annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 7 af 21 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29535 - 09/04/2020 15:28 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Vel - så er vi åbenbart der, hvor du helst vil holde inde.
Jeg vil så skrue ned for min interesse for, hvor du står.
Og jeg vil fortsætte min nuværende holdning til livet med min betagelse af det totalt ufattelige:
Verdens - og dermed også i nogle år min - mirakuløse væren.
Og i stedet for spekulationer, tanker, idéer, visioner derom, vil jeg gøre mit bedste for aktivt at bruge de fattige evner, jeg er blevet tildelt, til at være en del af miraklet på en basis af ro, harmoni og kærlighed smiler

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29539 - 10/04/2020 13:07 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: ]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Gerth, du skriver om/til mig:
Citat:
Arne: " Og jeg vil fortsætte min nuværende holdning til livet med min betagelse af det totalt ufattelige: Verdens - og dermed også i nogle år min - mirakuløse væren. Og i stedet for spekulationer, tanker, idéer, visioner derom, vil jeg gøre mit bedste for aktivt at bruge de fattige evner, jeg er blevet tildelt."

Hvad er det for evner, som du har? Det lyder som en modsætning til noget andet fra dig i gentagelsen, hvor du skrev et eller om, at du med dine egne skriverier på ´trosfrihed´ har oplevet dette som en god del af din personlige udvikling, når du hører på kun dig selv. Hvad det er, har jeg endnu ikke læst. Og at du synes, at vi andre bidrager med noget interessant. Og der sker forbedring af ens egne forklaringer, når vi diskuterer mod hinanden.

Din kommentar her lyder også imod trosfrihed forummets ideologi, der på forsiden blandt andet har formuleret: " Et forum for frie tanker og meninger. Andre debattører har oplevet, at alene det at skrive om et emne, kan føre til videreudvikling af egne meninger - det kan ofte føles berigende."

Du er ikke en tilhænger af Kristendommen i Danmark. Du ønsker et socialt bedre sundhedsvæsen i Danmark og miljø på Jorden. Hvis du kun vil deltage aktivt i noget, så er mit råd: Meld dig ind i det rød/grønne parti Enhedslisten, men også i politik hjælper det, hvis man med forståelse kan argumentere for dens værdier og holdning. DSL ordbogen om ordet argument: " Ræsonnerende begrundelse der fremføres for eller imod en påstand, beslutning, opfattelse el.lign." Det lyder heller ikke som dig?
Mit svar:
Jeg kan ikke finde sammenhæng eller mening i, hvad du her skriver.
Hvad du citerer mig for er et svar til Hanskrist, der meddelte, at han ønskede en pause i mine forsøg på at fatte hans standpunkt. Det har du tydeligvis misforstået.

Jeg søger jo også at fatte dit standpunkt, men oplever dig som uklar.
Jeg mener at have forstået, at du har haft en åbenbaring, som du benævner Helligånden, og som aktiverer dig til bl.a. dit Café-projekt samt til mange holdninger - f.eks. til religioner - som jeg kan følge dig i og sympatisere med, men mit indtryk af dig er dog, at du endnu ikke nået frem til en egentlig afklaring, hvormed du kan inspirere andre .

Jeg er ikke imod kristendommen, jeg opfatter denne religion - og alle andre religioner - som en længsel efter "det absolut højeste" (kunne man måske kalde det). Det kan være smukt og godt for mennesker (som jeg især har set det i ortodoks kristendom), men sandhed? Nej, det tror jeg ikke på, at nogen religion magter.
Det er så her, det seneste skridt i min udvikling har været at lægge alle de teologiske spekulationer til side og i stedet opleve tilværelsen som et ufatteligt mirakel, hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom).
Her tror jeg på ydmyghed, medfølelse, den rene kærlighed, indsigt og handlekraft - som jeg efter fattig evne søger at leve op til blinker
Det synes jeg ikke er i modsætning til "trosfrihed forummets ideologi" (som iøvrigt oprindeligt er formuleret af mig).

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29540 - 10/04/2020 14:08 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Arne:
Citat:
Det er så her, det seneste skridt i min udvikling har været at lægge alle de teologiske spekulationer til side og i stedet opleve tilværelsen som et ufatteligt mirakel, hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom).


Gold Teologisk spekulation, har ingen gang på jorden hos Paulus, såvel som hos mig (jeg bemærkede bare du tillagde mig dette, derfor jeg siger det). At tænke over og formulere sig om begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus (evangeliet), såvel som du skriver her på trosfrihed er hvad der hører til at være menneske og leve i samfund, fællesskab, så det er et udslag af samhørigheden, nemlig lever vi i samhørighed hinanden og i livlige samtale og debat (diskurs) med hinanden.

Så vi kan ikke og skal ikke sno os udenom at vi er og bliver tænkende sproglige væsner også om det der er før sproglig og før tænkning, det ubevidste, har vi diskurser og livlige væsentlige drøftelser om. Også de højeste tænkelige former for menneskelig væren og liv som vi føler ubeskrivelige har vi diskurser og drøftelser med hinanden om. Det hører med til det at være menneske at vi kan eftertænke og reflektere over alting.

