annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 380 gæster og 308 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 38 af 45 < 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 44 45 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34631 - 26/01/2022 10:17 Re: Åh disse ÅBENBARINGER 🔥💕 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Den varme stol

Jeg har opdaget hvorfor stolen altid brænder under mig

Det er fordi jeg har ild i røven

-0-0-0-

Hvad er en forelskelse andet end at tabe hovedet

Og kærlighed, at kvinden hjælper en forsigtigt med at få det på plads igen

så man kan vende hjem til sig selv igen og få øje på hele miseren

Hvad kan man så lære af det? Måske man(d) en anden gang skulle bevare hovedet kold

-0-0-0-

Hansi for dummies

-0-0-0-

Neurosen for Freud kunne anskues som forhold der havde unddraget sig vores bevidsthed og kuren var at blive bevidst igen

For Adler var neurosen ansvarsforflygtigelse og det gjaldt om at blive vågen igen og blive klar over sit ansvar

Vi har conscience = samvittighed (Adler) og consciousness = bevidsthed (Freud).

Vi kunne sige det gælder om at blive bevidst om vores skyld, hvor vi skylder. Den sunde samvittighed, den samvittighed der beskytter os imod at fejle/synde, ramme ved siden af med vores liv, forspilde vores liv i en neurose.

Den eksistentielle skyld, er vores egen skyld, ikke den andre forsøger at give os. Opdage hvad vi finder vi skylder andre og ikke mindst os selv og livet at gøre. Det sidste punkt (hvad vi skylder os selv og livet at gøre) er den bibelske kristne udlægning af skyld og synd (synd = neurosen) mindst lige så meget som det første punkt det godt nok alene er blevet identificeret med, nemlig hvad vi skylder næsten.

Skyldes neurosen at mennesket er kommet i forlegenhed såvidt bevidsthed (at det er ubevidst og mangler bevidsthed om ting/forhold i dets liv) eller skyldes det snarere ansvarsforflygtigelse såvidt hvad vi skylder os selv at gøre for at få et godt liv.

Neurotikeren vægrer sig måske imod at ville blive voksen, tage ansvar for sig selv og sit liv?

Jeg du burde jo af alle kende svaret Hans.

Gemmer der sig ikke noget traumatisk du nægtede i sin tid at se i øjnene, være bevidst om. Din bevidsthed magtede ikke den barske virkelighed og du flygtede, ansvarsforflygtede fra ikke bare den traumatiske begivenhed der var svært for dig at rumme, men også fra dig selv.

Kunne et stakkels menneske dog bare gå tilbage i livet til gerningsstedet, det traumatiske, og så denne gang tage tingene som en mand.

Nu er der gået mange mange år og livet er pjattet væk, alene grundet ansvarsforflygtigelsen min dengang for mange år siden.

Dit uheld, har nok været at du var så succesfuld en neurotiker, en neurotiker med stor succes, masse af gode skønne sekundære gevinster.

Havde du nu været en mindre talentfuld begavet neurotiker dine chancer for at blive rask og få et godt liv ville have været større.

Der er noget forkælet dreng over dig eller det var det du faldt tilbage til da du i sin tid løb ind i dit trauma over alle traumer i dit liv, der på psykologi studiet. Siden da har du pjattet og charmet den, og ikke formået at tage dig selv alvorlig, se dig selv i øjnene. Synd, for du var ellers så seriøs og voksen og ansvarlig lige indtil dette indtraf.

Ja dette er den forfærdelige sandhed og dom der står over mit liv, der stempler og piner mig dagligt.

Det er så ubærligt pinefuld for mig at jeg indimellem kommer til at blive for utålmodig og nådesløs i min dom over andre mennesker, min fordømmelse andre mennesker. Bliver jeg presset bliver jeg indimellem for hård i min tagen til genmæle og forsvar mig selv.

