annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5089528
Et andet syn 1234844
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1016620
Jesu ord 860788
Spirituel omsorg 804931
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
0 registrerede 46 gæster og 29 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 95 af 135 < 1 2 ... 93 94 95 96 97 ... 134 135 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28303 - 14/10/2019 07:34 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 541
Sted: Odense, Danmark
ABC: " Hvis du kunne komme med nogle kommentarer til dine citater så ville det nok fremme forståelsen."

Hej ABC, følgende er om noget andet end dit spørgsmål her i tråden.

En god bekendt af mig med grammatisk viden, han istedet for et klik på - Synes godt om - kritiserede i det om Gerth Drost mit nyeste emne ´JEG ER´, at den har for mange synspunkter i en tekst. Jeg har set og hørt muslimer påstå, at deres profet Muhammed var perfekt som et eksempel, som ifølge dem lavede en perfekt hellig skrift? Jeg har dog også vistnok læst af nogle skribenters en lignende holdning om profeten Jesus. De påståede hellige skrifter fortæller ikke det hele om profeternes liv? Jeg kan ikke lige nu tilfredsstille spirituelt alle forskellige folk men, det er for mig meget hjerteskærende hvis eller når, jeg ikke laver mit åndelige arbejde godt nok med menneskelige fejl. Jeg vil gerne hele resten af mit liv lære af mine fejl. Den tekst har et bestemt tema, der som noget mere også handler om forskellige ting om det samme, hvilket jeg fatter. Dog har jeg i den som et Facebook emne redigeret forbedrende noget, jeg ikke kan ændre på her og derfor sletter jeg ikke det. Jeg ønsker jo at udrette noget godt. Det er mit indtryk, at ligesom med det hurtigt ligegyldige smalltalk ved telefoner og på internettet profiler i Facebook, kræver mennesker som noget kulturelt der i travlhed indholdløse fem minutter tekster. Flertallet af befolkningen i vores land kan i fritiden, på skoler og ved uddannelse læse en eller bøger i timevis pr. dag, hvor man med tænkeevnen analyserer grundigt det. Eksempelvis Biblens fortællinger har nogle få kun korte citater fra flere profeter uden for meget genfortælling, da de som en videreudvikling kopierede noget fra de andre i den. Jeg synes, at Biblen har meget mere dybde i dens budskaber, som jeg kan forstå til mange emner om både noget personligt og generelt universelle i mennesket og samfund men, dens historier forklarer heller ikke direkte alt om deres sammenhængende kontekst i budskaberne. Det er ulempen ved, at jeg ikke vil lave en ny religion som en konkret bog, fordi hvem gider så undersøge gentagne gange i længere tid mine ukendte skriverier på en elektronisk skærm til debat, diskussion og personlig udvikling?

Hans K kritiserede mig for, at jeg har kopieret Helligånden fra Kristendommen, hvilket ikke er sandt. Eksempelvis profeten Jesus kopierede noget fra både Egyptiske ritualer af faraos og Jødedommens konger-ypperstepræster-profeter med begrebet om ham selv som den salvede. Tikka skrev vistnok kristent: " Kend dig selv og din Gud." Efter min nye tekst om ´JEG ER´, opdagede jeg bekræftende:

Gyldendals internet leksikon: " kend dig selv, (gr. gnothi seauton), aforisme, der i oldtiden var indhugget på væggen i Apollontemplet i Delfi. Aforismen tillægges Thales eller en anden af de syv vise. Ifølge Aristoteles var udtrykket inspirationskilde for Sokrates' filosofiske virke. Det anvendes også i sin latinske form: nosce te (ipsum), der går tilbage til Cicero."

Om Salmernes Bog i Biblen sagde Martin Luther blandt andet: ”Vil du se den hellige kristne kirke malet med levende farver og former, sammenfattet i ét lille billede, så tag Salmernes Bog, så har du et fint, lyst og klart spejl, der viser dig, hvad kristenheden er, ja du vil også se dig selv deri og finde det ægte kend-dig-selv, dertil Gud selv og alle skabninger.”

Øh, jeg har over længere tid - sommetider - haft diskussioner på et socialt værested med en der fastansat personale. Han har filosofiske interesser på en socialistisk måde. Han er en (ikke troende) ateist, som snart stopper sit arbejde med hans snarlige vistnok efterløn eller pension. Pludseligt siger han nu til mig: " Nu vil jeg til at læse Biblen." ???
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28306 - 14/10/2019 10:49 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Citat:
Hans K kritiserede mig for, at jeg har kopieret Helligånden fra Kristendommen, hvilket ikke er sandt.


Jo det er sandt for begrebet størrelsen og diskursen om Helligånden nu i 2000 år er kristen, så du kan ikke have det andre steder fra min ven.

