annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Kærlighed
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 508 gæster og 262 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 77 af 190 < 1 2 ... 75 76 77 78 79 ... 189 190 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#35559 - 21/04/2022 11:03 Re: Så er der linet op... [Re: ]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5372
Sted: Vanløse
Kære Gerth

Hvorfor afskaffer vi ikke dogmerne...

http://www.religionrevised.com/dogmernes-indbyrdes-bindinger/

Lad os ånde frit...




Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#35563 - 21/04/2022 13:50 Re: Så er der linet op... [Re: ]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5372
Sted: Vanløse
Kære Gerth

Hvorfor afskaffer vi ikke dogmerne...

http://www.religionrevised.com/dogmernes-indbyrdes-bindinger/

Lad os ånde frit...






Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#35564 - 21/04/2022 14:06 Re: Så er der linet op... [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Citat:
Gerth:


Hurrah..

Ja, Jeg er opfyldt af Helligånden.


Hans K brokkede, at ingen blander sig i hans emne, men her virker han også ligeglad...

D.v.s . Idag da jeg handlede ind på tanken, så undrede personalet sig over, at jeg ikke køber mere alkohol. Jeg svarede: "Umenneskeligt som en outsider i samfundet lever jeg i kampen uden religion. Jeg oplever åbenbaring, men jeg behøver ikke den slags ting for ekstasen.



Citat:
Gerth:

Jeg så in nyhederne at noget sagde, at Facebook og Youtube har for meget magt over tros/ytringsfrihed.
Jeg skriver til en ´ven´ om sex og spiritualitet i hans emne,men så fjerner Facebook dette. Nå, spild af tid og ord.


ja jeg forstår godt facebook fjerner dine sex video indslag Gerth - hvilket vi også burde gøre her på Trosfrihed - ihvertfald kaster du skam over stedet med disse dine videoer såvel som dine indlæg der ingen mening giver - du skriver som en psykotisk hvad jeg faktisk også er bange for du er.

Jeg synes alle vi aktive her på Trosfrihed skal forholde os til Gerth og hvordan han bruger Trosfrihed - hvilke videoer han opsætter og hvordan han skriver meningsløse småpsykotiske volapyk indlæg.

Og du er ikke opfyldt af Helligånden - men du er småpsykotisk - panteistisk småpsykotisk - pan'seksuel'teistisk småpsykotisk.

Det hele er uden STRUKTUR - ja det er strukturløs det du kalder Helligånden og derfor er det ikke Helligånden fordi alt vi ved om Helligånden er at den opbygger - skaber struktur (opbygger mennesker og gør dem sunde og raske og arbejdsduelige) - helbreder folk og gør at folk pludselig kan tale sammen og forstå hinanden.

Alle der har erfaret Helligånden fortæller at Helligånden er fyldt med opbyggelig STRUKTUR - Helligånden nedbryder ikke som "din private småpsykotiske Helligånd" gør Gerth.

Din Helligånd (der ikke er nogen Helligånd) men en panteistisk seksualiseret tåbelig livsenergi og vitalitet der er fraspaltet kærlighed og mening og gør dig til et let offer for vanvid.


Ufatteligt at du misbruger dig selv, din person, og dit liv.

Måske du er undskyldt fordi du ikke selv kan finde ud af tingene og har brug for hjælp.

Du mangler struktur, dit liv sejler, og kan du ikke selv skabe struktur gennem disciplin hvor du bruger dig selv og dine evner så må du simpelthen bede folk om hjælp.

Har det offentlige opgivet dig???

Vil de ikke hjælpe dig med et arbejde eller en uddannelse???

Eller er du udenfor pædagogisk rækkevidde og ikke vurderet til at kunne varetage et stykke arbejde??


Hvad vil du selv, hvad ønsker du selv?

Du må som alle andre mennesker have nogle ønsker og drømme for dig selv og dit liv.



