annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12433992
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2225030
Et andet syn 1898779
Jesu ord 1462082
Den Evige Filosofi 1266539
Galleri
Jorden
Hvem er online?
0 registrerede 177 gæster og 114 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 23 af 25 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38675 - 06/02/2023 13:10 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Selv om jeg har skrevet utallige indlæg om TRO eller TROEN i en Ny Testamentlig urkristen paulinsk sammenhæng så vil jeg lige afslutte med at sige


Jeg har ALDRIG TROET noget - dette træk ved min personlighed var så udtalt allerede som lille dreng at min mor har mange gode anekdoter om det forhold.

Så min accept og forståelse af det kristne trosliv og dets spiritualitet som vi finder hos Paulus fx det være sig om vores i KRISTUS NY VÆREN og GUD HELLIGÅNDENs vidunderlige forunderlige gerninger med os eller om OPSTANDELSES messianske LIVET VIRKELIGHEDEN KRISTUS etc etc etc

kommer kun istand fordi det stemmer overens med mit livs egne SPIRITUELLE ERFARINGER


Jeg har altid også uafhængig kristendom og religion haft lige siden jeg var lille dreng SPIRITUELLE ERFARINGER.

Noget jeg må være begavet med i vuggegave - hvorfor det religiøse spirituelle altid har været let for mig at forstå.


Jeg tager altid udgangspunkt i mine egne originale EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER - og læser jeg noget hos Paulus bliver det kun accepteret godkendt hvis det stemmer i god overensstemmelse med mine egne EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER

Jeg lader mig gerne INSPIRERE af Paulus. Men da alt jeg fandt hos Paulus var som fod i hose med mine egne EKSTATISKE SPIRITUELLE ÅBENBARINGS ERFARINGER - var det en overvældende bekendtskab jeg fik med Paulus omkring mine de ca 40 år alder - hvor jeg bestemt ikke var noget - andet end videnskabsmand eller videnskabelig orienteret dog med stor interesse i HUMØR GLÆDE og JUBEL og SPONTANITET og EKSTATISK BEGEJSTRING og ENTUSIASME -ENGAGEMENT og KREATIVITETENS FLOW TILSTANDE

Og ja jeg fandt jo det hele hos Paulus.

Så jeg var allerede i KRISTUS uden at vide det.


Mine mange SPIRITUELLE TRANSCENDENS ÅBENBARINGS ERFARINGER hænger utvivlsomt meget sammen med hvor meget SPONTANITET og HUMØR og JUBEL og ENTUSIASME der er med inde i mit liv - og ja jeg kan se at det rigtig rigtig meget stammer fra min mor. Og igen det stammer fra Paulus der er blevet far til den protestantiske vestlige kultur og GEJST - SPIRITUALITET.

Vi moderne mennesker er i den grad præget af Paulus's "fanden i voldske ukuelige HUMØR" og lyse kærlige åbenhjertige sind overfor alle mennesker - også de der ikke er kristne.

Paulus kunne lide alle mennesker og blandede sig konstant med mennesker - fordi han var så åbenhjertig imødekommende overfor alle mennesker. Så ikke så mærkeligt at han har succes så populær som han er og ja kvinderne flokkes om ham og han om dem.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38676 - 06/02/2023 17:37 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1807
Har plukket lidt i dine sidste indlæg, så bare kort.

Læser dine indlæg senere mere grundigt - måske

*

,,Nej det har i årevis været som at finde en nål i en høstak at opdage du ikke opfatter dig selv som kristen.,,

Jeg har jo fortalt, jeg ikke tilslutter mig treenighedslæren og at dette fravalg gør, at kristne mener, jeg ikke er kristen.

Jeg vil ikke kæmpe for denne titel, selv om indrømmet jeg for år - mange år siden blev ked af ikke at være et guds barn, da disse i følge Paulus skal i himlen, når de dør, og der skal jeg jo ikke hen smiler - og jeg betvivler da også, at andre kommer der.

*

,,Det er ikke Jesus men Gud som frelser.,,

Det er klart, forståelsen er sådan, men i forskellige kristne retninger, har jeg ofte hørt.
Jesus lever, kom til Jesus, Jesus frelser mm. og påstanden at de har mødt Jesus, så når Jesus er gud, mener jeg det er et fedt,

- men ja mange sprogvanskeligheder, og flere forståelse med guds ånd i mennesket Jesus.

Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig, men ved godt jeg bør veje mine ord mere, end jeg gør, da forkert formulering da ellers kan blive det der stopper dialogen, eller bliver det som diskuteres, så altid godt at vide hvad ,,den anden,, ligger i ordene, - men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ...

Men vil stadig holde fast i at grundlaget for den kristne tro er Jesu død og opstandelse.

*


Jeg har hørt dit flow link.

Hvad de dér taler om, genkender jeg fra eget liv.

En tilstand jeg ofte har og befinder mig i, og eksempelvis genkender når en tekst åbner sig for mig, vidste bare ikke tilstanden kaldtes flow.

*

Ingen farve tristTop Svar Citer
#38677 - 06/02/2023 19:02 Re: Troens grundlag er Jesu død og opstandelse [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig, men ved godt jeg bør veje mine ord mere, end jeg gør, da forkert formulering da ellers kan blive det der stopper dialogen, eller bliver det som diskuteres, så altid godt at vide hvad ,,den anden,, ligger i ordene, - men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ..."Jeg er ikke debattør eller stærk skriftlig"

Er du bimmer Tikka - du er i særklasse den nok bedste debattør Trosfrihed nogensinde har haft - hvilket også hænger sammen med hvor god du er skriftlig.

Jeg håber du husker ham den højt uddannede lærde indenfor jødedom der roste dig i sin tid. Han har fuldstændig ret i hvad han skrev om dig til dig.


"men tror nu du altid vil korrekse mig, uanset hvilke ben jeg står på ..."

Ja det har jeg det ikke godt med - har fået øje på dette meget uheldige træk hos mig selv.


-0-0-0-


Tænkte også, bare nu Tikka lytter til det der Mihaly Csikszentmihalyi, FLOW PSYKOLOGI program - OPTIMALOPLEVELSENS PSYKOLOGI.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38684 - 07/02/2023 10:22 Paulus's FLOW SPIRITUALITET [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Hverdags psykologi - hverdagens FLOW PSYKOLOGI og den Paulinske "i KRISTUS" FLOW SPIRITUALITET - KREATIVITETENS FLOW SPIRITUALITET.


Vores IMMANENTE i verdens værens ENGAGEMENT - ENGAGEMENTETS FLOW eller EKSTATISKE TRANSCENDENTE BEGEJSTRING og ENTUSIASME.

Den vores EKSTATISKE EVNE og SUNDE ROBUSTE LIVSDUELIGE VITALITET til at kunne blive løs og fri af os selv for at kunne lade sig gribe og besætte - blive HELHJERTET ENGAGERET i noget andet (arbejde - en opgave der skal løses) eller nogen anden - børn kæresten eller eleverne vores.

💕⚽🏃🥰😜Vores medfødte NEO LIMBISKE EMOTIONELLE MOTIVATIONELLE DOPAMINSKE AFFEKTIVE EKSTATISKE EVNER og VITALITET - ja det mest vitale væsen af alle er det væsen der kan blive sig selv fri og løs, frie og løse af sig selv for at lade sig gribe af eller besætte af noget andet eller nogen anden - opsluge af noget andet (arbejde og opgaveløsning) eller nogen anden (næsten børnene kæresten eleverne) HELHJERTET ENGAGERE i noget andet eller nogen anden.


HENRYKKELSEN - EKSTASEN - at blive sig selv løs og fri - løs og fri af sig selv for en stund - for en stund at glemme sig selv - en selvforglemmelsens stund - at være ude af sig selv for at noget andet ⚽ eller NATUREN eller MUSIK (eller nogen anden (kæresten fx (børnene eller børnebørnene))) kan fylde os - gribe os og berige os og begejstre os (beÅNDE os) - HENRYKKE og FORRYKKE OS - bringe os i EKSTASE - i en slags VANVID - guddommelig vanvid.

"Vanvid [er] skønnere end fornuft ifølge de gamles vidnesbyrd, eftersom vanviddet kommer fra guderne, mens fornuften er menneskeværk" siger Platon.

⚽🏃

HENRYKKELSENS og EKSTASENS og GLÆDENS MESTER er PAULUS - den VITALE FLOW SPIRITUALITET er takket være PAULUS blevet kristendommens DNA eller ESSENS og musik og sang er HENRYKKELSENS og EKSTASENS - denne JUBEL og KRAFT's rette udtryk:

Paulus: Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus: lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren.

