annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15535776
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372279
Et andet syn 1980771
Jesu ord 1518378
Åndelig Føde 1465535
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
1 registreret somo 335 gæster og 305 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 15 < 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#23156 - 09/05/2017 10:35 Re: Venter dommedag? [Re: Tikka]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

Mens dommedag afventes, foreslår jeg en tirsdagskoncert m. legendariske Bill Evans trio(s) - måske det vil få solen til at skinne, forøvrigt var han en læsehest m. sans for østens tænkere med trav som hobby, samt den desværre dødelige white lady, god fornøjelse: https://www.youtube.com/watch?v=uco5FNbjqv0

mvh
Simon


Redigeret af Simon (09/05/2017 10:36)
Top Svar Citer
#23157 - 09/05/2017 12:23 Re: Venter dommedag? [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Citat:
Hvilken verden ønsker du?

mennesker gør sig forskellige tanker, til hvilken regering de ønsker



Emmanuel Macron er og var min mand og jeg ønskede allerede i første valgrunde han ville klare sig igennem til top 2. Og i anden valgrunde det siger sig selv at han må og skal blive manden, Frankrigs næste præsident.

Citat:
På facebook skriver Niels Ivar Larsen:

Lille empati øvelse: kunne man forestille sig, at dansk venstrefløj stemte på Anders Samuelsen for at forhindre Pernille Vermund i at blive præsident.


Protesterne vælter ind over at sammenligne Macron med Anders Samuelsen. Og der peges på Morten Østergaard, men eksperternes dom er nu socialdemokratierne, reformeret socialdemokrati, der ikke er bange for at få kigget på en uhensigtsmæssigt forældet stift fagforeningsmagt i Frankrig der ikke må sammenlignes med fx danske forhold på området.

Macron er langt fra Liberal Alliance i økonomisk politik (socialisten i ham er der stadig) og synet på staten som han på ingen måder ønsker at svække selv om han vil slanke den offentlige sektor i Frankrig.

-0-0-0-

Macron og Republik en Marche er et helt nyt svar på de udfordringer Europa står overfor, for første gang får vi et andet alternativ til de etablerede partier og deres sævngængeri end lige de reaktionære national konservative.

Dette har visse lande i Europa savnet at en mand kunne italesætte en hel tredje vej, der ej heller er naiv ukritisk neoliberalisme (ej heller så neoliberalistisk som New Labour (Macron har nogle spændende planer for økonomien)), hvorfor også Niels Ivar Larsen's sammenligningen med Anders Samuelsen slet ikke holder.

-0-0-0-


Esprit og personalisme bevægelsen, hvor de to helt store faderfigurer er Nicolai Berdyaev og Emmanuel Mounier, her indenfor har Macron arbejdet, virket. Hvilket også stemmer godt i overensstemmelse med indflydelsen fra Paul Ricoeur.


-0-0-0-


Frankrig eller Europa kan ikke løse problemerne for alle verdens ulykkelige stillede mennesker ved at tage imod dem.

Men vi skal stå fast på humanisme og de universelle principper frihed lighed broderskab (broderskab mellem folk af forskellig religiøs og etnisk oprindelse). Vi skal værner om vores institutioner på området der aldrig må forbene/stivne, men konstant skal forny sig selv indefra gennem en personliggørelse eller personlig tilegnelse af de universelle menneske rettigheder og principper som frihed lighed og broderskab.

-0-0-0-

Ikke så mærkeligt at Macron får især de unge vælgere med sig, unge der ikke kan identificere sig med de ældres fagforenings rettigheder, høje understøttelse satser for visse grupper og tidlig pensionering. Socialisterne har haft en mærkværdig opfattelse af dette med at gå på arbejde, være på arbejdsmarkedet, som om dette ikke kunne være lig med at trives som menneske. Vi må væk fra at betragte arbejde som en pestilens hvor vi har parkeret hjernen og vores engagement, hjerte og sjæl, derhjemme og først igen tage disse i brug når vi får fri fra arbejdet.

Det vigtigste ved arbejde er det sociale engagement hvorigennem vi personliggør og menneskeliggør arbejdet og vores jobsituation. Socialisterne har grundet deres mærkværdige syn på arbejde (arbejdstager og arbejdsgiver) ofte været skyldige i en usund fremmedgørelse. Dette, denne skisma, må høre op vi lever i det 21. århundrede.

Kan man så stadig arbejde for social retfærdighed og lighed? Ja selvfølgelig. Og her bliver Macron spændende at følge, såvel som den EU politik på området vi skulle kunne få. Kan vi bremse den sociale ulighed som jo vokser og vokser. Og ungdomsarbejdsløsheden?