Som om jo dårligere kort jeg har på hånden i et forsvar mig selv, jo mere sindrigt og genialt et forsvar formår jeg at føre for mig selv.

En neurotikers forsvarsværker er ikke til at spøge med, og vi kan bare se på Trump og Hans, og det til trods de dog er forskellige som nat og dag, så har de dog dette tilfælles, at jo dårligere de står i en sag, jo mere uforudsigeligt genialt sindrigt et forsvar vil de formå at føre for deres sag.

Nu det står skåret ud i pap at dig Hans (som Trump) har vi ikke været heldige med.

Hvad kan vi så bruge dig til? Amerikanerne kunne bruge deres neurotiker som præsident, men jeg fornemmer det ikke lige er indenfor det felt du gør dig Hans.

Hvad pokker skal vi som samfund stille op med en neurotiker som dig Hans??

Lade dig være og se på at du aldrig formår at komme ind i kampen, den kamp hvor man vinder livet, familielivet. At ende op uden familie, mit livs værste mareridt.

Eller skal vi hjælpe dig ind i kampen?

Men 60 år, er det hele med dig ikke for sent?

I stedet for at begå selvmord, i bogstaveligste forstand eller i levende live gennem at søge dybt ind i en klinisk psykotisk depression, kunne du så ikke nøjes med at fortælle hvad det er der gør at du ikke gider mere og fravælger livet gang på gang. Er det ikke lige hvad jeg har gjort???

Kunne Hansi Psykiater ikke hjælpe dig med noget regressions terapi? Føre dig tilbage til før du blev uansvarlig overfor dig selv og dine muligheder her i livet og konstant valgte neurotiske uholdbare strategier for dig selv der ikke førte dig imod livet, familielivet, et familieliv. Du var jo i mange år snublende tæt på og det er nærmest kun tilfældigheder der gør at det ikke blev til noget. Det med kvinderne kan du jo (og det medicinske biologiske der skal være i orden har du fået tjekket er ok), du har styr på økonomi, du er disciplineret og ordentlig på alle måder, så du ville jo være et scoop. Og hvilken vidunderlig opdragelse ville du ikke formå med din humor og dit overskud, menneskelige varme og intelligens.

Hvis jeg var dig Hans, ville jeg ikke vælge at sige kategorisk at nu vil jeg ikke mere det her liv, men jeg ville være mindre kategorisk og nøjes med at sige, nu vil jeg ikke pjatte mere. Ikke mere være useriøs med mig selv og mit liv. Det er vel også på tide at alvoren og selvrespekten går op for dig, du er trods alt blevet 60 år gammel.

Er dette en højst ulykkelig neurotikers selvbiografiske bekendelser?

Og er det på den baggrund vi skal forstå dine humør svingninger på og utilregneligheder. At du pludselig kan være bare en skygge af dig selv og forsvinder væk fra os alle og ikke mindst dig selv, du bliver væk for dig selv og os andre i lange perioder (og nu tænker jeg ikke kun på facebook, for sådan var det jo længe før facebook så dagens lys).

Så har vi Hans (han stråler, han lever), så har vi ikke Hans (han er kun en skygge af sig selv),

så har vi Hans (han stråler og lever), så har vi ikke Hans (han er kun en skygge af sig selv)

så har vi Hans (han stråler og lever), så har vi ikke Hans (han er kun en skygge af sig selv)

Hvordan tror du det har været for din mor og far, for din bror og den øvrige familie, for dine venner???

Et og andet sted er et menneske skyldig, og det ikke kun overfor sig selv, men også overfor andre, sine nærmeste.

Dine omgivelser har måttet igennem meget meget svære overvejelser omkring dig Hans og din person, bestående i:

"Kan vi regne med Hans"

Måske de bittert måtte erkende, "ham kan vi ikke regne med i enhver situation" men vi må lære at leve med ham som han er og få det bedst mulige ud af det med ham.

Spild af gode menneskelige ressourcer, synd at et menneske går tabt og fortabt for sig selv og ikke mindst andre også.