At vi tør GLÆDES - at vi tør EKSTASEN - GLÆDEN JUBELEN og VANVIDDET - at vi tør EKSTASEN FORRYKKELSEN HENRYKKELSEN - at vi ikke er bange for at blive os selv løs og fri - løse og frie af os selv - for en stund glemme os selv - og i en HENRYKKELSENS EKSTASE og VANVID lade os GRIBE og BESÆTTE af noget ⚽ og nogen ❤️💕 kæresten fx - JA DETTE MÅ VI TAKKE PAULUS FOR - at vores SPIRITUALITET og KIRKELIV eller GUDSTJENESTE LIV - er så livskraftig og livsduelig og VITAL.

At vi tør GLÆDES - at vi tør EKSTASEN - VANVIDDET - at vi tør HENRYKKELSEN - at vi ikke er bange for at blive os selv løs og fri - løse og frie af os selv - for en stund glemme os selv - og i en HENRYKKELSENS EKSTASE og VANVID lade os GRIBE og BESÆTTE af noget andet ⚽ eller naturen - musik - arbejde - studier og nogen anden ❤️💕 kæresten - børnene - venner - de udstødte fx, ja hvad er dette lig med?

At vi lever helhjertet - kreativ engageret. Og graver vores talenter op fra jorden - fra det ubevidste - realiserer vores evner og talenter - potentialer.


Det mest vitale væsen af alle er det væsen der kan blive sig selv fri og løs, fri og løs af sig selv for at lade sig gribe af noget andet (lade sig OPSLUGE og ENGAGERE) ⚽ (fodbold - arbejde - eller forskning = studier - naturen - musik) eller nogen anden 💕❤️ kæresten eller vennerne eller børnene eller de unge og smukke = fremtiden.

Depression er iøvrigt ikke at kunne blive sig selv løs og fri i en EKSTASENS - GLÆDENS: HENRYKKELSE og FORRYKKELSE = VANVID - GUDDOMMELIG VANVID. Også derfor jeg påstår PAULUS er den vigtigste psykiater nogensinde der har eksisteret.Hans-Kristian Hindkjær mener du virkelig at du spot on har fanget hvad det vil sige at KIRKE i verden - være KIRKE i verden, hvad det er der kendetegner det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET?? Den Paulinske FLOW SPIRITUALITET - KREATIVITETENS FLOW SPIRITUALITET.

JA!

Der godt nok nogle teologer på borgen, universiteterne, der får sig et chok og bliver væltet omkuld, ikke?

JO!

Sådan er det altid når nye tværvidenskabelige erkendelser og forståelser skal kæmpe sig vej frem til anerkendelse. Det er chokerende da det strider imod de gældende paradigmer - men om det nye må anerkendes afgøres af hvor enkelt og smukt det er men ikke mindst hvor mange nye brikker der falder på plads i det puzzlespil det er at forstå hvordan tingene hænger sammen.

💕⚽🏃🥰😜At vi tør GLÆDES - at vi tør EKSTASEN - VANVIDDET - at vi tør HENRYKKELSEN - at vi ikke er bange for at blive os selv løs og fri - løse og frie af os selv - for en stund glemme os selv - og i en HENRYKKELSENS EKSTASE og VANVID lade os GRIBE og BESÆTTE af noget andet ⚽ eller naturen - musik - arbejde - studier og nogen anden ❤️💕 kæresten - børnene - venner - de udstødte fx, ja hvad er dette lig med?

Jo det er lig med at kunne ELSKE igen lig med AT LEVE

Jeg elsker derfor er jeg

Jeg er i HENRYKKELSENS ENGAGEMENT fordybelse og selvforglemmende grebethed og opslugthed derfor er jeg - derfor lever jeg (nærværende mig selv mit kald min opgave min mission men fraværende NU'et der ikke ænses)

Dette er EVANGELIET og KERYGMAET - fanfare kerygmaet - hvordan det poetisk råbes ud i verden finder vi hos Paulus og Hans-Kristian Hindkjær.

Det er det nye ind i verden:

Begivenheden KRISTUS, den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus - der betyder KIRKE.

