, men jeg afslørede faktisk deres snedigt indirekte ballade og jeg sådan gennemskuede det´ mellem linjerne. De angreb ikke mig personligt, men jeg genkendte nogle ting i deres ord ligesom pædagogikken - Mod bolden-ikke imod mennesket. Biblen har flere profeter inklusiv Jesus, som selverklærede hans rolle i synagogen ved skrifterne, hvilket de skriftkloge afviste, hvor han forlod det sted og ligesom i den gik noget jo senere hen helt galt for Selvet.dk. hahahihihhoho.
Jeg er imod alle religiøse lederes titler inklusiv ´høvding´.

Nuvel da, jeg spørger Tikka, Jørgen eller Anonym om Dommedag og pagten: Jeg har i min forbøn tilgivet hele menneskeheden endda alt. Det lyder dog alligevel ikke godt for alle, fordi stadig idag fordømmer jeg folks forkerte adfærd i verden? Brænder de op sådan, det er jeg ligeglad med.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 21:38

Du: "Egoets lange vandring og opløsning, ja sågar sjælens opløsning."

Hans K kritiserede mig fagligt engang for, at jeg sagde egoet istedet for egoismen og han prædiker om vigtigheden af et Jeg. Ellers er en selv ikke virkelig og dermed åndsløs. Helligånden er en del af min selvbevidsthed ligesom med dåbens betydning om guddommens mening med livet. Det´ kalder jeg for en selverklæring om den, jeg er.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 22:04

FALSKE PROFETER

Så klik dog på ´Synes godt om´, tak - Hahahihihoho?
Biblens Jesus erklærede selv hans rolle i synagogen ved skrifterne, hvilket de skriftkloge afviste, hvor han forlod det sted. Jeg har i min pagts forbøn tilgivet hele menneskeheden endda alt. Det lyder dog alligevel ikke godt for alle, fordi stadig idag fordømmer jeg folks forkerte adfærd i verden. Brænder de op sådan, det er jeg ligeglad med. Øv, jeg får ikke noget fisse, penge, magt og andre gevinster, når jeg kritiserer folk. Jeg er imod alle religiøse og politikeres leder titler.

Jeg ser jeg ingen åbenhed i P´s følgende ord, fordi han ikke spørger med en nysgerrighed til noget og nogen - Endnu en uægte prædikants budskab! Han siger lignende med falsk ydmyghed og pynt på sig selv: "Jeg har et ganske svagt ego og ynder ikke at deltage for meget. Det handler om Egoets lange vandring og opløsning, ja sågar sjælens opløsning. Jeg ønsker bare at brede nogle få budskaber frem. Jeg er en engel, som er under Helligånden."

H kritiserede mig fagligt engang for, at jeg sagde egoet istedet for egoismen og han prædiker om vigtigheden af et Jeg. Ellers er en selv ikke virkelig og dermed åndsløs. Helligånden er en del af min selvbevidsthed ligesom med dåbens betydning om guddommens mening med livet. Det´ kalder jeg for en frivillig selverklæring om den, jeg er. Evigheden er ligesom min identitet.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 11/12/2021 23:35

Du (Per): "Jeg er en engel, som er under Helligånden."

Det kalder Biblen for den faldne engel og som lav selvtillid, altså fortabt.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 00:56

Der er forskel på tungens kryptiske budskab til kun vedkommende selv med måske eliten og profetisk tale for folket. Sådan skelner i mellem den falske og det sande.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 01:30

FALSKE PROFETER

Så klik dog på ´Synes godt om´, tak - Hahahihihoho?

Biblens Jesus erklærede selv hans rolle i synagogen ved skrifterne, hvilket de skriftkloge afviste, hvor han forlod det sted. Jeg har i min pagts forbøn tilgivet hele menneskeheden endda alt. Det lyder dog alligevel ikke godt for alle, fordi stadig idag fordømmer jeg folks uretfærdige adfærd i verden. Brænder de op sådan, det er jeg ligeglad med. Øv, jeg får ikke noget fisse, penge, magt og andre gevinster, når jeg kritiserer folk. Jeg er imod alle religiøse og politikeres leder titler. Der er forskel på tungens kryptiske budskab til kun vedkommende selv med måske eliten og profetisk tale for folket. Sådan skelner i mellem den falske og det sande.

Jeg ser jeg ingen åbenhed i P´s følgende ord, fordi han ikke spørger med en nysgerrighed til noget og nogen - Endnu en uægte prædikants budskab! Han siger lignende med falsk ydmyghed og pynt på sig selv: "Jeg har et ganske svagt ego og ynder ikke at deltage for meget. Det handler om Egoets lange vandring og opløsning, ja sågar sjælens opløsning. Jeg ønsker bare at brede nogle få budskaber frem. Jeg er en engel, som er under Helligånden." Det lyder ligesom det, Biblen kalder for den faldne engel og som lav selvtillid, altså fortabt.

H kritiserede mig fagligt engang for, at jeg sagde egoet istedet for egoismen og han prædiker om vigtigheden af et Jeg. Ellers er en selv ikke virkelig og dermed åndsløs. Helligånden er en del af min selvbevidsthed ligesom med dåbens betydning om guddommens mening med livet. Det´ kalder jeg for en frivillig selverklæring om den, jeg er. Evighedens identitet er ligesom mig. Jeg ønsker også dette med jer. Sjovt nok forkert opfordrer Facebook mig flere gange til en ´Gerth´s begivenhed.
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 15:01

Hej Per

Jeg vil anskaffe mig bogen...

https://astrologi.dk/shop/jesus-og-kristusimpulsen-asger-lorentsen/

Lidt om teosofien...

https://vandrermodlyset.dk/14-religioese-retninger/

Som du desuden kan læse, skulle der være nogle sfærer omkring jordkloden, og det er her vi opholder os mellem inkarnationerne = indtil vores læretid på jorden er overstået. Vi tænker altså på samme måde. Men hvad med universet...

https://www.thelight.net/kingdom.htm

Blot til inspiration og fortsat samtale om tingene...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 17:52

Hej Per

Du skriver:

Citat:
Jeg har en kusine, der er kristen. Med hende har jeg valgt ikke at drøfte noget overhovedet om min situation, da skelet mellem forståelsen er for stor ...Og ja det forklarer nok også hvorfor du ikke reagerer på mine skriverier om Helligånden - du fornemmer nok at vi har forskellig syn på det med Gud Helligånden og det med essens og eksistens.

Det skal lige siges at jeg meget begejstret for begivenheden KRISTUS (KRISTUS IMPULSEN): den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - der døber vi kristne og gør os til KIRKE i verden. Intet andet end Gud Helligånden kan opbygge Kirken - ja i intet andet kan vi have vores dåb og fødsel i Gud der gør os til de nye skabninger vi er i KRISTUS.

Tydeligvis har Asger Lorentzen læst Rudolf Steiner (KRISTUS IMPULSEN) selv om Asger Lorentzen nok står teosofien nærmere end antroposofien.

Fx kalder Rudolf Steiner KRISTUS (KRISTUS -legemet) for menneskets Nye Jeg-legeme. Og han siger at alle kristendommens grundsandheder dem finder vi hos Paulus. Steiner er vild med Paulus og de nyeste eller seneste af Steiners skriverier er meget præget af det forhold. Hvor Steiner i sine seneste år bliver mere bevidst om hvori han adskiller sig fra teosofien.

Hvilket du Per også må kunne sige noget om.

Mit problem er at teosofien, modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens.

En rigtig dårlig handel og tanke efter min mening og ja en flugt fra verden og os selv og en tilflugt eller søgen ly i essens og manglende tro på at hvad der sker under eksistensens vilkår påvirker positivt kreativt vores essens.

Jeg mener vi også skal huske at arbejde med vores eksistens og ikke kun være optaget af vores essens.

Men du mener måske det samme selv om du ville argumentere og formulere dig anderledes.

Hvad vi formår under eksistensens vilkår at virkeliggøre får betydning for vores essens - eller det får evigt gyldig betydning (hvad vi formår under eksistensens vilkår at virkeliggøre går ikke tabt og er ikke uden betydning). Dette er vel kristendommens og antroposofiens vigtigste kritik af teosofien - den teosofi der er fyldt med verden og ego personligheds fornægtelse, forsagelse og forflygtigelse.

