annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15636589
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2378621
Et andet syn 1987948
Jesu ord 1521565
Åndelig Føde 1506396
Galleri
Limfjorden Nørresundby siden
Hvem er online?
3 registrerede ABC, Arne Thomsen ,(1 usynlig), 102 gæster og 26 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 37 af 130 < 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 129 130 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24625 - 25/01/2018 00:08 Re: Kristus-Ordet [Re: Hanskrist]
Thomas
Uregistreret

Hej Hanskrist og alle jer andre

Arne citerer dig for dette:

Citat:
Det vi opfordres til at tage imod, som være åbne for, betingelsesløst eller være lydige imod er KRISTUSVIRKELIGHEDEN, den ny væren og den nye personlige virkelighed med Gud der bringes ind i verden ved Jesus, der om noget er kendetegnet ved Helligåndens kreative ekstatiske nærvær og virksomhed i vores liv.


Og du vil gerne have, at nogen viser, at de forstår. Jeg tror nu godt, at jeg forstår. Men forstår vi det samme?

Jeg ser det som følger:

Med Jesus' liv, død, opstandelse og himmelfart ændrede verden sig.

Død og ondskab havde haft en knugende magt indtil da, fordi mennesket som Guds billedbærer havde vendt sig fra Gud, så dets billedlighed havde slået revner.

- At mennesket er skabt i Guds billede betyder, at vi er kaldet til at manifestere Guds nærvær. Således var også billederne/statuerne af en gud i de gamle, hedenske templer ment til at manifestere den pågældende guds nærvær i templet. Men for os kristne er hele verden Guds tempel! Men med et knust billede, en statue i smadder, vil Guds nærvær ikke kunne "gå rent igennem", og det vil forvrænge verden.

Mennesket er ment til at være Guds aktør i verden, og hvis mennesket vender ryggen til Gud, får det konsekvenser for verden.

Vi er ment til at være som et kongeligt præsteskab, der reflekterer Guds kærlighed og visdom ind i verden og reflekterer verdens tak og pris tilbage til Gud. Vi står på tærsklen mellem Gud og verden. Men ved at afgudsdyrke har vi reflekteret verden tilbage til verden - og Guds lys har ikke fået lov at trænge igennem.

(Ved at lade os definere af fx penge, magt og sex har vi givet afkald på vores menneskelighed - sand menneskelighed er at stråle i Guds billede som Jesus).

Jesus gjorde det muligt for mennesket at blive genskabt i Guds billede. Han udmattede det ondes kraft. I et klimaks af en kamp mellem Guds godhed og verdens ondskab lod Jesus sig blive ramt af denne verdens had til Guds lys for fuld kraft - ved at lade sig dræbe kunne han knække det ondes magt og trække døden med sig - i døden.

* Det onde kunne ikke plette ham. Hvor meget det end rasede, kunne det ikke finde sin bekræftelse i Jesus. Ondskaben kunne ikke cirkulere i mødet med ham.

* Døden slog den ihjel, der af alle IKKE havde fortjent døden. Dermed kunne den selv dømmes til døden.

Således sprængte Jesus ondskabens og dødens lænker og gjorde Helligåndens indtrængen i verden mulig. Han kunne give os sin egen ånd. Hans ånd forvandler os og genskaber os i Guds billede, så vi kan genoptage kaldet som Guds aktører i verden og gøre, hvad vi altid var ment til: At reflektere Gud ind i verden.

Og alt, hvad vi gør nu - i tro, håb og kærlighed - vil Gud en dag fuldende. Vores slid i Herren er ikke spildt. Han vil fuldende vores værk som sit eget. For det er Ham, der arbejder gennem os. På den dag vil Han vække os til evigt liv i en transformeret krop, hvor vi vil få nye opgaver i en transformeret verden. Ondskab, lidelse og død vil ikke være mere.

heart Thomas
Top Svar Citer
#24626 - 25/01/2018 01:15 Re: Kristus-Ordet [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3646
Sted: Nørresundby
Hej Thomas

Først tak fordi du siger du tror du forstår mig. Jeg husker jo fra tidligere samtaler, debat, drøftelser at det gør du.