Fyldt med en HENRYKKELSENS EKSTASE der betyder HEALING og er lig med FORLØSNING, forløsning fra sygdom depression og synd (dårlige vaner) forløsningen fra os selv - dette i en HENRYKKELSENS EKSTASE at kunne blive frie og løse af os for at noget andet (arbejde og opgaveløsning) eller nogen anden børnene kæresten venner eleverne eller klienterne kan gribe os opsluge os engagere os.


-0-0-0-

SELVFORGLEMMELSENS FORDYBELSE OPSLUGTHED og ENGAGEMENT.

Der bunder i vores EKSTATISKE EVNER og VITALITET til at kunne blive løse og frie af os selv - ekstatisk at kunne være ude af sig selv for at noget andet kan være inde - for at noget andet eller nogen anden kan gribe os besætte os og opsluge os. Noget andet er et arbejde et projekt en opgaveløsning et studie. Nogen anden er børn kæresten venner eleverne eller klienten vores kunder - dem vi skal hjælpe.


-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-

Hvad er lix tallet for det her indlæg?

Lix tal - beregner

Dit lixtal er 68


>54 - over 54: Meget svær

Din tekst er meget svær at læse, fordi den har et meget højt lixtal. Hvis ikke den er forbeholdt lovtekster eller akademisk faglitteratur, bør du arbejde på at få lixtallet ned. Det gør du ved at skrive kortere sætninger, mindske antal lange ord samt bruge overskrifter og punkttegn.

-0-0-0-

Om tekster og lixtallet

>54 - over 54: Meget svær tekst

45-54: Svær tekst

35-44: Middelsvær tekst

25-34: Let tekst

<25: Meget let tekst


Lavt lix tal giver læsbare tekster
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38700 - 08/02/2023 11:06 Re: Paulus's FLOW SPIRITUALITET [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3444
Sted: Nørresundby
Paulus's FLOW SPIRITUALITET

GUD HELLIGÅNDENS EKSTATISKE I KRISTUS ENTUSIASME FLOW SPIRITUALITET - KREATIVITETENS ENGAGEMENT SPIRITUALITET


Er så absolut et ganske usædvanligt indlæg der burde vække stor opsigt

Men ingen reagerer - det er at kaste perler for svin

Det indlæg ville kunne vinde en nobel pris i teologi og ny Paulus forståelseDu skal ikke skrive så fantastiske indlæg HansKrist her på Trosfrihed - dine tanker hører til i den akademiske verden


Det er poetisk i lige så høj grad som det er videnskabeligt klogt og vis.

Det er chokerende nytænkning - da det er et opgør med det asketiske kristne fromhedsliv

Du burde finpudse og blueprinte dine tanker gennem måske 7 indlæg om din Paulus og kristendoms forståelse

Paulus's FLOW SPIRITUALITET kunne være 1 af de 7 essays

Din forståelse TRO TROEN i en Ny Testamentlig paulinsk sammenhæng et andet kapitel eller essays

Paulus som GNOSTIKER og Jung kunne være et tredje essays


GUD HELLIGÅNDENs NY VÆREN og VIRKELIGHED - hendes mange FRUGTER og GAVER og GNOSIS om GUDS VISDOM KRISTUS og DOXA (vores HIMMELSKE HERLIGHEDS LEGEME) et fjerde essays

havde jeg tiden nu kunne jeg komme på flere essays som jeg har forstanden og forståelsen og den spirituelle erfaring til at kunne skrive

Nå jeg må løbe
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 23 af 25 < 1 2 ... 21 22 23 24 25 >


Seneste indlæg
Studiekredsen...
af Hanskrist
03/12/2023 20:04
Den store reformation...
af ABC
02/12/2023 17:03
HansKrist's chat med AI CHAT
af Hanskrist
02/12/2023 15:09
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
01/12/2023 18:30
Skal folkekirken fornyes...
af ABC
30/11/2023 21:18
Nyheder fra DR
I dag får vi 'lidt af det hele-vejr'
04/12/2023 07:11
Filippinsk politi undersøger mindst to ..
04/12/2023 06:02
Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god ti..
04/12/2023 04:53
11 vandrere fundet døde efter vulkanudb..
04/12/2023 04:31
Venezuela stemmer ja til at annektere de..
04/12/2023 04:15
Nyheder fra Religion.dk