annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15708519
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383990
Et andet syn 1993248
Åndelig Føde 1530262
Jesu ord 1524789
Galleri
Heart Brain problematikker
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 212 gæster og 62 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 41 af 245 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33060 - 16/08/2021 19:47 Re: Åndelig Føde [Re: ]
ABC
Uregistreret

Kære Gerth

Hvor langt er du nået i din udvikling...

https://vaekstcenteret.dk/

Jeg vil bare gerne bidrage med noget positivt ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#33075 - 19/08/2021 11:56 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Citat:
Paulus første brev til Timotheus:


Drik ikke længere bare vand, men tag lidt vin for din mave, og fordi du så tit er syg.


Forbud mod at drikke vin 🍷 til maden eller nyde et glas vin vil være utænkeligt at finde hos Paulus (selv om Timotheus brevene ikke regnes for ægte Paulus breve). I så fald er det slet ikke ham verdensmanden vi kender.


Der er en verden til forskel på at være alkoholiker og drikke sig fuld, leve et udsvævende liv pga alkohol, på den ene side og så på den anden side at nyde et glas vin til maden - det var der dengang og også i dag.

Det Paulus er modstander af er en "udsvævende livsstil" fx på grund af druk, drikkeri, at fulde sig.


Ædruelighed er selvfølgelig en dyd hos Paulus - men det udelukker jo ikke et glas vin fra tid til anden. Så ligefrem et forbud mod vin kan du ikke hænge Paulus op på.

Ædruelighed og en vis form for askese - altså afholdenhed og mådehold er tydeligvis hvad Paulus står for og det skyldes at den GUD HELLIGÅNDENS KARISMATISKE EKSTATISKE BEGEJSTRINGs SPIRITUALITET (NEOPALEO LIMBISKE DOPAMINSKE MOTIVATIONS SPIRITUALITET) fungerer bedst hvis vi ikke er påvirkede eller afhængige af noget udefrakommende. For vi må ikke underlægger og underkaster os noget, blive slave og være afhængige af andet end Gud Helligånden.

Derfor er der en vis askese og afholdenhed og mådehold med alt. Også mad, dette at spise og mange andre forhold, også religiøse forhold hvor man overtror noget og underkaster sig dette kan blive for meget for Paulus.

For hvor ÅNDEN er der er også FRIHEDEN. Ifølge Paulus må vi ikke sætte vores FRIHED overstyr - vi mennesker må underkaste os noget der ikke er fra Gud. Også derfor Paulus gør op med "lov religiøsitet" - fordi vi der kommer væk fra hvad det er Gud Helligånden vil med vores liv - som er hvad vi skal være drevet af her i livet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33078 - 19/08/2021 17:10 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Kære HansKrist

Det holdt vist ikke særligt længe ler blinker halvfuld Kan simpelthen ikke lade være med at gøre noget...




Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#33085 - 20/08/2021 13:10 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Hvis der er noget jeg intet har til overs for er det BIBELFUNDAMENTALISME og KORANFUNDAMENTALISME - og måden Somo skriver på og tænker på har overhovedet ikke min interesse - det er ren absurd overtroiskhed - hjernevask - altså på autoritær vis at tvinge en abstrakt rationalitet ned over hovedet på folk og på sig selv, gennem OVERINDLÆRING - at lære mange tåbeligheder udenad (fordi alt skal sluges råt og ukritisk bare fordi det står i en bog) - hvilket kristne bibelfundamentalister også gør.

Jeg kender ikke Koranen, men det ville være mærkeligt om der ikke er eksempler på ophøjet SPIRITUALITET i bogen. Det er menneskers brug af KORANEN og BIBELEN jeg siger fra overfor. Bøgerne og de utallige forfattere der står bag bøgerne, kan jo ikke gøre for at vi moderne mennesker misforstår gennem bogstavelige læsninger hvad der kunne have været tanken med det skrevne. Det er os der er noget galt med, vores opfattelse af bøgerne.

En køkkenkniv er en rigtig go hjælpemiddel i forbindelse med tilberedning af de måltider som holder liv i en familie - men kniven kan også bruges til at slå konen og børnene ihjel med. På samme måde med Bibelen og Koranen - problemet er vores misbrug af de bøger - og så udslukker de bøger ÅNDEN og slår os ihjel eller gør os vanvittige uintelligente og farlige mennesker for vores omgivelser.


-0-0-0-0-0-

Iøvrigt er jeg den eneste der ud fra urkristendommens SPIRITUALITET med sikkerhed kan afvise BIBELFUNDAMENTALISME.

