annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10694596
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084072
Et andet syn 1799284
Jesu ord 1381721
Den Evige Filosofi 1175131
Galleri
Rødhus i januar
Hvem er online?
1 registreret ABC 108 gæster og 172 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 31 af 36 < 1 2 ... 29 30 31 32 33 35 36 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#29483 - 01/04/2020 19:14 Re: Lyser på vej [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, når du skriver:
Citat:
Du forstår ikke en hujende fis af noget
så smiler jeg lidt, for er der overhovedet nogen, der gør det?

At klynge sig til Paulus, Kristus, Moses, Muhammed, Buddha m.fl. - og deres Guder eller Nirvana - er jo ikke forstand!
Og at klynge sig til naturvidenskab efterlader jo fortsat et hav af uvidenhed.

Min holdning er dyb ærbødighed for, hvad der for mig er et ufatteligt mirakel: Verdens væren - og heri - for en stund: Egen væren.

Jeg ser ingen mening i det umulige: at søge at forstå - og jeg er ikke i stand til at "omvende" mig til en tro - men jeg ser mening i at elske - denne væren - ydmygt, aktivt og så godt, jeg kan smiler

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29484 - 02/04/2020 12:29 Re: Lyser på vej [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Jeg skrev til Simon at han ikke forstår en hujende fis af noget

Du svarer Arne:

Citat:
så smiler jeg lidt, for er der overhovedet nogen, der gør det?

At klynge sig til Paulus, Kristus, Moses, Muhammed, Buddha m.fl. - og deres Guder eller Nirvana - er jo ikke forstand!
Og at klynge sig til naturvidenskab efterlader jo fortsat et hav af uvidenhed.Ja selvfølgelig forstår vi rigtig meget af det religiøse spirituelle, den vertikale dimension, væren i forhold til det værende, den horisontale dimension.

Og læser nogen mig vil de også konstant blive klogere, og få del i en vertikalitet, en religiøs spiritualitet, som vil få en positiv indflydelse på dem resten af deres liv. Om det er Edgar Morin, Nikolai Berdyaev, personalisme bevægelsen, eller Paulus og urkristendommens spiritualitet og Paul Tillich eller det er Jung. Ihvertfald bliver man ikke idiot af at høre på mig, men man får noget med sig, et udbytte, fordi jeg forstår den religiøse spirituelle dimension, jeg forstår religionsfilosofi og religionsvidenskab ud fra neurovidenskab.

Så modsat dig Arne og Simon som har givet op overfor spørgsmålet og har droppet ethvert forsøg på at forstå den religiøse spirituelle dimension, så er min tilgang bygget på en dyb dyb forståelse, tværvidenskabelig forståelse.

Ofte har jeg tænkt på hvorfor I ikke magter en forståelse. Jeg har altid sagt at jeg oplever en avis, I abonnerer simpelthen på en avis og dens holdninger om religion, som er skrevet i midten af forrige århundrede.

Jeg er ikke et barn af en avis og alle dens synspunkter, jeg har kun været interesseret i sagen selv, lærebøger og studier. Den avis jeg altid har fornemmet hos jer, allerede i 2003 på religionsdebatten, fandt jeg så endelig i slutningen af 2019 da det pludselig en sent aften gik op for mig hvem Simon er.

Fint nok at orientere sig i tidsånden fra midten af forrige århundrede gennem avislæsning, men vi skal også studere fænomener og gå i dybden med tingene.

At have meninger, og fx være ateist alene af den grund, uden at undersøge den religiøse spirituelle dimension naturvidenskabelig finder jeg idiotisk og trivielt i længden at lægge øren til.

At drøfte siden 2003 tro uden at udsætte tro for en kritisk undersøgelse finder jeg idiotisk, og hvor mange gange har jeg ikke sagt at før vi drøfter tro så må vi læse "Troens Dynamik" af Paul Tillich.

-0-0-0-0-

Jeg klynger mig ikke til Paulus, jeg forstår ham, for vi får aldrig Ånden udenom Frihed og sjældent udenom også forståelsen.

Paulus forbyder blind tro, derfor er der ingen der forstår Paulus som kommer i afhængighed manden og klynger sig til ham, fordi han gennem sin becifring og lovsang begivenheden KRISTUS gør os fri, også derfor han bliver kaldt Frihedens Apostel.


-0-0-0-0-0-0-

Der hvor Simon bliver idiotisk at høre på er hvor han behandler forskellige mennesker, hvis religiøse spirituelle standpunkter overhovedet intet har til fælles, ja endda er i direkte modstrid hinanden, ens.

Og så har han ingen religionsvidenskabelig forståelse den religiøse spirituelle dimension. Nøjagtig som Michael Rothstein fx og andre højrystede fjolser i Danmark. Så stor en del af den progressive ungdom i Danmark har overhovedet ingen forståelse af det religiøse spirituelle, og det skyldes en uheldig tradition i Danmark. Men efter internettet kan vi danskere ikke længere styres af en avis og elendig tradition på universiteterne indenfor religionsvidenskab og religionshistorie. Det er simpelthen uinteressant hvad vi her formår i Danmark.

Hvis man undersøger religion som et horisontal fænomen alene går man galt i byen og alt man begynder at docere bliver intetsigende vrøvl fra a til z. Selvfølgelig kan man undersøge religion som et horisontal fænomen, men så får man ikke spiritualiteten med. De vertikaler ekstaser og åbenbaringer der er altid spiller en afgørende rolle i alle menneskers liv, uanset om de er ateister eller religiøse.

