annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15678261
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381510
Et andet syn 1991201
Jesu ord 1523116
Åndelig Føde 1522482
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
0 registrerede 191 gæster og 132 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 49 af 130 < 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 129 130 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24724 - 15/02/2018 10:22 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3664
Sted: Nørresundby
Kære Arne,, det var sgu da ikke nogen svada, det var en opfordring til at læse sidste halvdel af Romerbrevet kapitel 7 og så kapitel 8 (kapitel 8 der er en beskrivelse af KRISTUSVIRKELIGHEDEN) og nyde læsningen og måske begynde at forstå hvad der står.

Arne du skriver:

Citat:
Jeg søger efter, hvad der er sandhed for mig - og føler at det går ret godt med det.


Ja det er da endt med at du har trukket dig op i en krog, og kun nu er beskæftiget med hvad der er sandhed for dig.

Denne tråd begyndte jo ellers så stort og flot fra din side, hvor du ville trænge dybt ind i kristendommen og opdage en oprindelig og mere sand kristendom. Dette har du fuldstændig kvittet (nu beskæftiger du dig kun med hvad der er sandt for dig).

Du har haft to muligheder for at reagere på Paulus breve fra nye testamente, og som du selv skriver du fatter ikke en brik af det hele. Og har du det sådan at du ikke fatter en brik af det hele når du læser i nye testamente, ja så er det nok ikke dig der er manden der formår at trænge dybt ind i kristendommen og opdage en mere oprindelig og sand kristendom.


Citat:
Jeg søger også at forstå dig, men lykkes ikke p.g.a. dine mange uforklarede udtryk.
Arne


Nej det gør du ikke, overhovedet ikke, det har du slet ikke tid til, så selvoptaget er du. Hvad var din reaktion på fx Harald Høffdings personligheds beskrivelse Jesus og Buddha der fuldstændig gennemhullede din ide om Jesus, fx at han ikke udviste tegn på temperament.

Og så med hensyn til KRISTUSVIRKELIGHEDEN hvor jeg har forklaret for dig et utal af gange hvad det dækker over, og til trods bliver du ved at sige jeg ikke har givet nogen forklaring (Rom kapitel 8 var iøvrigt Paul's forklaring på hvad det vil sige at være i KRISTUS (men det gad Arne ikke læse og den smule du skimmede fik dig til at påstå du ikke forstod noget = som du skrev, det siger mig ikke noget, hvilket er det rigtige, det eneste der siger dig noget er dig selv (hverken Paulus (NT) eller hvad vi andre skriver siger dig noget,,, du har fuldstændig mistet evnen til at være i dialog og samtale, fordi du kun hører dig selv)


-0-0-0-0-
-0-0-0-0-
-0-0-0-0-


KRISTUSVIRKELIGHEDEN:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).


The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence .

Romerbrevet kapitel 8:

livets ånds lov har i Kristus Jesus befriet mig fra syndens og dødens lov.

alle, som drives af Guds ånd, er Guds børn. v15 I har jo ikke fået en ånd, som giver trællekår, så I atter skulle leve i frygt, men I har fået den ånd, som giver barnekår, og i den råber vi: Abba, fader!


Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, v27 og han, der ransager hjerterne, ved hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje

jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter v39 eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.

-0-0-0-0-0-
-0-0-0-0-0-
-0-0-0-0-0-






Dette var bare hvordan jeg har forklaret KRISTUSVIRKELIGHEDEN i mit forrige indlæg, og hvis jeg så finder frem hvordan jeg har forklaret i mine andre indlæg KRISTUSVIRKELIGHEDEN så har du simpelthen fået det ind med teskeer, men det hjælper jo intet når du ikke reagerer herpå længere, du reagerer jo ikke på hvad jeg skriver (læser du det overhovedet mand???) og ihvertfald reagerer du ikke på en argumentation længere. Og jeg er bange for at du slet ikke længere magter at være i debat hvor vi forholder os til hinandens argumenter og argumentation.


Du udviser en mere og mere underlig adfærd og det du skriver begynder at være længere og længere ude i hampen, fx det du skrev om ubetinget kærlighed, det var nærmest sygeligt. Som om du er gået helt i opløsning, som om du ikke har personlighed og ansigt og forstandighed (pandelap funktion) mere. Du roder rundt i ubetinget kærlighed og udvander begrebet og man frygter for at du er ved at miste din forstand:

Citat:
Ubetinget kærlighed til pestbakterier, som ”straffer” os, hvis vi ”inviterer” dem fra deres værtsdyr, hvor de ikke gør skade – Ja – også til disse skabninger.

Ubetinge kærlighed til universet, når vi bevæger os lidt ud i rummet (satellitter) – Ja.


