annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15536443
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372315
Et andet syn 1980797
Jesu ord 1518396
Åndelig Føde 1465686
Galleri
Jorden
Hvem er online?
1 registreret ABC 323 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 39 af 245 < 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 244 245 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#32480 - 13/06/2021 09:53 Re: Hvad er kærlighed? [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Citat:
Arne:

Og hvad mener du om den idé i kristendommen, at mennesket bliver elsket af Gud - og at denne kærlighed i mennesket også når andre mennesker?


Ja det er jo Paulus - han skriver om det ordret overalt.

Hvad betyder kærlighed?

Jo det forener hvad der er adskilt.

Det kan være mand og kvinde.

Det kan være et folk og et andet folk.

Det kan være mennesket og naturen.

Det kan være mennesket og musik, kunst, håndværk, idræt etc.

Men Paulus taler om at i begivenheden KRISTUS = Guds Kærlighed - ind i verden ved mennesket Jesus der forenes forliges (forsones) Gud og mennesket - her finder Gud mennesket gennem sin kærlighed, Guds Kærlighed.

Gud behøver mennesket mere end mennesket behøver Gud. Gud søger mennesket - længes efter og elsker mennesket. Derfor billedet af os som Guds Børn og Gud vores kærlige himmelske Fader.

I begivenheden KRISTUS = Guds Kærlighed - der er det himmelske og jordiske forenet - det guddommelige og menneskelige forenet. Så Gud er kommet nær selv in carno - vi har i KRISTUS hele guddomsfylden selv i kød og blod. Det er mennesket i vores "ikke adskilthed" - mennesket der ikke er splittet og fremmed for sig selv.

Indenfor psykiatrien (og ja psykologien) ved man at et menneske der er splittet - der er i splid med sig selv (se også Rom 7) at dette menneske ikke er i stand til ret godt at lykkes med at elske andre og lykkes med at ville det gode. Derfor er Kristus = Guds Kærlighed så altafgørende vigtig og primær eller en forudsætning for at kunne elske andre og andet.

Erich Fromm har demonstreret at der ikke er tale om to forskellige slags kærlighed, ja at selvkærligheden og næstekærligheden er den samme kærlighed. Også derfor et menneske der ikke elsker sig selv umuligt kan elske andre da det ingen erfaringer har med kærlighed.

Det er meget igennem at vi bliver elsket af andre at vi lære at elske os selv. Dog bliver vi ikke elsket af andre så er der altid KRISTUS = Guds Kærlighed - hvor vi bliver forenet med Gud os selv. Ikke bare gør en sådan Kærlighed ikke næsten noget ondt som Paulus siger, men den kommer også til udtryk alene igennem at vi elsker andre, det er denne kærligheds udtryk.

Paulus må være en slags psykoanalytiker eller ihvertfald forstår han umiddelbart (eller gennem livserfaringer) hvad videnskabelig psykologi og psykiatri med møje og besvær har kæmpet sig frem til at forstå.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

hvad mennesker der ikke sætter sig ordentligt ind i Paulus får sagt af sludder er simpelthen ufatteligt, ja vi kender en her fra vores Trosfrihed debat der gennem årene har slynget om sig med usandheder og misforståelser om Paulus, fx:

At han er dogmatisk - og at vi finder rettroenhed hos Paulus og ingen trosfrihed hos ham, men det er det stik modsatte der gør sig gældende, også derfor man bør vogte sig for de uægte Paulus breve, hvor rettroenhed og skrifterne begynder at erstatte hvad TRO betyder hos Paulus nemlig at være i KRISTUS - at ÅNDEN (Guds Ånd - Gud Helligånden) er over os og har grebet os.

For Paulus der var så tæt på Jesus virkningshistorie ind i verden - så tæt på begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - var "bogstavs tro" (skrift og bibelfundamentalisme) fuldstændig utænkeligt da Gud Helligånden og dens frugter og karismatiske Åndsgaver - og HEALING POWER alle helbredelser og omvendelser (recovery) var fuldstændig uimodståelig og overbevisende og talte for sig selv om hvad det vil sige at være i KRISTUS = i TROEN = at have og være TROENDE i en kristen sammenhæng.

Den samme debattør der slynger om sig med misforståelser og usandheder om Paulus - har kaldt ham brutal og ophavsmand til korstogene, men intet kunne være mere usandt, for Paulus er sørme KÆRLIGHEDENS APOSTEL.


Citat:
2. Peters brev 3:

Det har også vor kære broder Paulus skrevet til jer med den visdom, som han har fået, sådan som han jo skriver i alle sine breve, for så vidt han kommer ind på dette emne. I hans breve er der nogle ting, som er vanskelige at forstå, og som ukyndige og ubefæstede sjæle fordrejer – men det gør de jo også med de øvrige skrifter – til deres eget fordærv.



-0-0-0-0-

Vi kan intet sige om hvad der står i Bibelen uden at vi har ÅNDEN uden at vi er inspireret, det er nemlig HELLIGÅNDEN der gør os i stand til at læse fx Paulus.

Man kan prøve uden HELLIGÅNDEN at læse Paulus og man risikerer at nå frem til de samme misforståelser og usandheder om Paulus som vores Arne med flere andre, fordi man ikke forstår det åndelige.

Betyder åndelig så at der er fri tolkning, frit valg på alle hylder? Nej! Og hvis det er hvad man tror skyldes det netop mangel på erfaringer med Gud Helligånden.

KRISTUS HEMMELIGHEDEN ÅBENBARES OS måske nok suverænt her og nu (da det er Guds) - men den menneskelige forståelse af KRISTUS HEMMELIGHEDEN foregår over tid og er svært at kommunikere da det afhænger af sproget - det sprog vi mennesker er afhængige af når vi vil formidle noget indbyrdes.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32481 - 13/06/2021 10:37 Re: Hvad er kærlighed? [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Citat:
Anonym:

Og guds rige … Ja, som kristen lever man i og under guds rige, som jo pt begge forstås som en åndelig realitet, og dette - bør de stadig dele med dem som vil lytte, uanset hvis love disse følger, da man som kristen stadig venter på Jesus sarlige komme, imens man følger verdens love, der hvor man bor, så længe de ikke strider mod biblens principper.



sarlige = snarlige

da man som kristen stadig venter på Jesus snarlige komme

Nej det problem har Paulus løst - og beskrevet fremragende hvordan skal forstås.

KRISTNE er i tiden med KRISTUS også fremtiden og venter derfor ikke på noget som vi forstår det at vente på noget. Noget Heidegger opdager hos Paulus at tiden her opfattes anderledes end vi normalt gør det. Hos Paulus er fremtiden allerede nærværende, som fortiden er det. Altså fortiden og nutiden og fremtiden er uadskillelige - altså der er ikke et NU eller det NU der kan diskvalificere fortiden og fremtiden og gøre disse fraværende, de er altid også nærværende og gør sig gældende til enhver tid.

Dette er Heideggers tidsforståelse som han opdagede og blev inspireret til at forstå og opfatte tiden hos Paulus. Og som Heidegger ville redegøre for i hovedværket "VÆREN OG TID" - men som aldrig rigtig lykkedes, men tilgengæld lykkedes så rigtig meget andet for ham i "VÆREN OG TID" - som har forandret filosofien og psykologien for altid og ja teologien. Den Holisme tænkning vi finder hos Heidegger er enestående og langt forud for sin tid.

Vor tids (new age) "holisme" hvor NU'ET er blevet et intetsigende vrøvle begreb uden indhold og mening - dette har Heidegger's tidsligheds forståelse overtrumfet.

-0-0-0-0-

Uden HELLIGÅNDs inspiration kan ingen mennesker læse i Bibelen - for her tolkes det åndelige for åndelige.

Så den menneskelige kødelige fornuft kan ikke læse og forstå Bibelen, hvorfor vi får kristen kætteri som bibelfundamentalisme (Tikka) og Jehovas Vidner. Men kristendommen er ej heller funderet på Bibelen men på Gud i KRISTUS - på begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - gennem hvilket VI ER KIRKE i verden. Som sådan er kristendom KIRKE i verden. 2 Kor 3.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32483 - 13/06/2021 11:24 Re: Husk at takke for det du kan [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:

Altså selv Hans k, som jeg ikke gider, han ved, at du ikke tænker med fri fortolkning, så du er ikke noget for mig. Ligesom flere retarderet personer, som jeg ikke længere magter at hilse på, fordi de altid hver dag forstyrrer min samtale med en god person.



Jo du gør Gerth!

Om noget du gider mig HansKrist

En dag finder du ud af hvor meget du har at takke mig for.

Gud bruger mig til at nå dig Gerth.

Gud kan arbejde direkte på et menneske, som GUD HELLIGÅNDEN arbejder i dig Gerth men Gud kan også bruge HansKrist til at nå dig Gerth (og ja nå Tikka og Arne og Jørgen). Alle I 4 nævnte - her er det lykkedes Gud gennem HansKrist at nå jer.

I er alle påvirket af Guds vej til jer igennem HansKrist, undertegnede.

Så Gerth du ikke bare gider mig, men du er afhængig af mig (har brug for mig) i den udstrækning at Gud når dig bedst gennem HansKrist.

Gud vil igennem til os med sin Kærlighed Kristus - begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#32497 - 15/06/2021 19:51 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
ABC Online   content
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5370
Sted: Vanløse
Hej Thomas

Måske vi sammen kunne lave en hjemmeside...

https://detoplystemenneske.dk/

Hvad tænker andre mennesker...

https://www.facebook.com/TheEnlightenedHuman

Lad os samarbejde om en bedre verden...




Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#32877 - 01/08/2021 09:39 Re: Husk at takke for det du kan [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
FORTID, NUTID OG FREMTID ER ET

Skriver du Gerth

Det (at fortid og nutid og fremtid er samhørende) var noget Heidegger fik øje på hos Paulus.

Fremtiden er måske nok den vigtigste "eksistentiale" men på ingen måder forgår fortiden - uden den kunne vi slet ikke gribe fremtiden - realisere fremtidens mange muligheder.

Tidens Fylde: KAIROS Begivenheden KRISTUS den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - der er en opstandelses begivenhed = hvilket betyder den virker alle steder i al fremtid er en forløsning af vores fortid og en fremtid vi tager forskud på og en vidunderlig ny tingenes orden her og nu der hele tiden indfinder sig i takt med at vi iklæder os KRISTUS - indfrier vores forjættede fremtid.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 39 af 245 < 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 244 245 >


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
International domstol beordrer Israel at..
28/03/2024 17:51
Pingvinerne i Guldborgsund Zoo har fået..
28/03/2024 17:33
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Nyheder fra Religion.dk