annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15682031
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2381780
Et andet syn 1991457
Åndelig Føde 1523875
Jesu ord 1523274
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 188 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 41 af 130 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 129 130 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24647 - 26/01/2018 19:53 Re: Kristus-Ordet [Re: Hanskrist]
Thomas
Uregistreret

Hej Hanskrist

Tak for ordene og minderne smiler

Vi er kommet lang vej - fulgt hinanden i lang tid. Det glæder mig, at vi her på Trosfrihed har holdt fast i hinanden.

Vil du i øvrigt være medlem af en facebook-gruppe for unge kristne? Det kunne være interessant med en erfaren herre som dig i den gruppe. (Det er ikke alle, der er unge i gruppen, og selv er jeg vel heller ikke helt ung mere).

Det ville være herligt at se dig boltre dig og slå dig løs.

Tilbuddet gælder også jer andre. Hvad siger I?

heart Thomas
Top Svar Citer
#24648 - 26/01/2018 22:07 Re: Kristus-Ordet [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7198
Sted: Sydsjælland
Som jeg ser det, viser teodicé-problemet de kristne dogmers inkonsistens - mangel på logisk sammenhæng - men ingen af deltagerne i denne tråd forholder sig dertil.

Eneste undtagelse er Hanskrist, der forsøger at bilde sig selv - og alle andre - ind, at teodicé-problemet - der jo netop handler om kristendommens dogmer - intet har med kristendommen at gøre.

Det overrasker mig, at ærligt troende kristne i denne tråd er så "slappe i koderne".

Kristne i andre medier kan jo godt udholde at drøfte emnet.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24649 - 26/01/2018 22:37 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3664
Sted: Nørresundby
Er du da fuldstændig gået fra forstanden mand.

De kristne dogmer betyder intet i kristne menneskers trosliv, og Kirken har aldrig mødt os med kristne dogmer.

Har du læst Luther (1)* (om tro her i tråden) og Paulus, og evangelierne? Har du haft nye testamente åbnet nogensinde?

Den kristne dogmatiske metafysik som teodice er bygget op over har:

1):

aldrig været troens genstand

2):

Den dogmatiske metafysik som teodice bygger på blev jævnet med jorden en gang for alle med Emmanuel Kant


(1)*:

Citat:
Tro er ikke den menneskelige indbildning eller drøm, som nogle anser for at være tro. At nogle opfatter forholdene sådan, skyldes at når de hører evangeliet, så farer de løs og frembringer ved egen kraft en tanke i hjertet: ”jeg tror”. Dette holder de så for at være en ret tro; men det er menneskeligt tankespind, som er uden virkning på hjertets grund. Derfor virker den heller intet, og det følger ingen forbedring, ny skabelse deraf.
Tro derimod er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


Giv nu din hjerne (den kapacitet der er tilbage) lov til at arbejde med Luther's ord længe nok til du begynder at fatte hvad der står.

Du Arne er blottet for forståelse for det kristne trosliv og dens spiritualitet.

Kirken møder os ikke med et teodicé-problem! Hvad tror du det er Kirken møder os med Arne???

Jeg vil godt hjælpe dig lidt på vej, det findes i en bog vi kalder Nye Testamente og den er vist tilgængelig og koster ikke mange kroner, men den er også gratis som bibelen online.

Her i Nye Testamente vil du finde hvad det er Kirken møder os med, og hvad der er troens genstand:

Kristusvirkeligheden (de nye skabninger vi er i KRISTUS) = den ny væren og nye Guds virkelighed Jesus bærer ind i verden i kraft af Gud. Denne ny væren og virkelighed, Kristusvirkeligheden er kendetegnet ved:

1): vores i Kristus væren

Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).

2):

Vores barnekår i forhold til Gud (læs Rom 8 om forholdet) som Jesus Søn Fader forhold til Gud, Gud er nu kommet så nær at vi som Jesus lever i meget livlig samtale til Gud som vores kære barmhjertige himmelske fader vi kan tale med om alt (bøn er nu åbnet fuldstændig op så ingen mennesker behøver leve i tavshed mere (ej heller dig Arne), vores Gudsliv er fyldt med kald og tiltale (livlig god samvittighed) og bøn, samtaler).

3):

Det er om noget kendetegnet ved Helligåndens ekstatiske livgivende helbredende nærvær og kreative virke i vores liv i forbindelse de karismatiske forhold (1 Kor 12 fx).
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24650 - 26/01/2018 23:37 Re: Kristus-Ordet [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7198
Sted: Sydsjælland
Hankrist skriver:
Citat:
De kristne dogmer betyder intet i kristne menneskers trosliv, og Kirken har aldrig mødt os med kristne dogmer.