Kristendommen er ikke via BIBELEN en fordobling af virkeligheden, der er ikke to virkeligheder, den vi alle frister og så en anden overnaturlig virkelighed gennem at vi i bogstaveligste forstand overtror BIBELEN fra a - til z. Dette er en ude i hampen absurditet at opfatte tingene således og med Paulus det burde være umuligt at forsætte med disse ideer om hvad kristendommen er for en størrelse - det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

-0-0-0-0-

Citat:
Gerth:

Arne har kritiseret dig for, at du lyssky ikke svarer på konfrontation, hvilket også gælder alle andre profiler her undtagen mig.


Vrøvl det er Arne der stikker af - pludselig nulstiller han og begynder på noget helt nyt uden at følge en debat og drøftelse (uenigheder) til ende. Dette er sket et utal af gange. Derfor gør vi ingen fremskridt her på Trosfrihed. Det er bare snak herfra og til evigheden uden at vi kommer videre. Det er meninger og synspunkter og ikke andet, den eneste der binder an til en lang række videnskaber er undertegnede.

Vi skal have videnskabelighed og forstandighed med ind over som Paulus kræver det, så vi ikke bliver betragtet som småtossede i hovedet.

Det religiøse spirituelle betyder ikke at vi er alternative begavede, tværtimod, som det ej heller betyder vi tror på noget overnaturligt der ikke ret godt kan føres bevis for.


Og al din selvros synes jeg ikke klær dig Gerth - da din tankegang stadig er ret uklar og alt alt for religiøs og bibelsk farvet uden at du forsøger at forklare tingene ud fra vores moderne naturvidenskabelige forståelse tingene.

Vi skal forstå tingene, os selv og vores omgivelser - og det Religiøse Spirituelle skal hjælpe til her, ikke forvirre tingene gennem fx overtroiskhed.


-0-0-0-

Hvis du tror mine indlæg er synspunkter og meninger og gisninger om tingene tager du meget fejl - alle mine indlæg er forklaringer - jeg forklarer tingene.

Hvis nogen tror hvad HansKrist skriver endnu er udtryk for hvad et menneske mener, synes og tror - så tager de fuldstændig fejl og burde sætte sig ned og læse mine indlæg en gang til.

Jeg skriver kun for at forklare tingene - jeg render ikke rundt i verden og tror noget. At tro noget har aldrig ALDRIG interesseret mig.


Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33087 - 21/08/2021 15:10 Re: Åndelig Føde [Re: ]
Hanskrist Online   content
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

4. Jeg har sagt det før til dig, at inklusiv Paulus er i hele Biblen emnet tro vigtigt. Hvad er det her dog for noget? Kun en slem sadist gør nar ad mig angående mine tekster. Du påstod engang, at jeg gør selv grin med mig her og det tror jeg ikke på. Her er vistnok næsten ingen medlemsprofiler og en samtalemand beskrev ´jer´ som underligt.


Du er simpelthen ind imellem for dum at høre på.

Og enhver kan selv læse dine indlæg og forsikre sig om hvor forvirrede usammenhængende indlæg du har skrevet, såvel som modbydelige indlæg om os på Trosfrihed såvel som dine egne uhyrlige tanker om seksualitet som du tydeligvis ikke har et afslappet naturligt forhold til.

Vi har behandlet dig fair - givet dig en chance trods din uheldige optræden og det at du skriver mange forvrøvlede uforståelige indlæg (også derfor vi ikke svarer dig fordi du roder rundt i tingene og tager forkerte kopier af hvad vi andre skriver såvel som du misforstår hvad vi skriver).

Problemet med dig er at du befinder dig i dit eget tankeunivers og ikke vil undersøge hvordan dine tanker om tingene (fx Helligånden og det religiøse spirituelle) allerede er blevet forstået af en hel verden nu i mere end 2000 år.

Du skal lære at sætte dine tanker om tingene ind i en historisk sammenhæng såvel som ind i en moderne videnskabelig kontekst.

Det er jo ikke os der skal lære dit private sprog og tænkning om tingene, men dig der skal lære hvordan man bruger ordene og begreberne korrekt. Dette hedder almen dannelse og er vi allesammen i et vist omfang nødsaget til at arbejde indenfor om vi vil bringe verden videre.

-0-0-0-

Du bryder dig ikke om aggressivitet og sindssyg adfærd - men du er fyldt med begge dele selv - dette træk som du gerne vil gøre op med - forsætter du selv - ja der er noget karma her du ikke kan frigøre dig selv fra.