Gud Helligåndens begær er livet - liv og eksistens - jeg tror ikke vi skal svækkes her såvidt.

Mange kærlige hilsner HansKrist
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 19:31

Hej til Hanskrist og ABC
Først ABC
Jeg køber og støtter her https://www.dengyldnecirkel.dk/product-category/boeger/
De har været i pengenød i DGC siden Asgers død, så for mig ligger pengene bedst der. Jeg bruger deres shop til at skimte anerkendte nye bøger.
Dog vil jeg sige, at der er ikke noget negativt ment med at købe hos Astrologihuset. Jeg fik en gang en gratis donation af samtlige Alice Baileys bøger, dog med et gebyr på 15 kr pr bog. Man kan skrive sig op til nyheder fra dem og derfor fik jeg tilbuddet ved først til mølle. Troede først i forståelsen af tilbuddet, at jeg kun kunne få een bog, men han tilbød mig hele samlingen. Den var som ny.
Til Hanskrist Jeg opfattede dit 1. indlæg, som et varmt velkommen hertil. Med dit 2. indlæg er der så mere at kommentere på.
Når jeg nævner min kusine og hendes kristendom, så er det den simple form ved bare at gå i kirke til højtiderne og så ikke tænke så meget mere over det. Derfor kan der være en stor afstand grænsende til det umulige bare at snakke om chakraer. Det spøjse er, at hun i sin essens for at bruge dit ord faktisk er et meget fintfølende væsen, men da hun har valgt livets hårde skole, så er hun låst fast på mange områder. Man kan sige, at hun er godt nede i 3. dimensions vibrationer.
Umiddelbart vil jeg som teosof sige, at jeg anerkender dit forhold til biblen og Rudolf. Verden er mangfoldig og der gives fra alle kanter. Jeg siger bare, at jeg er færdig med kristendommen forstået på den måde, at jeg ser mere fremad end bagud. Forklaring : Hvis jeg skulle vælge at læse en bog her i aften mellem biblen, Bailey, Steiner eller Asger, så blev det Asger. Årsagen er, at jeg finder de nyeste bøger mere relevante, idet de har spritny viden og relation med, som er tættere på vor "NY TID" !
Hvilke af de 4 nævnte ville feks omhandle, at vi i dag 12/12-21 får indstråling af lys fra Centralsolen de næste 10 dage ... ? Jeg ynder at sige, at nogle af de nye bøger og nye forfattere er "fra fremtiden" og det skal forstås sådan, at deres emner og problematiker alle omhandler ting, som vi naturligt skal igennem i vores kommende inkarnationer.
Jeg er mest af alt fortaler for praksis og ikke kun ensidig brug af kun viden af bøger. Derfor er jeg feks færdig med biblen, den har jeg brugt rigelig af tid på de sidste mange liv.
Til sidst vil jeg gerne høre om du har lyst til at uddybe dit udsagn : "Mit problem er at teosofien, modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens."
Mvh Per
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 21:14

Hej Per

Det vil jeg så også gøre...

https://www.dengyldnecirkel.dk/product-category/boeger/aasgers-boeger/

Måske du har lyst til at læse denne fremragende artikel...

https://vandrermotlyset.net/Treenighetsdogmets%20utvikling.html

Underligt at kirken bliver ved med dette...

https://www.folkekirken.dk/om-troen/at-vaere-kristen/trosbekendelse/treenighed

Har vi brug for en reformation...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 21:42

Hej ABC
Jeg læser alt, hvad du linker.
Lige et hint. Jeg har alt med Asger undtagen hans bog om Obama og en om EU, dem sprang jeg over. Jeg har fulgt Asger siden han udgav sin første bog. Angående DVDer, så kan jeg varmt anbefale dem. Du har lige nu fået mig til at sætte en af hans DVDer på, som kører som baggrund. DVDerne går på enkeltpunkter faktisk ofte mere i dybden end i bøgerne. Eller de kan give en anden vinkel med nye afsløringer. Ja, der er også meget på Youtube og her har jeg ikke lige et overblik over, hvad der er ude der. Mit hint : Du kan sagtens se en DVD og samtidig springe meditationerne/øvelserne over på hans DVDer, det er individuelt, hvad man gør.
Du havde et link om Centralsolen, det kunne jeg godt bruge. Jeg har mediteret en del på Centralsolen. Der findes ikke meget om dette emne og dem der skriver derom, dem kan man som hovedregel godt give et kvalitetsstempel !

Mvh Per
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 12/12/2021 22:16

Du skriver : Har vi brug for en reformation...
Jeg forstår godt, hvad du mener. Jeg vil dog vinkle den til, at vi står midt i et stort paradigmeskifte og derfor vil alt ændres.
Her er en bog, som jeg ikke har læst men kun deltaget i ved et foredrag.
https://eskildtjalve.dk/webshop-1
Den hævder, at videnskaben står tæt på et gennembrud, hvor holismen/det åndelige snart vil blive alment anerkendt. Måske "bevist" for at bruge videnskabens termer smiler Faktisk skal mange videnskabsmænd allerede være skiftet fra gold 3D-tænkning til at være åbne overfor en større guddommelig verden. For nogle er det sket ved at se skønheden i universets ufattelige væren og eksistens. Ifølge Eskild venter mange såkaldt åbne videnskabsmænd bare på, at en eller flere tør stå offentligt frem, så videnskaben kan forbindes med himlen og så ruller snebolden. Mvh Per
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 13/12/2021 20:25

Hej per

Du skriver:

Citat:
Umiddelbart vil jeg som teosof sige, at jeg anerkender dit forhold til biblen og Rudolf. Verden er mangfoldig og der gives fra alle kanter. Jeg siger bare, at jeg er færdig med kristendommen forstået på den måde, at jeg ser mere fremad end bagud. Forklaring : Hvis jeg skulle vælge at læse en bog her i aften mellem biblen, Bailey, Steiner eller Asger, så blev det Asger. Årsagen er, at jeg finder de nyeste bøger mere relevante, idet de har spritny viden og relation med, som er tættere på vor "NY TID" !


Ingen har som undertegnede bekæmpet bibelfundamentalisme her på stedet og her er Paulus mit bedste vidne om at det ikke er Bibelen vi tror på men på begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Ja TRO hos Paulus betyder:

Citat:
Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.

TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)
Så per jeg tror vores, dit forhold og mit forhold, til Bibelen er ret ens.

Og som dig forstår jeg ej heller de debattører her på stedet der drøfter kristendom alene ud fra ukritisk at tro på hvad der står i Bibelen. Ja som skrevet ovenfor, det er fandme sgu da ikke Bibelen vi tror på som kristne.

Og vi kan som kristne med lige så stort udbytte læse dig eller undertegnede eller Rudolf Steiner eller Asger Lorentzen eller Bailey. Uanset hvad vi læser skal vi jo bruge vores kritiske forstand og lære at forstå en tekst og tilegne os i praksis hver især personligt hvad der tales om, den kristne SPIRITUALITET må ikke ende op i abstrakt teologisk snik snak.


Du skriver per:

Citat:
Jeg er mest af alt fortaler for praksis og ikke kun ensidig brug af kun viden af bøger. Derfor er jeg feks færdig med biblen, den har jeg brugt rigelig af tid på de sidste mange liv.


Jeg er enig med dig men til trods er jeg ikke færdig med Bibelen (især pga min store interesse i Paulus og urkristendommen).

Men hvor ofte har jeg ikke skrevet til bibelfundamentalisterne at det er mig en gåde hvorfor de så ensidigt fokuserer på Bibelen når de fx hos Paul Tillich og ja Rudolf Steiner og Nicolai Berdyaev med mange flere kunne lære mindst lige så godt at forstå det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

Citat:
Per:


Til sidst vil jeg gerne høre om du har lyst til at uddybe dit udsagn : "Mit problem er at teosofien, modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens."