Mennesket har Fornuft men også Ekstatisk Fornuft, for nu at anvende et af Paul Tillichs forsøg på at forklare fænomenet, den religiøse spirituelle dimension. Psykiatrien er nok den videnskab af alle der strander på Ekstatisk Fornuft. Psykiatrien er afhængig af at Ekstatisk Fornuft er tilfældet, ihvertfald på den måde de forstår psykisk sygdom og på den måde deres psykofarmaka tilkendes helbredende betydning.

Psykiatrien er afhængig af menneskets emotionelle motivationelle ekstatiske begejstrings struktur, den neo paleo limbic brain især, men også den ældre paleo limbic brain og ja dybere i systemet, ned på hjernestamme niveau, såvidt det autonome nervesystem, hvor "The Polyvagal Theory" af Stephen Porges vil revolutionere psykologien som Freud og psykoanalysen formåede det for godt hundrede år siden. Læser man Paulus i det lys, på det grundlag, så begynder vi at forstå hvad det er der grundlægger ur KIRKEN - de kristne samfund, fællesskaber.

Alt hos Paulus handler om menneskets emotionelle motivationelle ekstatiske begejstrings struktur. Denne ENTUSIASME = Gud væren = i KRISTUS Gud VÆREN

Åndsfriskhed og helbredelse og kreativitet og entreprenant prosocial virkelyst er hvorom alt gælder hos Paulus og hvad han har gjort for den vestlige verden i den sammenhæng er fuldstændig uvurderligt.

Mennesket er ikke tabula rasa! I så fald vi taber forbindelsen til det religiøse, til Arkeånden, til Gud og SELVET = os selv.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29485 - 02/04/2020 13:21 Re: Lyser på vej [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, du skriver:
Citat:
Så modsat dig Arne og Simon som har givet op overfor spørgsmålet og har droppet ethvert forsøg på at forstå den religiøse spirituelle dimension, så er min tilgang bygget på en dyb dyb forståelse, tværvidenskabelig forståelse.
Min kommentar:
Dit udtryk "den religiøse spirituelle dimension", som jo ifølge dig ikke handler om "blind tro", synes jeg "flagrer i vinden".
Kan du virkelig ikke med få og almindelige danske ord forklare lidt om, hvad denne "dimension" er - for dig?

For mig er denne "dimension" oplevelsen af miraklet: Verdens og egen væren.
Det er jo ikke noget, jeg forstår - tværtimod - det er totalt ufatteligt - og derfor jeg benævner det: et mirakel.
Men jeg er ikke i tvivl. Det er virkelighed - omend mine evner til at opfatte virkeligheden jo er begrænsede.

Måske du vil kunne indse, at dine mange fine ord og dine mange ligesindedes ord ikke siger mig så meget - så længe du ikke med dine egne ord enkelt og klart giver mig en mulighed for at forstå dig - men det er måske egentlig heller ikke rigtig din hensigt.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
#29486 - 02/04/2020 13:30 Re: Lyser på vej [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Vrøvl Arne

Jeg har udpenslet for dig hvordan det skal forstås

Du nægter blot at læse hvad jeg skriver

Jeg synes at vi skal stoppe denne leg nu igennem femten år. Du læser ikke hvad jeg skriver, tager ikke udgangspunkt i hvad jeg skriver, nøjagtig som Simon også aldrig nogensinde har haft en tekstnær kritik af hvad jeg skriver, har du ej heller Arne.

Kræn-p tog altid udgangspunkt i en tekstnær kritik, det gjorde Fl Vang, det gjorde Anne (ALH) også og visse andre. Men de dage eksisterer ikke længere og det især pga Simon og Bjørns ide om trolde og at nogle her på stedet skulle fjernes. Bjørn der ellers før han fik trolde på hjernen og ville have magten over trosfrihed var en fantastisk dygtig spændende debattør (iøvrigt ham jeg ser mig selv i (til trods for vores uenigheder)).

Nå det jeg vil sige Arne, sålænge du ikke forholder dig tekstnært til hvad jeg skriver kommer vi ikke videre.

Iøvrigt er jeg den eneste der skriver klart og tydeligt om de her forhold, hvilket Kræn-p flere gange gav mig anerkendelse for. Jeg er rystende klar, fx de afsnit om psykiatri og Paulus er rystende klart formuleret. Og gør at jeg vitterlig er den mest spændende religionsfilosofiske tænker i Danmark.

Og som en af mine venner på Århus Universitet siger, er du ikke bange for at andre tyvstjæler dine nye hypoteser? Men det sker allerede, men jeg er ligeglad, jeg var mange år før de andre.

Om ti tyve år er det hvordan jeg forstår tingene der dominerer. Og det er allerede begyndt at ske.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#29489 - 02/04/2020 16:29 Re: Lyser på vej [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hanskrist, du skriver:
Citat:
Jeg har udpenslet for dig hvordan det skal forstås

Du nægter blot at læse hvad jeg skriver
Mit svar:
Du har aldrig udtalt dig klart og for mig forståeligt.
Og jeg har læst alt, hvad du skriver.
Tænker på, om du faktisk reelt ønsker at blive forstået.

M.v.h. Arne smiler Harmoni og kærlighed til denne klode - og alt dens liv heart
Top Svar Citer
annonce
Side 31 af 36 < 1 2 ... 29 30 31 32 33 35 36 >


Seneste indlæg
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
31/03/2023 13:58
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Så er der linet op...
af Gerth
27/03/2023 16:43
Nyheder fra DR
49-årig mand anholdt i drabssag fra Dra..
31/03/2023 14:49
Chatbotten ChatGPT begrænses i Italien
31/03/2023 14:23
Finanstilsynets direktør stopper i jobb..
31/03/2023 13:54
Danske forskere opdager fugle med nerveg..
31/03/2023 13:45
Wimbledon åbner for tennisspillere fra ..
31/03/2023 13:27
Nyheder fra Religion.dk