Hvis du vil skrive og skrive så meget om religion og dine falske ideer om Helligånden da skal du skoles, have en uddannelse både i religion og i hvordan man skriver. Du skriver alt alt for usammenhængende småpsykotisk. Ingen kan læse hvad du skriver og forstå det, og det fordi dine tanker er dine egne private og fordi du ikke grammatisk kan formulere dig så det kan læses og give god mening.

Her på Trosfrihed bærer vi over med dig og er tålmodig med dig. Men forstår godt af Facebook ikke gider dine kaotiske sex video indslag.



Din egen småpsykotiske helligånd har du temmelig sikkert opfundet som en i fantasien ide om noget der vil kunne hjælpe dig. Du har brug for den helligånd du selv har opfundet - der er noget identitet her, noget du knytter dig til for ikke at gå under i en alvorlig psykose. Så i den forstand, i Jungiansk forstand og i antipsykiater Ronald Laing's forstand er der mening i galskaben med din helligånd.

Men med os andre er du ikke rask og forstandig nok til at kunne snakke med om Helligånden - dertil er din helligånd for privat og småpsykotisk der kun giver mening set idenfor dine psykologiske vanskeligheder og udfordringer.

To ting vil jeg anse ud fra en Jungianske betragtning og ud fra en Ronald Laing antipsykiatrisk betragtning, som værende positive, nemlig at du skriver meget og at du hænger stort set alt dit skriv op på Helligånden som du dog ikke har forstået betydningen af, men har din egen private forståelse af.


Hvis du en dag kunne nå frem til den rigtige forståelse og ja erkendelse af Helligånden - da ville du være på rette vej.

Men indtil videre er der lang vej endnu.


Jeg er lidt stolt af mig selv at jeg hurtigt så at din helligånd var panteistisk energi der så viste sig at være en seksualiseret energi rettet imod homoseksualitet (ikke mod en kvinde, en person af det modsatte køn).

Straks du dukkede op var det mig tydeligt at din helligånd var noget panteistisk "det" noget eller energi noget.

Og Helligånden er nu engang fra Gud og fyldt med det Guds Billede vi er skabte i, så altså ikke noget upersonligt, men hende der giver os vores karismatiske og prosociale ansigt og personlighed. Gør os tiltalende og skønne og smukke,,, ikke grimme og med et forvrænget ansigt som du altid optræder med på dine videoer.


Netop gør Helligånden ikke folk grimme, det er de onde ånder der gør folk grimme og giver folk et forvrænget ansigt som du optræder med Gerth.

Kristus er Guds Ansigt og Person i verden og Guds Kærlighed. Og dette har Jesus der er Kristus magtet at lade skinne igennem.

Alt dette der leder frem til Jesus Kristus Ikon Teologien er der redegjort for nøjagtig i detaljer hos Paulus flere steder.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#35565 - 21/04/2022 14:59 Re: Så er der linet op... [Re: ABC]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
det er mærkeligt at Carsten Skaarup og "Vandrer imod Lyset" når frem til den stik modsatte forståelse Paulus end

1):

moderne Paulus forskning

2):

og som Paulus i de første hundrede år af kristendommen blev opfattet

Markion (ca. 85 – 160) stort set kun ville have Paulus skrifter som ægte kristne breve, skrifter, han ville dette fordi hos Paulus var der kun tale om Jesus Kristi Kærlige Gud Fader og ikke nogen Gammel Testamentlig dæmonisk Gud.

Et andet sjovt eksempel som kunne have stor interesse for Thomas (det med fede typer) er følgende link.

Molokanere og Paulikanere

14. juli startet jeg på en serie om historien til baptistene i Nevo-Spaske i Ukraina. I den forbindelsen nevnte jeg de såkalte "melkedrikkerne", eller Molokanerne. Denne grupperingen er kanskje ukjent for mange, men for de som har lest Leo Tolstoj dukker de opp i visse sammenhenger i hans forfatterskap.