Det er igennem vores eksistens at vi vækker vores essens til live. Så jo mere vi tør udfordre og udforske vores eksistens jo mere vil vores essens komme os til gavn og nytte.

Gud det guddommelige vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod - og at vi tør bekræfte livet vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel.

Jesus eksistentielle engagement - tro på sit folks drømme og længsler og ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes er det der adskiller ham mest fra Buddha. Jesus tror på livet, på vores eksistens og der her findes en mening.

Det menneskelige jordiske betyder så meget for Jesus. Jesus Kristus er mennesket i Gud og det menneskelige i Gud. I begivenheden JESUS KRISTUS er det mindst lige så meget mennesket og det menneskelige der åbenbares som Gud og det guddommelige. Begge dele, eksistens og essens, er ligeværdigt meget i spil. Dette er kristendommens antropologiske (antroposofiske) stærke side. Som vi finder voldsomt tydeligt og stærkt hos Paulus, nemlig de nye skabninger, de nye mennesker, vi er i KRISTUS - i kraft af Gud Helligånden.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 01:59

Hans K til du: "Mit problem er, at teosofien modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens."

Jeg har samtaler med en gammel mand, som påstår for tosset noget abstrakt fra kun nogle mediers kanaliseringer, hvor han ligesom du synes, at det er spirituel viden. Han mangler faktisk sociale kompetencer især om medmenneskelighed, hvor vedkommende kun alene ukritisk søger efter mere og mere informationer. Selv Biblen kritiserer menneskets egen tilsyneladende visdom og kundskab uden Helligånden.
Jeg så engang for mange år siden i TV serien ´Star trek - Next generation´ noget lignende UFO Roswell hændelsen og senere Area 51, hvor lederne der til sidst i den episode besluttede sig for, at folket ikke er parat til dette og den højere teknologi også må samfundet mere i dens udvikling vigtigt først lære dem noget socialt fredelig samvær.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 02:52

Du: "Jesus er her det bedste eksempel."

Nej, han var blandt andre et godt eksempel, Skurken er klassisk yt tiltrods for, at jeg henviser til ´kaos teorien´, hvor noget/nogen overraskende sker ligesom gaven Helligånden og den nye dag i verden, hvilken man aldrig helt kan regne ud.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 03:57

Stol ikke blindt for naivt på skrifternes fremstilling af mennesket Jesus som værende altid perfekt.

Mennesker kan ikke kontrollere alt ligesom uventede fejl.

Nu skal vi pludseligt på et socialt væresteds cafe have mundbind på, hvor flere og flere gør dette på ansigtet men nogen istedet ved protest imod det kun på hovedet væk fra munden. Sådan har jeg også det der på mig, tihihi. Udenfor Vesten sker ofte ´kaos´ i gaden og ved folks hjem, men intet er tilfældigt.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 05:30

Citat:
Gerth

Stol ikke blindt for naivt på skrifternes fremstilling af mennesket Jesus som værende altid perfekt.


Citat:
Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår.Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud… Regin Prenter


Efterfølgende hvad jeg skrev er netop ikke en beskrivelse af Jesus som perfekt, følger her:

Citat:
Gud det guddommelige vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod - og at vi tør bekræfte livet vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel.

Jesus eksistentielle engagement - tro på sit folks drømme og længsler og ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes er det der adskiller ham mest fra Buddha. Jesus tror på livet, på vores eksistens og der her findes en mening.

Det menneskelige jordiske betyder så meget for Jesus. Jesus Kristus er mennesket i Gud og det menneskelige i Gud. I begivenheden JESUS KRISTUS er det mindst lige så meget mennesket og det menneskelige der åbenbares som Gud og det guddommelige. Begge dele, eksistens og essens, er ligeværdigt meget i spil.


Iøvrigt synes jeg ikke vi finder Bibelen fremstiller Jesus som perfekt, men som menneskelig - ja han bliver vred, han græder, han er tørstig - han har kampe og tvivl med sig selv. Iøvrigt de tolv apostler er netop kendetegnet ved at være en broget skare af vidt forskellige personligheder - der er intet perfekt over de mennesker Jesus omgikkes.

Igen:

Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår.Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud… Regin Prenter


Kristendommen er netop ikke verdensfjern men stor stor engagement i forhold til den svære vanskelige menneskelige eksistens.


Jesus Kristi Gud Fader er folkets Gud. Og netop tilhører Jesus selv folket. Jesus Kristi Gud Fader er ikke filosoffernes Gud, er ikke i spekulation. Jesus Kristi Gud Fader er ikke ophøjet over folket - er ikke umenneskelig - men kommer netop til os i vores menneskelige eksistentielle vanskelige meget ydmyge kår.

Jesus Kristi Gud Fader er ikke en fremmed ukendt højt hævet over det menneskelige, de menneskelige vanskelige kår Gud.

Jesus Kristi Gud Fader er ikke en fraværende Gud. At Jesus Kristi Gud Fader er i det lave (menneskelige sår) her hos os nær er det mest karakteristiske for urkristendommen. Så Jesus Kristi Gud Fader kan ikke gøres til spekulation, kan ikke befinde sig i abstrakte teoretiske spekulationer og gisninger som jeg har bebrejdet i årevis et par meget aktive debattører her på trosfrihed gøre sig skyldig i.
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 08:49

Hej Hanskrist
Men dine egne ord så synes jeg du rammer plet :
"Uanset hvad vi læser skal vi jo bruge vores kritiske forstand og lære at forstå en tekst og tilegne os i praksis hver især personligt hvad der tales om, den kristne SPIRITUALITET må ikke ende op i abstrakt teologisk snik snak."
Så skriver du :
"men til trods er jeg ikke færdig med Bibelen (især pga min store interesse i Paulus og urkristendommen)." + du nævner Steiner.
Dette fik mig til at lede efter noget i nogle bøger af Birgit Klein. Hat stadig ikke fundet det. Kan især anbefale hendes "Jeg er vejen,sandheden og livet" og "Jorden dør uden kærlighed". Et eller andet sted har hun skematisk slået op, hvad og hvor de enkelte store verdensreligioner fejler ... I den førstnævnte bog s. 11-21 med overskriften "Nogle grundlæggende fejl i den officielle kristne religion" står der bla om Paulus på s 12 : "Problemerne for kristendommen skyldes i høj grad apostlen Paulus" ... Hendes argument er, at apostlene, evangelisterne og paulus, ja alle på den tid (( og i vor tid)) ikke var rene nok til egentlig at forstå jesus. Dvs har man mørke og urene chakraer, så fordrejer man selve budskaberne. Paulus havde store blokeringer i især solar plexus og det giver feks fanatisme. Hun starter dog kapitlet med Jesu mission : "Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.".
Birgit Klein rangerer kristendommen som nederst på skalaen af de store verdensreligioner .... Fra den gamle urkristendom som du er interesseret i og til den endelige bibel, har mørket også haft en finger med i spillet. For mig er det så irrelevant at udpensle hvor og hvad, da det igen er individuelt, hvorfor det enkelte menneske på et givent tidspunkt i livet bliver tiltrukket af ditten og datten.
Steiner lader jeg lige ligge smiler
Mvh Per

Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 09:26

Det individuelle valg.
Fik HBO Max til 40 kr pr måned. Den første jeg så var en dokumentar i 4 afsnit :
Heaven's Gate: the Cult of Cults
Jeg blev rimelig rystet over, hvor langt udenom Gud mennesket kan begive sig ud i netop i jagten på Guds eksistens og himmerrige.
Et mildt eksempel fra dokumentaren : De (kulten) havde hørt, at der var observeret en kæmpe UFO i halen på Halleys komet. De købte derfor udstyr for mange dollars, så de kunne se det. Det kunne de ikke og returnerede teleskopet med ordene om at udstyret var defekt ...... De mente altså stadig 100 pct, at der var en UFO bag kometen, da det var en grundpille i deres tro. Det var altså ikke troen eller lederens udsagn, der fejlede noget ...
Det positive er, at hovedlektien ved deres liv forhåbentligt har været een stor vaccine imod blindt at lade sig lede uden selv at træffe i det mindste bare nogle af sine valg individuelt!
Mvh Per

Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 13:54

Hej Per jeg citerer dig:


Citat:
I den førstnævnte bog s. 11-21 med overskriften "Nogle grundlæggende fejl i den officielle kristne religion" står der bla om Paulus på s 12 : "Problemerne for kristendommen skyldes i høj grad apostlen Paulus" ... Hendes argument er, at apostlene, evangelisterne og paulus, ja alle på den tid (( og i vor tid)) ikke var rene nok til egentlig at forstå jesus. Dvs har man mørke og urene chakraer, så fordrejer man selve budskaberne. Paulus havde store blokeringer i især solar plexus og det giver feks fanatisme. Hun starter dog kapitlet med Jesu mission : "Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.Det er et gammeldags fordomsfyldt opfattelse af Paulus som moderne nutidig forskning har forladt, det holder simpelthen ikke ved grundigere studier af Paulus ægte breve.

Om Paulus siger Albert Schweitzer det samme som Birgit Klein citeres for at sige om Jesus:

Citat:
Det eneste ,som ville gå igennem, var hans kærlighedsbudskab og budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud. Det var nemlig det vigtigste.


Om noget er kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud det vi møder hos Paulus som han hævder er at finde i begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Som Paulus beskriver KRISTUS IMPULSEN ind i verden ved mennesket Jesus er det netop ÅBENBARINGEN KÆRLIGHEDENS BARMHJERTIGHEDENS og NÅDENS GUD.

-0-0-0-

Dag for dag er der flere og flere moderne spirituelle mennesker der får øjnene op for Paulus og ihvertfald forskningen har forlængst forladt de gammeldags fordomsfyldte tanker fra forrige århundrede om Paulus, ideer og tanker om Paulus moderne videnskab og Paulus forskning forlængst har forladt.

Iøvrigt elsker ateisterne Paulus for hans syn på kvinder. Enhver der læser Paulus opdager også straks at Paulus omgås kvinder med stor gensidig respekt anerkendelse og kærlig empatisk ærefrygt. Og ifølge Paulus kunne en kvinde være Apostel og leder af menigheden - men ikke nok med det, for Paulus kunne hun endda være den ypperste af alle Apostlene.

Kvindernes betydning for kristendommens gennembrud i verden er takket være Paulus (og ja nok også Jesus) umuligt at komme udenom. Uden kvinderne vi ville aldrig kunne forstå urkristendommen, men ikke nok med det - kristendommen ville overhovedet ikke være blevet til noget uden kvinderne - de er hovedkraften i etableringen af de urkristne menigheder hvilket vi i udtalt grad også kan takke Paulus for.

Netop kristendommens succes og udbredelse hviler på at vi endelig får en SPIRITUALITET (religion - religiøs engagement) der engagerer kvinderne på lige fod med mændene.

Nå Per ikke sikkert vi kan nå til enighed her, men nu er du ikke i tvivl om hvor jeg står eller hvor den seneste Paulus forskning står.

Synet på Paulus har forandret sig radikalt de seneste år, begyndende i slutningen af det 20 århundrede og det forsætter ind i det 21 århundrede.

Vandre Mod Lyset er også syltet ind i den gammeldags fordomsfyldte opfattelse af Paulus som Birgit Klein tydeligvis også abonnerer på.

Paulus er blevet gjort til syndebuk og skydeskive hvorpå vi kan projicere alt vores eget ubearbejdede ubevidste SKYGGE materiale over på.

Jung ville kalde Paulus for en kollektiv SKYGGE figur og affaldsspand lokum for alt vores indre skidt og lort vi gerne vil af med - så skyder vi det over i hovedet på Paulus uden at vi overhovedet gider undersøge hvem Paulus er og hvad han stod for (og hvor meget mørke og lort der bor i os selv). Iøvrigt kan vi jo bare læse manden selv frem for at forsætte med at viderebringe alle forrige århundredes forfærdelige mange fordomsfyldte usandheder om Paulus.

Også her på trosfrihed har vi haft et overtal af debattører der overhovedet ikke orker at sætte sig ind i Paulus men forsætter med at viderebringe alle fordomsfyldte usandheder om Paulus. Tror at det ligger dybt i menneskets natur at finde en syndebuk.


-0-0-0-

Styrken ved Paulus (og ja Jesus) er at deres maskulinitet aldrig løsriver sig fra det feminine. Og om noget vores moderne tid der har så store problemer med det maskuline har brug Jesus og Paulus i den sammenhæng.

Nemlig er vor tids store forvirring såvidt maskulinitet havnet i at vi dyrker en maskulinitet der har løsrevet sig fra det feminine, noget der aldrig ville kunne ske for Jesus og Paulus der til trods havde en vital sund form for maskulin identitet.

Eksempler på vor tids farlige og latterlige karikerede maskulinitet er fx Putin, Erdogan og Trump og bande miljøerne. Meget usund form for maskulinitet er på spil i vor tid som har overraskende bred tilslutning i befolkningen.

Der er brug for maskulinitet - vi har været foruden denne energi og kraft og SPIRITUALITET i alt for lang tid - men svaret er fandeme ikke en karikeret maskulinitet der løsriver sig fra det feminine. Derfor har vi brug for Jesus og Paulus moralske integritet og sunde form for maskulinitet der aldrig løsriver sig fra det feminine.


Om noget har børn og kvinder brug at vi mænd bliver mere sikkert funderet i vores maskulinitet - maskuline identitet. Og meeto og sexisme kulturen viser at det er på høje tid vi sammen finder ud af at udvikle sammen en sund form for maskulinitet. Og de unge kan dette - som så ofte før er det ungdommen vi må sætte vores lid til.

-0-0-0-Citat:
Per:

Fra den gamle urkristendom som du er interesseret i og til den endelige bibel, har mørket også haft en finger med i spillet.


Ja som Albert Schweitzer siger, så da Paulus dør, taber han til en senere Kirke fyldt med dogmatisme fanatisme og trostvang og forfølgelse - noget vi ikke finder skyggen eller mindste spor af hos Paulus - denne Tænkningens Skytshelgen og Frihedens og Kærlighedens og Glædens Apostel og ikke mindst Gud Helligåndens Apostel der siger at hvor Ånden er der vil også altid Friheden være. Alt andet vil være utænkeligt for Paulus og Friheden og at alt er tilladt bliver kun begrænset af følgende forhold: budskabet om Gud som kærlighedens, barmhjertighedens og nådens Gud.

Kun KÆRLIGHEDEN sætter ifølge Paulus grænser for vores FRIHED.
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 14:21

Hej Per

Det er jeg glad for at høre heart

https://www.thelight.net/kingdom.htm

Jeg er ikke sikker på, at du har forstået beskrivelsen af universet, så jeg linker lige hertil...

https://vandrermotlyset.net/

Hvad skal der til for at få videnskaben til at undersøge tingene...

https://springlight.dk/universet.html

Her er mere af relevans...

https://vandrermodlyset.dk/27-modersoldannelsen/

https://vandrermodlyset.dk/28-modersolen/

https://vandrermodlyset.dk/29-centralsolen/

https://vandrermodlyset.dk/30-usynlig-centralsol/

https://vandrermodlyset.dk/31-maelkevejen/

https://vandrermodlyset.dk/32-galakser/

Håber du kan bidrage med noget...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 17:48

Hej HansKrist

Hvad med at lade (broder) Paulus komme til orde...

https://vandrermodlyset.dk/forsoningslaeren-og-genvejen/

https://vandrermodlyset.dk/forord-3/

https://vandrermodlyset.dk/paulus/

Har vi misforstået noget...

https://vandrermotlyset.net/Forsoningslaeren%20-%20oppfunnet%20av%20Paulus.html

http://www.religionrevised.com/forsoningslaeren/

Hvor kommer forsoningslæren fra...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 19:58

Hej Hanskrist
Jeg vil mene, at Jesus udmærket var klar over, at tiden ikke var moden til for drastisk at kræve fuld ligeret for kvinderne af forskellige årsager .... Det lå ikke i den epoke.
Birgit Klein roser Paulus for med sit rene pandechakra for at have skrevet nogle af de flotteste passager i biblen, mens han får hovedansvaret for at fastholde kvinden som underordnet manden bla ved denne fatale udtalelse : Der står mange steder i Det Gamle Testamente om kvindernes mindreværd, og i Det Nye Testamente siger Paulus ligefrem: Som i alle de helliges menigheder, skal kvinderne tie stille i menighederne. De må ikke tale, men skal underordne sig, sådan som loven også siger (1 Kor 14,34-35).
At nogen nyere forskning mener, at Paulus var forklædt "Feminist" under umulige forhold kan godt være sandt, MEN og jeg siger stort MEN : Hvorfor udtale sådan noget vrøvl ? Jeg kunne lige forestille mig en politiker ordret udtale sådan noget på talerstolen i folketinget !
I øvrigt er jeg ikke stor fortaler for, at man skal udtale sig "fordækt". Det havde klædt Paulus bedre, hvis han havde undladt at inddrage emnet og i stedet for vil jeg give Birgit ret i, at især ovennævnte citat havde fatale følger i den senere kristendom og især i katoliscismen.
Der er desværre et endnu større forkvaklet kvindesyn i koranen og dermed en nærmest manglende forståelse af den feminine energi heri ....
Mit fokus på feks biblen er ikke, hvad og hvorledes de enkelte mener og forstår virkeligheden. Mit fokus er på, HVORDAN formede biblen i især Europa begivenhederne i de forgange 2000 år. Jeg tror på, at der har været en stor styring af netop den færdige bibel til størst udvikling for det enkelte menneskes livsbane.
I stedet for resultatet med alle mulige forgreninger af kristendommen og også islam, så ser jeg i en bedre ønskeverden, at der blev skrevet 100 pct konkret i stedet for,at folk 2000 år efter stadig forsker i emnet og ender med at være uenige ...... Men der er jo en mening med alt. Vi skal leve i nutiden og fremtiden går mod stor anerkendelse af det feminine aspekt.
Min bedste vens far sagde om biblen : Det er verdens største løgnehistorie. Selv om det er eet stort overkill at mene, så har han fat i noget af pointen. Mvh Per
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 20:02

LEDETRÅDEN

Du: "Gud det guddommelige vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod - og at vi tør bekræfte livet vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel. Jesus eksistentielle engagement - tro på sit folks drømme og længsler og ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes. Jesus tror på livet, på vores eksistens og der her findes en mening. Iøvrigt synes jeg ikke vi finder Bibelen fremstiller Jesus som perfekt, men som menneskelig - ja han bliver vred, han græder, han har kampe og tvivl med sig selv. Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” Ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! er netop ikke verdensfjern men stor stor engagement i forhold til den svære vanskelige menneskelige eksistens. Jesus Kristi Gud Fader er folkets Gud. Og netop tilhører Jesus selv folket. Jesus Kristi Gud Fader er ikke filosoffernes Gud, er ikke i spekulation. Jesus Kristi Gud Fader er ikke ophøjet over folket - er ikke umenneskelig - men kommer netop til os i vores menneskelige eksistentielle vanskelige meget ydmyge kår. Så Jesus Kristi Gud Fader kan ikke gøres til spekulation, kan ikke befinde sig i abstrakte teoretiske spekulationer og gisninger."

Jeg ved, at biblen advarer imod ´Satan´ (falsk gud), som laver mennesket i sit eget billede, kun for sig selv sådan, hvor Helligånden istedet handler om den samme skabning i guddommens billede både sammen med og for folket. Derfor nævnte jeg profetisk tale, som når en person er fortaler for medmennesker og Det guddommelige. Måske ingen fatter mine seneste ord om den slags kærlighed? Dette af den grund at verden har mere brug for generel omsorg end kynisk flere højteknologiske ting og klogskab, fordi civilisationen kan let ende i forfald, når menneskeheden er imod hinanden med krig, sult, fattigdom og naturkatastrofer til endda også dermed øget ´pest´. Essensen i mennesket er den evige livsgnist som et kraftfuldt lys. Nogen efterspørger mere forklaring i mine emner, men jeg udfordrer jeres forstand på den måde, der kræver en entusiastisk interesse. Jeg har før skrevet noget vistnok kodet tungetale om mit liv som et vidnesbyrd, men mit ekstra kald handler ikke kun om mig selv! Jeg genkender i mig din beskrivelse af Jesu vilkår og passion til livet med folket, men han er altså ikke det bedste eksempel, fordi han udtrykte en menneskelig vej igennem mørkets negative følelser og udholdenhed mod folks forfærdelige undertrykkelse, hvilket jeg også har erfaret. Jeg er hans ligemand om genopstandelsen og Riget. Ligesom noget andet i Biblen lover jeg jer bedre end det, fordi vær ligesom jeg det transcendent nye eksemplar på ingen død, sorg, had (vrede), tvivl (sinds-lidelse), sygdom og uretfærdighed. Det er derfor helt ok, at jeg idag lever iblandt socialt udsatte om håbet.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 21:15

p.s.

På den hårde måde fatter jeg idag, at da mennesket ikke anerkender mig, så elsker Det guddommelige mig alligevel og det synes jeg også om jer helt uden fortjeneste.
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 21:22

Til Hanskrist
Du nævner forkert brug af maskulinitet, mens jeg nævner for megen brug af samme. Vi har begge ret, det afhænger af vinklen.
Min vinkel på Jesus er følgende :
I stedet for ord om og fra Jesus fra een bog, så sanser jeg mere Jesus. Jeg starter altid en meditation med taknemmeligt at bede om styring fra højeste instans og her er det ofte Jesus, der styrer. Den Jesus der træder frem, behøver jeg for mig selv ikke at udtrykke i ord. Jeg er mere sansende og kan personligt ligesom zoome ind for at få en egen oplevelse af emnerne. Sjovt nok så kan Jesus altså styre, imens jeg feks mediterer på Buddha og hans vibrationer. Hvad der opleves, er igen op til den enkelte. At samarbejde med Jesus er for mig kernen.
Det siges, at man kan flyve til Indien, stå af flyet og straks fornemme Buddhas energi og aftryk i nutidens samfund. Buddha havde spotpunkt i især Indien, mens Jesus havde det i det gamle Israel. De er begge sider af samme sag.
Derfor er min pointe, at vi kan sagtens tillægge Jesus ord, gerninger og begreber såsom universel kærlighed og medmenneskelighed. Det samme håber og beder jeg for, at min nabo også sympatiserer med.
Jeg er bare personligt træt af, at vi skal definere Jesus ud fra een bog. Jeg finder Jesus mange andre steder feks i skønheden i et gammelt egetræ .. Træet er et med naturen, som også er et med Jesus - alt er alt, selv det skæve træ ved siden af.
Når alle religioner faktisk har base i samme punkt, når folk i god tro kan blive enige i de næste 100 positive tillægsord om feks Jesus, så vil jeg af denne grund ikke remse dem op. Jeg bruger ikke min tid på, om Jesus feks bedre forstås i indre mission.
Jeg tænker tit på folk, der bruger deres tid kun på biblen og dens beskrivelse af både Gud og Jesus mm : Prøv at lægge biblen på hylden i et års tid og se så, om og hvad der ellers dukker op .... ?? (Det er ikke personligt ment til dig Hanskrist eller andre her, det er generelt ment)
Mvh Per
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 21:38

Hej Per

Det er gode nyheder og en bog, som jeg også må anskaffe mig...

https://eskildtjalve.dk/webshop-1

Fortsat god aften...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 21:40

Vi kender til Jesu træpæl.
Kujon, kryster eller lyssky, frygt ikke mer´.
Det interessante ved filmene Hunger games 1+2 er, at der tør folk ikke officielt anerkende heltindens gode kamp endnu...
Nogen kun hemmeligt har rost mit åndelige arbejde. Egentligt burde jeg derfor være ligeglad med mit spirituelle kald.

Du med en anonym profil uden PET´s hjælp: "Der er desværre et endnu større forkvaklet kvindesyn i koranen og dermed en nærmest manglende forståelse af den feminine energi heri."

P.s. også opdager jeg forunderligt nok, at Per snakker om træ.
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 22:02

Du: "I stedet for ord om og fra Jesus fra een bog, så sanser jeg mere Jesus. Jeg starter altid en meditation med taknemmeligt at bede om styring fra højeste instans og her er det ofte Jesus, der styrer."

Tror du, at en Jesus lange hår og skæg stadig sidder i Himlen med Gud på Rigets trone og i et fra år 23 tøj uvidende om historiens gang som endnu den samme person? Han som sjæl på den måde eksisterer ikke mere medmindre, jeg er ham som en reinkarnation, hahah! Giv ikke sådan det magt over dig selv, fordi man har et bevidst ansvar. Jeg er et med det såkaldte højere selv, som er guddommen. Lader du dig blive kontrolleret af noget, så er du en slave under nogen. Nogle psykisk syge tror, at et eller andet har fjernet deres fri vilje. Befri folket ved dens kendskab til frelsen.
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 22:17

Til ABC
Den nævnte bog med Eskild er hans nyeste. Jeg har forstået det sådan, at det er hans livsværk eller hovedværk. Han har nemlig selv arbejdet som ingeniør og blev først i en senere alder åndelig bevidst. Han laver selv nogle flotte illustrationer til brug ved forståelsen af hans indsigter.
Når vi snakker om hovedværker/ opslagsværk, så kan jeg varmt anbefale Søren Hauges særdeles tykke bog "Levende Visdom, (Esoterisk Spiritualitet)".
Håber du har plads under juletræet smiler
Mvh Per
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 14/12/2021 22:46

Der er måske sket en teknisk fejl i dine svar, fordi du kan jo klikke på ´trådmuligheder´ om hvem/hvad, som du vil snakke med. Du kan også direkte klikke på en persons emne (tråd) eller indlæg.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 01:28

Citat:
Per:


Jeg tænker tit på folk, der bruger deres tid kun på biblen og dens beskrivelse af både Gud og Jesus mm : Prøv at lægge biblen på hylden i et års tid og se så, om og hvad der ellers dukker op .... ?? (Det er ikke personligt ment til dig Hanskrist eller andre her, det er generelt ment)


Enig og hvor har jeg skrevet og opfordret til det samme i mange år her på trosfrihed.

Såvidt Jesus:

Citat:
it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer, but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law.💦🏊🚴🏃💕


Altså når man først er fortrolig med de ægte Paulus breve så opdager man som allerede Markion bemærkede at der er redigeret visse steder i Paulus brevene.

Ifølge Paulus kan en kvinde være leder af en menighed, hun kan være apostel men ikke nok med det, hun kan være den ypperste af alle apostlene.

Okay kan det så tænkes at Paulus har sagt at kvinder ikke må tale i menighederne til deres samlinger. UMULIGT

Men som når vi sender vore børn i skolen de skal lære at tie i klassen, hvilket netop på ingen måder betyder at de ikke må sige noget, ikke må tale, nej de skal vente på at det bliver deres tur. Det samme med lærererne også disse skal lære at tie = at lytte til eleverne.

Hvem har misbrugt Bibelen det har en senere Kirke efter Paulus død.

Og igen betyder TRO for Paulus ikke bogstaveligt at tro hvad der står i biblen, noget der først kommer efter reformationen, bibelfundamentalisme.

Citat:
Paul Tillich:

The worth "faith" (ifølge Paulus) cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.
Citat:
Luther:


Tro (ifølge Paulus) er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt.


💦🏊🚴🏃💕


Birgit Klein roser Paulus for med sit rene pandechakra for at have skrevet nogle af de flotteste passager i biblen

Sjovt Birgit Klein lige har bemærket panden eller forhjernen hos Paulus.


Selv har jeg været inde på Paulus's pandechakra:


Den PAULINSKE SPIRIT CHRISTOLOGY - den paulinske SPIRITUALITET er dopaminsk forhjerne SPIRITUALITET

Den paulinske i KRISTUS SPIRITUALITET er en Frankenstein Monster Dopaminsk Forhjerne SPIRITUALITET
.
Hvilket vi ikke finder hos Buddha. Det er noget NYT - en form for entreprenant kreativitet i samfundet og hos den enkelte som vi fx finder det beskrevet hos Nietzsche og Maslow men som også renæssancen og den kontinental europæiske "romantisme" periode er optaget af.

Den PAULINSKE SPIRIT CHRISTOLOGY eller i KRISTUS SPIRITUALITET er drevet af de neopaleo limbic brain strukturer der styrer, eller nærmere sagt understøtter, menneskets ARKETYPE MOTIVATIONS DRIVE - der gør sig gældende i historisk tid med højere former for kulturliv - flere større bykulturer i kommunikation om hvor vi som menneskehed skal bevæge os hen, hvilke mål har vi som samfund, og hvilke mål har det enkelte menneske.

Skulle jeg ganske kort med få ord karakterisere hvad det er Paulus og dermed Jesus har skænket os, så bliver det:

SPONTANITET - FRIHED - GLÆDE og EKSTATISKE FORMER FOR KREATIVE HENRYKKELSES TILSTANDE AF MAGISK FLOW og SUPERFLUIDITY

Rent faktisk er Bergson nok det menneske der er tættest på at forstå disse forhold, ihvertfald såvidt vores bevidsthedslivs optimale sunde kreative formåen.

Ellers er det Nicolai Berdyaev som jeg har præsenteret ham i mit forrige facebook opslag der har fingeren på pulsen her:

Creativeness is neither permitted nor justified by religion - creativeness is itselv religion. Creative experience is a special kind of experience and a special kind of way: the creative ecstasy shatters the whole of man's being - it is an out-breaking into another world.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 01:55

Per:

Tro mig : Intellektet eller hjernen skal ned i hjertets rytme for, at man kan vokse og begribe Helligånden. Helligånden er det, der fylder mellem atomerne og er det livsgivende aspekt. For at vokse skal man derfor åbne døren for Helligånden og det sker i ens inderste rum i hjertechakraet.


❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Citat:
Nicolai Berdyaev:


Prophetic mysticism is that of the Holy Spirit. It is Russian mysticisme par excellence. It is inherent in the Russian people and it springs from the spiritual soil of Orthodoxy though the official hierarchy may be hostile to it.... Orthodox mysticism seeks to acquire the grace of the Holy Spirit and we find human nature transfigured, illuminated and deified from within. It is the mysticism of the heart which is the centre of life. Therefore the heart must be united to the mind if there is to be any spiritual unity within. Christ enters the human heart and changes the whole nature of man. Man becomes another creature❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Mange kærlige hilsner HansKrist
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 04:14

Hej Hanskrist
Meget spændende og dybe indlæg du lige har lavet.
Jeg føler, at jeg lige skal citere B Klein igen : "Ved at mørklægge læren om genfødsel kan man undgå, at inkarnerede får fornemmelse for deres egne muligheder for at nå Gud, for at mærke Gud, for at rense sig og blive mere og mere gennemstrømmede af Gud." - Det samme kan man sige om andre vigtige punkter i kristendommen. Det er mørket, som har haft en finger med i spillet for at lave omveje til Gud. For at skabe en magt, der fjerner den enkeltes herredømme over sin egen udvikling i forhold til Gud .... !
Så har vi paradokset om skæbnen. Jeg vil mene, at der på et højt åndeligt plan er en kæmpe tilfredsstillelse ved bagud at se alle resultaterne, som fremkom ved den færdige bibel og dens mange konsekvenser ved blandingen af lys og mørke. Planen blev fuldført til topkarakterer.
Personligt havde jeg gerne set biblen mere ren, klar og præcis, men det er især sagt uden det store perspektiv vedrørende folks inkarnationscyklusser og behov for forskellige udviklingsmuligheder. Biblen er også skrevet bredt ud fra de forudsætninger, så den både appellerer til folk i lerhytter og folk i skyskrabere. Den kan og skal (mis)forstås i flere lag !
Det samme må siges om denne tråd eller bare processen ved den simple men svære måde at skrive til hinanden på. Alle læsende har muligheden for at forstå den rette mening, betoning eller andet, mens andre af uvisse årsager ikke helt kan forstå eller tro på det.
Jeg vil lige afslutte med et praktisk og konkret eksempel uden symbolsprog, som minder om dit russiske eksempel om mystikken i hjertet : Forleden gik jeg en tur i grønne omgivelser. Man kan sige, at jeg var helt afbalanceret og kom ind i et specielt mode. Kan bedst udtrykke det ved, at hjernen faldt ned i hjertet og kom i sync. Derefter kiggede jeg med glæde, respekt og begejstring på det største træ. Fik en undren og tænkte med hjertet : Hvordan mon her ser ud, hvis dette prægtige træ ikke stod her ..? Dagen efter blev det fældet og jeg blev fyldt med sørgmodighed ... Man kan sanse mange (mystiske) ting med det (mystiske) hjerte.
Mvh Per
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 12:08

Hej Per

Jeg vil anskaffe mig disse 3 bøger i de kommende måneder...

---

Asger Lorentsen: Jesus og kristusimpulsen

Eskild Tjalve: Enhed - Videnskab og spiritualitet forenet

Søren Hauge: Levende visdom - Esoterisk Spiritualitet

---

Er vi på rette spor...

http://www.religionrevised.com/uaegte-kristendom/

http://www.religionrevised.com/aegte-kristendom/

Hvorfor taler præsterne ikke om tingene...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: Hanskrist

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 13:37

Hej Per - først, jeg oplever samme intense forhold til 🌲 🌳 🌴 💚 og engang oplevede jeg en længere sorg periode grænsende til klinisk depression over at et kæmpe kæmpe stort træ jeg havde connectet til blev fældet. Jeg var over 60 år gammel og jeg brød sammen i gråd og lå i fosterstilling i store sjælssmerter mange mange dage - av av jeg blev traumatiseret.

Til fortællingen hører at jeg har været et naturbarn - jeg er opdraget fra barnsben i naturen - ved at være ofte alene med tre hunde ude i naturen på ekspedition ofte i mange timer hver dag. Jeg var allerede som barn et med naturen, den vilde vestjyske midtjyske uberørte natur hvor der var moser og enge og hede og masser af skov, både granskov og løvskov. Husker de voksne forundredes over hvor tæt på de vilde dyr jeg kunne komme uden at de flygtede. Som dreng kunne jeg vågne om natten og mærke den forførende fortryllende natur udenfor kalde på mig og så drog jeg afsted i begyndende morgenrøde og vandrede ud i den vilde natur langt væk fra mine bedsteforældres gård. Og jeg går stadig gerne ude i naturen om natten, gik i nat en lang tur i klitterne ved Vesterhavet hvor jeg har sommerhus.

De troede jeg ville blive en Dr Lieberkind. Så det er ikke teoretisk eller pga vor tids miljø bevægelser at jeg er et natur menneske - jeg var der mange år før det kom på tale, på mode.

At klatre i træer var en daglig ganske naturlig fysisk aktivitet for mig. Og selvfølgelig blev jeg en fysisk stærk dreng den vej igennem og jeg udmærkede mig straks da jeg kom i skole i idrætstimerne og i frikvarterernes brydning og slagsmål.


💦🏊🚴🏃💕Citat:
Per:

Det er mørket, som har haft en finger med i spillet for at lave omveje til Gud


Dette mørke stammer ikke fra Paulus er min (og moderne forskning i Paulus) påstand og jeg vil anbefale dig at læse efterfølgende tekst af en af de største Paulus kendere verden har haft nemlig Albert Schweitzer:


Citat:
Albert Schweitzer om Paulus:

Paulus har for alle tider sikret os retten til at tænke i overensstemmelse med kristendommen. Han sætter den erkendelse, som skyldes Kristi ånd (og som vi ejer), over den traditionelle tro. Han har absolut og usvigelig ærbødighed for sandheden. Han vil ikke vide af den ufrihed, som er dikteret af tidligere læremestre, han anerkender kun den, som kærligheden pålægger os. Men dette vil ikke sige, at han er revolutionær. Han tager sit udgangspunkt i menighedens tro, men han anser sig ikke for forpligtet til at standse, hvor denne ophører; han hævder, at han har ret til at tænke de tanker, der gælder Kristus, til ende, og han tager ikke hensyn til, om den erkendelse, han derved når frem til, ligger inden for rækkevidden af de opfattelser, som hersker i menigheden, og kan anerkendes som en del af menighedens tro. Her optræder altså tænkningen for første gang i kristendommen, og resultatet giver os god grund til at mene, at troen ikke har noget at frygte af tænkningen, selv om den forstyrrer freden og fører til et opgør, som tilsyneladende ikke falder heldigt ud for fromheden.

Det har således en vis betydning for alle tider, at kristendommen symfoni begynder med en vældig dissonans mellem tro og tænkning, en dissonans, som går over til harmoni. Forudsætning for, at kristendommen skal blive en levende sandhed i de følgende generationer, er, at der stadig optræder tænkere i den, som i Jesu ånd gør troen på ham til erkendelse i de tanker, som hører til i verdensanskuelsen i de forskellige tider. Hvis kristendommen bliver til en traditionel tro, som gør krav på ganske simpelt at blive overtaget af de enkelte, mister den forbindelsen med tidens åndelige liv og har ikke længere evnen til at optræde i en ny skikkelse i en ny livsanskuelse. Hvis tænkningen ikke må tage overleveringen op til kritik, går det ud over den kristne sandhed, og den kristne sandfærdighed vil også lide under det. Det er derfor, det har en så vældig betydning, at Paulus ser det som noget ganske selvfølgeligt, at han skal gennemtænke troen på Jesus Kristus i hele dens omfang og hele dens dybde.
Når han siger, at man ikke skal hindre ånden i at komme til sin ret, og at friheden er der, hvor Herrens ånd råder, betyder dette, at den tænkende kristendom skal have sin ret inden for den troende kristendom, og at snæversynet tro ikke må undergrave respekten for sandheden. Kristendommen må aldrig miste den storsindethed, som gør, at den hos Paulus også anerkender tænkningen som noget, der kommer fra Gud. Der er noget frisk og forårsagtigt over den Paulinske kristendom, og det må ikke komme dertil, at dette overlever sig selv i den kristendom, vi bekender os til. I kristendommen optræder Paulus som tænkningens skytshelgen. Alle, der tror, at de tjener evangeliet bedst ved at tilintetgøre den frie tænkning i troen på Jesus, må skjule sig for Paulus.
Citater slut.
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 15/12/2021 14:47

Hej HansKrist (fred være med dig)

Lad os nu tale om tingene...

Citat:
Denne sin Forklaring af Jesu Mission og Død gav Paulus derefter til sine Disciple. I Tidernes Løb forvanskedes Ordene en Del, og i den ændrede Skikkelse optoges de senere hen i evangelierne, som om Jesus selv havde udtalt dem ved Paaskemaaltidet. Men at Ordene skyldes Paulus og ikke Jesus, fremgaar tydeligt af 1. Korint. 11,23. Paulus siger dér: Thi jeg selv har modtaget fra Herren, hvad jeg ogsaa har overantvordet eder, at Herren Jesus i den Nat, da han blev forraadt, tog et Brød . . . o. s. v. – Hvis Jesus havde anvendt Ordene ved Afskeden, vilde Paulus have sagt: »Thi jeg har modtaget Ordene fra Herrens Apostle, der, som I vide, vare til Stede ved Maaltidet.« Men han siger udtrykkelig: Jeg selv har modtaget fra Herren. Paulus lagde i det hele taget aldrig Skjul paa, at han mente, hans Tanker skrev sig direkte fra Herren (Br. til Gal. 1,11–12) og at han saaledes ikke byggede paa »Andenmands Grundvold« (Br. til Rom. 15,20). (I »Vandrer mod Lyset« vises, hvem det egentlig var, der stod bagved Pauli Tanker og derved blev den virkelige Ophavsmand til Læren om Jesu Soningsdød.)

