annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6190589
Et andet syn 1346517
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1222091
Jesu ord 954616
Spirituel omsorg 854450
Galleri
Rødhus december
Hvem er online?
2 registrerede Gerth ,(1 usynlig), 173 gæster og 25 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 26 af 27 < 1 2 ... 24 25 26 27 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#30104 - 24/05/2020 16:26 Re: Kristusbevidsthed og KristusMystik [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1357
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Drik nu nogle øller sammen med os andre 🍺

https://www.youtube.com/watch?v=kcTiYW6mQ50

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#30705 - 04/10/2020 13:43 Re: Hypnose, nej selvhypnose! [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2124
Sted: Nørresundby
Hermann Hesse om TRÆER

Læs hvad Hermann Hesse skriver om 🌳🌲

Selv har jeg har alle dage været en rigtig træmand eller skovløber. Min respekt og beundring og meget nære kærlige kommunikation og relation træer går tilbage til min tidligste barndom. At kravle i træer og lege i skoven var min børnehave og at undgå at falde ned var den pædagogik skoven lærte mig.

🌲🌳

Min kærlighed eller kommunikation med træer husker jeg helt tilbage som barn hvor det for mig ofte gjorde smertefuldt ondt dybt ind i min sjæl når et træ eller træer blev fældet (det er ikke mere end et par år siden jeg gamle mand græd og græd flere dage i træk over et mit livstræ der blot blev fældet flere hundrede år gammel og knejsende ikke bare 10 meter høj men over 20 meter og med en sindrig kroget forgrening bag en prægtig krone) - mit forhold til træer er så stærkt at jeg hurtigt kan skabe en stærk kærligheds relation gennem den kommunikation jeg oplever og det stærke vidnesbyrd om liv træet fortæller: »Jeg er liv, som vil leve, midt i liv, som vil leve.« og jeg har hele livet stået fast på min egen indre lov om vækst uden at gøre andre fortræd, hvor tyngdekraften har provokeret min rankhed (rygrad) at stammen min blev så vertikal stærk og kraftig at jeg står og modstår alle livets stormvejr og orkaner, al blæst. Ofte har jeg været i orkanens øje, stået i regn blæst og kuling, og i lyn og tordenvejr stået i risiko for i et nu at blive kløvet, flækket, men jeg har også oplevet utallige morgener og nætter i skovens dybe stille forunderlige ro og tågedis hvor stilheden gør at vi igen kan høre hvad der siges når verden ikke længere er larm.

Min væredygtighed og bæredygtighed skyldes at jeg tåler og lider alt uden at opgive bare at være mig selv min egen indre lov.

Min stammens tyngde og vægtighed, højde og drøjde, vertikalitet er min forstand og modstandskraft der er udformet i overensstemmelse med at tyngdekraften har været min lod og skæbne og vilkår her i livet fra da jeg i undfangelsesøjeblikket gik fra frø til spire.

Kronen på værket er mit grønne løv i solen i lyset der gir ilt til jorden og om efteråret det er med vemod jeg siger til min nabo "vi ses igen til foråret du min stedsegrønne granfætter træ om du undgår skæbnen juletræ" - for nu skal jeg igennem en hård kold omgang årstid.

-0-0-0-0-

Bertrand Russell sagde at det først var da han blev en ældre mand at han overvandt sin skam over hang og trang til filosofi og jeg har det på samme måde - skammen lurer hele tiden på mig, og truer med at udslukke min filosofiske ånd.

Hvorfor filosofi? Fordi det er en opdagelsesrejse ud i brugen af sit eget hoved til at tænke med. Hvorfor løb og cykling, for at få stærke ben og hjerte lunger, hvorfor filosofi, for at få stærk og go forstand gennem brug af hovedet til at tænke med. Til en forandring at bruge hovedet til at tænke med er den opdagelsesrejse filosofi er.

Men vi lever i en tid og kultur hvor det er skamfuldt at tænke selvstændigt over tingene og udarbejde et selvstændigt kritisk avanceret dyb verdensbillede og forståelse. Moderne videnskab fragmenterer alting og intet hænger godt sammen, der er ingen sammenhængende god forståelse, der mangler visdom og filosofisk forståelse i vor meget videnskabelige tidsalder.

Videnskab har vist at Gud ikke er nogen eksisterende virkelighed med inde over menneskets liv. Filosofien ryster på hovedet af hvor dumme og uforstandige videnskabs folk er, ikke naturvidenskab som sådan, der aldrig vil magte at sløjfe begrebet Gud ud af ligningen når menneskers eksistens retteligen skal forstås.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#30706 - 04/10/2020 14:44 Re: Hypnose, nej selvhypnose! [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5720
Sted: Sydsjælland
Citat:
Videnskab har vist at Gud ikke er nogen eksisterende virkelighed med inde over menneskets liv. Filosofien ryster på hovedet af hvor dumme og uforstandige videnskabs folk er, ikke naturvidenskab som sådan, der aldrig vil magte at sløjfe begrebet Gud ud af ligningen når menneskers eksistens retteligen skal forstås.
"når menneskers eksistens retteligen skal forstås".

Citat:
Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.
"vi tolker det åndelige for åndelige".

