annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10312758
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2029988
Et andet syn 1761999
Jesu ord 1348367
Den Evige Filosofi 1146141
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
0 registrerede 346 gæster og 11 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder
Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Fornyet Evangelisk Teologi for Folkekirken

Citat:
Gerth: Hvor Jesus drak rødvin, så var Apostlen Paulus imod alkohol?


Nej Paulus var ikke imod alkohol men imod at 1): vi drikker os voldsomt beruset i alkohol/vin 2): at vi bliver afhængige af alkohol i store mængder (kommer i et misbrugs forhold til alkohol (ja Paulus var modstander af misbrug og afhængighed overalt da det ødelægger vores frie skabende kreative glædelige kærlighedsfyldte liv)).

Ædruelighed og forstandighed var vigtigt for Paulus i alle livets forhold. Men ædruelighed og forstandighed udelukker for Paulus ikke fest sang og musik - udelukker ikke glæden og jubelen og dette at være begejstret inspireret og drevet af Ånden og i stor EKSTASE.

Ingen mennesker ville være trygt ved at overlade deres børn til en beruset dagpleje mor eller sætte sig ind i en taxa hvor taxa chaufføren er beruset eller aflevere bilen på værksted til en mekaniker der er beruset. Alle ved vi at det kommer der ikke noget godt ud af for os andre og det menneske der drikker betaler med sit liv og helbred. At have berusede forældre venner eller kollegaer er et stort problem, belastning, for omgivelserne, alle disse pårørende.

Jo mere vi lærer dig at kende Gerth kommer det frem at du har et problem med alkohol afhængighed og misbrug og med sex også.

Det vidste vi ikke om dig i begyndelsen da du begyndte på trosfrihed - men vi kunne se mange vrøvle indlæg fra dig af - hvilket jo nok skyldes du er beruset fra tid til anden når du skriver og ja så er forstanden røget hvilket skinner igennem i flere af dine indlæg. Så måske du slet ikke er så dårlig til dansk, til at skrive klart og tydeligt, måske det skyldes du er under indflydelse af alkohol som er et rus middel og bestemt ikke har noget med Helligånden at gøre. Også tydeligt at du ikke rigtig kender Helligånden og hvad Helligånden gør ved vi mennesker - men du skriver meget om Helligånden på en uklar måde hvilket nok skyldes du blot er små beruset fra tid til anden.

Vi kan håbe du bliver voksen og klogere med alderen - at du en dag får opnår lidt mere selvrespektCitat:
Gerth:

"Symbolet Kristus",,

"Gør ikke Jesus Kristus til afguderi. Mennesket formes ikke af ham og det, fordi istedet er altings skaber ´gud´, Gud.


KRISTUS er Gudmennesket - mennesket med Gud og mennesket i Gud - ja KRISTUS er det Guds Billede vi er skabte i - altså vores Gudbillede'lighed og himmelske fuldkommenhed fyldt med stråleglans og herlighed - karisma og skønhed (mennesket kan være smukke når de ikke forvrænger det Ansigt og Billede vi har fra Gud af). Alt dette havde Jesus - turde Jesus - derfor vi kristne siger Jesus der er Kristus.

At vi er KRISTUS FORMEDE betyder at vi som Jesus har det samme. Det betyder ikke at vi formes af Jesus. Men i den grad Jesus mere fuldkomment end os bar og udtrykte det Guds Billede han var skabt i kan Jesus være et forbillede for os men stadig det betyder ikke at vi dyrker mennesket Jesus.

Gud er den samme der dog virker skabende forskelligt fra menneske til menneske fordi vi alle (alle vi forskellige mennesker) er elsket af Gud er Guds Børn.

Citat:
Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere. Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud 2 Kor 5it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer, but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law.


Seneste indlæg
korrigere misforståelser
af somo
01/12/2022 15:05
PROSTITUTION, PORN, LGBTQ AND SEX EXPERIMENTS WITH DENMARK AS AN
af Gerth
01/12/2022 10:20
Er reformationen på vej...
af ABC
30/11/2022 16:05
At elske livet
af ABC
26/11/2022 21:13
Er reformationen på vej...
af ABC
24/11/2022 20:24
Nyheder fra DR
To danske kokkelandshold tager bronze ve..
01/12/2022 16:59
Amerikansk ambassade i Spanien har også..
01/12/2022 16:27
Sigtet for Field's-skyderi bliver frivil..
01/12/2022 15:05
Mor idømt tre års fængsel - mishandle..
01/12/2022 14:55
Distortion har fået grønt lys til 25-..
01/12/2022 14:49
Nyheder fra Religion.dk
Moon-bevægelsen
06/10/2022 06:15