annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 96 af 97 < 1 2 ... 94 95 96 97 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31281 - 27/12/2020 17:44 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Thomas.
Har læst dit seneste indlæg her og set noget af din video.
Jeg har fuld respekt for den verdensorden, du præsenterer, men der er for meget, jeg ikke kan tilslutte mig.
Hermed mener jeg, at den - for mig - ikke går dybt nok.

Det kan jo meget vel være mig, der tager fejl, men jeg må jo være tro mod, hvad jeg intuitivt fornemmer, tænker og tror.
Så i stedet for at gå ind i, hvor jeg ikke kan følge den kristendom, du præsenterer, vil jeg nøjes med at holde mig til, hvordan jeg oplever Alt - og hvad der er over Alt.

I mig siger det, at vi mennesker er værende på lige fod med alt andet værende, og jeg aner svagt noget absolut overordnets nærvær.
Forsøg på at komme dette nærmere er for mig utilbørlig og uforskammet påtrængende blasfemi.
For mig er det mer end nok, at dette nærvær gør mig taknemmelig for min væren og inspirerer mig til harmoni og kærlighed.

Mere indviklet tror jeg ikke , det er, men så er der så sandelig også nok at tage fat på:
Indre harmoni - harmoni med medmennesker - harmoni med alt levende - harmoni med kloden.
Hvad kan jeg gøre her?
Gør jeg, hvad jeg kan?
Kunne jeg gøre det bedre?
Bedre kriminalforsorg for dem, der er kommet galt af sted?
Modvirke ulighed - lokalt og globalt.
Modvirke global overbefolkning.
Modvirke at arter af levende væsener uddør.
Modvirke at vi mennesker forstyrrer eksotiske økosystemer - også for vores egen skyld, da det nok ofte er årsag til pandemier.
Modvirke at vi mennesker sviner atmosfæren til, så klimaet og dermed vores eget livsgrundlag ødelægges.
Fremme ydmyg glæde over vores - og alt andets - væren.

Og uanset om vi ydmygt er på lige fod med alt andet værende eller vi, som i kristendommen, er Gud's forvaltere, så er det da fortvivlende, så skævt vi lader det få lov at gå - synes jeg.
Kom kærlighed - kom!

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - harmoni og kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#31283 - 27/12/2020 18:02 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Arne Thomsen]
Thomas
Uregistreret

Hej Arne

Jeg hører dig!

Kom kærlighed - kom!

Kh Thomas
Top Svar Citer
#31285 - 28/12/2020 11:57 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Hanskrist]
Anonym
Uregistreret


Citat:
Jeg synes du skylder en forklaring - der er noget fordækt og min opfordring få det afsluttet, fordi med ærlighed kommer mennesker længst


Ærlighed --- Min dag er reddet ler - det er da dagens sjoveste formulering fra dig stortchock

Jeg skylder dig ingenting, og ville jeg forklare/forsvare – hvad jeg så delvis her alligevel gør – ville/vil du sandsynligvis bruge et hvilke som helst komma til at angribe, nedgøre, håne og/eller latterliggøre mig.

Du har ikke krav på at vide, hvem jeg er, og kan du ikke li mit skriv, må du jo ignorerer det, blokerer mig fra siden og eller forholde dig til min tekst og ikke min person som efterhånden er helt ukendelig for mig, da du vedhæfter mer, du for hvert indlæg kan digte ud fra det, som jeg poster eller ikke poster.

Men - kan da lige nævne, at dit ønske om at kende mig nok ikke bunder ret dybt, da du jo uha trods det du siger - enhver kan tjekke din indentitet - ikke ønsker, jeg ringer til dig –

- og en anden ting er jo, du ganske enkelt misbrugte min tillid fra chatten ude på debatten –

Jeg er ikke til debat, og man kan jo undre sig admins totale fravær.

Jeg har ikke en skjult dagsorden

Jeg er ikke jaloux, men ja jeg syntes, du er mega dum.

Du er den klogeste – har den største viden af os to, dog også den dummeste, fordi du nedgør mig til egen fornøjelse, og du har den værste opførelse/adfærd/personlighed jeg længe har "arbejdet" med.

Når du eksempelvis her sidst skrev: du ligner en psykiatrisk patient med alvorlige problemer i din tillid og omgang med andre mennesker, … kan jeg kun undre mig over dette, du som er født og drevet af helligånden det giver jo ingen mening, med mindre det er, som jeg siger, du ikke er kristen men ateist og bruger ”det der Paulus åndelighed” som trolderi …

At du mener 90% af indlæg her på siden er person fnidder er ikke min kop the, dog kan jeg godt se, at du som ene mand/”mand” må finde på noget, for at få siden til at se aktiv ud.

...
Top Svar Citer
#31287 - 28/12/2020 13:27 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Tikka: "Ærlighed --- Min dag er reddet ler - det er da dagens sjoveste formulering fra dig stortchock"

Ja igen, igen, igen, vender du verden på hovedet efter min mening, jeg er ABC (du har endda påstået der kun er mig på stedet) - Arne er ikke Arne Thomsen og HansKrist ikke Hans-Kristian Hindkjær (hvor utal af billeder er vist jer og utal af ærlige selvbiografiske indlæg og enhver kan finde mig på krak (må vel også være det telefon nummer du har tænkt dig at bruge når du nævner telefonopkald)

Jeg forstår ikke din påstand om at man slet ikke kan stole på alle os der er her på siden, fordi vi er troll og laver trolderi og slet er ærlige. Det er vi, Arne, Thomas, Gerth, Jan ABC og HansKrist, vi er bare dem vi nu er og vi gir den som os selv.

Ikke sådan at forstå at et fysisk bekendtskab ikke ville udvide og måske overraske fordi her ville erfaringen af hinanden blive anderledes. Men stadig samme person.

JEG KOMMER ALDRIG TIL AT FORSTÅ DINE PÅSTANDE OM OS ANDRE. ALDRIG.

Og jeg synes det er uhyggeligt for dig at du tror om dine medmennesker som du gør. Denne din mistillid og mistro kommer jeg aldrig til at forstå. Og det skader relationer, de relationer eller personlige venskaber og forhold vi kunne få til hinanden. Også derfor jeg ikke kunne chatten mere fordi konstant gav mig modstridende oplysninger, og slettede hvad du skrev, og løb fra hvad du tidligere havde sagt. Dermed forhindrede du mig i at opbygge et stabilt billede af hvem jeg skrev med når jeg skrev med Tikka.

Cognitiv dissonans skabte det, som er psykisk mentalt udmattende og det samme med de påstande du konstant har om at jeg og de andre, er troll, trolde og vi kun laver trolderier her på stedet.

Jeg står uforstående overfor at du konstant hævdet dette. Da Bjørn hævdede dette, var det egentlig ikke fordi han mente det, men i et storstilet projekt om at få nogle af os udelukket og få kontrol over stedet her og få det til at ligne videnskab.dk. I den agenda hvor han var blevet dybt såret brugte han pludselig troll og trolderi om Arne Thomas og HansKrist som han ville have udelukket.

-0-0-0-0-0-

Tikka: "og en anden ting er jo, du ganske enkelt misbrugte min tillid fra chatten ude på debatten"

Det har du sagt før og det er en fejl fra min side og forklaringen er at jeg bare tror alle mennesker er straight ukomplicerede og bare toner rent flag fra dag 1 mht hvem de er. Jeg har nu lært at sådan er det ikke og især akademiker med en vis alder, har et persona problem i forhold hvem de egentlig er. Dette skyldes et levn fra feudalismen, hvor de der betragtede sig selv som øvrigheds personer, deres persona skulle folket bukke og neje for og sige de til. Her er jeg en jævn og ret udannet bondeknold, der altid er en og samme person, da jeg ikke har en persona, som jeg kræver mine omgivelser ærbødigt respekterer og underkaster sig, jeg er ret uciviliseret.

Derfor Simon sabler HansKrist og Gerth ned til sokkeholderne, fordi han er en del af den feudale hierarkiske magtstruktur hvor folks persona (offentlige stilling) og hvem de var privat og som person, var to vidt forskellige ting, og skulle holdes nøje adskilt. Især akademiker af ældre dato har jeg opdaget slås med en neurose, eller splittelse i deres personlighed, pga at persona og hvem de selv var privat og som person var adskilte størrelse i deres psykologi og psykiske apparat. Nogle taler for at vi skal tilbage til den gammeldags autoritære respekt for folks persona der var kædet sammen med deres offentlige øvrigheds stilling i samfundet. Et autoritært hierarkisk gammeldags samfundsmodel opbygning, med indbygget sexisme fordel for mændene, alfa hannerne, hvor de måtte sjofle kvinder og mænd der var i underordnede positioner i forhold til dem. Har man haft en opvækst i overklassen, er vejen også banet for en via sprog og usynlige magtstrukturer til at blive sluset ind uanset kvalifikationer at bestride de samme stillinger og positioner som ens forældre. Social mobilitet findes ikke i den grad vi roser os selv deraf, undtagelser er der selvfølgelig altid. Ej heller er de behandlingstilbud og rehabiliterings tilbud sundhedsvæsnet tilbyder os ens. Folk af lav uddannelse får slet slet ikke den samme behandling eller tilbud om rehabilitering, og må betale med deres liv som de har måttet siden fødslen og barnsben, uanset om det er en Gerth eller HansKrist.

Nå men disse akademiker af ældre dato især vil uden tvivl hævde de er i besiddelse af en vis dannelse og det er Gerth og HansKrist ikke.

Mht dig Tikka, at du ikke bare er straight den du er og ikke ret godt kan tone rent flag mht dig selv har nok andre årsager, men at der var noget her jeg burde have været mere forstående overfor opdager jeg for sent, var virkelig ikke klar over at vi mennesker kunne have et så kompliceret forhold til identitet og person og privatliv som måske ret mange mennesker har.