Du fejler ikke noget fysisk, din forstand er god og humor (varm nenneskelighed) ligeså, men dine humør svingninger og skjulen dig for dig selv og andre (ikke at kunne/turde se dig selv og andre i øjnene) har været tiltagende lige siden du kom væk fra psykologi studiet og mistede tilliden til verden, din tro og optimisme = mod på livet.

Om dit genoprettelsesprojekt dig selv fra før du blev "mærkelig", begyndte din neurotiske færden her i livet, vil lykkes dig er da spændende og jeg ville da ønske for dig at du vil lykkes med projektet, men for pokker mand, det bliver svært, du skulle være begyndt for mange år siden min ven.

Hvorfor tog du ikke dig selv alvorlig i sin tid????

Kunne du ikke????

Kunne du ikke ved egen hjælp???

Nu er du jo rigtig meget til Freud Hans og får det dig ikke til at tro der før dit trauma over alle traumer i dit voksne liv, svarer til eller står i forbindelse et ikke mindre skæbnesvanger trauma fra din barndom?

Således at du og Hansi Psykiater I i forbindelse regressions terapi rejsen vil opdage de to lag, at du mens du bevæger dig tilbage til de 23 år før katastrofen også vil nærme dig et trauma dog sværere at huske for dig der stammer fra din tidligere barndom.

Fortiden fortiden at grave i den og rekonstruere den, som i arkæologi og evolutionbiologien og i psykoanalysen og i andre videnskaber. Er det fordi I mener det kan bruges til noget fremadrettet???? Få os til at handle mere klogeligt i nuet. At blive klar over og forstå fortiden er det en måde at kunne blive dens magt over os kvit?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34653 - 28/01/2022 13:13 Re: Åh disse ÅBENBARINGER 🔥💕 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Apropos (Bibelen Leth fortalt (Kristian Leth)) så læser jeg lige i dette øjeblik Paul Tillich, Systematic Theology 3 (den uovertrufne tredje bog - det 20 århundredes vigtigste religionsfilosofiske teologiske værk uden sammenligning). Apropos Bibelen skriver Tillich:

Every day, by its impact on people inside an outside the Church, the Bible proves that it is the Divine Spirit's most important medium in the western tradition.
But it is not the only medium, nor is everything in it always such a medium. In many of its parts it is always a potential medium, but it only becomes an actual medium to the degree that it grasps the spirit of men.
No word is the Word of God unless it is the Word of God for someone; nor is it unless it is a medium whereby the Divine Spirit enters the spirit of someone.

The Bible does not contain words of God (or as Calvin has said, divine "oracles"), but it can and in a unique way has become the "Word of God".

En sådan oplevelse har jeg lige haft. Nemlig opfordrede Paul Tillich mig til at læse de tre første kapitler af 1 Korintherbrevet - tre kapitler jeg er fortrolige med og skatter utroligt højt (især 1 Kor 2 - der er så jungianske at selv Jung har opdaget det) - nå jeg sætter mig så og læser disse tre kapitler i sammenhæng og det formidler the Divine Spirits Presence - the Divine Spirit Ecstatic enters or grasps my spirit.

Hansemandsi drengen høj af solskin og coffein og Gud Helligåndens Nærvær og Inspiration - hvad skal det så bruges til - al den guddommelige kosmiske energi kraft og inspiration? Cykling og barfodsløb på stranden!?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#36788 - 24/08/2022 12:07 Re: Åh disse ÅBENBARINGER 🔥💕 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Yngre menneskers hjerner er under opbygning og ombygning i puberteten

Ældre menneskers hjerner er faldefærdige bygninger hvor vi må være glade for den restaurering og vedligeholdelse Gud gider og hvor vi må frygte den dag Gud mister sin tålmodighed og river hele bygningen ned.

