annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Hvem gemmer sig bag HansKrist
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 606 gæster og 266 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 14 af 24 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 23 24 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29772 - 30/04/2020 23:58 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Tikka]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.
Ja, nu "fangede" du mig, fordi jeg skrev om Tro - Håb og Kærlighed blinker
For mig er det troen på meningen med mit liv: at leve og bruge mine givne evner bedst muligt, mens jeg kan - her og nu - hele tiden, i håbet om at lykkes - i kærlighed.

Paulus hverken kan eller vil jeg gøre mig klog på. Han havde jo en stor oplevelse "på vejen til Damaskus" som baggrund for sine ord.
Hans ord:
Citat:
For vi erkender stykkevis, og vi profeterer stykkevis, men når det fuldkomne kommer, skal det stykkevise forgå. Da jeg var barn, talte jeg som et barn, forstod jeg som et barn, tænkte jeg som et barn. Men da jeg blev voksen, aflagde jeg det barnlige. Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.
forstår jeg noget af, men ikke den sidste sætning:
Citat:
- ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.

Om tro på et himmelsk liv efter døden så er "barnligt" eller "voksent", det ved jeg ikke, men for mig ligner det en trøstende ønskedrøm.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29774 - 01/05/2020 02:36 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Åh nej nu skriver du nøjagtig lige så småpsykotisk og rodet som du gjorde i starten da begyndte at skrive her,,,,

Og hvis du ikke kan skrive dansk, og svare mig direkte i en samtale så skal vi ikke samtale debattere sammen, jeg skal ikke rodes ind i alle dine bibelske vendinger og fraser

Du er bestemt meget svingende i din evne til at skrive og formulere dig,,,,

Hvad er det der går galt for dig?

Tá dig sammen mand og bliv ikke så såret og stødt konstant, vær ikke så nærtagen,,, og læs hvad du selv skriver (du er altid ude med grovfilen, hvilket du var stort set fra dag et da du kom til stedet)

Jeg forstår sørme godt selvet.dk smed dig ud,,, men her er der ingen der smider dig ud,,,,

igen Gerth tá dig sammen og dermed mener jeg at om du føler et kald, føler du har noget vigtigt på hjertet så forfølg det, bliv i det spor og vær ivrig efter at gøre fremskridt,,,,,

Lav nogle præstationer, du skal præstere og udmærke dig,,,, ikke ævle om at du ikke gider være her, det har du gjort i flere uger og det virker ikke troværdigt,,,

Vil du være her så stop dit evindelige jammer over stedet og træk i arbejdstøjet

Og til min smag har du for mange bibelvers og steder med i dit skriv, kan du virkelig ikke skrive uden at skulle klistre dine tekster til med steder fra Bibelen?

Det var bedre om du forstod Nye Testamente

Hvis et menneske er kristen bliver det jo ikke bibelsk oveni hovedet, men det forstår istedet for det kristne trosliv og dets spiritualitet, iøvrigt enestående fremragende spiritualitet,,, kristne har en hvidglødende ENTUSIASME (i Gud Værens) SPIRITUALITET med en avanceret mystik og ekstatisk kreativ flow fyldt med glæde og stor virkelyst, kristne er praktiske anlagte mennesker med en ukuelig gåpåmod og stor vitalitet. Kristne passer deres intense gudsliv og gør sig ikke så mange betragtninger over det ene og det andet, alt muligt ragelse, det er kun Arne der gør det og han er ej heller i nærheden af noget med kristendom

Hold nu fast i det med Helligånden og gør fremskridt her, lad dig ikke forstyrre af andre alt for meget, og ej heller mig,,, jeg har prøvet at vise dig respekt og gi dig anerkendelse,



Gerth:

Citat:
Det virker som, at i mest kun har så meget tid til læsning af ting, fordi i er gamle med måske impotens og jævnaldrende kvinder, som ikke er ungdommeligt sexede (ingen seksuelt attraktive med dejlige former og et smukt ansigt). Jeg ser derfor ofte modne mænd, der som et tidsfordriv istedet for vildt med pikken, så tænker de mageligt med hovedet?


Uvidende snothvalp du er der ikke engang endnu har haft din første seksuelle erfaring,,,

Du aner jo ikke hvad du skal bruge ungdommeligt sexede kvinder med dejlige former og et smukt ansigt til,,,, da du tydeligvis er mere optaget af mænd, sex med mænd, taget ud fra hvad du har skrevet flere gange,,,, der er sgu noget der stikker under bordet her, vel også derfor du ikke har haft nogen seksuel erfaring med en kvinde (hvilket du jo også selv har været inde på som forklaring)

Tro nu ikke at du ikke er go nok Gerth, det er du, men du skal bare se at få gjort noget ved dit sexliv og ikke nøjes med at skrive om det

Sex er ikke porno Gerth, sex er kærlighed, intimitet og fortrolighed, masse af tryghed og godt liv og det begynder gerne med en forelskelse, og når jeg har læst dig spores der ingen drift imod overhovedet at blive forelsket i en kvinde, tværtimod virker det som om de ikke interesserer dig,,,, du er nok til mænd

Har du det svært med det?

Du fortalte mig ikke om dit forhold til din far?

Ville ellers være interessant at forstå om Helligånds Gerth har haft en far, og vil kendes ved ham

Eller du ikke kan bruge ham som rollemodel

Vi ønsker måske æblet falder langt fra stammen, og så opfinder vi en lidt søgt identitet
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29775 - 01/05/2020 02:45 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875
Indsendt af: Arne Thomsen
Ja, nu "fangede" du mig, fordi jeg skrev om Tro - Håb og Kærlighed blinker
For mig er det troen på meningen med mit liv: at leve og bruge mine givne evner bedst muligt, mens jeg kan - her og nu - hele tiden, i håbet om at lykkes - i kærlighed.

Jo, men så behøvede du jo ikke at skrive: Jeg holder meget af Paulus' ord om Tro - Håb og Kærlighed – når hans ord ikke dækker din forståelse af ordene.

Dit udsagn - Jeg holder meget af Paulus' ord om Tro - Håb og Kærlighed - var vel en slags anerkendelse af manden og i dette tilfælde hans ord i et forsvar mod udtalelsen:

for Paulus's vedkommende har du sagt at han vækker din afsky.

Citat:
Når du kalder hvad jeg skriver svulstig og intetsigende, jeg tør slet ikke tænke på hvad du ville sige om Jesus og Paulus, nåh jo, ihvertfald for Paulus's vedkommende har du sagt at han vækker din afsky.
#29762 - 30/04/2020 15:21


Top Svar Citer
#29776 - 01/05/2020 12:09 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Tikka]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.
Jo, jeg holder meget af Paulus' ord Tro-Håb-Kærlighed, uanset at han tydeligvis mener dette på en anden måde, end jeg gør.
Jeg opfatter Paulus' ord som en længsel efter det guddommelige, og det er for mig smukt.

At Paulus skulle "vække min afsky" mener jeg bestemt ikke at have udtrykt, - og hvorfor dog afsky andres meninger, blot fordi de er anderledes end ens egne? Det er et eller andet forvredent, som Hanskrist påstår om mig.
Men hvis et eller andet, jeg har skrevet, skulle kunne tydes sådan, så tilbagekalder jeg det - på forhånd blinker

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29777 - 01/05/2020 13:12 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Arne:

Citat:
Jeg opfatter Paulus' ord som en længsel efter det guddommelige, og det er for mig smukt.


Nej, som med Jesus, gælder at Jesus og Paulus kendte Gud og levede i communion og kommunikation med Gud, de havde begge Guds Ånd, som de var drevet af og grebet af, og de kendte Guds Ord og Tanker og Vilje, fordi de begge lod Gud komme til udtryk i deres liv.

Paulus siger mod slutningen af sit liv at han kun gider tale om det som KRISTUS har virket og gjort igennem ham = med hvad Ånden, Guds Ånd, Gud Helligånden har udvirket.

Så der er tale om participation (1)* (i KRISTUS Gudsmystik) mere end der er tale om religiøs længsel efter det guddommelige, for Gud og det guddommelige var deres liv, en fuldstændig integreret naturlig del af deres liv og især virke, da de havde deres handlingsbasis i Gud. Hvad de længtes efter var at KRISTUS blev alt i alle og Guds Riget derigennem ville manifestere sig.