Nye Testamente er fyldt med forskellige Kristusvidnesbyrd uden at de er direkte i strid med hinandens.

Og sådan som du her redegør for det, får du min fulde heart tilslutning og jeg får mindelser om Regin Prenter (meget Karl Barth inspireret og en af de tre fire helt store Århus Universitets teologer) og hvad han skriver i "Skabelse og Genløsning" det 20 århundredes vel nok største danske dogmatiske hovedværk overhovedet. Jeg har også hans "Spiritus Creator" 'Luther's Concept of the Holy Spirit' der gjorde at han i USA en overgang var den mest læste Lutherske teolog. Han var imod kvindelige præster, men derfor kan han godt formå at drive fremragende teologi og det formår han. Desværre er det nu i dag kun Løgstrup Sløk og Lindhardt der rigtig huskes og er mest på pensum, men på en del områder overgår han dem alle tre.

Prenter har i "Skabelse og Genløsning" også sat sin "Kristus lære" eller Kristus teologi ind i sammenhæng med vores Guds Billedlighed ret meget lig som du gør det Thomas, hvorfor jeg ved læsning af hvad du skrev var over i min bogreol efter denne bog.

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Thomas du vil elske begge de to bøger jeg har nævnt af Prenter. Skabelse og Genløsning fordi Kristologien forbindes med genoprettelsen af vores Guds Billedlighed. Paulus siger jo også at Kristus er Guds Billede og Ansigt i verden.

Men bogen "Spiritus Creator" 'Luther's Concept of the Holy Spirit' vil du ikke elske mindre. Jeg husker da jeg var ubehøvlet overfor dig såvidt Jesu Ord at jeg i denne bog tænkte at du ville kunne finde en vis støtte til dit ståsted såvidt Ordets vigtighed fra de Hellige Skrifter. Også vil der være noget for Tikka.

Men jeg brugte meget Spiritus Creator i forbindelse min debat med Peter Rubæk om du husker ham fra religionsdebatten, noget Peter Rubæk skrev var yderst populært, men det stred direkte imod hvad Prenter skrev i "Spiritus Creator" hvilket jeg brugte mod ham (og det var meget klog teologisk snak) og straks blev jeg vist en lidt kontroversiel debattør hvilket Kristeligt Dagblad fik øje på og jeg fik også mange private henvendelser og en af disse er stadig den dag i dag min bedste veninde og hende og jeg følger med i alt der sker i hinandens liv (tror ikke der er et menneske der kender mig så godt som hende og vice versa). Jeg bor i Nørresundby nu og Peter Rubæk kom fra Nørresundby hvor han har boet en stor del af sit liv. Peter Rubæk (Paulus haderen som Michael/jmp) der sagde at Paulus var djævlens advokat, må ikke forveksles med den tidligere superliga fodboldtræner Peter Rudbæk som rent faktisk bor i Nørresundby.

Jeg er imponeret over det kæmpe studiearbejde du formår at gøre indenfor teologien Thomas. Simpelthen imponerende. Men du har jo også det der kæmpe store hoved så du måtte have special syet studenterhue og det er åbenbart ikke vand eller jord den er fyldt op med. Nej pjat, du husker nok vores drillerier hinanden omkring IQ og hjernens størrelse. Hvor der ikke ser ud til at være en sammenhæng mellem små hjerner (Einstein's var ikke af de største) og IQ men der findes en sammenhæng (korrelation) mellem store hjerner og lav IQ.

Kvinder foretrækker (hørte jeg i en BBC udsendelse for laaang tid siden) mænd med mindre hjerner eller ikke alt for store hjerner/hoveder, men det skyldes at de tænker på fødslen, at det helst ikke skulle blive alt for smertefuld.

Nå det var bare lidt løs snak og genopfriskning gamle dage Thomas.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24627 - 25/01/2018 02:51 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3646
Sted: Nørresundby
Et stort spørgsmålstegn

?

Jeg kan overhovedet ikke se relevansen af det du skriver til mig ud fra det vi drøftede, det der var på tale

Hilsen HansKrist

PS:

Egentligt utroligt jeg har fundet mig i dine fornærmelser og konstante angreb på mine skriverier nu igen 15 år.

Nogle gange tænker jeg at du enten er dum eller ondskabsfuld.

Hvorfor ind i helvede skal jeg gennem så mange år konstant udsættes for dine nederdrægtigheder om at ingen forstår mig???

Grunden til at jeg lige nu hidser mig sådan op, er at jeg tilfældigvis faldt over en tråd hvor jeg debatterer med Michael (på seriøs vis) og Anne (som jeg sparrede med i flere år gennem privat korrespondance) og Kræn-p som jeg også skrev med privat, hvor min mor sagde, det er fuldstændig mageløst at læse jeres breve/mails til hinanden.

Flemming Vang, ham husker du vel, også ham skrev jeg med privat som vi på debatten drøftede på livet løs og han sagde at han ingen kendte i Danmark der skrev så levende om den kristne tro som jeg gjorde og at han mange gange følte han blev blæst ned af kontorstolen når han læste mine mails eller indlæg.

Nå jeg kunne nævne mange andre forhold som Kristeligt Dagblad's web redaktør der skriver privat til mig fordi han er blevet prikket på skulderen af nogen der påstår ham HansKrist simpelthen skriver suverænt om kristendom, hvorfor han gerne ville invitere mig med i opstarten af deres blog univers.

Jeg kunne blive ved med at komme med eksempler på at der er folk der ikke bare forstår mig men ovenikøbet sætter stor pris på min måde at skrive om kristendommen på. Igennem tiderne har jeg fået mange private henvendelser fra også højt uddannede folk. Disciple der skulle holde en prædiken i Århus største frikirke spurgte om han måtte bruge en af mine indlæg. Nå ja

Men hvorfor helvede skal jeg tvinges ud i at forsvare mig selv og hive sådanne eksempler frem?? Det kan du sgu ikke være bekendt Arne og jeg er faktisk rasende eller ret meget vred på dig over det du gør overfor mig nu på 15 -ende år.

Kan vi ikke blive enige om at nu stopper du med det og holder dig alene til at du ikke forstår mig (og det nok mest fordi du ikke gider anstrenge dig i den retning, hvilket jeg finder okay, men så hold din bøtte med at det gælder Gud og hver mand).

Nå men mit raseri fordi jeg lige har nydt en vidunderlig gammel debat mellem Anne Michael og Kræn-p og undertegnede og de forstår mig ihvertfald sådan som vi går i dybden med emnet og det til trods jeg skriver mine lange krævende indlæg til dem.

Nu du har tvunget mig ud i fokus på mig selv, vil jeg nyde den her fra Kræn-p:

Citat:
som Goethe sagde: »Wer immer strehbend sich bemüht, den können wir erlösen.« Og bestræbe dig, det gør du sandt for dyden, men det ender nok med følgende konklusion:

»Hemmeligheden ved Hanskrist’s talent
er ikke den, at han er så potent,
som det menes af visse og somme.
Nej, hemmeligheden er snarere den,
At han prøver igen, igen og igen
For at se, om talentet sku’ komme.«

Så vil du fortsat stå dér og knejse som

»Hanskrist på bakken,
som knejser med nakken,
og tror han er større end småfolk i kløfter,
bli’r gal og vil slås, når man kommer og påstår,
at bakker jo bare er omvendte grøfter.«

Kan du nu have en rigtig fornøjelig jul. Jeg vil nu spise julemad og for en tid indtage den holdning, som kommer til udtryk i dette Diapsalmata:

»Jeg gider slet ikke. Jeg gider ikke ride, det er for stærk en Bevægelse; jeg gider ikke gaae, det er for anstrængende; jeg gider ikke lægge mig ned, thi enten skulle jeg blive liggende, og det gider jeg ikke, eller jeg skulde reise mig op igjen, og det gider jeg heller ikke. Summa Summarum: jeg gider slet ikke. (Citat slut)
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24628 - 25/01/2018 11:45 Re: Kristus-Ordet [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7175
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.

Jeg har gennem lang tid søgt at nå frem til at forstå dig.
Det har ikke blot været af nysgerrighed, men især fordi det måske kunne være af værdi for mig.
Det er så desværre ikke lykkedes.
Det er jeg ked af.
At det så tillige irriterer dig, er jeg da også ked af, for det har bestemt ikke været min hensigt.

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#24629 - 25/01/2018 14:26 Re: Kristus-Ordet [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3646
Sted: Nørresundby
Arne du skriver til mig:


Citat:
Hej Hanskrist.

Jeg har gennem lang tid søgt at nå frem til at forstå dig.
Det har ikke blot været af nysgerrighed, men især fordi det måske kunne være af værdi for mig.
Det er så desværre ikke lykkedes.
Det er jeg ked af.
At det så tillige irriterer dig, er jeg da også ked af, for det har bestemt ikke været min hensigt.


Læser du overhovedet hvad jeg skriver??

Er du i stand til at læse hvad jeg skriver??

Er du i stand til at føre en samtale???

Det var jo ikke det jeg gav udtryk for irriterede mig.


Du virker mere og mere til at være absorberet eller væk i din egen verden, dine egne tanker, endda så meget at det forhindrer dig i at føre en samtale, som jo kræver at du læser og forstår hvad modparten skriver.

Jeg har tænkt på hvad der måske kunne være godt for dig Arne nu du er så optaget af dig selv og dine egne tanker kun og jeg er nået frem til at jeg tror det er på tide du laver en tråd om dig selv, hvor du redegør for dit a-religiøse Gud-løse Ånd-løse astrofysiske "verdensbillede" og hvordan du nåede frem dertil, at mennesket ikke var værd at beskæftige sig med og at det var latterligt at se menneskers forsøg på at forstå sig selv. Hvis du ser bort fra ironien og drillerierne så mener jeg faktisk at sådan som du har det lige nu med dig selv burde du lave en tråd der udelukkende beskæftigede sig med dit syn på verden og gerne på dig selv og dermed også andre mennesker.

Timingen vil være korrekt for dig til at gøre det nu, for energien er til det, din opmærksomhed kan i øjeblikket ikke lånes ud til hvad vi andre skriver, din opmærksomhed kredser i øjeblikket udelukkende om dig selv hvilket jeg mener du skal udnytte til så også at skrive om dig selv.


Mange kærlige hilsner HansKrist
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 37 af 130 < 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 129 130 >


Seneste indlæg
Til papirkurven?
af ABC
16/04/2024 12:51
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
15/04/2024 16:20
LIGHED, INSTINKTIVT LAVERE OG OPSTANDELSEN BEVIDSTHED - GODT OG/E
af ABC
15/04/2024 08:27
Ramadan-måneden
af ABC
14/04/2024 23:00
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
14/04/2024 14:12
Nyheder fra DR
Beredskabschef: Vi bliver i Børsen de n..
16/04/2024 12:29
Kong Frederik takker redningsfolkene
16/04/2024 12:14
Fire debutanter er med i dansk svømmetr..
16/04/2024 12:03
Mette Østergaard stopper på Berlingske..
16/04/2024 09:51
Børsens kobbertag gør brandslukning va..
16/04/2024 09:49
Nyheder fra Religion.dk