Ja, "Hvad Hanskrist dog skriver" blinker

M.v.h. fra "idioten" Arne smiler agnostisk panteist, indre harmoni, ydmyg kærlighed, lykke heart


Redigeret af Arne Thomsen (04/10/2020 14:59)
Top Svar Citer
#30707 - 04/10/2020 14:54 Re: Hypnose, nej selvhypnose! [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2124
Sted: Nørresundby
Albert Schweitzer:


Det moderne menneske har ikke længere noget særpræg, og det går omkring i en stadig angst for at skulle vise en eller anden form for originalitet. Tidsånden har skabt et samfund af mennesker, som ikke er i stand til at samle sig om noget; den er en magt der vokser sig stærkere og stærkere.


For hvert år, der går, bliver der fundet stadig bedre metoder til at udbrede kollektive opfattelser, mens den selvstændige tænkning bliver sat ud af spillet.

Vor erkendelse ser livet udefra, mens vor vilje ser det indefra.
Her kan der herske berettiget tvivl om, hvorvidt de mange virkelig kan nå til at tænke så grundigt over sig selv og verden, som de må gøre, hvis der skal komme en tænkende verdensanskuelse ud af det. Ser man på enkeltindividet af i dag, er tvivlen meget berettiget. Men på den anden side er vort tids enkeltindivid med sit unormalt svage behov for tænkning et patologisk fænomen. Et gennemsnitsbegavet menneske har i og for sig en så stor evne til at tænke, at den skulle sætte det i stand til at danne sig en egen, selvstændig mening; normalt skulle det endda føle et behov for at danne sig en personlig verdenverdensanskuelse. Citat slut.


Det Åndelige er vor vilje der ser livet indefra.


-0-0-0-0-

Han (Albert Schweitzer) står i stor gæld til Goethe, han skylder Kant meget, og Bach er hans lyst og glæde. Men Paulus er hans åndsfrænde. Magnus Ratter.-0-0-0-0-0-0-


Åbenbaringsdimensionen over vores liv, som også er det forhold Jungs psykologi er grundlagt på, her beskrevet af Paulus 1 Kor 2:

Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud åbenbaret for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os
, og vi tolker det åndelige for åndelige.


det åndelige er det med fed skrift, det Guds Ånd åbenbarer for os, når Guds Ånd får lov til at arbejde i os. Jungs psykologi er principielt bygget op efter samme paulinske princip.

De åndelige Guds Ånds åbenbaringserfaringer vi har som kristne, og som de havde som kristne i de paulinske urmenigheder skulle de drøfte med hinanden (den enkelte skulle drøfte det åndelige (sine åndelige erfaringer, med andre åndelige, altså med andre der også var i besiddelse af åndelige erfaringer) forlangte Paulus, alle skulle ha lov til at komme til orde og de skulle tale forstandigt med hinanden om de åndelige erfaringer de kristne fik, blev beriget med gennem den Hellige Guds Ånds virksomhed. Lidt som Gerth, der var mange Gerth'er og HansKrist'ner i de paulinske menigheder, og der var en livlig demokratisk indbyrdes drøftelse, demokratisk samtale, om de åndelige erfaringer og oplevelser hvert enkelt menneske havde med den Hellige Guds Ånd, hvad Guds Ånd åbenbarede for den enkelte.

Denne tradition er forsat i over to tusinde år op til idag hvorfor vi idag står med fantastiske kristne spirituelle skrifter, det være Nicolai Berdyaev og Paul Tillich og HansKrist. Skrifter der har så meget Healing Power gemt i sig at man kan blive omvendt og helbredt og få sig et fantatisk skønt lykkeligt liv, hvor ens talenter og evner kommer for en dag i et kreativt virke uden lige.

Paulus's breve er de mest åndelige skrifter verden har set, her gemmer den stærkeste tænkelige SPIRITUALITET sig verden nogensinde har set og som hver eneste generation må genopdage hvad betyder i deres tid og deres tidsånds store spørgsmål. Det er levende kristendom at opdage hvordan fx Paulus taler til moderne mennesker idag. De evigt gyldige spirituelle åndelige sandheder vi finder hos Paulus begynder videnskaberne idag mere og mere at få øjnene op for, og man taler om en sand Paulus renæssance.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#30708 - 04/10/2020 16:01 Re: Hypnose, nej selvhypnose! [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5720
Sted: Sydsjælland
Citat:
Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.
Nå da, nu er Hanskrist begyndt at redigere Paulus blinker

M.v.h. fra "idioten" Arne smiler agnostisk panteist, indre harmoni, ydmyg kærlighed, lykke heart
Top Svar Citer
annonce
Side 26 af 27 < 1 2 ... 24 25 26 27 >


Seneste indlæg
Adam og Eva
af Gerth
23/01/2021 06:05
Konfucianisme
af Gerth
23/01/2021 02:01
Panteisme
af Gerth
18/01/2021 22:30
BibleProject
af ABC
12/01/2021 13:14
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Gerth
05/01/2021 03:09
Nyheder fra DR
'Nogle af de efterretninger, vi har, er,..
23/01/2021 11:57
Soldater henvist til parkeringskælder f..
23/01/2021 11:45
Nonner fra helvede, en tung grøntsagskr..
23/01/2021 11:43
Osvald på seks år savner legeaftalerne..
23/01/2021 11:40
Succesfuld 'løve' gik konkurs som 23-å..
23/01/2021 06:45
Nyheder fra Religion.dk
Tidslinje: Videnskabsteoretiske idéer g..
19/01/2021 10:25
Fremtidens folkekirke kan risikere kun a..
18/01/2021 06:00
Selvudnævnte profeter spåede en valgse..
18/01/2021 06:00
Forfatter i ny bog: Det er ikke Koranen,..
12/01/2021 11:31
Hvad er kildekritik?
12/01/2021 10:27