annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11810404
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2161837
Et andet syn 1856552
Jesu ord 1428091
Den Evige Filosofi 1224644
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 46 gæster og 193 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 54 < 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38722 - 09/02/2023 18:34 Re: Tro, håb og kærlighed [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Paulus' ord om kærligheden, der er citeret i denne tråd, er for mig det smukkeste og den væsentligste kvalitet i kristendommen.
Det gav mig tillige den idé at undersøge begrebet: Kærlighed, hvor jeg i DEN STORE DANSKE fandt dette:
Citat:
Det er Paulus, der er ophav til Bibelens, og verdenslitteraturens, måske mest besættende ord om kærlighed: "Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op. Profetiske gaver, de skal forgå; tungetale, den skal forstumme; og kundskab, den skal forgå. For vi erkender stykkevis, og vi profeterer stykkevis, men når det fuldkomne kommer, skal det stykkevise forgå. (...) Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud. Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden" (1.Kor. 13,4-13).

Hvad har en sådan kærlighed med forholdet mellem mennesker at gøre? På den ene side: Intet, for den kærlighed, der aldrig hører op, er jo ikke af denne verden, hvor vi kun erkender som i et spejl — oven i købet af den slags mangelfulde, tågede spejle, som var det eneste, man kendte på Paulus' tid. På den anden side:

Alt, for nok er det, Paulus her beskriver, Guds grænseløse, betingelsesløse kærlighed, hvormed han elsker menneskene, hans nåde eller agape, men Paulus beskriver den med samme ord, som indgår i befalingen til menneskene, at de skal elske hinanden (Joh. 15,17), og til den enkelte, at "du skal elske din næste som dig selv" (Matth. 19,19). Nok bør mennesket i kristendommen ikke, som i inspiration fra Platons eros, stræbe efter at være som guden, men den uselviske kærlighed, som her kræves, er dog på den anden side menneskets udgave af Guds agape.
og
Citat:
Oplevelsen af kærlighed
Men kærligheden unddrager sig forståelse. Skønt vi ser ud til at kunne bringe kærligheden på begreb, skønt vi kan se, hvordan den er formet af historiske og sociale omstændigheder, så den tager sig forskellig ud til forskellige tider, så blegner det dog alt sammen i forhold til oplevelsen af kærlighed.

Her er det så, det undrer mig, at der i kærlighed mellem mennesker ikke nævnes begreber som: Omsorg og indsigt.
Og endnu mere undrer det mig, at kærlighed til denne værende verden - dette ufattelige mirakel - slet ikke nævnes.

Det går ikke for godt med den medmenneskelige kærlighed her på denne klode - og kærligheden til kloden er desværre stort set fraværende trist

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler
Top Svar Citer
#38723 - 09/02/2023 18:54 Re: Tro, håb og kærlighed [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3245
Sted: Nørresundby
Citat:
Arne:

Her er det så, det undrer mig, at der i kærlighed mellem mennesker ikke nævnes begreber som: Omsorg og indsigtDu kan da ikke hive et kapitel ud og så undre dig over at noget her mangles.

Det svarer til at gå ind i din baggang eller vindfang og straks udbryde, det undrer mig at der her i huset ikke er et køkken eller et badeværelse.

Og dig der er agnostiker hvordan pokker kan du brokke dig over at der mangler indsigt????


Nå men omsorg og indsigt er der masser af hos Paulus:

Citat:
Hvis da trøst i Kristus betyder noget, hvis kærlig opmuntring, hvis Åndens fællesskab, hvis inderlig medfølelse betyder noget, så gør min glæde fuldstændig ved at have det samme sind, ved at have den samme kærlighed, med én sjæl og ét sind. Gør intet af selviskhed og heller ikke af indbildskhed, men sæt i ydmyghed de andre højere end jer selv. Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.
Paulus Fil 2.


Citat:
Mine brødre, jeg tvivler ikke på, at I er fulde af godhed og fornøden indsigt, så I også kan vejlede hinanden.


Kærligheden skal være oprigtig. Afsky det onde, hold jer til det gode. Vær hinanden hengivne i broderkærlighed, kappes om at vise hinanden agtelse. Vær ikke tøvende i jeres iver, vær brændende i ånden, tjen Herren. Vær glade i håbet, udholdende i trængslen, vedholdende i bønnen. Vær med til at hjælpe de hellige, når de har behov for hjælp. Læg vægt på at være gæstfrie. Velsign dem, der forfølger jer, velsign, og forband ikke. Glæd jer med de glade, græd med de grædende. Hold sammen i enighed. Stræb ikke efter det høje, men hold jer til det lave, og stol ikke på jeres egen klogskab. Gengæld ingen ondt med ondt; tænk på, hvad der er rigtigt over for alle mennesker. Hold fred med alle mennesker, om det er muligt, så vidt det står til jer.
Paulus Rom.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38724 - 09/02/2023 21:32 Re: Tro, håb og kærlighed [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Tak for info om Paulus og kærlighed mennesker imellem - som åbenbart også DEN STORE DANSKE har overset - men som jeg glæder mig over (Menneskers kærlighed til verden finder vi jo dsværre nok ikke noget om hos Paulus - eller gør vi?).

Jeg finder det i øvrigt rimeligt at spørge dig, om du fastholder, hvad du har skrevet: at jeg er "ondskabsfuld", og at jeg er "idiot", eller du tilbagekalder - eller du undviger at svare.
Blot en af de tre mulige, jeg er ikke interesseret i længere forklaringer.

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler
Top Svar Citer
#38728 - 10/02/2023 18:28 Re: Tro, håb og kærlighed [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3245
Sted: Nørresundby
Det er altid sagt i en sammenhæng hvor du har udvist ganske urimelig debat adfærd overfor mig - når du driver din ondskabsfulde udspekulerede dagsorden overfor mig simpelthen for vidt, for langt.