Du skriver sådan noget meningsløs sludder som det ovenfor, samtidigt med at du ikke magter at læse i NYE TESTAMENTE, samtidigt med at du ikke magter at være i debat og dialog endsige at følge din modparts argumentation.

Jeg tror ikke det er dig Arne, der er manden der skal trænge dybere ind i kristendommen og finde en mere sand og oprindelig form for kristendom, med den adfærd (dømt ud fra hvad du skriver) du har haft her på det sidste.

Som jeg ser det er du ved at opløse dig selv i en slags Arne's Astrofysiske Nirvana Dans og Svæv, Demens og Sentimens din gode dømmekraft og ego funktion virker det som om du bare har lyst til vil gå i opløsning, måske det er en slags dødsdrift, en måde at tage afsked med verden på. Når nu jeg alligevel ikke overlever, jamen så kan jeg jo lige så godt begynde at gøre mig selv død (opløse min kritiske tænkning), opløse mig selv, min gode forstand og mine gode egofunktioner, før min den konkrete fysiske begivenhed død indtræder (men er du ikke lidt i god tid her???). En buddhistisk tarvelig øvelse i at gøre sig selv død før tid. Østens angst for personlighed og sunde ego funktioner, forstands funktionerne (klar analytisk og diskursiv tænkning). Læs Harald Høffding's personligheds analyse af Buddha og Jesus og du vil hurtigt opdage at du er til Buddha Arne, at du befinder dig i Buddha feltet, hvor tænkning og affekter (ekstatisk fornuft og kreativitet) er bandlyst.

Skal vi være god ved dig Arne,, kan vi vel alle følge dig i at det astrofysiske univers er svimlende stor, og at forestille os dette nærmest uendelige astrofysiske univers kan måske godt fylde en og anden med en vis numinous religiøs ærefrygt, men stadig må vi ikke glemme hvem det er der magter at have disse forestillinger,, det er ikke det astrofysiske univers der magter dette, men det er os der magter at tænke og forestille os dette, det astrofysiske univers fatter ikke en meter

mvh HANSKRIST

_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24725 - 15/02/2018 10:36 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7197
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Jo, jeg forstår godt dine ord om, hvad jeg skrev:
Citat:
Et underligt svar – langt fra Kristus ordet.
Men du har jo fat i - synes jeg - sagens kerne:

Hvad ville de sande ord fra Kristus til os være i dag?

Hvad vi har i Bibelen og andre steder er jo ikke selve ordene fra Kristus, men kun hvad mennesker har opfattet!

De første ord, vi kender, er skrevet af Paulus, som nok aldrig har mødt Jesus, men som havde en åbenbaring om Kristus "på vejen til Damaskus".
Evangelisterne og formentlig også forfatteren af Thomas-evangeliet er kommet til adskillige årtier senere.

Så spørgsmålet er da - i hvert fald set med mine øjne:

Hvor langt er vi alle fra det sande "Kristus ordet" - hvor meget har vi selv digtet - og hvor meget har vi præget det med vores selvoptagethed? blinker

M.v.h. Arne smiler


Redigeret af Arne Thomsen (15/02/2018 10:44)
Top Svar Citer
#24726 - 15/02/2018 11:25 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3664
Sted: Nørresundby
Hvor langt er vi alle fra det sande "Kristus ordet" - hvor meget har vi selv digtet - og hvor meget har vi præget det med vores selvoptagethed? Arne


jamen du digter Arne, mere end alle os andre tilsammen nogensinde har gjort os skyldige i

du vil ikke engang ulejlige dig med at læse og studere Nye Testamente,,

så hellere ukritisk fantasere og forestille dig en masse, ja alt muligt der aldrig har haft at gøre med "Kristus Ordet" ind i verden.

du vil ikke studere bare lidt teologi, så du vil forstå hvad der menes med "Kristus Ordet".

Det, "Kristus Ordet" er et kerygma og evangeliet om den ny væren og virkelighed der bæres ind i verden eller spilles ind i verden i kraft af Gud ved mennesket JESUS!

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself (det jeg betegner som Kristusvirkeligheden).



Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! v18 Men alt dette skyldes Gud 2 Kor 5

så kort kan det siges, men efterhånden som vi vokser i TROEN = KRISTUS = efterhånden som vi iklæder os KRISTUS og KRISTUS mere og mere vinder SKIKKELSE i os, jo mere kød bliver der puttet på, jo mere forstår vi, jo mere helliggøres vi, jo mere i spirituel forstand modnes vi og forstår kerygmaet "Kristus Ordet", evangeliet om KRISTUS JESUS: den ny væren og virkelighed i kraft af Gud der bæres ind i verden eller spilles ind i verden ved det historiske menneske Jesus.