Både Jesus og Paulus står såvidt det religiøse spirituelle og såvidt Gudlivet, og gudstjenestelivet, for det stik modsatte af hvad du Arne repræsenterer, nemlig din negativ teologi agnosticisme. Kristendommen, urkristendommen er stik modsatte fænomen.

Negativ teologi agnosticismen er en deisme dogmatisme og et kætteri der først kommer til senere mange år senere som du Arne hårdnakket abonnerer på og prædiker på livet løs med en sjælden set fanatisme.

Hvis du vil forstå hvad det ikke er du har forstået skal du læse Paulus, Albert Schweitzer, Luther og Paul Tillich fx. Jeg fik dig for nogle år siden til at stikke næsen ned i Paulus men du fandt hans skriverier, breve modbydelige, så det gad du ikke bruge din tid på.

Nu kender du ej heller Paulus for du har et utal af gange nægtet at læse ham.


Arne:

Citat:
Men hvis et eller andet, jeg har skrevet, skulle kunne tydes sådan, så tilbagekalder jeg det - på forhånd


Når fanden stiller træskoerne, bliver gammel, går han i kloster. He he, du er virkelig morsom, nu har du sammen med jmp hygget dig med i årevis at nedrakke Paulus, og nu omfatter du ham pludselig med den største respekt.

At jeg har bemærket de her forhold er måske ikke så mærkeligt Arne? Vel Arne? At HansKrist af alle bemærker din negative afvisende holdning til Paulus er vel ikke så mærkeligt? Kan du 2 + 2 Arne?

Ikke fordi du skal hænges ud og op for åben skærm, men mere fordi vores snak skal hænge sammen, og vi skal være ærlige redelige og ædruelige og ikke vrøvle og bedrage hinanden.

Men hvad er nu grunden til at du pludselig har fået så stor respekt for Paulus som du ikke gad læse og har udvist nogen interesse for og forståelse af?

Hvad er der sket siden dette sporskifte?

Husk Paulus taler eksplicit ca 50 gange om dette at være i KRISTUS, og dette at KRISTUS vinder skikkelse i os, og vi iklæder os KRISTUS = vores dåb = Paulus dåbsteologiske betragtninger. Og implicit taler Paulus om at være i KRISTUS over 100 gange, da retfærdiggørelsen af tro er det samme som at være i KRISTUS og iklæde sig KRISTUS, at KRISTUS vinder skikkelse i os.

Hele Pauls teologi er bygget op omkring begivenheden KRISTUS, TROS OPSTANDELSESBEGIVENHEDEN KRISTUS (1)* + (2)* ind i verden ved mennesket Jesus takket være Gud Helligånden, ellers kan vi ikke hverken tage imod eller forstå et ord af det hele. En socialpolitisk historisk Helligånds eller spirituel begivenhed ind i verden ved mennesket Jesus, at her handler Gud med os ind i verden, i tid og rum, historisk.

Alt dette, denne paulinske måde at tale om tingene på har du sagt du fandt modbydeligt, det var svulstig og intetsigende og fuldstændig uforståelig tale, dette det kristne evangelium. Også det vi møder i folkekirken og kirkerne.

Nu er det pludselig go latin, og du vil trække dine ord i dig igen du gamle. Så jeg forventer en undskyldning, og at alle mine gengivelser og citeren Paulus også nu erklæres ikke at være svulstig og intetsigende og uforståelig tale. Men hvad med om du nu begyndte at læse Paulus? Du ville få et chok, det ville være chokerende læsning for dig Arne, og ja Luther (1)* og Paul Tillich (2)*.

Husk jeg har citeret og gengivet Paulus korrekt og du har kaldt det svulstig og intetsigende og uforståelig tale. Jeg har fortalt dig at mine ord var i overensstemmelse Paulus og ja som Tilkich også forstår Paulus. Er der tale om en omvendelse du oplever nu Arne, da du fortryder dine ord og ønsker dem trukket tilbage? Er det nu pludselig ikke svulstig og intetsigende uforståelig tale, ja jeg spør fordi et menneske vel ikke kan være tilhænger af svulstig og intetsigende uforståelig tale.


(1)*:

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom
. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)




(2)*:

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

-0-0-0-0-

it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer, but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
Array
Side 14 af 24 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 23 24 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Israel: Hizbollah-leder dræbt i Libanon
29/03/2024 13:22
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er genåbnet
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Nyheder fra Religion.dk