Paul Tillich: Thinking pervades all the spiritual activities of man. Man would not be spiritual without words, thoughts, concepts. This is especially true in religion, the all-embracing function of man’s spiritual life.

Det er deri vi har friheden og kan skabe, virke skabende i verden.

"hvor målet er at blive det fuldkomne menneske (hvad forøvrigt også fremhæves i ortodoks kristendom)"

Jamen det er noget ortodoks kristendom og i det hele taget kristendommen har fra Paulus, så det er ikke specielt ortodoks, selv om du og andre kan fremstille det sådan.

Men altså fuldkommen i kraft af hvad Arne??? Først der bliver det interessant. Og det i kraft af hvad benægter du iøvrigt, så her er det ikke bare folkekirken og andre kirkeretninger du ikke vil vide af, også den ortodokse kirke vil du ikke dele synspunkt og trosliv og SPIRITUALITET med.

Kan du besvare spørgsmålet, fuldkommen i kraft af hvad Arne hos den ortodokse kirke???

Du afviser jo dette og har altid afvist det.


PS:

For os der har svært ved at forstå Tikka, hvad hun/han er ude på og hvorfor hun/han har en alliance med Simon er denne tråds begyndelse fuldstændig fantastisk til at få svar på dette det gådefulde ved profilen Tikka og ja Simons måde at agere overfor Tikka.

Her afsløres ikke så lidt om hvad hun/han har gang i. Og hvorfor ateisten Simon elsker Tikka for Tikkas dagsorden, der er lettere sløret såvel som profilen er 100% anonym.

De suveræne livsytringer gør at vi umiddelbart har ret meget tillid til hinanden, det er først når vi opdager at vi bliver ført bag lyset og har været det fra dag et med usandheder at der selvfølgelig opstår et tillidsbrud i forhold til personen.

Læser man Tikka vil man tro personen er stærk bibelfundamentalistisk troende (overtroisk = det Paulus kaldte svagt troende). Men det er ikke tilfældet. Hun er ateist af overbevisning og kalder den kristendom hun docerer (og slår Gud og hver mand med i hovedet med) her på trosfrihed, for det rene hjernespind. Og heri, det med hjernespind, får hun ateistens Simons store sympati. Også han latterliggør det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET, lidt i retning af Tikkas måde at gøre det på. Men ihvertfald er det her vi skal forstå hvorfor Simon nyder Tikka og holder hånden over Tikka, deres fælles bestræbelser på at:

1):

Latterliggøre kristendommen og de kristne

2):

Fremstille kristendommen forkert, altså en falsk fremstilling kristendommen, og her er Tikka en stor uventet hjælper for ham.

Tikka gør det anderledes end fx Villy Sørensen og andre (fx nyateisterne) Simon støtter sig op af.

Simons mega lange historiske redegørelse for kristendommen er simpelthen historie forfalskning, ikke dermed sagt at ikke også andre aggressive nyateister er tilhænger af samme historieforfalskning når kristendommen skal fremstilles, men der er altså også et utal af sober ædruelige ateister der nægter at fremstille kristendommen i historisk falsk lys. Så vi skal bare vide at Simon når han fremstiller kristendommen i historisk lys så løber hans ateist mission og motiver af med ham, så kristendommen bliver altså fremstillet så det opfylder denne aggressive nyateists vådeste drømme.

Et andet sted hvor det halter gevaldigt hos ateisten Simon er hans forståelse selve den religiøse spirituelle dimension hos mennesket. Her er der ingen dyb grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle. Og det må man ligesom forlanger før man kaster sig ud i en religionskritik at man har lidt forståelse her og kan veje forskellige skoler op imod hinanden på området. Dette er overhovedet ikke tilfældet hos Simon. Også derfor han undgår debat med undertegnede, da jeg fx har en ret grundig religionsvidenskabelig forståelse det religiøse spirituelle, især ud fra neurovidenskab, på et biologisk neurovidenskabeligt grundlag.

Simon opfatter også det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET at være hjernespind, så igen forklaringen på hvorfor Simon holder af Tikka, de har samme mission ærinde og motiver for at være aktive debattører her og eventuelt andre steder. Værdidebat Norge måske.


-0-0-0-0-

Alt det her for at oplyse folk udefra om hvad Trosfrihed er for en side og hvilke personer, profiler, der er på siden og hvilken dagsorden de har. Nogle skjult og bag dække af anonymitet.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29541 - 10/04/2020 16:08 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Hvad jeg kalder teologiske spekulationer, det omfatter også (som du skriver):
Citat:
At tænke over og formulere sig om begivenheden KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus (evangeliet)
Jeg tror ikke på, det er dét, at det fuldkomne menneske bruger sine kræfter på.
Faktisk tror jeg snarere, det er "at gramse på det guddommelige".