Arne din gamle mand (om jeg må sige det om dig der er et godt stykke oppe i de 80 år) prøv nu at stoppe op, og lad tingene, hvad dem du debatterer med siger, gøre indtryk på dig. Magter du ikke dette, er du jo ikke længere egnet til at være på en debat protal, være i debat med andre mennesker ved deres fulde fem. Det er nu vi skal finde ud af om du kan relatere til hvad andre skriver om du kan følge en argumentation. Det du gør er blot konstant at glide af og skifte emne, der er ikke længere nogen rød tråd af mening i den debat vi har med dig.

Har du selv en forklaring herpå. Er det fordi du kun går op i hvad der giver god mening for dig og du er skide ligeglad med at gå seriøs, tænkende og forstandig til værks når det er kristendommen vi forsøger at undersøge og forstå.

Har du opgivet dine store ambitioner om at trænge dybt ind i kristendommen og endda finde en mere oprindelig og sandere kristendom bag det hele (bag hvordan kristendommen bliver os præsenteret)

Fordi du er kommet til kort flere gange i den tråd her, så behøver du da ikke bliver som et lille barn. Mand dig dog op mand, og forsøg at gøre et stykke sober forstandsarbejde såvidt at forstå kristendommen og lyt dog for helvede til hvad folk skriver til dig og deres argumentation,,, ellers kan vi da ikke tage dig seriøs længere.

Der findes noget der hedder teologi for lægfolk, findes det der hvor du bor, så vil jeg da anbefale dig dette. En mand som dig der ikke engang magter at læse og forstå bare lidt af hvad der står i Nye Testamente, skal jo nok lige være lidt varsom med at gøre sig selv til ekspert på kristendommen som du gør Arne. En mand som dig der ikke gider åbner bøger skrevet af moderne teologer om kristendommen han skal jo nok ikke lige se sig selv som ekspert i kristendommen.

pøj pøj mand!

Hele tiden har du givet udtryk for at du gerne ville forstå os hard core kristne, kristne i vort center og cor = hjerte og af hele vores sjæl og al vor givne id passion. Og ja kristne gennem forstand og overbevisning.

Jeg har sagt det før, dette er forstillelse fra din side, du har kun en eneste agenda her på stedet og det er at fremme dit eget syn, ja slutteligt i enhver debat kun at tale om dig selv, din ikon oplevelse og dine numinouse religiøse astrofysiske univers betragtninger. Du skriver jo også selv her i et af dine sidste indlæg at det alene er hvad der optager dig. Men det er mange år siden jeg opdagede at sådan er du indrettet.

Jeg har sagt det før, jeg kender ingen så selvhøjtidelig og selvoptaget som dig Arne. Og jeg mener det, ikke i en ondskabsfuld betydning, men ud fra en psykologisk profil og analyse af dig og din adfærd her på debatten igennem årene. Uha da da da da, du giver dig selv ud for, forstiller dig overfor os andre, at du er åh så interesseret i at forstå os og forstå kristendommen og så videre, men det er dit evindelige det samme narrespil som ender ud i at der kun er din ikon oplevelse og dine univers betragtninger tilbage til sidst. Sådan har du styret, med skjult dagsorden, samtlige seriøse debatter i den tid jeg har kendt dig.

mvh HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24730 - 16/02/2018 14:51 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1899

Citat:
Arne: Jo, jeg forstår godt dine ord om, hvad jeg skrev:
Citat:
Et underligt svar – langt fra Kristus ordet.
Men du har jo fat i - synes jeg - sagens kerne:

Arne:
Citat:
Hvad ville de sande ord fra Kristus til os være i dag?

SVAR: Jeg forstår jo ikke, du stiller et sådan et spørgsmål, da jeg har forstået, det for dig ikke er så vigtigt, om Jesus har levet, men at det er idéen om Gud og tanken om den hellige treenighed, der inspirerer dig til kærlighed til alt og alle, trods det du ellers ikke accepterer dogmer.

Men - mit svar kunne være: Jesus har sagt, det han skulle sige. Til dette var han jo sendt …

… og nu hvor han igen er hos sin himmelske far, har hans disciple hjælp fra sandhedens ånd - sandhedens ånd, som verden ikke kan tage imod -


Arne:
Citat:
Hvad vi har i Bibelen og andre steder er jo ikke selve ordene fra Kristus, men kun hvad mennesker har opfattet!

SVAR: Ja Jesus har ikke selv nedskrevet noget, men hans ord skal forstås som Guds ord.

Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. Kender I mig, vil I også kende min fader. Og fra nu af kender I ham og har set ham. Johannes 14:6-7

Det er jo det med ånden - den hellige ånd som kalder de udvalgte og drager de retsindige - de får del i ånden ved tro. Ånden som Paulus mente at há, så skrifterne var for ham Guds ord.

I ved også, hvordan vi, som en far over for sine børn, formanede og opmuntrede og tilskyndede hver eneste af jer til at leve, som Gud vil det, han der kalder jer til sit rige og sin herlighed. 1Thessaloniker 2:11-12


Derfor takker vi også Gud uophørligt. For da I modtog Guds ord, som I hørte af os, tog I ikke imod det som menneskeord, men som det, det i sandhed er, Guds ord, og det virker i jer, som tror. 1Thessaloniker 2:13


Arne:
Citat:
Hvor langt er vi alle fra det sande "Kristus ordet" - hvor meget har vi selv digtet - og hvor meget har vi præget det med vores selvoptagethed? blinker

SVAR: Hvad der skulle være nedskrevet uden Guds ånd kan man jo ikke bevise, men bogen er jo ikke skrevet om, blot ændret til nutidssprog og formet så Jesus er Gud – treenighedslæren - samt bemærkninger hvis skriftstedet ikke findes i de ældste skrifter – er det ikke rigtigt?

Men da skrifterne blev udvalgt/samlet i "tidernes morgen" - har der jo været en udvælgelse, og i Markus læser vi, at der har være mange andre, der har søgt at give en fremstilling af de begivenheder, som har fundet sted

Eftersom mange andre har søgt at give en fremstilling af de begivenheder, som har fundet sted iblandt os, sådan som det er blevet overleveret os af dem, der fra begyndelsen var øjenvidner og ordets tjenere, har også jeg besluttet nøje at gennemgå alt forfra og nedskrive det for dig i rækkefølge, højtærede Theofilus, for at du kan vide, hvor pålideligt det er, som du er blevet undervist i. Lukas 1:14

En tekst der fortæller om overlevering, men også en videregivelse af evangeliet som Jesus ifølge skrifterne pålagde sine disciple, at forkynde og udbrede ...
... men også også en fremlægning hvor skribenten giver udtryk for tillid til øjenvidnernes beretning.

Bibelcitater fra bibelselskabets onlinebibel
¨¨¨¨



Redigeret af Tikka (16/02/2018 15:02)
Årsag til redigering: Rettelse
Top Svar Citer
#24731 - 16/02/2018 15:21 Re: Lidt strøtanker ... [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7197
Sted: Sydsjælland
Citat:
Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! v18 Men alt dette skyldes Gud 2 Kor 5

så kort kan det siges, men efterhånden som vi vokser i TROEN = KRISTUS = efterhånden som vi iklæder os KRISTUS og KRISTUS mere og mere vinder SKIKKELSE i os, jo mere kød bliver der puttet på, jo mere forstår vi, jo mere helliggøres vi, jo mere i spirituel forstand modnes vi og forstår kerygmaet "Kristus Ordet", evangeliet om KRISTUS JESUS: den ny væren og virkelighed i kraft af Gud der bæres ind i verden eller spilles ind i verden ved det historiske menneske Jesus.
Dét er for dig Hanskrist åbenbart indlysende og klar besked, og forstår man ikke dét, er man åbenbart "som et lille barn", der "ikke længere er egnet til at være på en debat protal", og meget mere af samme skuffe, hvorefter du fyrer af: "lyt dog for helvede til hvad folk skriver til dig og deres argumentation,,, ellers kan vi da ikke tage dig seriøs længere."

Jeg springer alle dine øvrige kraftudtryk over, og jeg tænker: Er dette besjælet af sand kristendom - eller er det "perlehøne-logik", som Thomas forsvarer sig med, når han ikke kan finde ud af at forholde sig til "teodicé-problemet" - og forsøger sig med, at Gud - den almægtige, gode og kærlige - lider med de lidende - eller er alt dette simpelthen blot tegn på religiøst hovmod - "helliggørelse"- som Hanskrist betegner sig selv.

Er det, I skriver, virkelig kristendom for jer - så Ok for mig - selvfølgelig - men jeres forsøg på latterliggørelse og direkte raserianfald mod hvem, der ikke er enig, tror jeg ikke gavner jeres sag, hvis det er jeres agt at missionere blinker

Jeg har ikke sådanne ambitioner, jeg søger blot efter kvaliteter i kristendom - samtidig med at jeg har øje for, hvad der for mig er, diverse former for råddenskab, som er vokset op i kristne kirker.

M.h. Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 49 af 130 < 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 129 130 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af Hanskrist
24/04/2024 00:33
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
To børn fundet døde i Stockholm-forsta..
24/04/2024 07:50
Rester af fugleinfluenza fundet i pasteu..
24/04/2024 07:35
Rusland: 'Provokerende', at Nato holder ..
24/04/2024 06:56
Kvinde reddet fra druknedøden ved fæll..
24/04/2024 06:49
Zelenskyj taknemmelig for hjælpepakke: ..
24/04/2024 05:39
Nyheder fra Religion.dk