annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
IKON AF KRISTUS
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 518 gæster og 54 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 19 af 24 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 23 24 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29806 - 02/05/2020 12:45 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Jeg overvejer stadig at foreslå folk fra fb-gruppen at komme herover til Trosfrihed og prøve kræfter med et ægte debatforum. - skriver du Thomas


Hej Thomas jeres Logos gruppe på Facebook, er på et meget højt niveau. Interessant gruppe I har der, men på et ret højt niveau. Håber ikke du stopper der Thomas, ihvertfald har jeg nydt at læse med.

-0-0-0-0-0-

Maskulint og feminint når det sniger sig ind i den kristne spiritualitet skal man ikke blive alt for forskrækket over, af flere grunde:

1):

det er bare en konvention, på samme måde som alt maritimt er hunkøn, og der er vel ingen der forbinder skibe med at være kønsbestemte kvinder sejlende på vand.

2):

Kvinder ejer eller er i besiddelse af det maskuline på nøjagtig samme måde som mænd, ja nogle kvinder har dette logos princip i mere udtalt grad end mænd (Sokrates's Zantippe var en sådan Raptus siger Jung) såvel som mænd kan være mere feminine end kvinder. Noget vi kender fra poesi og klassisk musik, hvor kvinderne skal stå tidligt op for at kunne matche mændene i følsomhed og feminitet. Det feminine i manden og det maskuline i kvinden er som anima og animus indbygget tankegang i Jungiansk Psykologi.

3):

Mindfulness buddhisme er meget fra mellemgulvet og nedad, altså feel good Naser Khader mavefornemmelserne, og denne "sjæl legeme" del er tættest på naturen og betegnes i oldtiden (Platon) som kvindelig, feminin, hvorimod den del af "legeme sjæl" der befinder sig mellem mellemgulvet og op til halsen blev betegnet som mandlig, maskulin, og at havende del i dyderne, mod (thymus) og lidenskab og elskende konkurrence og sejr (her befinder sig den vestlige paulinske kristne spiritualitet sig). Neurobiologisk har The Polyvagal Theory såvidt det autonome nervesystem, faktisk opdaget denne skillelinje for nervus vagus, hvor kun supradiaphragma (over mellemgulvet liggende) organerne, især hjertet, er forbundet med den del af nervus vagus der er myeliniseret, og det kaldes smart vagus, fordi det er intelligent, fx forbundet med lydhørhed overfor tale, selv Platon er klar herover, hvor han siger at grunden til at denne er placeret nærmest hovedet er: for at den skal være inden for hørevidde af fornuften.

Men igen, så ejer kvinderne jo også disse myeliniserede smart vagus funktioner der er supradiaphragmatic placeret (over mellemgulvet placeret) og konventionelt tilskrevet mændene, hvorimod den gravide kvinde der formår at bære og fuldbyrde fosteret og dermed give nyt liv til et barn får tildelt underlivet, fra mellemgulvet og nedad.

Så alt i alt vi må ikke tage anstød af de maskuline betegnelser og tro de henviser til vore dages meget hidsige kønspolitiske identitetskampe.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Jeg har haft brug for lidt oprejsning og opbakning her på trosfrihed, for det har indimellem været hårdt at være tildelt rollen som værende:

Svulstig intetsigende og uforståelig af Arne i alle årene og af Simon og Bjørn også. Nul anerkendelse fra disse og Arne og Simon har ligefrem været modbydelige overfor mig, begge har de sat deres person og autoritet (den der er tilbage) ind på at jeg kun talte uforståeligt vrøvl og at jeg ikke forstod et ord af filosofi og psykologi i relation til det religiøse spirituelle og især Paulus og den kristne spiritualitet.

Da jeg opdagede i efteråret 2019 hvem Simon er i virkeligheden jeg fik et chok. Tænk hvad den mand ikke har sagt og skrevet om mig? Intet mindre end skræmmende. Jeg måtte tale med mine venner om det, og det kom der meget sjovt ud af.