Hvad tror du på...
Your friend forever

Jan
Indsendt af: per

Re: Lidt af hvert - 16/12/2021 00:05

Hej
Dette bliver mit definitivt sidste indlæg for min(e) mission(er) er nu opfyldt her på dette forum. Tak for nu og vil slutte med noget musik forneden smiler
Vil lige tilføje at jeg engang stod med en bibel, der cirkulerede i visse kredse, inden der var internet, mobiltelefoner og sådan. jeg måtte låne den i 30 dage og skulle så sende den tilbage. Bogen var Det Nye Testamente skrevet 2-3 år efter Jesu død (1. edition urkristendom)!! Jeg burde helt klart have kopieret den, inden jeg sendte den videre, men var kun 12 år, katolsk opdraget med ønsket om at blive munk .... Ved godt det er et yderst kontroversielt udsagn, men jeg ønsker ikke yderligere kommentarer dertil.
B Klein argumenterer for, at alle omkring Jesus ikke var helt rene i deres chakrasystem og derfor var det altså mørkets første adgang til at forvanske Jesu ord og gerninger, ingen undtaget !
At elske naturen og mineralriget. Sendte en fra familien til et kursus hos Eskild Tjalve, hvor hun lærte at kommunikere med naturen. Bla sagde et træ dette til hende : Prøv at mærk denne følelse, ved du hvad det er ? Det er den rislen, der er i min top, når det blæser ! (nogle gange sker kommunikationen med et træ også gennem en natur-deva, hvilket hun i ovennævnte tilfælde også mente var det, der faktisk skete).
Selv om UFO aktivitet ikke er den hyppigste transportmulighed her i Universet, så er her 2 forskellige udsagn fra nogle UFOer :
1 Vi forstod intet af aktiviteten på Jorden og forlod den hurtigt igen.
2 Vi blev indfanget af især musikken og blev længere tid end forventet.
Her er min afskedssalut med musik, da det er en universel måde at connecte på - Take it or leave it :
An international band based in Copenhagen - Heilung
https://www.youtube.com/watch?v=3Z-WZoNihBk

An old danish band based in Copenhagen - Mercyful Fate
https://www.youtube.com/watch?v=Thw5jM-T4ic

Sidste video er en musikstil, jeg først lige fornylig med stor glæde har fundet. Måske er manden med kasketten selveste Jesus i forklædning smiler
https://www.youtube.com/watch?v=A99sZ0ngd_U

Please enjoy smiler

Må Centralsolen lyse ! Mvh ""Per""
Indsendt af: ABC

Re: Lidt af hvert - 16/12/2021 10:39

Kære Per

Har det noget med min brandert at gøre trist Jeg må lade være med at drikke og skrive = det løber bare af med mig. Håber du vender tilbage...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Gerth

Re: Lidt af hvert - 16/12/2021 20:24

Nyhed - Dette er en meget bedre version af emnet, så læs den venligst igen, tak. Jeg har ikke siden da læst jeres nitten indlæg, men dem kigger jeg snart på:


OPLYSNING OM ´LEDETRÅDEN´

H siger: "Det guddommelige i vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod, at vi tør bekræfte livet, vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel. Jesus engagement med hans tro på sit folks drømme med længsler, ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes. Jesu tro på livet, vores eksistens og at der her findes en mening. Iøvrigt synes jeg ikke, at Bibelen fremstiller Jesus som perfekt, men som menneskelig. Ja, han blev vred, græd, havde kampe og tvivl med sig selv. Han er ikke en gud. Gud var Jesus: Mennesket ophøjedes ikke på grund af sine egne fortrin i guders rige! Kristus var netop ikke verdensfjern i forhold til den sværeste vanskeligt menneskelige eksistens. Jesus Kristi Gud Fader er folkets Gud. Og netop tilhører Jesus selv folket. Jesus var ikke filosoffernes gud til kun spekulationer. Han var ikke umenneskelig over folket, men han kom netop til os i vores meget ydmyge kår. Så, Jesus kan ikke gøres til ligegyldigt spekulation og abstrakt teoretiske gisninger."
Jeg kommenterer: "Selv Jesus sagde positivt noget om muligheden for vores større gerninger end hans. Jeg ved, at biblen billedligt advarer imod ´Satan´ (falsk gud), som laver mennesket i sit eget billede men kun for sig selv sådan, hvor Helligånden istedet handler om den samme skabning i guddommens billede både sammen med og for folket. Derfor nævnte jeg profetisk tale, som når en person er fortaler for medmennesker og Det guddommelige. Fatter ingen mine seneste ord om den slags kærlighed? Dette af den grund at verden har mere brug for generel omsorg end kynisk flere højteknologiske ting og klogskab, fordi civilisationen kan let ende i forfald, når menneskeheden er imod hinanden med krig, sult, fattigdom og naturkatastrofer til endda også dermed øget ´pest´. Essensen i mennesket er den evige livsgnist som et kraftfuldt lys. Nogen efterspørger mere forklaring i mine emner, men jeg udfordrer jeres forstand på den måde, der kræver en entusiastisk interesse. Jeg har før skrevet noget vistnok kodet tungetale om mit liv som et åbenbarende vidnesbyrd, men mit ekstra kald handler ikke kun om mig selv! Jeg genkender i mig H´s beskrivelse af Jesu vilkår og passion til livet med folket, men han er altså ikke det bedste eksempel, fordi han udtrykte en menneskelig vej igennem mørkets negative følelser og udholdenhed mod folks forfærdelige undertrykkelse, hvilket jeg også har erfaret og endda værre end det igennem mange år. Han havde altså en barndom ved en supergod mor og far og som voksen hyggen med disciplene og måske dejligt kvinden Maria Magdalena. Jeg er hans ligemand om genopstandelsen og Riget. Ligesom noget andet i Biblen lover jeg jer bedre end det, fordi vær ligesom jeg det transcendent nye eksemplar på ingen åndelig død, sorg - had/vrede - frygt - tvivl eller lignende andet i sindet lidelse, sygdom og uretfærdighed. Det er derfor helt ok, at jeg idag lever iblandt socialt udsatte om håbet. På den barsk hårde måde fatter jeg, at når mennesker ikke vedkender mig, så elsker Det guddommelige mig alligevel og det synes jeg også om jer helt uden fortjeneste."

P siger: "Jeg starter altid en meditation med taknemmeligt at bede om styring fra højeste instans og her er det ofte Jesus, der styrer."
Jeg kritiserer: "Tror du, at en Jesus lange hår og skæg stadig sidder i Himlen med Gud på Rigets trone og i et af cirka år 23 tøj uvidende om historiens gang som endnu den samme person ligesom fra dengang? Han som sjæl på den måde eksisterer ikke mere medmindre, jeg er ham som en reinkarnation, hahah. Nej, kun Det guddommelige handler om den, jeg er. Giv ikke sådan det magt over dig selv, fordi man har et bevidst ansvar. Jeg er et med det såkaldte højere selv, som er guddommen. Lader du dig blive kontrolleret af noget, så er du slaven som fanget under nogen. Nogle psykisk syge tror, at et eller andet har fjernet deres fri vilje. Befri folket ved dens kendskab til frelsen."

A siger: "Mon ikke trængselens klima og Corona kriserne er et budskab fra det guddommelige til os mennesker om ydmygt at finde vor rette plads i det værende?"
Jeg svarer: "Men, du tror ikke på ens evigt hellig ånd. Jeg har ingen børn, så dermed virker fremtiden intetsigende uden evigt liv. Så, er alt bare en tilfældighed, hvor vi meningsløst netop ingen orden har i livet. Der kan man kæmpe for kun sine egne behov og ens private relationers overlevelse i en begrænset levetid også forsvinde derefter til intet. På den måde er alt jo ligegyldigt. Hvis du dræber nogen, flere eller mange, det er så ligemeget, når dette senere er glemt igen med dig selv, som ikke eksisterer længere ligesom selvmord."

Alene klarer jeg ikke noget. Jeg har hele livet udholdt meget modgang, så jeg kan ikke værdsætte verden sådan som en gave, hvor istedet den var byrden, men med Helligånden jeg elsker alle som mig selv og Det guddommelige, fordi det er dog alligevel meningen med skabelsen. Kærlighed er det smukke ved livet og forstår man det ord, så er i frelst.