Den danske folkirkes bekendelsesskrifter indeholder adskillige dogmer som bl.a. kan ses i "Den augsburgske bekendelse", hvor man i Art. 19 kan læse:
Citat:
Syndens årsag
Om syndens årsag lærer de, at skønt Gud skaber og opholder naturen, så er dog årsagen til synden de ondes, det vil sige djævelens og de ugudeliges, vilje, som, uden at Gud hjælper til, vender sig bort fra Gud, ligesom Kristus siger Joh. 8: “Når han taler løgn, taler han af sit eget.”
Jeg vil ikke spilde mere tid og flere kræfter på at finde masser af andre eksempler, men det står jo enhver frit for bl.a. i de her viste links.

Det er jo så åbenbart ukendt for Hanskrist blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
#24651 - 26/01/2018 23:55 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3664
Sted: Nørresundby
Stadig det er ikke evangelisk kristendom og det har aldrig været Ny Testamentlig kristendom (læs Luther om troen) og det har aldrig været det Kirken møder os med vi skal konfronteres med og tro på, nej det findes i Nye Testamente og er evangeliet om Kristus Jesus og den ny væren og Gudsvirkelighed (fader søn) han bærer ind i verden kendetegnet ved Helligåndens ekstatiske livgivende nærvær som alle karismatiske forhold.

Dette er og har alle dage været essensen i kristnes trosliv og spiritualitet og det er hvad Kirken bygger på og hvad kirken møder os med og du er velkommen til at:

1):

læse i nye testamente

2):

gå til gudstjeneste (selv om du har meldt dig ud og er fyldt med aversion imod kristne)

3):

velkommen til at læse Tillich fx eller hvad jeg skriver

4):

velkommen til at studere teologi eller snakke med en præst om de her ting du har fået fuldstændig galt i halsen

PS:

Har du nogensinde læst forord til systematisk teologi værker?? Her får du at vide at den måde du bruger dogmerne på ikke er den måde de skal opfattes på. Det er ikke dogmerne (som det ikke er dogmatisk læsning af bibelen) der er troens genstand.

Jeg begynder at forstå hvorfor du fik den meddelelse ved din ikon oplevelse at du ikke skulle tage dogmerne alt for alvorligt, for det er jo det du gør, og stadig gør selv om du har fået at vide højere oppefra at det skal du ikke.

Vi kristne har altid været klar over at disse ikke er vores Tros genstand, men evangeliet om Jesus Kristus og hvad der her bryder løs i verden, en ILD, en SPIRITUALITET som Kirkerne stadig holder levende i hævd.


Paulus: Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus: lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren


-0-0-0-

jeg er ked af at sige det Arne, men jeg kender ikke et menneske som dig der er så fortænkt og død i roen, forstået på den måde at du mangler SPIRITUALITET, SPIRITUEL INTELLIGENS, din ekstatiske fornuft, din entusiasme og ekstatiske begejstrings struktur med de spontane suveræne religiøse spirituelle ekstatiske livsytringer gør sig overhovedet ikke gældende hos dig.

Hvis Paulus mødte et menneske der manglede de forhold gendøbte han dem så de kunne få Helligånden.

Er det alderen der trykker dig eller er det dit humør den er gal med?? Du svinger overhovedet ikke som de kristne skal. Dans syng eller gå en lang tur eller ring til din elskerinde og sig du er kørt fast i tanker der kører i ring for dig på trosfrihed og du fylder folk derover med dogmatisk tænkning som du påstår er det de kristne tror på. Sig til hende at du er ked af at du kan være så ond og dum, uintelligent, stupid i din optræden. Du må sgu da fortryde denne din optræden. Eller komme med den tilståelse at det nu nok er folk der er fortrolige med Nye Testamente og moderne teologi der ved bedst hvordan kristendommen skal forstås.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 41 af 130 < 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 129 130 >


Seneste indlæg
Min ”religion”
af ABC
24/04/2024 11:49
Vigtige præciseringer
af somo
23/04/2024 14:04
Kom op på bjerget...
af ABC
23/04/2024 13:13
Tanker - idéer - visioner.
af Hanskrist
23/04/2024 11:55
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Skattestyrelsen: Hvem ejer disse 13,6 mi..
24/04/2024 13:18
Militærheste slap fri og løb rundt i L..
24/04/2024 13:16
17-årig tiltalt for knivstik mod 13-år..
24/04/2024 12:58
Ulykke på Hirtshalsmotorvejen: Ét spor..
24/04/2024 12:14
Rute 13 ved Nørre Snede er igen åben e..
24/04/2024 11:50
Nyheder fra Religion.dk