Var du kommet til Trosfrihed for fem år siden havde du ikke fået et ben til jorden. Nu tog vi fair imod dig, vi gav dig en fair chance til trods hvad du skrev mange gange var ganske uforståeligt vrøvlesnak (hvilket du også flere gange har fået at vide at hvad du skriver er ulæseligt) og du var aggressiv modbydelig overfor os der var aktive her på stedet, såvel som du havde nogle barnlige perverse skriverier om det seksuelle, -- nå men nu fortryder jeg lidt at vi tog så venlig imod dig, uden at vi forlangte af dig at du opførte dig lidt anstændig og ordentlig.

Du har desværre dit eget væsen imod dig selv - og at du har haft en svær opvækst og svære tider giver dig jo ikke ret til at afreagerer dine frustrationer på Trosfrihed eller debattører her - nøjagtig der vikler du dig selv ind i dårlig karma og ubehøvlet aggressivitet og sindssyg opførsel bliver nøjagtig hvad du gentager selv, det du vil så gerne fri af og væk fra det bliver du sgu ved med at gentage.


Der er noget mørkt og meget uhyggeligt ved dit sind - som står i kontrast til at du er så dybt HELLIGÅNDS RELIGIØS.

OKAY DU HAR HAFT EN SVÆR OPVÆKST OG DU ER ÅBENBART STADIG I ET MILJØ HVOR PSYKISK SYGDOM ER DAGLIGDAG --- men ønsker du at gøre dig fri af denne sociale arv skal du sgu ikke gentage og føre den dårlige adfærd videre selv - men det gør du desværre fordi du er så bitter og mørk i dit sind.


-0-0-

Min tålmodighed med dig Gerth er ved at være opbrugt.

Iøvrigt har du aldrig svaret fornuftig meningsfyldt på nogle af mine indlæg - hvorfor ind i helvede forlanger du så at vi skal reagere på dine indlæg der mangler struktur og ofte også god mening - da dine tekster ofte er ulæselige.

Dit sprog er et privat sprog og det dur bare ikke hvis du vil i dialog og samtale med andre mennesker. Du må gerne have originale tanker og ideer om tingene, men ikke leve i din egen private sprog verden, virkelighed, og det gør du i alt for høj grad.


Du er så selvbiografisk ærlig og vi kan jo så synes det er interessant at du giver os et så fyldestgørende ærligt indblik i dit følelsesliv og indre kaos og dine lidelser (omkring det seksuelle fx), såvel som din egen selvforståelse og selvopfattelse, og identitet (HELLIGÅNDS IDENTITET) og ja ikke mindst din rolle eller stilling i samfundslivet (hvad du laver). Det er da også interessant - såvel som din hele tiden aggressive modbydelige opførsel overfor Trosfrihed og os på Trosfrihed.

Vi morer os også over dig i samme grad som vi spærrer øjnene op overfor 😱 dine uhyrligheder.

At du er så selvbiografisk ærlig og åbenhjertig omkring dig selv også dine længsler og lidelser og vanskeligheder her i livet er et forsonende træk ved din personlighed og jeg vil tro du en dag bliver belønnet herfor på den måde at en og anden forbarmer sig over dig. RoseMarie rejste ihvertfald til Odense for at møde dig. Så du appellerer til folk, også kvinder. Men det er måske en mand du ønsker dig apropos al din snak om homo seksuelle tilskyndelser.


PS:

Citat:
Gerth:


"at inklusiv Paulus er i hele Biblen emnet tro vigtigt"



Hos Paulus betyder TRO:


Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.



Gør dig selv den anstrengelse at forstå hvad der står ovenfor med fede typer.

Jeg forlanger ikke at du skal være enig, men at du forstår hvad der står.


TRO: TROSBEGIVENHEDEN KRISTUS er at være grebet af den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Det er ikke at rende rundt og tro dit og dat af meget tvivlsomme religiøse påstande som vi opfatter tingene i det 20 århundrede og nu stadig i det 21 århundrede.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 41 af 245 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
28/04/2024 02:48
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Ny portugisisk regering undsiger præsid..
28/04/2024 03:57
Moderaternes ordfører kalder Frederik V..
28/04/2024 02:16
45 mennesker dræbt i oversvømmelser i ..
27/04/2024 23:17
31-årig fængslet og sigtet for drabsfo..
27/04/2024 23:12
Ny lov giver op til 15 års fængsel for..
27/04/2024 22:05
Nyheder fra Religion.dk