Jeg tror, det fuldkomne menneske i stedet er aktivt - på en god og kærlig måde - mod verden og mod sig selv.
Og når man nu ikke er fuldkommen, så hindrer det jo ikke at stræbe efter det blinker
Det er så den livsindstilling, jeg er nået til.
Andre har andre mål - det er jo deres gode ret - og jeg kan jo ikke vide, om der er noget her, der vil inspirere mig smiler
Derfor tror jeg, det er vigtigt at bevare et åbent sind.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29542 - 10/04/2020 18:16 Re: Hellig dem i sandheden; dit ord er sandhed. [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Okay Arne, om din definition teologisk spekulation er så omfattende bredt, så forhindrer du menneskets engagement i at formidle et budskab, uanset om det er indenfor teologi, psykologi, moralfilosofi etc etc,,,,

Hvad du skriver her:

Citat:
Jeg tror, det fuldkomne menneske i stedet er aktivt - på en god og kærlig måde - mod verden og mod sig selv.


Falder vel også ind under din forståelse spekulation, her er det så filosofisk spekulation, eller drøftelse tingene. Jeg tror ikke vi skal være så bange for at have en samtale med hinanden om tingene, hverken teologisk, filosofisk eller psykologisk etc etc

Iøvrigt er hvad jeg citerer dig for ovenfor snydt ud af næsen på Erich Fromm, en mand, en socialistisk radikal humanistisk tænker, du nok ikke vil have noget imod at blive sammenlignet med.

Han bruger dog ordet produktivt istedet for aktivt, og derefter siger han at selvkærlighed er den samme kærlighed vi har i forhold til andre mennesker. Der er ikke to slags kærlighed siger han, selvkærligheden, er den samme kærlighed som næstekærligheden. Narcissisten elsker ikke sig selv siger, påstår, Erich Fromm. Narcissten er netop blevet forhindret i sin selvkærlighed og derfor også i næstekærlighed. Når narcissisten ikke elsker det menneskelige og friheden og spontanitet og engagement og skabende produktiv orientering og virkelyst i sig selv, magter han ej heller at se, anerkende, værdsætte, og elske, opelske, disse kvaliteter i næsten. Derefter har Erich Fromm et nådesløs angreb på uselvisk kærlighed, som han hævder dækker over en alvorlig bagvedliggende neurose (med depressions lignende symptomer der gemmer sig hos disse mennesker) og mangel på evne til igen selvkærlighed og næste kærlighed. Jeg tror alle kan se at det er her HansKrist har befundet sig fra dag et på debatten i nu næsten tyve år, konsekvent har jeg stået for den linje, måske ikke så mærkeligt når jeg påtænker hvor meget jeg har studeret Erich Fromm. At jeg har fundet det samme hos Paulus og kan begrunde dette religionsvidenskabeligt, religionsfilosofisk, religionspsykologisk og neuroteologisk eller religionsneurovidenskabeligt er min helt store fortjeneste. Og det har intet, INTET at gøre med at jeg gør mig skyldig i følgende, som Simon gang på gang påstår: "det nytter hverken at hidse den op i gamle filosofiske tankebilleder, der alligevel ikke havde meget med dén at bestille, eller pudse den blank med psykologiske onanibilleder" citat slut, nej dertil er jeg alt for trænet og skolet til at jeg ville tillade mig selv at gøre vold på Paulus.

Nå men ikke bare Erich Fromm også Paulus står for hvad jeg citerer dig for Arne, og han kan sige det meget flot, smukt ham Paulus.

Nu er både Paulus og den ortodokse Kirke beskæftiget med en menneskelig fuldkommenhed i kraft af Gud, Guds Ånds gerninger og kraft med os. Altså mennesket kan kun takket være Gud, det Helligåndens værk med os kunne vi også sige, den Åndens ny væren og virkelighed (Helligåndens epoche) ind i verden ved mennesket Jesus (mennesket er dog ikke passiv, men er i et samspil hvor både Gud og mennesket har indspil). Nu er det godt nok ifølge dig Arne blevet en gang teologisk spekulation, eller refleksion. Hvilket jeg dog ikke mener gør noget hvis man har en levende erfaringsnær forståelse de begrebet der bruges. Men lad os nu ikke fortabe os i teologisk spekulation eller refleksion. Bare slutte af med at menneskets fuldkommenhed ifølge Paulus og den ortodokse kirke ikke opnås udenom de højere åndelige magters, den højere Ånds magts gerninger med os. Det åndelige og det fysiske sanselige er ikke to forskellige verdener eller virkeligheder, men samme. Så det åndelige religiøse og det naturvidenskab beskæftiger sig med er ikke adskilte, begge tilhører menneskets eksistens og/eller den virkelighed vi frister i vores totalitet, i vores i verdens værens eksistens og tilstedeværelse.

Men her er det så at du Arne hverken vil anerkende nogen former for religiøsitet endsige et kristent af slagsen.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 7 af 21 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk