annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15533515
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372112
Et andet syn 1980614
Jesu ord 1518211
Åndelig Føde 1465023
Galleri
Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 273 gæster og 245 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: somo
Emne: Re: Måneden tilbagevenden til Allah

Omskæring af drenge finder sted blandt muslimer og jøder over hele verden og desuden blandt kristne og ikke-religiøse i engelsktalende lande som USA, England og Canada. I USA omskæres omkring 60 % af alle drengebørn kort efter fødslen. Desuden finder der fortsat omskæring af drenge sted blandt masaier i Kenya og blandt andre afrikanske stammefolk, i den australske urbefolkning samt enkelte steder blandt latinamerikanske indianergrupper. Ifølge artiklen "Er omskæring sundt?" i B.T. 7. juli 2002 (se kilder) er 18-20 % af alle mænd i verden omskåret.
Hvornår foregår omskæringen?

Det er forskelligt fra sted til sted og afhænger desuden af, hvilken religiøs gruppe, der er tale om. Jøder lader deres drengebørn omskære på 8. dagen, idet der i 1. Mosebog (se kilder) står: "Otte dage gammel skal hver dreng hos jer omskæres, slægt efter slægt." Ritualet kaldes brit milah og fungerer samtidig som navngivningsritual.

Hos muslimer finder omskæringen sted, mens drengen er spæd eller i hans første leveår, som regel inden 7-års alderen, men i andre tilfælde kort før puberteten. Mænd, der konverterer til islam som voksne, bliver som regel omskåret kort efter konverteringen. Det samme gælder mænd, der konverterer til jødedom.

Blandt afrikanske stammefolk og latinamerikanske indianere foregår omskæringen som regel i puberteten og opfattes som et symbol på indtrædelsen i voksenlivet.

Blandt kristne, hvor omskæringen som regel finder sted med henvisning til hygiejne og sundhed, er det almindeligt, at omskæringen finder sted, mens drengen er spæd.



De sundhedsmæssige fordele:

Dr. Muhammad 'Ali al-Baar (medlem af Royal College of Surgeons i Storbritannien og en konsulent til den islamiske medicin afdeling i King Fahd Center for Medicinsk Forskning i King Abdul Aziz University i Jeddah) siger i sin bog al -Khitaan (Omskæring):

"Omskæring af nyfødte drenge (dvs. inden for den første måned af livet) bringer mange sundhedsmæssige fordele, herunder:

1 - Beskyttelse mod lokal infektion i penis, som kan skyldes forekomsten af ​​forhuden, hvilket forårsager stramning af forhuden, hvilket kan medføre tilbageholdelse af urin eller infektioner af penisens glans (tip) - som kræver omskæring i orden At behandle disse problemer. I kroniske tilfælde kan barnet blive udsat for mange sygdomme i fremtiden, hvis alvorligste er peniskræft.

2 - infektioner i urinrøret Mange undersøgelser har vist, at uomskårne drenge er mere udsatte for urinrøret. I nogle undersøgelser var satsen 39 gange mere blandt uomskårne drenge. I andre undersøgelser var satsen ti gange mere. Andre undersøgelser viste, at 95% af børnene, der led af urinrøret, var uomskårne, mens antallet af omskårne børn ikke oversteg 5%.

Hos børn er infektion i urinrøret i nogle tilfælde alvorlige. I undersøgelsen af ​​Wisewell på 88 børn, der lider af urinrørsinfektioner, hos 36% af dem blev de samme bakterier også fundet i blodet. Tre af dem kontraherede meningitis, og to led nyreinsufficiens. To andre døde som følge af spredningen af ​​mikroorganismerne gennem hele kroppen.

3 - Beskyttelse mod peniskræft: Studierne er enige om, at peniskræft næsten ikke eksisterer blandt omskårne mænd, mens antallet af uomskårne mænd ikke er ubetydelig. I USA er antallet af penile kræft blandt omskårne mænd nul, mens blandt uomskårne mænd er det 2,2 i hver 100.000 af den uomskårne befolkning. Da de fleste indbyggere i USA er omskåret, er tilfælde af denne kræft der mellem 750 og 1000 om året. Hvis befolkningen ikke blev omskåret, ville antallet af tilfælde nå op på 3000. I lande, hvor drenge ikke omskæres, såsom Kina, Uganda og Puerto Rico, repræsenterer penalkræft mellem 12-22% af alle kræftformer hos mænd; Dette er en meget høj procentdel.

4 - Seksuelt overførte sygdomme (STD'er). Forskere fandt ud af, at de sygdomme, der overføres via seksuel kontakt (normalt på grund af fornication / utroskab og homoseksualitet) spredes mere blandt dem, der ikke er omskåret, især herpes, bløde chancre, syfilis, candida, gonoré og kønsvorter.

Der er mange moderne studier, der bekræfter, at omskæring reducerer muligheden for at indgå aids i forhold til deres uomskårne modparter. Men det udelukker ikke muligheden for, at en omskåret mand, der inddrager aids, skyldes seksuel kontakt med en person, der har aids. Omskæring er ikke en beskyttelse mod det, og der er ingen reel måde at beskytte sig mod de mange seksuelt overførte sygdomme ud over at undgå fornication / utroskab, promiskuitet, homoseksualitet og anden modstridende praksis. (Herfra kan vi se den islamiske sharee's visdom i at forbyde fornication / utroskab og homoseksualitet).

5 - Beskyttelse af hustruer mod livmoderhalskræft. Forskere har bemærket, at hustruer af omskårne mænd har mindre risiko for at få livmoderhalskræft end hustruer af uomskårne mænd.
Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Efter sygdom: Paven prædiker igen til p..
28/03/2024 13:19
Visitationszone forlænges yderligere ef..
28/03/2024 12:50
Menneskerettighedschef i FN advarer: Sul..
28/03/2024 11:40
11 mennesker dræbt af cyklon på Madaga..
28/03/2024 10:29
Kreml beder populært russisk socialt me..
28/03/2024 10:21
Nyheder fra Religion.dk