annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15644126
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379063
Et andet syn 1988526
Jesu ord 1521841
Åndelig Føde 1509481
Galleri
Barfodsløb i bølgeskvulp
Hvem er online?
3 registrerede Arne Thomsen ,(2 usynlige), 221 gæster og 23 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 4 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#23246 - 26/05/2017 07:57 Måneden tilbagevenden til Allah
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Ramadanen er den helligste måned i den islamiske kalender
1. Ramadanens oprindelse
For omkring 1.400 år siden fik profeten Muhammed sin første åbenbaring af ærkeenglen Gabriel. Begivenheden fandt efter sigende sted på den 27. dag i den niende måned, som netop kaldes ramadan. I de efterfølgende århundreder ind til i dag har muslimer brugt måneden til at faste. Fasten er et af de fem grundlæggende krav, der også kendes som islams fem søjler. Ramadanen er derfor en yderst central begivenhed inden for islam.

2. Ramadanen gælder alle muslimer, undtagen de, der ikke kan faste
Alle muslimer bør faste under ramadanen. Men personer, der udsætter sig selv for helbredsrisici ved at faste, er undtaget. Det gælder for eksempel børn, ældre og syge. Særlige omstændigheder kan også udskyde fasten. Gravide, rejsende eller sportsudøvere kan vælge at gøre godt for fasten på et andet tidspunkt.

3. Sommerfasten er længere
Ramadanen falder på forskellige datoer fra år til år. Det er fordi, den islamiske kalender følger månens gang. Sammenligner man med den gregorianske kalender, som vi kender bedst i Danmark, fremrykkes ramadanen således elleve dage hvert år. Derfor kan man ikke forbinde faste årstider eller måneder med ramadanen. Til gengæld betyder de lange sommerdage på den nordlige halvkugle, at fasten på dette tidspunkt er varmere og længere end om vinteren.

4. Det handler ikke kun om faste
Udover mad faster muslimer også fra drikke, tobak og seksuelt samkvem under ramadanen. Men forbuddene er ikke det egentlige formål med ramadanen. Den indre indstilling er mindst lige så afgørende. For eksempel er det ekstra vigtigt at give almisse og afholde sig fra at lyve og handle forkert under ramadanen.5. Bemærkelsesværdige dage
Den nat, profeten fik sin åbenbaring, kaldes laylat al-qadr og får særlig opmærksomhed under ramadanen. Selvom ingen kender den nøjagtige dato, mener man, at den falder i løbet af ramadanens sidste ti dage muligvis på den 27. dag. Ligesom laylat al-qadr er den afsluttende fastebrydningsfest eid al-fitr en stor begivenhed. Børnene får gaver på denne dag, hvor det i øvrigt er forbudt at faste.

Muslimer går igennem en obligatorisk faste, 29 eller 30 dage under den islamiske måned Ramadan. Der fastes fra solopgang til solnedgang.

Fasten er foreskrevet af Gud i Koranen, og vi læser følgende fra den hellige bog:

Ramadân er den måned, i hvilken Koranen blev åbenbaret som en vejledning til menneskeheden og et klart kriterium til at skelne (mellem ret og uret). Derfor skal den, der ser nymånen, faste måneden ud; men den, der er syg eller på rejse, må faste et tilsvarende antal dage senere. Gud ønsker jer vel – ikke ubehag, for at I må faste det fulde antal dage og prise Gud, der har vejledt jer – og være taknemmelige.”
– Koranen 2:185

Dette vers angiver formålet med fasten – at du blive en mester og ikke en slave af selvet. Fasten er et middel til beskyttelse, et skjold fra sygdomme i ånden, hjerte og krop. Verset fortæller os også, at ikke alle bør faste og at fasten er fastgjort til et bestemt antal dage.
\\\\
RAMADAN MÅNED - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=VGEl9j2957I

Ramadan - Barmhjertigheds Måned - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=VYXJv744U8A
Top Svar Citer
#23248 - 27/05/2017 11:56 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Lidt fra en retssag vedr. helten Somo så åbenlyst tilbeder her på Trosfrihed, hvad man måske kan undres over, idet mennesker flest nok lægger afstand til mænd der gifter sig med små børn, men en sådan adfærd er tydeligvis ingen forhindring for heltedyrkelsen – det ska til Somos forsvar siges, at han også besynger omskærelse af pige- og drengebørn:
http://www.trykkefrihed.dk/domt-for-at-kalde-muhammed-padofil.htm

mvh
Simon
Top Svar Citer
#23263 - 31/05/2017 08:48 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Omskæring af drenge finder sted blandt muslimer og jøder over hele verden og desuden blandt kristne og ikke-religiøse i engelsktalende lande som USA, England og Canada. I USA omskæres omkring 60 % af alle drengebørn kort efter fødslen. Desuden finder der fortsat omskæring af drenge sted blandt masaier i Kenya og blandt andre afrikanske stammefolk, i den australske urbefolkning samt enkelte steder blandt latinamerikanske indianergrupper. Ifølge artiklen "Er omskæring sundt?" i B.T. 7. juli 2002 (se kilder) er 18-20 % af alle mænd i verden omskåret.
Hvornår foregår omskæringen?

Det er forskelligt fra sted til sted og afhænger desuden af, hvilken religiøs gruppe, der er tale om. Jøder lader deres drengebørn omskære på 8. dagen, idet der i 1. Mosebog (se kilder) står: "Otte dage gammel skal hver dreng hos jer omskæres, slægt efter slægt." Ritualet kaldes brit milah og fungerer samtidig som navngivningsritual.

Hos muslimer finder omskæringen sted, mens drengen er spæd eller i hans første leveår, som regel inden 7-års alderen, men i andre tilfælde kort før puberteten. Mænd, der konverterer til islam som voksne, bliver som regel omskåret kort efter konverteringen. Det samme gælder mænd, der konverterer til jødedom.

Blandt afrikanske stammefolk og latinamerikanske indianere foregår omskæringen som regel i puberteten og opfattes som et symbol på indtrædelsen i voksenlivet.

Blandt kristne, hvor omskæringen som regel finder sted med henvisning til hygiejne og sundhed, er det almindeligt, at omskæringen finder sted, mens drengen er spæd.De sundhedsmæssige fordele:

Dr. Muhammad 'Ali al-Baar (medlem af Royal College of Surgeons i Storbritannien og en konsulent til den islamiske medicin afdeling i King Fahd Center for Medicinsk Forskning i King Abdul Aziz University i Jeddah) siger i sin bog al -Khitaan (Omskæring):

"Omskæring af nyfødte drenge (dvs. inden for den første måned af livet) bringer mange sundhedsmæssige fordele, herunder:

1 - Beskyttelse mod lokal infektion i penis, som kan skyldes forekomsten af ​​forhuden, hvilket forårsager stramning af forhuden, hvilket kan medføre tilbageholdelse af urin eller infektioner af penisens glans (tip) - som kræver omskæring i orden At behandle disse problemer. I kroniske tilfælde kan barnet blive udsat for mange sygdomme i fremtiden, hvis alvorligste er peniskræft.

2 - infektioner i urinrøret Mange undersøgelser har vist, at uomskårne drenge er mere udsatte for urinrøret. I nogle undersøgelser var satsen 39 gange mere blandt uomskårne drenge. I andre undersøgelser var satsen ti gange mere. Andre undersøgelser viste, at 95% af børnene, der led af urinrøret, var uomskårne, mens antallet af omskårne børn ikke oversteg 5%.

Hos børn er infektion i urinrøret i nogle tilfælde alvorlige. I undersøgelsen af ​​Wisewell på 88 børn, der lider af urinrørsinfektioner, hos 36% af dem blev de samme bakterier også fundet i blodet. Tre af dem kontraherede meningitis, og to led nyreinsufficiens. To andre døde som følge af spredningen af ​​mikroorganismerne gennem hele kroppen.

3 - Beskyttelse mod peniskræft: Studierne er enige om, at peniskræft næsten ikke eksisterer blandt omskårne mænd, mens antallet af uomskårne mænd ikke er ubetydelig. I USA er antallet af penile kræft blandt omskårne mænd nul, mens blandt uomskårne mænd er det 2,2 i hver 100.000 af den uomskårne befolkning. Da de fleste indbyggere i USA er omskåret, er tilfælde af denne kræft der mellem 750 og 1000 om året. Hvis befolkningen ikke blev omskåret, ville antallet af tilfælde nå op på 3000. I lande, hvor drenge ikke omskæres, såsom Kina, Uganda og Puerto Rico, repræsenterer penalkræft mellem 12-22% af alle kræftformer hos mænd; Dette er en meget høj procentdel.

4 - Seksuelt overførte sygdomme (STD'er). Forskere fandt ud af, at de sygdomme, der overføres via seksuel kontakt (normalt på grund af fornication / utroskab og homoseksualitet) spredes mere blandt dem, der ikke er omskåret, især herpes, bløde chancre, syfilis, candida, gonoré og kønsvorter.

Der er mange moderne studier, der bekræfter, at omskæring reducerer muligheden for at indgå aids i forhold til deres uomskårne modparter. Men det udelukker ikke muligheden for, at en omskåret mand, der inddrager aids, skyldes seksuel kontakt med en person, der har aids. Omskæring er ikke en beskyttelse mod det, og der er ingen reel måde at beskytte sig mod de mange seksuelt overførte sygdomme ud over at undgå fornication / utroskab, promiskuitet, homoseksualitet og anden modstridende praksis. (Herfra kan vi se den islamiske sharee's visdom i at forbyde fornication / utroskab og homoseksualitet).

5 - Beskyttelse af hustruer mod livmoderhalskræft. Forskere har bemærket, at hustruer af omskårne mænd har mindre risiko for at få livmoderhalskræft end hustruer af uomskårne mænd.
Top Svar Citer
#23264 - 31/05/2017 09:01 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Jomfru Maria

trolovet med Josef datter af en 12-årig

Jomfru Maria, der er over halvfems, er forskellen mellem dem var mere end 78 år, som rapporteret af den katolske. Encyclopedia • For det første er det vigtigt at nævne, at før hans engagement profeten, Aisha blev trolovet med en anden mand, en ikke-muslim, Ibn Al-Jober Moteam Ibn Oday, så det var normalt i samfundet.

• Ægteskabet i en alder af Aicha var normal og var vant til profetens tid, hans forældre og befolkningen i Mekka (selv vantro) så ingen indvendinger mod denne union.

• Det skal også nævnes, at når kvinder nåede puberteten

Der er ikke én person i historien, der er blevet angrebet så meget, som var profeten Muhammed, blev han overfaldet i sit liv, og selv efter hans død, men oprigtig læsning i hans liv beviser, at alt sagt hans kritikere er ren løgn, her er nogle citater (vesterlændinge)


Alphonse de Lamartine Denne mand var han en bedrager? Vi mener ikke, efter at have studeret sin historie.

Annie Besant: en af ​​de store budbringere af Højesteret.

Georges Bernard Shaw: "Jeg studerede det vidunderlig mand-og efter min mening langt fra at være en antikrist, han fortjener titlen på frelser af menneskeheden. "


http://www.youtube.com/watch?v=xD4AE16O2NU


http://www.youtube.com/watch?v=z3z9Fxgx5PM

http://www.youtube.com/watch?v=ZvsGPpwMXU0
Top Svar Citer
#23265 - 31/05/2017 09:03 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Ramadan er det arabiske navn på den niende måned i den islamiske kalender. Den islamiske kalender er en månekalender. Det betyder, at en måned i denne kalender går fra og med den nat, det er nymåne, til næste nymåne. Den islamiske kalender kaldes ”Hijri-kalender” og har, ligesom solkalenderen, 12 måneder på et år.
Ramadan og moderne faste

De fleste mennesker ved godt, at alle muslimer faster i Ramadan måned, og at det er en af de 5 søjler i Islam


At en længere levetid ligger i kosten og fasten – fødevarer betyder meget
At periodisk faste giver en sundere krop
At periodisk faste ligefrem kan helbrede visse sygdomme
At periodisk faste giver en skarpere mentalitet
Fasten er ikke for alle – visse mennesker burde ikke faste, for eksempel nævnes gravide kvinde

Han har egentligt bekræftet profetternes tradition og den viden og realiteterne som muslimer har vidst vedr. faste i over 1400 år. Traditioner og vaner fra profet Muhammed صلى الله عليه وسلم bringes altså videre i det 21. århundrede og er mere populær end nogensinde – uden man egentligt er klar over det smiler
Ramadan - Barmhjertigheds Måned
https://www.youtube.com/watch?v=VYXJv744U8A

Ramadan lektion #1
https://www.youtube.com/watch?v=mOBJZbicFv8

Ramadan lektion #2
https://www.youtube.com/watch?v=u-88jq7XYTg
Top Svar Citer
#23289 - 05/06/2017 17:32 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453

Profeten Muhammed, fred og velsignelser af Gud være med ham, sagde i en autentisk fortælling af Abu Nu’aym: ” صومواتصحوا ” (Sumoo Tasihhoo), som bogstaveligt betyder “Fast, og bliv sund”.

hvad er ramadan

Det kan godt være, at det kun er to ord – men det er to meget stærke og betydningsfulde ord! smiler

Det første ord “Sumoo”, faste, stammer fra den arabiske rod af “Saama” og på syrisk, “Sawma“. Ordet betyder “at afholde sig“.

Når muslimerne faster, afholder man sig ikke kun fra mad og drikke, men også fra forskellige ønsker og interesser fra den ”lavere del af sjælen” (ophidselser, aggressioner, utålmodighed etc.).

Interessant nok, så stammer det engelske ord ”fast” fra det gamle engelske anglo-saxon term ”fastejan”, som betyder ”at holde fast” – på samme måde som vi ville tale om at holde fast på noget eller ”stramme grebet”, og evolutionen af ordet er sket via ”holde fast i en selv” (kontrollere en selv). Dette er også præcis meningen med fasten – at abstrahere fra blive aggressiv, sur, utålmodig, urolig og stresset og holde kroppen og sindet i ro.

Det andet ord, “tasihhu”, blomstre, kommer fra den arabiske rod af “Sahha / Sihha“, som betyder at være sund, være stærk, at helbrede eller at rette op på noget. Grunden til, at ordet blomstre passer bedre til dette er at “blomstre” egentligt betyder at være stærk, sund, udvikle sig godt, udvikle sig smukt eller at være i ens mest produktive og sjælelige højdepunkt.

I disse betydninger af ordene og sætningen ” صومواتصحوا ” finder vi formålet med fasten. Vi ser, at fasten generelt vedrører et internt og eksternt velvære. Det handler altså ikke kun om afholdenhed fra mad og drikke – men generel psykisk og fysisk sundhed.
https://www.youtube.com/watch?v=mOBJZbicFv8

https://www.youtube.com/watch?v=u-88jq7XYTg
Top Svar Citer
#23290 - 05/06/2017 17:37 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
[quote=somo]
Profeten Muhammed, fred og velsignelser af Gud være med ham, sagde i en autentisk fortælling af Abu Nu’aym: ” صومواتصحوا ” (Sumoo Tasihhoo), som bogstaveligt betyder “Fast, og bliv sund”.

hvad er ramadan

Det kan godt være, at det kun er to ord – men det er to meget stærke og betydningsfulde ord! smiler

Det første ord “Sumoo”, faste, stammer fra den arabiske rod af “Saama” og på syrisk, “Sawma“. Ordet betyder “at afholde sig“.

Når muslimerne faster, afholder man sig ikke kun fra mad og drikke, men også fra forskellige ønsker og interesser fra den ”lavere del af sjælen” (ophidselser, aggressioner, utålmodighed etc.).

Interessant nok, så stammer det engelske ord ”fast” fra det gamle engelske anglo-saxon term ”fastejan”, som betyder ”at holde fast” – på samme måde som vi ville tale om at holde fast på noget eller ”stramme grebet”, og evolutionen af ordet er sket via ”holde fast i en selv” (kontrollere en selv). Dette er også præcis meningen med fasten – at abstrahere fra blive aggressiv, sur, utålmodig, urolig og stresset og holde kroppen og sindet i ro.

Det andet ord, “tasihhu”, blomstre, kommer fra den arabiske rod af “Sahha / Sihha“, som betyder at være sund, være stærk, at helbrede eller at rette op på noget. Grunden til, at ordet blomstre passer bedre til dette er at “blomstre” egentligt betyder at være stærk, sund, udvikle sig godt, udvikle sig smukt eller at være i ens mest produktive og sjælelige højdepunkt.

I disse betydninger af ordene og sætningen ” صومواتصحوا ” finder vi formålet med fasten. Vi ser, at fasten generelt vedrører et internt og eksternt velvære. Det handler altså ikke kun om afholdenhed fra mad og drikke – men generel psykisk og fysisk sundhed.
https://www.youtube.com/watch?v=pHrugMMlb3U
Top Svar Citer
#23318 - 12/06/2017 08:59 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Nogen fortalte mig

I min familie faster nogle, andre gør ikke. Min mor faster, men i det store hele er min familie nok mere vestligt orienteret. Da jeg blev 15-16 år, sagde jeg til min mor, at jeg gerne ville faste, fordi jeg følte mere end det jeg ville være mere end bare kulturmuslim, jeg ville vide, hvorfor vi er muslimer, og jeg ville være det aktivt.
Jeg er blevet mere religiøs siden, og ramadanen er der, hvor jeg er stærkest i min tro. Det er der, man finder styrken til det åndelige og fjerner sig fra det materielle. Det er en periode, hvor man prøver at holde sig fra det dårlige, det er et værktøj til at tage sig sammen. Hver gang andre spiser eller drikker noget i løbet af dagen, bliver jeg mindet om min religion. Man bliver i det hele taget mindet om sin tro oftere end normalt.
For nogle handler det om at lade være med at ryge og drikke, men jeg plejer heller ikke at drikke i hverdagen, så mit fokus er mere på det åndelige.


Jeg bor alene med min mor. Jeg står op, før solen står op for at spise, og når solen er gået ned, plejer vi at spise sammen.
Når man beder sine bønner til hverdag, kan det nogle gange føles som en pligt som noget, der bare skal overstås men det er jo egentlig ikke meningen. At bede er ikke bare nogle bevægelser, man gør. Det er en spirituel tilstand, og det er den følelse, jeg prøver at øge under ramadanen. Det er en følelse, hvor jeg er til stede i bønnen, og tankerne om alt andet er lagt til side. Det er en tilstand, hvor du ikke lægger mærke til de personer, der er foran, bagved eller ved siden af dig, fordi du er inde i din bøn. Ligesom når du sidder i en dyb samtale med nogen, og du ikke lægger mærke til, hvad der sker omkring dig, fordi du er så fokuseret. Når du er i den helt særlige spirituelle tilstand, så lægger du ikke mærke til tiden, men når du ikke er i den, lægger du mærke til hvert eneste minut, en bøn tager, og hver eneste bevægelse, du gør. Ramadanen er for mig en slags spirituel renselse.


Ånden og fællesskabet
Ramadanen styrker både det åndelige og fællesskabet. Når man møder andre muslimer på gaden, hilser man og siger ’god ramadan’. Sidste år arbejdede jeg under fasten. Klokken 20, da solen gik ned, fik alle muslimer pause for at spise, og det gav en helt ny fællesskabsfølelse. Lidt ligesom rygere, der lærer hinanden at kende i rygepausen.
Som muslimer tror vi på livet efter døden. De handlinger, du udfører her i livet er det, du tager med til næste liv. For mig har det i det hele taget mest handlet om at blive et bedre menneske over for andre. Min sidste gode handling? Det er nok, at jeg hjælper min mor lidt mere derhjemme, end jeg plejer. Jeg er mere taknemmelig over for hende. Man kan nemt komme til at tage sine forældre for givet.

https://www.youtube.com/watch?v=Dmu7CCWynTM

https://www.youtube.com/watch?v=OuktyrCHdIM

https://www.youtube.com/watch?v=gV6LXw5cXak
Top Svar Citer
#23365 - 19/06/2017 12:20 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Laylatul Qadr

Assalamu Aleykum wa rahmatullahi wa barakatu

Brødre og søstre i Islam som alle ved starter de sidste 10 dage i Ramadan måned som betyder at en af nætterne er Laylatul Qadr wallahi udover 1000 måneders belønning er denne nat en mirakel i sig selv som.
Sandelig dette er ikke det eneste, men en af de ekstrem mange beviser på Islams sandhed.
Før jeg fortæller denne mirakel vil jeg gerne sige nogen ting som vil gøre det lidt mere forståeligt hvorfor det er en mirakel i sig selv in shaa Allah.
Nogle fakta:

1.En Hijri år varer 355 dage altså en islamisk kalender er ca. 355 dage

2.Antal dage det tager Jorden at roterer rundt om solen ca. 365 dage

Som man kan se er det sådan at Ramadan måneden altid rykker sig ca. 10 dage tilbage i forhold til antal dage det tager Jorden at roterer om solen.
Og hvad så?
Ja, det betyder så at Laylatul Qadr HVERT år skifter tid, hvilket betyder at den ikke er fastlagt til 21. februar eller nogen andre dage så den rykker sig også sammen med Ramadan måned(naturligvis).
Allahs sendebud (må Allahs velsignelser og fred være med ham) har sagt:”Søg Laylat al-Qadr de ulige dage blandt de sidste ti dage af Ramadhanen.” [al-Bukhari 2017 & Muslim 1169]

Laylatul Qadr er en af de ulige dage i de ti sidste i Ramadan måned.
Ibn ’Abbas beretter, at Allahs sendebud har sagt: ”Laylat al-Qadr er den nat, som er rolig eller beroligende og er hverken en kold eller en varm nat, morgenen efterfølgende står solen op, svag rødlig.” [Taget fra al-Tayalisi fra hans Musnad 2680, Imam Albani har klassificeret den som sahih 9606]

Tegn som man kan se i hans(Må Allahs fred og velsignelser være med) udtalelse er:
1. Rolig eller beroligende*
2. Hverken kold ELLER varm nat**
3. Morgenen efter står solen svag rødlig op
* = En nat hvor det ikke blæser, eller blæser meget lidt. Og en nat hvor himlen er helt klar
** = Dette kommer fuldstændig an på hvilket land man bor i og hvad årstid det er.

Allahu akbar, tænk på disse forudseelser, denne mirakel.
På trods af at et Hijri år ikke er 365 som betyder at Laylatul Qadr flytter sig hvert evig eneste år og Laylatul Qadr kan ske i alle 4 årstider og på trods af det er alle disse forudseelser 100% perfekt og aldrig har der været et år uden disse forudseelser har fundet sted!

SubhanAllah, Allah den opøjede har gang på gang bevist mennesket om sandheden af at Al-Islam er den rigtige deen, men man vælger at se bort fra det og fortsætter med at følge sin nafs og blive snydt shaytaan.

MEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!
Hafidh ibn Hajr siger:
Imam al-Bukhari har i sin hadeeth-samling navngivet sit kapitel vedr. Laylat al-Qadr:” Kapitel, at søge Laylat al-Qadr i de ulige dage af de sidste ti dage i Ramadanen”. Han hentyder til, at det er det han fortrækker. Det er ikke én bestemt nat (man skal søge), men i de sidste ti dage af Ramadhanen, og især i de ulige dage. Det er også det, mange ahadeethtyder til.” [Fath al-Bari 260/4]

Det man kan gøre er at søge denne nat i de sidste ti dage af Ramadan, og ikke bare vente til man selv vurdere om disse forudseelser har fundet sted også laver man en smule ibadaah pga. man selv vurdere det som det er laylatul Qadr.
Fordi KUN Allah den ophøjede ved med sikkerhed hvilken af de sidste 10 dage i ramadan der er Laylatul Qadr, KUN Allah derfor skal man lave tilbedelse ALT hvad man kan de sidste 10 dage.
Wallahi noget af det dummeste man kan de sidste ti dage er at lave alt andet end ibadaah(tilbedelse) ISÆR Facebook, bare TÆNK hvor meget det vil hjælpe dig til dommedagen når du står til regnskab for dine handlinger! Allahu Akbar! Vi har brugt Facebook nok lad os bruge 10 nætter for Allahs skyld Den ophøjede!
Lav Dua! Lav Dhirk! Læs Quran! Bare lav noget som er beskrevet i sunnah som acceptabel og glem alt andet!
Men jeg kan garantere jer ALLE om at alle disse forudseelser vil finde sted uden den mindste tvivl.
Hvis du er i tvivl om hvilken dua du skal lave denne nat så er den her meget god.
’Aisha (må Allah være tilfreds med hende) stillede spørgsmålet til Allahs profet: ”O Allahs sendebud! Hvis jeg kommer til at kende Laylat al-Qadr, hvad skal jeg så sige?,” hvor han svarede:
اللهم إنك عفو كريم تحب العفو فاعف عني
”O Allah, Du er den tilgivende, Du elsker at tilgive, så tilgiv mig.” [al-Tirmidhi 3513 & Ibn Majah 3850]

Og Allah ved bedst!

Most Important Night of Ramadan: The Night of Power ...

https://www.youtube.com/watch?v=1OS-u7VaJlI
Top Svar Citer
#23378 - 23/06/2017 09:14 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Hvert år islamiske og arabiske nation godt

Og muslimer over hele verden til at sundhed og lykke

Eid-Al-Fitr er en af ​​de vigtigste helligdage i islam. Den kommer i slutningen af ​​den hellige måned Ramadan og fejrer i slutningen af ​​fasten.

På Eid-Al-Fitr, fejrer de afslutningen på ramadanen med en sød snack

På denne dag, er muslimer opfordres til at klæde sig i deres bedste tøj og deltage i en særlig Eid bøn ved deres kvarter moské. Før bønnen begynder muslimer gøre en almisse betaling (den Zakat al Fitr) Hjørne af de fem søjler i islam
Såsom bøn og faste
Tage penge fra de rige og de fattige er givet
Derved opnå social solidaritet i islam

for måneden Ramadan. i form af mad eller dets likvide midler Denne mad og / eller penge fordeles derefter til de fattige. Efter den særlige gudstjeneste, vender fokus til gaver. Børn får mange gaver. Kvinder får gaver fra deres kære. Også på denne dag, er folk opfordres til at bosætte fejder eller tvister, især dem mellem familiemedlemmer.

Eid Al-Fitr betyder "Feast of Fast-Breaking". Det er ofte fejret i tre dage, med den første dag markerer afslutningen på ramadanen.


Eid Morning from Native Deen!


http://www.youtube.com/watch?v=eS1cm2Nlbtc&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=oArYE4PaXX8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=f5Uzc_G542E


Redigeret af somo (23/06/2017 09:16)
Top Svar Citer
#25464 - 15/05/2018 09:56 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Ramadan-måneden er nær - er du klar? del 2 | Al-Hujjah ...

https://www.youtube.com/watch?v=PQmrHcgIn3c
Top Svar Citer
#25467 - 15/05/2018 21:37 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Jah, du må hoppe lidt rundt på tungen, Somo, og æde dig en lille bassegris når solen går ned - ta' det roligt, ingen ér hvad de spiser!

Det ville nu ellers være et kønt syn, som George Orwell ku' ha' sagt det...;)

mvh
Top Svar Citer
#25516 - 21/05/2018 07:47 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:
Anbefalet læsning til Somos øjne - der kun vil ha' godt af en lille pause fra kogebogens "indiskutable maximer": https://www.goodreads.com/book/show/117047.The_Blind_Watchmaker

mvh
Simon
Top Svar Citer
#25523 - 21/05/2018 15:02 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Profeten demonstrerede til sit folk, hvordan denne verden er mindre vigtig end den næste, og hvordan kroppen er mindre vigtig end sjælen. Ved fasten lærte profeten dem trin for trin hvordan man ignorerer de fysiske krav, så ånden hersker højeste.

Forladelse af mad, drikke og køn var kun et forspil til den næste fase af større betydning: at erobre fornemmelse og koldhed, lyst og lighedsfuldhed; At befri sit sind


Hjertet af en, der oprigtigt fastlåser, er åben for overvejelsen om Guds utallige bounties storhed. Derfor spurgte profeten sine tilhængere for at undgå gluttony: "To menneskers mad er nok til tre, og tre menneskers mad er nok til fire." (Sahee Al-Bukhari)

Ramadan-måneden er nær - er du klar? del 3 | Al-Hujjah ...

https://www.youtube.com/watch?v=4U8cUlxrmfc
Top Svar Citer
#25526 - 21/05/2018 22:32 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Profeten demonstrerede til sit folk, hvordan denne verden er mindre vigtig end den næste, og hvordan kroppen er mindre vigtig end sjælen."

- Nu har i overtroiske tankeryttere jo travlt med at indføre "sjæle" overalt omkring jer, dog uden at kunne redegøre for hvad fanden i mener med dette monstrum. Når det er sagt, havde din profet vist et yderst "barnagtigt" forhold til krop, for at sige det pænt, og kan næppe siges at have være noget åndslys der blæste med generende styrke, hvis ikke han indså, at akkurat livet som det fremstår for mennesket er mere væsentlig end panderynker over døden at befatte sig med...;)

mvh
Simon

P.s.: Noget mennesker med begge ben på jorden kan ængstes over, er islamister der tror, at handlinger - som fx terror - de befatter sig med i livet, honoreres med klapsalver i døden! Jeg håber du selv indser vigtigheden af at behandle hinanden ordentligt i praksis, og for min skyld gerne efter idealer der tilgodeser menneske-lig-hed, eller humanisme om du vil (opr. gr.), da det er i livet vi har mulighed for at skabe tilværelsesformer og gøre en forskel?Redigeret af Simon (21/05/2018 22:43)
Top Svar Citer
#25551 - 29/05/2018 10:55 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
Ved nymånens tilsynekomst begynder ramadanen, den helligste måned i den islamiske kalender. De fleste mennesker vil associere ramadan med faste, og den refereres da også ofte til som fastemåneden, hvor troende muslimer verden over – undtagen gravide, ammende, syge og rejsende – vil faste, heraf tusinder i Danmark.

Det er den måned, hvor ærkeenglen Gabriel for første gang bragte profeten Muhammad (fred være med ham) åbenbaring fra Gud, og den måned, hvor man sætter sine ‘jordiske mål’ til side og hengiver sig Gud.Ved at afstå fra mad, drikke og seksuelt samkvem fra daggry til solnedgang lærer vi mennesker bedre at styre vores behov fremfor at lade behovene styre os. Frivilligt at afstå fra sine menneskelige behov forøger ens viljestyrke.

Endvidere lærer det os at føle solidaritet med andre og at sætte pris på hvad vi har i livet. Millioner af mennesker verden over ‘faster’ hele dagen og faster så videre hele aftenen, fordi de ikke har noget at spise. Bare for at begynde forfra igen dagen efter, dag efter dag.

Sidst, men ikke mindst er det meningen, at man under ramadanen skal fokusere mindre på sine fysiske behov og mere på de åndelige for at komme tættere på Gud.

Sæt nye mål
Ramadanen spiller for mange muslimer den rolle, begrebet nytårsforsæt til en vis grad gør i den vestlige kultur: Man går ind i måneden med håbet om at komme ud af den som en mere harmonisk person, og at man resten af året kan opretholde, hvad man har opnået.

Vores profet har udtalt, at:

“Nogle mennesker faster fra morgen til aften, men får ikke andet ud af det end en tom mave og en tør gane”

hvilket betyder, at ramadanen handler om mere end at afstå fra mad – og at mennesker, der ikke søger denne dybere mening, ikke får det udbytte, de burde.

https://www.youtube.com/watch?v=TZzMpbLKXlo


Redigeret af somo (29/05/2018 10:59)
Top Svar Citer
#25554 - 30/05/2018 00:10 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Ved at afstå fra mad, drikke og seksuelt samkvem fra daggry til solnedgang lærer vi mennesker bedre at styre vores behov fremfor at lade behovene styre os."

- Det ville ha' været bedre at spise noget mad og elske lidt, og så lære ikke at overfalde anderledes troende!

mvh
Simon
Top Svar Citer
#25581 - 05/06/2018 11:12 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 1453
En muslim er ikke Harm af folket
Og tålmodighed på den uvidende
Og lær religion med kærlighed og venlighed
Allahs lære til profeten Muhammad

Det var Muhammad, der førte os fra mørkets dybder til Guds lysets storhed.

Profeten Muhammad, som løftede os ud af afgudsdyrkelsen

På Kraftens Nat i en Ramadan, kom Koranen ned på Muhammad, og han modtog sine første vers i Hira Cave.

Derefter lærte profeten os hvordan vi fejrer ramadan : at respektere hver dag i Ramadan som en dag med tålmodig udholdenhed gennem faste

En uventet transformation

, hvordan profeten reformerede og raffinerede disse urolige stammer i Arabien og forvandlede dem til fromme, disciplinerede, gudfrygtige asketer, der stod i bønner i moskeen fem gange om dagen og søgte Guds vejledning.I sine tilhængernes hjerter indviste profeten Guds kærlighed og frygt og kærlighed til menneskeheden. Hans eksempel var inspirerende og uimodståelig; og hver af dem blev ivrige efter at være hans nærmeste tilhænger.

Til dem var han den oprigtigste og mest hjertelige af ledere. Og hans liv var åbent for dem som en bog; de kunne se ham

Ramadan Kareem - Muslimsk Ungdom i Danmark ..
‪ف
https://www.youtube.com/watch?v=vy7Xi900AUs

Hvad er ramadan? - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=_3HkNn8TuXg
Top Svar Citer
#25582 - 05/06/2018 22:46 Re: Måneden tilbagevenden til Allah [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Og lær religion med kærlighed og venlighed"

- Ja, vi har alle tydeligt set hvordan naturen fejlforklares med myter og overtro, hvordan mennesket overdrives dets betydning ved hjælp af samme og hvordan troende af denne religion fordriver anderledes troende med største "venlighed". Måske det var på tide med en smule sund fornuft...;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 4 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Til papirkurven?
af Tikka
18/04/2024 11:38
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 11:30
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Ramadan-måneden
af somo
16/04/2024 18:47
Nyheder fra DR
Flere anholdt efter stor aktion på Vest..
18/04/2024 11:28
Minister om slagterilukning: En enormt t..
18/04/2024 11:10
Mand fundet død under mistænkelige oms..
18/04/2024 10:48
Skadet Brøndbyprofil kan misse resten a..
18/04/2024 10:34
Danish Crown opretter 100 nye stillinger..
18/04/2024 10:18
Nyheder fra Religion.dk