Nej pjat

Dagens Humør er som Dagens Vejrudsigt

Som vi begyndte at interessere os for Vejret og at kunne forudsige Vejret så burde vi måske også begynde at interessere os for Humøret og eventuelt at kunne forudsige Humøret de næste par dage eller måske ligefrem en 14 dages prognose.

Et "underligt humør" hvad skal det ikke ende med - sådan en lummer sensommer dag sidst i august

Hvad kan vi vente os - hvad har vi i vente

Gud og Humøret er lidt det samme

Er et menneske interesseret i Gud er det også interesseret i Humøret

Det er lidt det samme

Forunderlige Vejrudsigt = forunderlige Humørudsigt = vores forunderlige liv med Gud

Skal vi forstå Paulus må vi se på mandens HUMØR

Var Paulus i dårligt humør?

Nej det var synd at sige at Paulus var i dårligt humør - tværtimod

Vi kender næppe et menneske i så godt humør

Var Paulus humørforladt = var Paulus Gudsforladt

Nej ved Gud manden ikke var

Paulus er den største PSYKIATER verden har kendt - han har gjort mere godt på det psykiatriske område end moderne videnskabelig medicinsk psykiatri kan drømme om

KRISTUS har i 2000 år været bedste PSYKOFARMAKA verden har kendt til

Er KRISTUS en bitter pille at sluge - nej slet ikke - så derfor er det også lidt underligt hvor få mennesker der tør tage den medicin Paulus udskriver

Nogle synes at KRISTUS er forbudt doping - "fup og humbug og snyd" - for hvorfor skal vi gennem SPIRITUALITET øge vores humør lykke og glæde og gåpåmod og sundhed

Han/hun har snydt med det forbudte stof (nadver) KRISTUS

HENRYKKELSENS og EKSTASENS og GLÆDENS MESTER er PAULUS - denne VITALE SPIRITUALITET er takket være PAULUS blevet kristendommens DNA eller ESSENS og musik og sang er HENRYKKELSENS og EKSTASENS - denne JUBEL og KRAFT's rette udtryk:

Paulus: Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus: lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren.

At vi tør GLÆDES - at vi tør EKSTASEN - VANVIDDET - at vi tør HENRYKKELSEN - at vi ikke er bange for at blive os selv løs og fri - løse og frie af os selv - for en stund glemme os selv - og i en HENRYKKELSENS EKSTASE og VANVID lade os GRIBE og BESÆTTE af noget ⚽ og nogen ❤️💕 kæresten fx - JA DETTE MÅ VI TAKKE PAULUS FOR - at vores SPIRITUALITET og KIRKELIV eller GUDSTJENESTE LIV - er så livskraftig og livsduelig og VITAL må vi takke den gode Paulus for - hvilket HUMØR - impuls af HUMØR og SPIRITUALITET er vi menneskeheden ikke her blevet begavet og beriget med.


-0-0-0-0-


Jeg tror det er på et lidt for avanceret højt niveau du bevæger dig HansKrist

Til trods dit pædagogiske fif med at gøre en fortolkning Paulus læseværdigt og endda letlæseligt og sjovt -- tror dog ikke der er nogen her der forstår den faglige dybde og rækkevidde af dine tanker


Og så dog - næppe nogen kan læse dine tekster uden at være blevet ramt for tid og evighed - efter dig og dine tekster vil et menneske altid være blevet beriget med en dybere forståelse tingene

Det er ikke for små børn

Vi er på et uhyggeligt højt niveau

Se HansKrist det var jo ikke dig der skulle skrive denne bedømmelse vurdering - ja det burde du have overladt til andre at udtale sig om


Hvad vil du sige til de mennesker der tænker efter at have læst dig:

Jamen er det religiøse spirituelle åndelige - SPIRITUALITET - virkelig bare det HansKrist forklarer os

Og er det som HansKrist forklarer det - så har jeg jo investeret alle mine penge et forkert sted - bildt mig selv en masse vrøvl ind omkring det religiøse spirituelle åndelige - omkring SPIRITUALITET


Jeg vil svare: korrekt det er ikke så svært som I gør det til

Og måske I lige i første omgang bliver skuffet over hvor klart enkelt og tydeligt jeg har beskrevet det for jer

Men hold fast i hvad jeg siger og der åbner sig en forunderlig virkelighed for jer


Vigtigt for mig er at folk stopper deres evindelige vrøvl om hvordan det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET skal forstås

Som om der er noget vi skal OVERTRO - for nej vi skal ikke OVERTRO noget som helst

Paulus forbyder dette

da han forlanger at vores TRO = trosliv og dets SPIRITUALITET er seende og tænkende - ikke blind

Det er fuldt forståeligt og praktisk anvendeligt og tro og viden (forståelse) er bestemt ikke hinandens modsætninger
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38075 - 20/12/2022 16:28 Re: Åh disse ÅBENBARINGER 🔥💕 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
The Polyvagale Theory såvidt ANS (Autonome Nervesystem) af Stephen Porges har været den helt store åbenbaring for mig. Se pædagogiske link om The Polyvagale Theory nederst/sidst.

Den gamle antagonistiske vippestangs princip enten sympathetic mode eller parasympathetic mode (der er hypoton) stemte ikke med mine erfaringer fra idræt og yoga og meditation og spiritualitet og vellykkelige familie og venskabs samvær. Der var simpelthen noget andet på spil end kun hypotone forhold i parasympathetic biologi mode.

Nemlig er parasympathetic mode ikke kun hypoton opdagede jeg - men det betød også at jeg kom på kant med utallige undervisere i yoga meditation og spiritualitet - ofte kom vi så meget i konflikt med hinanden at det ikke gav nogen mening at jeg forblev i en undervisning jeg ikke troede på rigtigheden i.

Jeg havde opdaget at parasympathetic mode var fyldt med spontanitet (de spontane suveræne livsytringer) fyldt med EKSTASE GLÆDE JUBEL og FLOW. Alt dette fandt jeg hos Paulus og ja fortalte mine egne erfaringer mig indenfor sport (idrætspræstationer) yoga meditation og spiritualitet og "vellykkelige familie liv" og "vellykkelige venskabs samvær".

Stadig var problemet læren om det Autonome Nervesystem som et antagonistisk vippestangs princip enten sympathetic biologi mode eller parasympathetic biologi mode der er hypoton.

Det stemte simpelthen ikke noget var galt og det betød fx at al new age mindfulness og yoga meditation undervisning var fyldt med principielle alvorlige misforståelser.

I mange år følte jeg mig alene og i opposition og stor oprør over hvor fejlagtigt new age psykologien underviste ud fra det Autonome Nervesystem som et antagonistisk vippestangs princip enten sympathetic biologi mode eller parasympathetic biologi mode der er hypoton.

Min trøst i disse år var Paulus og især kontinental europæiske mellemkrigstidens eksistentialisme om kreativitet - kreativ ekstase vores FLOW og magisk flow tilstande.

Jeg fandt Edgar Morin, Mihaly Csikszentmihalyi, Abraham Maslow, Nicolai Berdyaev, Paul Tillich med flere der alle støttede mig i at parasympathetic biologi mode ikke kun var hypotone.

Så for ca 10 år siden kom den helt store åbenbaring - nemlig The Polyvagale Theory såvidt ANS Autonome Nervesystem af Stephen Porges - endelig endelig kom en redegørelse og videnskabelig forståelse det Autonome Nervesystem som kunne forklare den min iagttagelse igennem flere årtier om at parasympathetic biologi mode ikke kun er hypotone - da den nyeste - evolution biologiske nyeste - del af parasympathetic biologi mode - ventral myelineseret smart vagus funktionerne er et brain face heart prosocialt system (vores sociale nervesystem) fyldt med de spontane suveræne livsytringer fyldt med EKSTASE JOY GLÆDE JUBEL og ENTUSIASME og MOTIVATION og ja er BILLEDE TÆNKNING.