Jeg mistede jo Anne (ALH) og Fl Vang, og Kræn-p med flere der gav mig anerkendelse og roste mit skriv, som også Kristeligt Dagblad gjorde. Og jeg mistede RoseMarie en nat over. Så når Arne og Simon var ved at gøre mig sindsforvirret i hovedet med alle deres angreb på mig så var det et kært og trøstende minde hvordan Kræn-p og Anne og Flemming Vang havde sat pris på mig og hvor stor en privat mail korrespondance jeg havde med disse.

Her kom ABC mig så lidt til undsætning, og det var skønt og varmede. Men ikke mindst dig Thomas, hvis jeg ikke havde haft dig til at dele sol og vind lige imellem os debattører, så ved jeg ikke om jeg ville have overlevet Arne og Simon's konstante personlige angreb på min person og mine skriverier.

Især Simon har gjort alt, ALT, for at fremstille mig som en der intet havde forstået af noget som helst. På Simons selvbiografiske udgivne litteratur kan man heldigvis læse lidt om hvor dette uhyggelige stammer fra, hvor man slagter folk fuldstændig uretmæssigt, altså hvor det intet har at gøre med noget fagligt, men er noget politisk, tilhører en bestemt kultur og tidsånd i Danmark visse meget giftige steder i Danmark, aviser og på universiteter.

Fra dag 1 2003 sad Simon og Arne på nakken af mig og der har de siddet siden i et forsøg på at sige jeg taler svulstig og intetsigende og uforståelig om tingene og Simon har sat sin person og autoritet (karriere og stilling) ind på at bekæmpe mig og påstå jeg intet overhovedet har forstået af psykologi og filosofi såvel som dets relevans for den paulinske kristne spiritualitet.

Simon har endda haft en Zeff der fra sidelinjen sprang til og hjalp med at få mig sat ud af spillet i et storstilet forsøg på at hævde jeg overhovedet intet forstod af det hele.

Da jeg talte med mine venner om det med Simon, hvem han var og hvordan han i alle årene havde opført sig overfor mig, de fandt at jeg burde være stolt, for det kunne kun skyldes at jeg var en reel trussel ellers ville han Simon aldrig ha brugt så meget krudt på at angribe mig for at være inkompetent.

Da jeg så opdagede at Simon ikke magtede Heidegger overhovedet, så blev jeg selvfølgelig mere rolig, og var nu klar over at her med Simon og Zeff var noget fuldstændig galt afmarcheret. Og at han var faldet på røven for Villy Sørensens KRISTUS JESUS og dermed syn på Paulus, ja så hjalp det igen til at gennemskue at hvad jeg var oppe imod måske slet ikke var så fagligt kvalificeret som vedkommende gav sig ud for og som karriere og stilling burde indikere skulle være på plads, højt fagligt niveau. Da jeg sidste efterår fandt ud af hvem Simon var, så huskede jeg ham fra deadline så tydeligt selv om det lå mange år tilbage. Husker jeg fandt ham tiltalende og "imponerende" smuk mand i det ydre, og han virkede yderst kompetent og dygtig på mig.

Ligeledes har det undret mig at Zeff og Simon (og ja Arne) aldrig igennem årene har turdet gå i en tekstnær kritik af hvad jeg skrev. Noget der ikke burde være et problem for dem når de i deres egne øjne var så meget mere fagligt kvalificeret end jeg var.

Kræn-p, Anne og Fl Vang fløj i en tekstnær kritik af hvad jeg skrev og de kunne indimellem tumle mig og vi kunne sige tak for kampen, modspillet. Også Bjørn turde, ham af alle jeg nok ser mest op til og mener jeg ligner mest af alt, selv om jeg på nogle områder ikke når ham til sokkerholderne. Eneste problem for Bjørn var da han fik troll på hjernen. At se en så kompetent dygtig debattør snuble fordi der er en detalje der kommer til at vende forkert i hovedet på manden var hårdt at se på. For om noget trosfrihed savner Bjørn, han er et tab, at vi har mistet ham.

Jeg tror han er mere eller mindre med på sidelinjen, ihvertfald er der en anonym som både Arne og jeg tror kunne være Bjørn, der indimellem når bølgerne går højt kommer kort og pippe med.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29807 - 02/05/2020 14:29 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Hej Tikka

Da du skrev:

Citat:
Ved ikke hvad kristne tror.

Der jo stor forskel på kristnes trosforståelse og trosliv.


Faldt der en tung sten fra mit ❤️ hjerte og havde jeg været sikker på at du var en kvinde havde du fået 💋💋💋

Og ja du ville have fået mit hjerte til at 💓💓💓 banke

Hvis du er en mand 💪🏋️ så vil det afstedkomme en anden reaktion, men stadig en meget positiv reaktion

Når vi mennesker taler med nogen der har en anonym profil og vi ikke aner hvem der gemmer sig bagved, så på grund af theory of mind tildels og en række andre psykologiske og følelsesmæssige forhold vil vi ikke kunne lade være med at danne os et billede af vedkommende

Sådan har det også været med Simon, jeg anede ikke hvem han var men havde dannet mig et billede ud fra de sparsomme glimt af noget selvbiografisk han lod skinne igennem fra tid til anden og det billede jeg havde dannet mig passede præcist til hvem han er i virkeligheden, som jeg fandt ud af i efteråret 2019


Hvor ville jeg også gerne vide hvem Tikka er

Og ja hvem RoseMarie er

Dog kan jeg sagtens leve med ikke at vide det som jeg respekterer folks mulighed for at være anonyme, ha en anonym profil

og ja jeg afslører jo ej heller Simon, men respekterer at han foretrækker at være anonym

Dog der er fantastisk mange fordele i bare at være dem vi er, eller det ligger meget til min medfødte natur bare at være Hans-Kristian Hindkjær - bare være mig selv og den jeg er. Tror det skyldes at de suveræne livsytringer hos mig er så kraftige såvidt det vi kalder talens åbenhjertighed,

Arne er den han er, Gerth og ABC også selvbiografisk ærlige og ja HansKrist også med et nærmest 100% selvbiografisk ærlighed

Ikke at vi behøver dette, og alle behøver dette, men jeg synes det er skønt at der findes typer der bare kun kan være selvbiografiske ærlige

Flere af mine kærester har prøvet at undervise mig i at kunne præsentere små hvide løgne eller ikke altid at fortælle sandheden, fordi de ikke mente andre mennesker nødvendigvis havde krav på sandheden, som alle eller mange selvbiografiske ærlige detaljer

Vi kan jo sige, at den der lever skjult lever godt

I ulige samfund og i feudal lignende samfund, byggende på stand og klasseforskel, var det at overtræde overklassens normer og ja samfundets uskrevne regler at være ligefrem direkte og ærlig

Diskretion og to skridt fra livet var en æres sag, sag om ære og respekt og man brugte også de, måtte ikke fornærme overklassen med du

Mht disse former og normer har vores samfund ændret sig meget

Simon der ikke ligefrem tilhører underklassen ønsker stadig at vi ikke slækker for meget på disse feudale omgangsformer, Emma Gad etiketter for god og rigtig, civiliseret opførsel hinanden

Hierarki og demokrati

Paulus er meget socialistisk og demokratisk påstår Tillich, endda i uhørt grad, også i forhold til kvinderne som han faktisk gir ligestilling mænd, fuldstændig uhyrt på den tid og noget den senere Kirke har forsøgt at sløre med forkerte bibeloversættelser. Fx at kvinder ikke bare kunne være overapostler, (= biskopper) men endda være de ypperste af alle biskopper. Kvinderne flokkedes også om Paulus og den respekt han udviser dem i brevene er så smukt og man ser straks at Paulus betragter kvinderne som værende ligeværdig ham selv og ja mændene.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29808 - 02/05/2020 14:41 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, nu det - iflg, dig selv - ikke er et problem for dig at forstå Paulus, og heller ikke i dette citat:
Citat:
Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.
de sidste ord:
Citat:
ligesom jeg selv er kendt fuldt ud
da ville det være nyttigt for "ikke i Kristus klædte" som mig at få en forståelig forklaring.

Jeg kan læse at der er tale om noget fremtidigt, hvor han selv "er kendt fuldt ud" - men af hvem?
Her er der jo flere muligheder: 1. Alle mennesker, 2. Gud, eller 3. at der er tale om selverkendelse.
Hvad er dit svar?
Er det en af de tre - eller noget helt andet?

Bare at sluge ordene uden at forstå dem, det er for mig ikke-attråværdigt - mildt sagt.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29809 - 02/05/2020 15:16 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1900
Indsendt af: Arne Thomsen
Hanskrist, nu det - iflg, dig selv - ikke er et problem for dig at forstå Paulus, og heller ikke i dette citat:
Citat:
Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.
de sidste ord:
Citat:
ligesom jeg selv er kendt fuldt ud
da ville det være nyttigt for "ikke i Kristus klædte" som mig at få en forståelig forklaring.

Jeg kan læse at der er tale om noget fremtidigt, hvor han selv "er kendt fuldt ud" - men af hvem?
Her er der jo flere muligheder: 1. Alle mennesker, 2. Gud, eller 3. at der er tale om selverkendelse.
Hvad er dit svar?
Er det en af de tre - eller noget helt andet?

Bare at sluge ordene uden at forstå dem, det er for mig ikke-attråværdigt - mildt sagt.

Når Paulus mener, han er kendt af gud, er det en erkendelse. Noget han tror og lever i, på det tidspunkt han skrev teksten.

Det fremtidige der skal blive lige så klart, som gud kender Paulus, er den viden som på tidspunktet var uklar som en gåde, grundet den hellige ånd på daværende tid ikke havde givet Paulus og Korintherne fuld klarhed.

Altså det Paulus omtaler som en gåde vil engang blive lige så tydeligt, som gud kendte Paulus.

Meget enkelt … man kan ikke skjule noget for gud, men gud giver menneskene - her sine tjenere - den indsigt de har behov for, og som Jesus sagde kan tåle.

Det bedste ved teksten om tro, håb og kærlighed er jo, at Paulus erkender hans viden mm ingen værdi har, hvis ikke han videregiver den i kærlighed. Altså i den hellige ånds navn.

Han skrev jo også et sted, at det var når han var svag, at han var stærk, jo fordi når man er svag – ikke tror for meget om sig selv - kan ånden komme til.

***

Top Svar Citer
#29810 - 02/05/2020 15:58 Re: Hvad vi lærer hos Paulus [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3676
Sted: Nørresundby
Hej Arne nu bliver jeg bange for at hvad du har sagt ved flere lejligheder desværre viser sig at være korrekt,,, nemlig, jeg læser slet ikke HansKrist's indlæg eller også "skimmer" jeg dem blot og tror jeg ved hvad der står.

Altså Arne, to gange har jeg besvaret dit spørgsmål, to helt fantastiske indlæg har jeg leveret som svar på dit spørgsmål.

Men hvis det er for omfattende og anstrengende for dig at læse mig og du hellere vil hyggesludre så lad det være sådan.

Jeg er ret meget enig med hvad Tikka lige har skrevet her ovenfor. Selv om jeg har min måde at redegøre for det på, hvor jeg inddrager Jung, Jungs Psykologi, der egentlig allerede er foregrebet af Paulus, noget Tillich også flere steder skriver at Paulus har foregrebet moderne psykoanalyse og især Jungiansk Psykologi. Arbejdsprogrammet til Jungiansk Psykologi er faktisk beskrevet meget tydeligt i 1 Kor 2 og Rom 8, dette fantastiske kapitel om Ånden. Uhauha en perle i verdenslitteraturen. Som 1 Kor 13.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 19 af 24 < 1 2 ... 17 18 19 20 21 23 24 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Fare for, at stilladset ved Børsen kan ..
28/04/2024 21:48
Biden og Netanyahu har talt sammen
28/04/2024 20:46
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Nyheder fra Religion.dk