-0-0-0-


Jeg har sagt at alle de europæiske lande skal sende deres socialdemokratiske kronprinser og kronprinsesser i Macron Republik en Marche træningslejr i Frankrig.

Macron kunne være den progressive revolution Europas lande og EU har brug for.

Slut med den form for neoliberalistisk globalisering der skaber fattigdom og svækket statsmagt og nationalstat og identitet.

-0-0-0-

Rune Lykkeberg og Emmanuel Macron gør mig lykkelig på mine gamle dage (okay 61 er måske ikke så høj en alder).

-0-0-0-

Når jeg kigger ud på Europa må jeg knibe mig i armen over hvor godt det går og EU er den helt store altafgørende faktor for denne succes.

Uden EU havde Europa nu været et stort blodbad. Når jeg siger sådan, så spørger DF folk mig, om jeg slet ikke har hørt om NATO. Men jeg siger at det er EU med NATO der er den store succes. NATO uden EU ville være en katastrofe.

Den folkelige utilfredshed med EU er netop en integreret del af EU's succes. EU må hele tiden kunne reformere sig selv og ændre politik efter de udfordringer vi står overfor.

Jeg tør slet ikke tænke på hvordan situationen i Europa havde været uden EU.

Er der en verden udenfor Europa Hans?

Ja rent geografisk selvfølgelig. Og ja også politisk og økonomisk. Men der er ingen, eller vil ingen god verden komme uden Europa eller udenom Europa.

Vi kan være stolte og det er nu vi skal stå fast.

Verden har brug for et stærkt Europa. Europa som rollemodel er det verden stadig har brug for at spejle sig i.

Og selv R Dawkins har indset at kristendommen her spiller en positiv rolle.

Paulus er af den overbevisning at (Kristus) de universelle menneske rettigheder som frihed lighed og broderskab ikke er tilknyttet nogen bestemt religion, ja et menneskes religiøse overbevisning er ikke afgørende her, ej heller etnicitet eller nationalitet. Sådan var de paulinske urkristne menigheder. Paulus implementerer social politisk engagement mellem mennesker af forskellig etnicitet og religiøsitet. Gang på gang skimtes hos pave Frans disse paulinske træk, som han gang på gang flot repræsenterer, hvor det dogmatiske specifikt kristne religiøse må vige for KRISTUS: det menneskelige i Gud, det universelle menneskelige.

Dette er stik modsat DF og de national konservatives ideer og tanker om, forståelse af, kristendommen. De tolker denne ganske anderledes og forkert ifølge NYE TESTAMENTE og da især Paulus. Ja det er Paulus meget dårligt læst og forstået.

Et andet altafgørende vigtigt forhold ved kristendommen er at vi ikke teologisk ret godt kan argumentere for voldsanvendelse og tvang og magt af nogen art på en offensiv måde, kun defensivt kan et og andet komme på tale i forbindelse nationernes myndigheder for at fungere, holde lov og orden, må bære sværd, og kan blive nødsaget til at bruge det.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#23158 - 10/05/2017 02:48 Re: Venter dommedag? [Re: Simon]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875

Mange tak smiler

¨¨¨¨
Top Svar Citer
#23159 - 10/05/2017 03:30 Re: Venter dommedag? [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1875

Jeg syntes, det er store forventninger, du har til en ung katolsk intellektuel fransk mand, men lad os håbe det bedste.

Jeg kender ikke Macron’s klimapolitik …

… og Trump vil ikke tage stilling til den internationale klimaaftales skæbne i USA før efter et G7-møde om 14 dage.

Det oplyser Det Hvide Hus. Topmødet i Italien mellem verdens syv store industrimagter afholdes 26. og 27. maj.

http://www.dr.dk/nyheder/udland/trump-udskyder-skaebnedom-over-verdens-klima

… men - jeg mener, det er vigtigt, der globalt kommer - er tilslutning til en klimaaftale - så den øvrige politik kan tilpasses denne.
Kommer denne ikke på plads, er det på sigt lige meget - tror jeg - om Macron kommer til at gøre en politisk forskel, da USA er den næststørste CO2-udleder i verden.

*
Jeg forstår ikke, hvorfor du mener Europa skal stå fast – som en kristen rollemodel …

… og ej heller forstår jeg, at du mener, at forstår det nye testamente og især Paulus skrifter korrekt …

… og når du taler om rollemodel, oplever jeg, du fremhæver kristendommen som noget særligt, så der i dette indirekte er en forståelse af "dem og os," der kan være konflikt skabende.

¨¨¨¨

Top Svar Citer
#23160 - 10/05/2017 10:23 Re: Venter dommedag? [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3642
Sted: Nørresundby
Macron er meget grøn og vil investere stort i grønne løsninger.