Molokans er russisk for melkedrikkere. Navnet skriver seg fra en gruppe russiske bønder som på 1600-tallet avviste å lyde Den ortodokse kirke. De fikk navnet sitt fordi de drakk melk mesteparten av kirkens foreskrevne fastedager, og spesielt under Den store fasten. Selv kalte de seg "Sanne åndelige kristne".


Det finnes historisk materiale som kan tyde på at Molokanerne var influert av de såkalte Paulikanerne. Paulikanerne var en bevegelse som oppsto i årene 650-872, grunnlagt av en mann kalt Constantin, som sansynligvis var armener. Navnet "paulikanere" kommer av at de ønsket å vende tilbake til renheten i skriftene til Paulus, og vendte seg vekk fra en del av kirkens tradisjoner. Opplysningene om grunnleggeren Constantin, er usikre. Professor i kirkehistorie ved Uppsala Universitet, Gunnar Westin, skriver: "Karakteristisk for disse paulikanerne var deres krav om et hellig liv. En skulle skille seg fra den navnkristne massen, som nøyde seg med kirkens seremonier og ytre religiøse former. De hadde sine egne predikanter og avviste den spesielle presteinnvielsen og kirkens hierarkiske ordning. En sa de at de til og med undervurderte sakramentene, og i visse tilfeller var dette sant, for de la vekt på det indre livet og ikke på materielle ting. De erklærte selv at de tilba Gud alene, ikke materielle ting. De holdt korset, kirkene, presteklærne og messeofferet for intet, og gjerne kalte de seg selv rett og slett kristne."
(Gunnar Westin: Frikirkenes historie. Norsk Litteraturselskap, 1955, side 32)



Paulus kan forstås og læses på mange måder også fordi ikke ægte Paulus breve kaldes for Paulus breve som fx pastoralbrevene første og andet brev til timotheos og brevet til titus.


-0-0-0-0-

Carsten Skaarup og Vandrer imod Lyset er uhyggelige dogmatiske i deres forståelse og jeg flygter over til Paulus og ind i Friheden og Ånden fra Gud for ikke at blive trukket igennem den dogmatisme som Carsten Skaarup og Vandrer imod Lyset vil fedte mig ind i.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#35584 - 24/04/2022 19:41 Re: Så er der linet op... [Re: Hanskrist]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5372
Sted: Vanløse
Kære HansKrist

Jeg kan ikke tvinge Carsten Skaarup (eller andre) til at tale med dig om tingene...

https://www.biblen.info/Selvmodsigelse.php?id=356

Har Hebræerbrevet noget med Paulus at gøre...

https://vandrermodlyset.dk/fodnoter-2/

Citat:
I det saakaldte Hebræerbrev kan ovenstaaende Tankeopbygning findes, saaledes som Paulus selv gav sin Udlægning af Jesu Død og forsvarede den i en Tale, som han holdt ved Apostelmødet i Jerusalem, da han og Barnabas gav Møde dér for at gøre Rede for deres Forhold til Loven om Omskærelsen og til Lovene for Ofringerne.
Hebræerbrevet er Fragmenter af denne Tale, der blev holdt paa Aramaisk; den blev nedskrevet af nogle Tilhørere, og forskellige Afskrifter baade paa Aramaisk og Græsk cirkulerede derefter i de mange Menigheder, særlig i de paulinske, men ogsaa i de jødisk-kristne.

Hvad laver vi her på jorden...






Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
annonce
Side 77 af 190 < 1 2 ... 75 76 77 78 79 ... 189 190 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
'Oppenheimer' har haft forsinket premier..
29/03/2024 12:30
Storebæltsbroen er lukket i retning mod..
29/03/2024 12:13
Rumænien efterforsker dronelignende fra..
29/03/2024 10:53
Israel reagerer på ICJ's ordre om nødh..
29/03/2024 10:23
Problemer giver op til 40 minutters læn..
29/03/2024 09:53
Nyheder fra Religion.dk