Pludselig kunne den Paulinske KRISTUS SPIRITUALITET - den kristne spiritualitet af EKSTASE GLÆDE JUBEL SANG og MUSIK forestås ud fra den Polyvagale Theory såvidt ANS Autonome Nervesystem og IKON KRISTOLOGIENS TEOLOGI ligeså da vores evolution biologiske nyeste parasympathetic smart vagus funktioner er et "brain face heart" system - hvorfor personlighed og ANSIGT blev forklaret som det findes i IKON KRISTOLOGIENS TEOLOGI.

Hannah Arendt, som siger "Ingenting og ingen eksisterer i denne verden, hvis væren ikke forudsætter en beskuer" - selv det nyfødte barn har en medfødt interesse i ANSIGTER. Og giver vi ikke vores babyer personlig ANSIGTS KONTAKT risikerer de at død (eller at blive alvorlige kognitive retarderede) pga af manglende LIMBISK INSPIRATION og MOTIVATION - JUBEL HENRYKKELSE og STOR EKSTASE. Vi kender det fra "titte bøh" legen med helt små børn. Hvad er det vi ser her i denne store EKSTASE HENRYKKELSE HØJSPÆNDTE SITUATION - jo det er parasympathetic ventral smart (myelineseret) vagus funktionerne et "brain face heart" prosocialt system i fuld udfoldelse og her er intet hypotont herover - tværtimod må vi sige.

Hvilke praktiske konsekvenser har det fx for elite atleterne - jo at den bedste RECOVERY og RESTITUTION ikke nødvendigvis foregår i en hypoton tilstand og det fordi vores parasympathetic smart vagus funktioner beroende på et brain face heart prosocialt system er fyldt med SPÆNDING - fyldt med SPONTANITET JUBEL og EKSTASE GLÆDE - ja EKSTATISKE FLOW tilstande og nøjagtig her foregår den helt store RECOVERY og RESTITUTION for en elite atlet. Så elite atleterne RESTITUERER altså ikke bedst i asketiske hypotone kedelige tilstande med sig selv men ved at leve som alle andre mennesker sammen med alle andre mennesker.

Jeg opdagede forholdet det første år jeg kørte cykelløb - hvor jeg vandt 2 enkeltstart og 3 samlet start. Begge enkeltstarter blev vundet en uge efter at jeg havde været på en uges lejr med henholdsvis skolen (realskolen) og camping med familien - altså det sociale havde i ugen optil fyldt maksimalt og sådan var det også med de tre samlede starter jeg vandt - for alle tre gjaldt at jeg var i bus med mange atleter op til racet hvor igen den sociale JUBEL og SPONTANITET EKSTASE GLÆDE og LIVLIGE KOMMUNIKATION var altdominerende.

Hvis jeg om lørdagen sagde ja til at ville med på arbejde jamen så vandt jeg om søndagen. At være social og som alle andre frem for en livsfornægtende asket med benene opad viste sig at være optimale forberedelse og optakt til konkurrence. Altsammen det forklares ud fra den vores parasympathetic smart vagus sociale nervesystem vi bærer rundt på - at her foregår ofte en suveræn - den mest optimale RESTITUTION og RECOVERY.

Polyvagal Theory Explained VIDEO


Trauma and the Nervous System - Polyvagal Perspective


Polyvagal Intro
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38418 - 14/01/2023 12:21 Re: Åh disse ÅBENBARINGER 🔥💕 [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Det indre sjælelige menneske længes efter det ydre menneske, det ydre handlings menneske - det arbejdende og legende menneske, personen og karakteren.