Citat:
… og når du taler om rollemodel, oplever jeg, du fremhæver kristendommen som noget særligt, så der i dette indirekte er en forståelse af "dem og os," der kan være konflikt skabende.


Jeg skrev jo at for Paulus (og i de paulinske menigheder) er hvilken religion (og etnicitet og nationalitet) folk har uden betydning.

Tænk på pave Frans! Er der noget "dem og os" her? Kristus er det menneskelige i Gud. Hvorfor alle mennesker har hellig ukrænkelig stor betydning og værdi vi aldrig må forsynde os imod og det ganske uafhængig af deres religion etnicitet og nationalitet og køn. Dette det menneskelige må vi aldrig gøre vold imod, men respektere. Der er en humanisme og universalisme forbundet med det "Kristus-lige" der gør at man kan være ateist og eller religiøs og det tilhørende hvilken som helst religion og stadig tilhøre Kristus, være KIRKE her på jorden.

R Dawkins har bemærket dette forhold, denne tolerance og mildhed hvorfor han mener denne mere eller mindre implicitte "Kristus gæring" eller indflydelse i samfundet kan være med til at dæmme op for radikal islam.


Citat:
… og ej heller forstår jeg, at du mener, at forstår det nye testamente og især Paulus skrifter korrekt …


Paulus har jeg studeret i mange år og det er igennem disse studier at jeg skriver som jeg gør, så jeg står altså ikke alene i at mene som jeg gør.

Jeg støtter mig primært på Albert Schweitzer, Paul Tillich, Karl Barth, Alain Badiou, John H Yoder med flere. Men vigtigst har nok været de utallige læsninger af de ægte Paulus breve, hvor disse er studeret fordomsfri og uden tro som overtroiskhed, men hvor troen = Kristus = den Åndens Nye Liv der bæres ind i verden ved og med Jesus. For Paulus er det et spørgsmål om entusiasme og ekstase når vores spiritualitet er vores egen (noumenal autonom) og uden lovforordninger og begrænsninger udefra.

Hvis et menneske mener kristendommen er dette at rende rundt og tro noget, vil det aldrig nogensinde lykkes med at forstå kristendommens essens.

Hvordan ideen med at forbinde kristendommen med dette at rende rundt og tro noget er kommet ind i verden er en gåde. Paul Tillich er fremragende og ja Badiou er fremragende til at aflive disse tåbelige ideer om kristendommen som at være dette at rende rundt og tro noget.

Kristendom er LIV, og endda NYT LIV (1)* vi har gennem Ekstatisk Fornuft eller Ånden. Guds Ånd (Helligånden) og Livets Ånds Love er ikke noget der skal tro'es men leves, det er en tilstand og en spiritualitet vi kan undersøge og komme i kontakt med der giver os nye kræfter og forvandler os og hjælper os, det er Healing ind i verden (iøvrigt ifølge de skønmalerier vi har af Jesus også det første Jesus var optaget af, nemlig Healing)

(1)*:

Kristus = en social politisk revolutionær ekstatisk os gribende medrivende vertikal tidslighedens (og derfor også en Åndens) SANDHEDS BEGIVENHED ind i verden. Ny økonomi og ny etos, meget stærk prosocial engagement.


Tro er her defineret:

"Grib i din væren det, der har grebet og sprængt dig"; Glem aldrig hvad du har mødt", "Elsk det, som du aldrig ville kunne tro to gange", Fortsæt med at være denne, person, eller en og anden, der er blevet grebet og forrykket af en sandheds begivenhedsproces". Alain Badiou.

Tro er at vi forsætter med at trofast overfor den ekstatiske omvendelse vi har erfaret hvor Ånden Kristus greb os.

Således er det Guds Ånd eller Livets Ånd vi er trofaste overfor og det har ikke en dyt at gøre med at vi render rundt og tror noget (ud fra fx hvad der står i Bibelen, bibelen peger ikke på sig selv, men kun på den Ånd (Åndens Nye Liv og bevidsthedsændring og udvidelse) og Kristus-lighed (menneskelighed humanisme og universalisme) og den tilgivelse og kærlighed hinanden der ved Jesus blev båret ind i verden eller bragt i spil (og Kirken er vores forsatte deltagelse i dette der blev bragt i spil).
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 15 < 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 >


Seneste indlæg
Ramadan-måneden
af somo
28/03/2024 16:34
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
Sam Bankman-Fried får 25 års fængsel ..
28/03/2024 17:08
Rusland: Gerningsmænd bag formodet terr..
28/03/2024 16:27
Holland vil bruge 18,6 milliarder kroner..
28/03/2024 16:05
Frankrig genoptager støtte til palæsti..
28/03/2024 15:25
Letlands udenrigsminister trækker sig e..
28/03/2024 14:45
Nyheder fra Religion.dk