Mange afskyer min og fx Gerth's ligefremme bundærlig selvbiografiske stil, fremtræden, optræden. Ihvertfald Simon gør og han har ikke sparet på krudtet når han skulle beskrive hvor modbydeligt han fandt vores optræden. Overfor mig har han virkelig været modbydelig og hånet mig ikke så lidt gennem årene for dette mit personlighedstræk. Igen her støtter du Tikka Simon, som i så mange andre sager, karikatur og latterliggørelse kristendommen, der kun kan være overtroiskhed og hjernespind, hvorfor I begge når frem til at være ateister.

Mange af mine kærester har i den grad forsøgt at få mig til ikke at være så selvbiografisk bundærlig og bare den jeg er. Altså min åbenhjertighed og ligefremhed virker uimodståelig som en suveræn livsytring hos mig jeg har svært ved at lave om på, også selv om Bjørn og Simon har ringeagtet med herfor.

At dette så har medført at jeg skal skyldes for det stik modsatte af dig Tikka, at jeg ikke er den jeg gir mig ud for, at HansKrist ikke er Hans-Kristian Hindkjær, og jeg er troll og kun laver trolderier, og jeg er ABC og ja der faktisk kun er mig på Trosfrihed etc etc, hvad du har sagt af sådanne ting, står jeg ikke bare uforstående overfor, men det virker skræmmende på mig og her jeg nævner du må ha alvorlige problemer i din tillid til næsten, andre mennesker, mig fx..

-0-0-0-0-

Du påstod at jeg slet ikke var kristen når det kom til stykket.

Paulus ville elske mig som Casper Christensen. Ihvertfald er der ikke mange der har gjort så meget for at forkynde om kristendommen som Paulus af hjertet ønskede det og selv stod for, og ja jeg har gjort det med succes ud fra de tilbagemeldinger jeg har fået fra jævne almindelige mennesker og fra fagfolk, teologer og andre der interesserer sig for det religiøse spirituelle.

Men for Jehovas Vidner og andre Bibelfundamentalister - her gælder at de bestemt ikke bryder sig om mig og vil kalde mig alt muligt, som fx ikke et kristent troende menneske.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#31288 - 28/12/2020 14:54 Re: Lyset - et forum for spirituelle mennesker... [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Du må gerne være anonym Tikka (og måske være i besiddelse af to profiler, det har vi oplevet før og være en der skifter profilnavn og har været her tidligere under et andet navn (og jeg siger ikke noget af dette er tilfældet, blot at jeg har en underlig fornemmelse med dig og jeg ved ikke om en telefonopringning ville kunne bringe klarhed her)). Men ikke engang mine kærester bryder jeg mig om at snakke i telefon med, og det ved de, at jeg foretrækker skriftlig kommunikation som small talk eller at vi bare mødes in real life. Kun praktisk aftale og forretningsmæssigt synes jeg telefon kontakt er okay, men ikke til at lære et andet menneske bedre at kende, her bryder jeg mig ikke om at bruge telefonen, fordi så meget kan gå galt når munden løber, vi snakker, og ikke kan se kropssproget og humor og glimt i øjet.

Jeg og du, vi begge har tydeligvis en høne at skulle have plukket med hinanden.

Men jeg kan godt ignorere dig eller lade være med at jagte dig hver gang du ytrer dig og ofte læser jeg ej heller dine indlæg når jeg konstatere du docerer din a b c bum bum logiske bibelfundamentalisme der bunder i en hjernespinds agtig blindt troet overnaturlig parallel virkelighed, som også Simon ønsker at skyde de kristne i skoene at de naivt opererer med. MEN NEJ siger jeg fra nu af og til evigheden, bliver som Paulus aldrig træt af at hævde det samme igen igen, fordi som han erkendte dette var nødvendigt, har jeg også erkendt dette er nødvendigt hvis vi vil undgå at fordomme og uvidenhed om kristendommen kommer til at sejre. Dette utrættelige arbejder elsker Paulus mig for, ikke kun fordi mine KRISTUS VIDNESBYRD er repræsentative for ægte kristendom, men også fordi folk tar imod det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET gennem det jeg skriver, hvis altså Gud Helligånden, eller ÅNDEN er over dem, kommer til dem i forbindelse hvad jeg skriver, og bringer dem de rigtige INSPIRATIONER og ÅBENBARINGER.

Jeg har også altid sagt, at læse Tillich, Berdyaev, mmfl og ja HansKrist kan være mindst lige så vigtigt som at sidde med næsen i Bibelen og overindlære hvad der her står, dog er enkelte referencer til Bibelen udmærket for at kaste lys over at også for to tusind år siden var de samme eksistential ontologiske trosforhold (spirituelle religiøse) i menneskers liv på spil som i dag. Menneskets eksistentielle vilkår og situation har såvidt på en lang række almen menneskelige forhold ikke ændret sig.

Gerth er også vigtig og Thomas er uhyre vigtig. Der er altid KIRKE hvor Thomas er og han er ikke som du siger om HansKrist, det dummeste menneske tænkes kan.

Nå nu til noget andet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 96 af 97 < 1 2 ... 94 95 96 97 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk