annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5039826
Et andet syn 1229445
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1009286
Jesu ord 855578
Spirituel omsorg 801898
Galleri
To verdener så forskellige
Hvem er online?
0 registrerede 44 gæster og 95 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 39 af 124 < 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 123 124 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24637 - 26/01/2018 13:14 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1398
Arne:
Citat:
Citat:
jeg foreslår at tage det lidt mere afslappet.

Det, der mere end noget andet har præget mig, er oplevelsen af dyb guddommelig kærlighed samt et budskab om ikke at tage dogmer for højtideligt.

SVAR: Jeg er helt afslappet, men afventer en forklaring på din guds forståelse.

*

Mine tanker:

Du er for det første ikke så glad for at bruge ordet gud – kalder Gud en idé – noget ubegribeligt vi mennesker ikke forstår og ej heller kan rumme sandheden af, da Gud er "bag et slør" - bag menneskelivets illusion, hvor Guds rige her og nu findes – en oplevelse du dog mener at há erfaret i den hellig treenighedsnavn.

Citat:
Arne: "treenighedsdogmet" er for mig blot Faderens/Skaberens henvendelse til os i "kød" og i "ånd", som jeg mener at have erfaret er mulig at opleve.

Lidt spøjst at netop dette dogme skulle tage dig bag sløret/illusionen – fjerne sløret - når du mener, intet mennneske kan rumme Gud. Så jeg har tænkt på, hvorfra du ved denne for dig dybe indre erfaret oplevelse af guddommelig kærlighed og budskab kom fra Gud, når Gud er en íde – men dog en sandhed og noget ufattelig som vi mennesker ikke kan rumme, men som du har oplevet?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Tilføjelse:
Jeg har i min tekst undladt, at du også har meddelt du ikke tror på eksistensen af bibelens gud, men dog tror på denne delvis.
Dette har jeg undladt for ikke at gøre det for rodet.


¨¨¨¨Redigeret af Tikka (26/01/2018 13:36)
Årsag til redigering: Tilføjelse
Top Svar Citer
#24638 - 26/01/2018 14:26 Re: Kristus-Ordet [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5466
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Du skriver om mig:
Citat:
Du er for det første ikke så glad for at bruge ordet gud – kalder Gud en idé – noget ubegribeligt vi mennesker ikke forstår og ej heller kan rumme sandheden af, da Gud er "bag et slør" - bag menneskelivets illusion, hvor Guds rige her og nu findes – en oplevelse du dog mener at há erfaret i den hellig treenighedsnavn.
MIt svar:
Jeg er stort set enig. Dog tror jeg ikke, at selv bag "sløret" - vores selvoptagethed - har vi meget bedre mulighed for fuldt ud at fatte, hvad vi kalder Gud, end en myre har for at fatte en computer - end ikke selv med det reneste hjerte (Saligprisningen lover os jo kun at se - men ikke at fatte - Gud).

Hvad Den Hellige Treenighed angår, så tror jeg vi løber sur af hinanden.
For det første er de kristne kirker uenige her. Kirkerne var oprindeligt enige om at Sønnen og Helligånden var underordnet Faderen, men "biskoppen af Rom", der omkring år 1000 brød ud af enhedskirken og kaldte sig Pave ændrede dette til at Faderen og Sønnen var ligestillede mens Helligånden var underordnet - filioque - en beslutning, som Luther videreførte.

Alt det siger egentlig ikke mig ret meget, jeg mener bare, at jeg i en slags meditativ tilstand foran en Kristusikon flere gange har oplevet både Sønnens og Helligåndens nærvær - kald det bare indbildning - men jeg kan jo ikke løbe fra, hvad jeg har oplevet blinker

Tilføjelse:
Når jeg bruger ordene: Gud, Faderen, Sønnen og Helligånden så er de for mig, hvad man vist kan kalde metaforer for noget, der ligger over vi menneskers fatteevne, men som vi alligevel godt kan fornemme - og det er her, jeg synes, at Bibelen mange steder er alt for bastant og selvsikker.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24639 - 26/01/2018 15:08 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1398
Hvordan kan det være, du iklæder din aha oplevelse, et kristen dogme – den hellige treenighed som du omgør til en metafor?

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#24640 - 26/01/2018 15:59 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Arne du skriver:


Citat:
jeg mener bare, at jeg i en slags meditativ tilstand foran en Kristusikon flere gange har oplevet både Sønnens og Helligåndens nærvær - kald det bare indbildning - men jeg kan jo ikke løbe fra, hvad jeg har oplevet


Det virker så søgt på mig.

Det er mange år siden jeg hørte dig give udtryk for noget lig citatet ovenfor og jeg har lige siden ventet og ventet på hvornår dog de tilhørende bekendelser til Kristus og Sønnen kom fra din pen, og ja den dybere forståelse hvad du har erfaret. Men ikke et ord er du kommet med, tværtimod om man har fulgt med i hvad du skriver har du benægtet en bekendelse til Kristus (Sønnen) og aldrig har vi hørt om den Gud Fader Sønnen/Kristus åbenbarer os og hvad der her gælder nu mellem mennesket og Gud, hvilken dynamik og kreativitet og hvilke karismatiske forhold der er gennem Helligåndens ekstatiske livgivende og kreative virker i vores liv.

Ikke et ord er der kommet fra din mund/pen hvorfor din snak fra citatet virker så søgt og fuldstændig ude af harmoni med hvad du ellers skriver.

Samtidig kan du overhovedet ikke have haft en sådan treenig Gudserfaring som citatet. For hvis du havde haft det ville du elske Paulus og forstå ham første gang du læste ham som du også med lethed vil kunne forstå hvad jeg skriver.

Alt teologisk substans der er gemt i citatet stammer i en lige linje fra Paulus 's Kristus/Søn bekendelser.

Uanset hvilken oplevelse du har haft forfalsker du den ved på skrømt at iklæde den et kristen treenig islæt, men dette er på skrømt, for alt hvad du ellers skriver og har skrevet gennem årene stemmer overhovedet ikke med nogen Kristus vidnesbyrd og bekendelse, tværtimod er det gang på gang en afvisning heraf (hvilket jeg kan finde hav af eksempler på, også i den her tråd)

Derfor kan jeg ikke tage dig seriøs, og jeg ser dig mere og mere som en mand der er kommet i opposition til Kirken og den lokale menighed og nok også har meldt dig ud af folkekirken. Aner ikke om dette er korrekt men det vil forklare meget hvorfor det du skriver er så usammenhængende og uden logisk konsistens og rød tråd. Forklaringen ligger I at du på samme tid har:

1):

din voldsomme aversion imod kristendommen (utallige er eksemplerne også i denne tråd)

2):

at du har været på et lille bjerg i Grækenland og haft et nervøst sammenbrud, hvilket du kæder sammen med filoque og treenighedsdogmet for ligesom at fortælle at vi i Danmark slet slet ikke har forstået en dyt af kristendommen men det har du nærmest som den eneste i hele verden (hvilket også var den måde du overtog den her tråd på, a): du ville søge dybere i kristendommen og finde en oprindelig mere sand og ægte kristendom og du havde opdaget at alle mennesker undtaget dig nok havde misforstået kristendommen og Johannes blev lige sat på plads i den forbindelse som værende kun et menneske, åh vor herre bevaros, dig der ikke engang kan stave dig igennem Paulus, ja ikke engang har gjort forsøget, hvorfor helvede skal vi lytte til dine tågede religiøse forestillinger, svar på det, som andet end din helt private agenda og idiosynkrasier imod kirken og de kristne omkring dig.

Hilsen HansKrist

PS:

Citat:
Jeg har tænkt på hvad der måske kunne være godt for dig Arne nu du er så optaget af dig selv og dine egne tanker kun og jeg er nået frem til at jeg tror det er på tide du laver en tråd om dig selv, hvor du redegør for dit a-religiøse Gud-løse Ånd-løse astrofysiske "verdensbillede" og hvordan du nåede frem dertil, at mennesket ikke var værd at beskæftige sig med og at det var latterligt at se menneskers forsøg på at forstå sig selv. Hvis du ser bort fra ironien og drillerierne så mener jeg faktisk at sådan som du har det lige nu med dig selv burde du lave en tråd der udelukkende beskæftigede sig med dit syn på verden og gerne på dig selv og dermed også andre mennesker.


Det med fed skrift så du bort fra.

Så endnu engang har jeg et bevis på du ikke som du har det med dig selv i øjeblikket er i stand til at have en dialog, føre en samtale, for du nægter at reagere på hvad din modpart skriver.

Du er fuldstændig opslugt af dig selv og dine egne tanker.

Så det var vel ment, endda kærligt ment, at jeg foreslog dig at oprette en tråd hvor emnet drejede sig om din i øjeblikket totale selvkredsen om dit eget syn på tingene.

Du er fuldstændig væk i selvretfærdighed og opslugthed af dig selv, så benyt dog denne gunstige lejlighed til at få spyttet ud med din version tingene.

Gå dog hele vejen, ræk dog ud mand, frem for din famlen og religiøse tågesnak. Måske du vil kunne nå frem til lidt substans?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24641 - 26/01/2018 16:25 Re: Kristus-Ordet [Re: Tikka]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5466
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Du skriver:
Citat:
Hvordan kan det være, du iklæder din aha oplevelse, et kristen dogme – den hellige treenighed som du omgør til en metafor?
Mit svar:
Det er bestemt heller ikke min hensigt, det er bare min eneste mjulighed, for når jeg lader billedet, jeg ser - og står foran - få lov at synke ind i mig - i farven: guld, som er symbol på "det uskabte lys" - lyset fra den uskabte - måske det nærmeste vi mennesker kan komme til, hvad vi kalder Gud - med et menneske klædt inderst i rødt (lidenskab) og udenom i blåt (det himmelske) - med en lille venstre hånd, der holder "bogen" - og en stor højre hånd, der viser et I og et X Jesus Kristus på græsk) samt et Alfa (som står for Agapó: Jeg elsker) - gentaget i en hårlok - så havner jeg i øjnene, som ser dybt ind i mig - helt ned i bunden af mit hjerte - så fornemmer jeg en ånd.
Og alt dette helt uafhængigt af diverse dogmer smiler
Første gang jeg mødte denne ikon, vidste jeg intet om de mange symboler - alligevel fornemmede jeg "noget".

Er det indbildning, feberfantasier - det ved jeg ikke - for mig er det virkelighed.

Og så kan andre "hoppe og danse" med deres dogmer, som de lyster.
For mig gerne - når blot de ikke laver ulykker med dem.

Det var i hans øjne, jeg så det - som jeg tror enhver vil kunne se: Tag ikke menneskenes dogmer alt for højtideligt smiler

Dette svar er du nok ikke tilfreds med - eller du tænker måske, at jeg er "gak-gak" - men jeg venter nu alligevel på din reaktion blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 39 af 124 < 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 123 124 >


Seneste indlæg
Samtaler omkring bålet...
af ABC
06/08/2020 03:43
En tanke
af ABC
06/08/2020 01:00
Eid Al-Adha
af ABC
02/08/2020 17:50
Gerth Drost
af ABC
02/08/2020 14:29
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
01/08/2020 15:06
Nyheder fra DR
Michael fik 626 kroner for flybilletter ..
06/08/2020 09:00
Pas på hotspots i hedebølgen: Her skal..
06/08/2020 08:45
Danske forskere har undersøgt: Er frosn..
06/08/2020 08:30
Støjberg står stort set alene med nota..
06/08/2020 08:11
Ordførere oprørte over SAS' corona-ser..
06/08/2020 06:30
Nyheder fra Religion.dk
Den, som ser Gud, forvandles for evigt
06/08/2020 06:15
Den nye tids shamanisme: Trommerytmer, d..
06/08/2020 06:13
Stem på din favorit: Her er finalistern..
05/08/2020 11:45
Hvilken version af en religion skal afg..
05/08/2020 06:16
Når sex frelser: Tidlige kristne mente,..
04/08/2020 06:08