annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
IKON AF KRISTUS
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 370 gæster og 318 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 22 af 39 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 38 39 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24925 - 17/03/2018 11:45 Re: Ateisme [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875

"Hvis menneskeheden skal overleve så må religion og politik igen finde sammen. Altså en ny MIDDELALDER er pine død nødvendigt for menneskeheden og her skal ateisternes stemme jo også høres."

- Og hvilken religion og hvilken politik har du i tanke?

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#24926 - 17/03/2018 12:28 Re: Ateisme [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hej Tikka

Først vil jeg sige at du har ret i at for kristne gælder at en delvis (hvor kærlighed pilles ud) "afdogmatisering" af "KRISTUS som Guds Kærlighed" ind i verden ikke er tilladeligt eller for kristne giver nogen mening, men det står jo Arne frit for at gøre som han ønsker eller ser tingene, da han jo netop ikke opfatter sig selv som kristen.

Og for kristne er hverken 1): KRISTUS eller 2): Gud eller 3): Guds Kærlighed dogmer kun, det er levende begreber der dækker over en konkret eksistentiel virkelighed der kan gribe mennesker. Disse begreber er empiriske afledte, har rod i konkret menneskelig erfaring.


Det er jo vigtigt at forstå den kristne tro ikke har dogmerne endsige bibelen som genstand, men det har jeg jo skrevet utallige indlæg om til dig (i tråden Kristus Ordet), så skal det drøftes igen skal vi tilbage til de mange indlæg, ihvertfald er det ikke her vi skal genoptage det forhold.

-0-0-0-

Jeg skrev:

Citat:
"Hvis menneskeheden skal overleve så må religion og politik igen finde sammen. Altså en ny MIDDELALDER er pine død nødvendigt for menneskeheden og her skal ateisternes stemme jo også høres."


Hvortil du stiller mig følgende spørgsmål:

Citat:
Og hvilken religion og hvilken politik har du i tanke?


Mit svar, alle de religioner der kan få sig taget sammen hertil, enes om at sagen er et ubetinget anliggende af ultimativ betydning (og derfor et religiøst anliggende) for menneskeheden. Jeg er ikke den eneste, ud over Berdyaev, Einstein og Thor Heyerdahl der påstår nødvendigheden af at religion og politik ikke må være adskilt.

Selv katolikkerne har det på programmet, men det er jo også katolsk så det gør noget at mene vi ikke kan adskille religion og politik.

De der arbejder på tanken, både kristne Kirker (og de andre store verdensreligioner (Buddhismen der er meget aktiv og islam og andre)) og New Age kulturen ønsker at også ateisterne skal være med.

Min påstand er at vi stort set ikke fører politik længere, der findes ikke politikere længere rigtig. Vor tids pseudopolitikere og politikker er blot at servicere det gældende økonomiske kapitalistiske system. Rigtig politik ville være at gribe kraftigt og radikalt ind overfor det gældende kapitalistiske økonomiske system. Hvilket ikke nødvendigvis er lig med en fuldstændig undergravelse, for systemet vil stadig kunne fungere, blot på helt nye usete og ukendte måder.

Nå tilbage til at politik og religion er blevet adskilt. Så gælder dette jo mest for protestantismen, hvor det ender med en piv falsk (set ud fra kristendommen) to regimente læren. Både de sekulære kristne (især indenfor protestantismen) og rigtig mange ateister vil ikke have politik og religion blandet sammen.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24927 - 17/03/2018 16:38 Re: Ateisme [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Først min kompliment til den lange video, du præsenterer, og som jeg tålmodigt har set og hørt.
Jeg fandt ikke ét eneste ord her, som jeg er imod, tværtimod har det hele mit fulde bifald ("Jeg'ets mur", "oprindelig skabende kraft", "kærlighed", "global bevidsthed", "bruttonational lykke", "fred i sindet", "at elske", "forene religion, livsfilosofi og politik", "teknologien herre over os - i stedet for omvendt", "vestlig arrogance", "skære ned på forbruget" - o.m.a.).
Der var også udtalelser af Dalai Lama og Albert Einstein - men pudsigt nok ingen fra kristendommen blinker

Du ser mig som ateist, hvad jeg egentlig godt forstår, men vil dog tilføje, at mysteriet "verdens væren" - som jo egentlig Einstein også har været inde på - siger mig, at ord som "Gud" og "Kristus" er alt for fattige og indskrænkede - samtidig med at jeg må indrømme, at jeg ikke har noget andet at sætte i stedet.
Er dét så ateisme - det ved jeg ikke - det må vel nærmest være en smagssag - og at ordene "Gud" og "Kristus" for dig er rummelige nok, det respekterer jeg! smiler

Og når du skriver:
Citat:
For Arne bliver noget åndeligt spirituelt kun interessant hvis det forbindes med astrofysiske forhold og astrofysik er jo ateisternes kære "home land".
så kan jeg ikke helt give dig ret, i hvert fald ikke på anden måde end, at jeg ikke kan se bort fra universet som en del af "skaberværket".
Det minder mig lidt om historien om fynboen, der var hos boghandleren for at købe en globus, men ikke kunne finde en, der var tilfredsstillende. Dét, han ville have, var en globus over Fyn (undskyldning til alle fynboer) blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24928 - 17/03/2018 17:01 Re: Ateisme [Re: Tikka]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7152
Sted: Sydsjælland
Hej Tikka.