Personen det ydre arbejdende og legende menneske kan igennem sine handlinger erfare stor spiritualitet gennem sit arbejde og sin leg (kunst og idræt)

Eller nærmere efter sit arbejde og sin legen (kunst (musikspil, sang og dans mm) og idræt) erfarer det indre sjælelige menneske og det ydre handlings menneske - personen og karakteren (som en enhed af sjæl legeme menneske) store kosmiske livsenergier som sjælen kan rumme - så vi med rette kan kalde disse energier og kræfter for store SJÆLSKRÆFTER - kvaliteten og intensiteten af disse SJÆLSKRÆFTER gør at vi på et tidspunkt må tale om at ægte SPIRITUALITET har indfundet sig i Homo Sapiens evolution


Det er overfladen - det ydre handlings menneske vor person og karakter med alle dets nysgerrige aktiviteter med omgivelserne hvor vi hele tiden gør os nye erfaringer, der gør at vores dyb - dybdedimension - bliver så udvidet.

Overfladens dyb og dybde kunne vi tale om - men det er vores sjæl der formår at rumme og huske eller oppebevare eller gribe og begribe dybdedimensionens indhold og med sproget begriber og sætte ord på indholdet

At mennesket har så rigt et forestillingsliv og fantasiliv (intelligens) og erfaringsliv hvor hukommelsen er med inde over (huske ihukomme liv) som vi vel at mærke deler med hinanden i kollektivet gennem fælles sprog kultur og religion riter dans musik og sang og fortællinger der skaber holdånd solidaritet og identitet - bliver vores stærkeste våben i kampen for overlevelse (nu er vi så blevet så stor en succes at vi er igang med at sejre os selv ad helvede til (vi er blevet vores egen værste fjende))

-0-0-0-

Skal vi begynde at forstå os selv - mennesket

Ville nogle tro at det var legemet vi måtte begynde med men nej mere videnskabeligt og ja endda også bibelsk korrekt er at starte med at vi er levende væsener - altså en levende sjæl fra først af

Vores indre levende sjæl natur eller indre menneske retter sig imod det legemlige handlende - aktive participerende i omgivelserne ydre handlings menneske - vor person og karakter

Det indre sjælelige menneske forbinder sig til og retter sig imod det ydre handlings menneske - der aktivt indgår i omgivelserne - mest kendt er søgefødning, socialt samvær samspil og det seksuelle og det med at holde fjender på afstand at kunne undgå eller klare de ydre trusler mod vores liv

Det ydre menneske (vores karakter og person) er meget underkendt og undervurderet

Vores handlinger er meget underkendt og undervurderet fordi vi lever i sindet i bevidstheden i opmærksomhed og inde i os selv i hovedet mere og mere

Dette er usundt - eller vi er ikke skabte til så meget indre bevidsthedsliv og opmærksomhedsliv selvkredsende på os selv - til dette at være inde i hovedet - inde i huset -- nej vi er skabte til at være ude i naturen i søgen efter mad meget mere (ikke at vores hule'boer'liv i den lille familiegruppe ikke også er væsentligt)

Apropos vi er blevet vores egen værste fjende og er igang med at ødelægge kloden så er der et skørt forhold at gøre opmærksom på

Og det er at i den rige vestlige verden vil pensionisterne alene med deres verdenshistoriske aldrig set før pensionsformuer og opsparing kunne drive den grønne bæredygtige omstilling - sparke denne så meget igang at udviklingen til det bedre indfinder sig meget meget hurtigere og dette ville være en helt uventet hjælp for alle regeringer i panik


Men pensionisterne der både har livserfaringer og god tid rør overhovedet ikke på sig - de vover ikke at få deres ufattelige store pensionsformuer og opsparinger ud i virkeligheden for at arbejde for den helt nødvendige grønne bæredygtige omstilling

Man burde spørge disse verdenshistoriske aldrig set før stinkende rige pensionister om de tror de får pengene med sig ind i himlen

Hvorfor bliver disse stenrige pensionister ikke iværksættere for den nødvendige bæredygtige grønne omstilling????
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 38 af 45 < 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 44 45 >


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Nyheder fra Religion.dk