Og når du taler om Helligånden kan du ej heller ved siden af have en forestilling om Gud, fordi Helligånden altid er "Gud Helligånden" og således er i begrebet Helligånden Gud inkluderet. Hvorfor ingen ved siden af Helligånden kan have sådan en Simon Gud. Ja den måde Simon taler om guder og Gud på hører ingen steder hjemme (men han er jo også ateist og kan jo derfor ej heller vide besked med hvordan de forhold ind over menneskers liv skal forstås). Iøvrigt Gud som du Gerth ikke vil vide af, ikke er Gud, men det er Simons falske ide om Gud du ikke vil vide af, have med at gøre.

Og da du ikke vidste at i begrebet størrelsen helligånden er Gud inkluderet, så afslører du bare at du ikke aner hvad du taler om.

Det glæder mig at du skriver du ønsker at dygtiggøre dig, for dette er ihvertfald nødvendigt hvis du skal blive værd for andre mennesker at lytte til, for ellers søger vi selvfølgelig inspiration og forståelse andre bedre steder.

For at blive dygtigere, er det første nødvendige i den sammenhæng at du erkender dine begrænsninger.

Fx hvorfor skriver du som du gør (flirter med helligånden så vildt)? Og når man har haft åbenbaringer som du påstår du har haft, hvad gælder så disse i forhold til andre måder vores erkendelser opnås. Alt sådan noget skal du kunne mestre og ja mestre du det så begynder vi andre at få tillid til at der kunne være noget om det du påstår.

Du har et stort arbejde foran dig mand hvis du i praksis vil kunne leve op til de ideer du har om dig selv, som værende en der er værd at lytte til. Studer studer studer!!! Ja du bør hænge i med studier ihvertfald hvis du vil være den store religionskritiker. Nøjagtig den fejl I ateister altid begår, I har ikke studeret det I drøfter og så bliver guder og Gud, nøjagtig misforstået som noget fuldstændig galimatias som vores gode ven Simon her på siden er et eksempel på. At høre ham åbne munden om guder og Gud er skræmmende og man skulle ikke tro voksne mennesker kunne være så barnlige, så uforstandige på hele spørgsmålet. Uden forståelse for spiritualitet kan man ikke tage ordet guder og Gud i munden. Fordi så begår man en kategori fejl og forstår ikke hvor begrebet Gud har gyldighed og aktualitet.

Noget du ej heller forstår Gerth hvilket du afslører når du ikke fatter at i begrebet størrelsen helligånden der er Gud inkluderet, og er altså ikke noget/nogen ved siden af man kan beslutte sig enten for eller imod.

Go vind Gerth

Vh HansKrist


PS:

til ABCI et par omgange her på det seneste har jeg nævnt alle os aktive debattører uden at nævne dig ABC

Det skyldes ikke at jeg ikke også tænkte på dig som de andre, men at du ikke er blevet nævnt skyldes mere at du er mig lidt en gåde og ret så kompleks en person og personlighed.

Da du pludselig skriver Jan blev jeg endnu mere forvirret. Skulle du være Jan Serotonin? Ja så er du den mest komplekse sammensatte person jeg kender.

Jeg tror også der er noget mystisk såvidt Tikka. Hen virker til at være en trekløver - trekløveren RM Simon og Tikka. Sådan en ateistisk ugudelig treenighed på siden, der efter alle kunstens regler forsøger at fremme ateisme her på siden.

Det er ikke sikkert det er rigtig, men jeg synes efterhånden der gang på gang spores en relation de tre imellem.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28307 - 14/10/2019 11:20 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1100
Sted: Vanløse
Hej Arne

Jeg er også meget tilfreds med denne hjemmeside, men jeg mener at der er brug for en anden hjemmeside - det er jo ikke alle som kan dansk blinker

Måske du kan komme med nogle kommentarer til hjemmesiden når jeg får den op at kører. Hjemmesiden vil jeg desuden kalde for begyndelsen.

Tænker lidt om jeg skulle citere dig for dette:

Citat:
Ateisme forekommer mig at være for primitivt, og religiøse udtryk forekommer mig at være alt for små og snævre i forhold til, hvad jeg tror er sandhed: Noget for os mennesker ufatteligt stort bag - og i - verdens væren.


Så har folk jo lidt at tænke over.

Jeg er desuden enig i at evigheden ikke kan have en begyndelse, men det er nu heller ikke det Krishna folkene siger. Tværtimod siger de at der ingen begyndelse er på vores eksistens = vi har altid eksisteret:

http://krishna.com/info/how-did-we-get-here

For mig handler det bare om at lave en behagelig og interessant hjemmeside.

Måske du kunne skrive en artikel om din tilgang til tingene? På engelsk?

Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
#28308 - 14/10/2019 11:32 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 1971
Sted: Nørresundby
Stadig synes jeg at verdens væren er uinteressant


Men min væren som jeg ser som også et dyrs væren (et dyrs væren i verden) synes jeg er meget mere interessant og sigende. Jeg er et dyr men også et meget specielt dyr, nemlig et sprogbrugende tænkende dyr med en kunstnerisk kulturel teknisk dygtighed der er fuldstændig enestående i forhold til alle andre dyr også hominoiderne.

Freud og moderne neurovidenskab har hjulpet os til at forstå vores væren som dyr. Stephen Porges og Panksepp i ekstrem grad. Og intet som neurovidenskab kaster et forklarelsens lys på Paulus og fx en tænker som Heidegger også.

Vi er dyr med en uhyggelig historisk selvbevidsthed. Såvidt menneskeheden som på individ plan. Vi har natur men er ikke bundet af og til naturen for nemlig har vi fået FRI VILJE, vi er moralske væsner.

Kant og Schopenhauer (Freud) har kigget på os i den sammenhæng. Med dybdepsykologiens erkendelse af det ubevidste og prægningen og opdragelsen de første år af vores liv viser spørgsmålet om den FRIE VILJE at være noget kompliceret for ret mange mennesker. Vi er ikke lige godt stillet på spørgsmålet.

Nå igen verdens væren har aldrig sagt mig noget, selv som lille dreng var det dyrene og biologien der var min altoverskyggende interessefelt. Zoologi og biologi finder jeg er det mest interessante og væsentlige og ihvertfald herudfra vores væren og i verden værens tilstedeværen skal forstås. Det er også her vores SPIRITUALITET skal findes og forstås, hvilket moderne neurovidenskab i den grad har åbnet op for idag.

Astrofysik har jeg lært at kende gennem min gode ven gennem hele livet, og selv om der opstår nogle svimlende bjergtagende forestillinger og antinomier så finder jeg det at være sekundært til zoologi og biologi. Astrofysik og livets opståen senere, så er det livets opståen senere der har min største interesse. Organisk kemi (levende organismer) frem for uorganisk kemi har min interesse.

Hvordan en Arne dyrlæge forfalder til at tale om verdens væren har jeg aldrig forstået.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#28309 - 14/10/2019 12:19 Re: VÆREN - IKKE-VÆREN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1100
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Tak for din venlige respons.

Jeg synes du favner bredt og sådan noget kan jeg godt lide = du har læst en hel del = meget mere end mig.

Har iøvrigt overvejet om jeg skulle finde en Bibel klasse. Har forsøgt at læse Bibelen fra begyndelsen, men gik i stå ved Mosebog 1 kapitel 25 (mener det var deromkring).

Jeg blev simpelthen dødtræt oven i hovedet. For mig var det trættende læsning. Måske fordi jeg har læst herinde:

https://www.biblen.info/

Derudover "havde" jeg Vandrer mod Lyset kørende i baghovedet også.

Måske det desuden er bedst at jeg selv laver den påtænkte hjemmeside?

Så kan I andre jo kommenterer og komme med forslag til indholdet bagefter? Tænkte bare at det ville være rart at have Jer med indover.

Som sådan er jeg bare god til at strukturer tingene og sådan noget (bilder jeg mig selv ind).

Kunne du forestille dig at lave en hjemmeside selv? På engelsk? Så kunne jeg jo linke til den og du kunne linke til min (hvis vi finder dem relevante at linke til selvfølgelig).

Your friend forever

Jan


Redigeret af ABC (14/10/2019 12:21)
Top Svar Citer
annonce
Side 95 af 135 < 1 2 ... 93 94 95 96 97 ... 134 135 >


Seneste indlæg
Samtaler omkring bålet...
af ABC
15/08/2020 13:32
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
14/08/2020 13:51
Gerth Drost
af Arne Thomsen
10/08/2020 19:38
En tanke
af ABC
10/08/2020 10:59
Eid Al-Adha
af ABC
02/08/2020 17:50
Nyheder fra DR
Enhedslisten står fast på krav om grat..
15/08/2020 15:15
Statsministeren: Der er ganske enkelt fo..
15/08/2020 13:51
Det kan kun gå for langsomt! Her er en ..
15/08/2020 13:00
Her er de nye krav om mundbind i den kol..
15/08/2020 12:08
104 nye coronasmittede registreret det s..
15/08/2020 11:22
Nyheder fra Religion.dk
Vinderen er fundet: Gode fotos skal sæt..
15/08/2020 06:34
Hvornår går muslimer i moské?
14/08/2020 06:10
Vi skal turde tale Gud imod
11/08/2020 06:23
Hvor kan jeg tage et kursus om islam, in..
10/08/2020 06:24
Hvordan beder jøder?
07/08/2020 09:35