Dét, du kalder "vrøvl", handler jo om, at ordene "Gud" og "Kristus" - for mig - både er for små og for uklare i forhold til, hvad jeg tror er sandheden, og som, jeg tror, er et ufatteligt mysterium, jeg oplever som kærlighd - helt fri af enhver dogmatisk troslære blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24929 - 18/03/2018 12:07 Re: Ateisme [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Hej Arne

Nu er vi tre der har set filmen, Tikka har også set den.

Da jeg så filmen tænkte jeg at den måtte være noget for dig Arne. Selv om det er kendt stof (problemstillinger) så bliver det jo præsenteret for os i nye perspektiver, med nye vinkler hver gang, og nye repræsentanter (Hanne Marstrand Strong og Thor Heyerdahl var for mig en stor oplevelse) som også vores modtagelighed ændrer sig hele tiden.

Også sjovt at møde Peter Høeg i den sammenhæng.

Min kongstanke gennem mange år har været at politik og religion aldrig må adskilles. Og sekulariseringen fra og med renæssancen over reformationen og protestantismen har i sig haft utrolige fremskridt for menneskeheden, men også betydet et kæmpe tab, både for den enkelte men også for den politiske samfundsudvikling der er uden moralsk kompas og religiøs kompas. Her vil jeg lige indskyde at jeg er glødende tilhænger af EU og mener det er det tætteste vi er på den ny middelalder vi behøver.

Også derfor Karl Barth, teologiens Einstein, ikke kunne holde ud at se på Luther's samlede værker, hvorfor han havde smidt et klædestykke over disse bøger, hvori fandtes ideen om en falsk to regimente lære (kimen til at adskille religion og politik der havde hovedansvaret for anden verdenskrig ifølge Barth). Hvad er kejserens og hvad Guds?? Dette spørgsmål.

Hvis politik og religion igen skal finde sammen, så skal det nok være en ny religion (A)* som alle de religioner (1)* vi kender i dag kan tilslutte sig uden at kernen i deres egen religion behøver blive opgivet.

Nu når jeg taler for at religion og politik finder sammen igen, så vil det jo hvile på, grunde i at mennesket finder tilbage til sit religiøse tilhørsforhold. Og at folks religiøsitet ikke privatiseres, inderliggøres kun, for det har også den aktive moralske side i forbindelse vores nye handlingsbasis i Gud, hvor fx nazismen i Tyskland ville uden to regimente ideen have været en komplet umulighed, men med to regimente ideen opstilles falske mål der hellige alle midler. Det hæslige resultat af det 20. århundredes menneske uden Gud, det Gudløse menneske, som straks medfører afguderi (en af religions vigtigste funktioner er at forhindre afguderi, afgudsdyrkelse).



(A)*:

ny religion i betydningen et nyt ubetinget anliggende af ultimativ altafgørende betydning for os (nemlig vores natur og miljø som vi er en del af, hvorfor vi ikke må save den gren over vi selv sidder på, lever af).


(1)*:

De store verdensreligioner + New Age + ateisterne og humanisterne (moralsk ansvarlighed der ikke står i relation til en transcendent magt eller faktor vi behøver inddrage).

Kristendommens profil i forhold til miljø og klima spørgsmål og nedbrydning af folks kultur (i forbindelse globalisering) står svagt og utydeligt. Dog omkring menneskerettighederne står kristendommen utrolig stærk.

-0-0-0-0-

For mig er GUD i KRISTUS (B)* kun noget der åbner op (se (2)*). Men er klar over at begreberne alene virker på mange som noget der ekskluderer og afgrænser i forhold til fx kosmiske universelle større sammenhænge vi er omfattet af eller givet og i forhold til andre religioner (men for Paulus kunne alle folk i KRISTUS sagtens være af forskellig religiøs observans, da det at være i KRISTUS var hinsides eller over den religiøse dimension).

1. Mosebogs skabelsesberetning forsøger mere at sætte mennesket ind i en større kosmisk sammenhæng end det er en verdensforklaring.


(B)*:

Jeg vil indrømme at KRISTUS er kontroversielt og får folk til at skændes overalt i verden, hvorimod Buddha slet ikke på den måde skiller vandene. Som Paulus sagde en forargelse for jøderne og en tåbelighed for grækerne.


(2)*:

Citat:
There is nothing of God in the dull and prosaic normality of the objective world order. It is only in a disruptive act which breaks through that commonplace normality that he is to be found. Berdyaev

Tillich:

"Ecstasy" ("standing outside one's self)") points to a state of mind which is extraordinary in the sense that the mind transcendens its ordinary situation. Ecstacy is not a negation of reason; it is the state of mind in which reason is beyond itself, that is, beyond its subject-object structure. In being beyond itself reason does not deny itself. "Ecstatic reason" remains reason; it does not receive anything irrational or anti-rational -- which it could not do without self-destruction --- but it transcends the basic condition of finite rationality, the subject-object of structure. This is the state mystics try to reach by ascetic and meditative activities.



Rigtig go søndag Arne

De bedste hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 22 af 39 < 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 38 39 >


Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
FN: Flere end 1.500 dræbt under bandevo..
28/03/2024 13:27
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Nyheder fra Religion.dk