Ord og udsagn optræder altid i en sproglig kontekst og man kan ikke rive dem ud af denne sproglige kontekst sammenhæng hvor de første gang optræder.

At du har været på nakken af mig nu i tyve lange år er ganske tydeligt. Selvfølgelig har der været perioder indimellem hvor det ikke har fyldt eller hvor der har været ro på - fordi vi ikke har gået hinanden i bedene.

-0-0-0-

Vi behøver ikke være enige - blot skal vi vise - skriftligt give til kende vi har læst og forstået hvad "hin anden" har skrevet. Jeg skal vide om du/I overhovedet har læst min argumentation og mening om tingene og vice versa jeg skal selvfølgelig det samme over for jeres tekster hvis det er en debat jeg har involveret mig i.

Jeg tror jeg har fundet ud af hvad der er sket - du har simpelthen ikke regnet mig for noget som helst - men ophøjet dig selv højt over mig i din egen forestillingsverden. Du var virkelig noget i dine egne øjne og havde styr på tingene og HansKrist var nul og ingenting hvorfor du da også for snart tyve år siden skrev at du da havde blokeret HansKrist og du spurgte de andre debattører om de dog ikke også havde gjort det.

Der går mange år hvor du lever i din egen selvhøjtidelighed hvor du har ophøjet dig selv gennem ortodoks kristendom og en ikon oplevelse til at være manden der havde styr på alting omkring kristendommen. I din egen selvhøjtidelighed og selvophøjethed - altså i dine egne øjne var HansKrist ingenting ved siden af dig.

At tro så meget om sig selv i forhold til et andet menneske gør at du med al din magt og alle dine kræfter har forsøgt at latterliggøre mig. Det siger sig selv for de der kender mig at det finder jeg mig ikke stiltiende i og jeg har taget kampen op med dig.

Når jeg læser gamle indlæg bliver jeg rystet over din dagsorden overfor mig - der konstant har lydt: svulstige intetsigende tomme ord har du sagt om alle de mine indlæg hvor jeg svarer dig ærligt og redeligt og seriøst på hvad du har spurgt mig om.

Du har aldrig givet mine svar overhovedet nogen opmærksomhed - blot bare kaldt det igen igen svulstige intetsigende tomme ord.

Selvfølgelig skal ingen finde sig i den nedladende behandling at du ikke engang gider behandle seriøst hvad det er man har skrevet.

Vi behøver ikke være enige med hvad andre skriver men vi skal hvis det er led i en argumentation af hvad vi drøfter med hinanden vise hinandens tekster opmærksomhed. Det vil sige gennemgå hvor vi er uenige og argumentere for at vores anderledes syn på tingene er den der holder i byretten - trækker det længste strå.

Vi skal skrue farten ned og gøre ophold ved hinandens tekster hvis de er skrevet som et svar indlæg argumentation i hvad vi er kommet op at skændes og diskutere om - er blevet uenige med hinanden om.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38746 - 11/02/2023 13:34 Re: Tro, håb og kærlighed [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hanskrist.
Jeg ser, du undviger at svare på om du vil fastholde at beskylde mig for at være ondskabsfuld og idiot.

Og jeg ser, at du her - og tillige i andre tråde - retter beskydninger mod mig for at "være på nakken af dig" samt en masse andet - bl.a. at jeg skulle lide af en slags storhedsvanvid o.l.

Sagen er imidlertid, at jeg på et tidspunkt for længe siden - i min søgen rundt i det religiøse landskab - også forsøgte at lære din form for kristendom nærmere at kende.
Det lykkedes ikke. Jeg kunne ikke ikke finde noget overbevisende i dine ord - heller ikke selv om jeg trængte mig på for at få et klarere indtryk.

Mit standpunkt er jo, at enhver har ret til sin tro og ikke-tro, og jeg respekterer, hvor de står - ligesom jeg forventer, at min tro respekteres.

Som årene er gået har min tro udviklet sig - især i forholdet mellem det guddommelige, verden og mennesket, og det føles for mig mere og mere primitivt og naivt, at vi giver os selv - vi mennesker - så betydningsfuld en position.

Men jeg er også blevet stadig mere opmærksom på kristendommens kærlighed - især den kærlighed, vi mennesker inspireres til - som nok det smukkeste i religionernes verden.
Samtidig må jeg jo erkende, at kærligheden i kristendommen desværre ikke rigtig indbefatter kærlighed til verden.

Så - Hanskrist - hvad forholdet mellem dig og mig angår, så har din form for kristendom forlængst ikke mere min interesse, hvorfor jeg ikke kan se hvordan jeg skulle kunne "være på nakken af dig" her.
Noget andet er dine grove og ubeherskede angreb på mig som menneske.
Den slags synes jeg ikke hører hjemme her på Trosfrihed.dk trist

M.v.h. Arne Sandhedens Mirakel: Verdens Væren. Agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, indsigt, medfølelse, omsorg, kærlighed heart smiler
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 54 < 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af ABC
26/09/2023 11:25
Hvem lavede Gud...
af ABC
26/09/2023 11:23
Er der mange bolde i luften...
af ABC
25/09/2023 19:34
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
24/09/2023 21:20
Kaldet fra det høje...
af ABC
24/09/2023 20:53
Nyheder fra DR
Endnu flere, end man troede, kan have f..
26/09/2023 21:20
Med megafon og kasket tilslutter Joe Bid..
26/09/2023 21:03
Sagsøges af konkurrencemyndigheder: Ama..
26/09/2023 20:58
Det er ikke sikkert, offentligheden får..
26/09/2023 20:31
Formand for det canadiske parlaments und..
26/09/2023 20:29
Nyheder fra Religion.dk