annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5792482
Et andet syn 1291848
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1135066
Jesu ord 916771
Spirituel omsorg 832485
Galleri
Mit russiske ikon.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 31 gæster og 18 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 14 af 27 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 26 27 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#24414 - 05/01/2018 08:02 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Hønsemand...

Ellers en velfungerende ventil, fjæsbogen, igrunden den helt perfekte kombination af motiv og medie for sæt dig nu-komikere – apropos, er der vel stadig chatten på Trosfrihed som tilflugtssted, sku’ de nu mobbe dig.
I den forbindelse må jeg vist hellere præcisere: Somos lille bogholder (lægprædikanten) ”mobbes” kun i henhold til tradition & eget udtrykte ønske om opmærksomhed, qua bort i natten-snakken hans! Der er m.a.o. ingen grund til panik på hans vegne, hvorimod der måske godt ku’ blie brug for lidt understøttelse af offerrollen, er du rigtig sød ved ham (det er faktisk blevet moderne med parterapi for små himmelnisser på nettet), får du måske ligefrem lov til at holde kristusikonet ved knæfald – uhh..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#24789 - 27/02/2018 11:19 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Simon]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2090
Sted: Nørresundby
Min faster spørger mig offentligt på facebook (så alle kan se det):

Hej Hans, går det godt hos dig, hilsen faster Else.

I min forlegenhed jeg svarer:


Det går

Det sover, det spiser, det går i køkkenet og det går til købmand og det går tur på broen over Limfjorden og det løber, men det står også meget stille og det ser meget fodbold som det tænker og grubler rigtig meget over tingene.

Det går og ihvertfald det løber godt.

Om det går godt?

Spurgte jeg en fysioterapeut, han/hun ville sige: "det går da godt" (store raske sikre skridt på din vej min ven)

Spurgte jeg en præst, han/hun ville sige: "det går da godt" (med Gud og Hansi)

Spurgte jeg en psykolog eller psykiater, jeg tør slet ikke tænke på svaret.

Altså fysisk okay (her nede på jorden det går godt (stærke ben)) og spirituelt okay (i det mindste elsker Gud mig 😉 der er en god forbindelse opad), men sjæleligt psykisk set, altså i mellemriget (riget mellem himmel og jord) wauu for pokker da et kaos.

Hvis ikke Gud var mig så nådig med at holde sammen på mig selv, holde hånden/ånden over mig, ville skib og mand for længst være gået ned i det her stormvejr, mentale psykiske sjælelige stormvejr og totale kaos.

De sjælelige psykiske bevægelser og svingninger er meget voldsomme hos manden her og Platon har når situationen er sådan fat (at de psykiske sjælelige kræfter (bevægelser og svingninger) er så voldsomme), stillet mig tre muligheder i sigte:

1) : At komme til fornuft igen med mig selv og alle andre eller 2): guddommelig ekstase og vanvid eller 3): psykisk sygdom.

Jeg vælger af hele mit hjerte mulighed nummer to.

Og det af flere grunde:

Vanvid fra guderne er skønnere end fornuft blot.

Og guddommelig transcendens, ekstase og henrykkelse til forrykkelse er min forløsning som kreativ intellektuel frihed (frihed til at tænke)

Og jeg har altid følt jeg var lidt skør med Gud nøjagtig som Paulus: "a Christ intoxicated man"
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24810 - 05/03/2018 16:31 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2090
Sted: Nørresundby
Manddag

Manddagshumør.

Nullermænd og Hansemænd.

Jeg tænker derfor er jeg.

Descartes berømte formulering, som ihvertfald gælder alle mænd (Hansemænd) og nej Hansemænd er ikke helt det samme som Nullermænd selv om der kan være visse ligheder (ja de er ikke i høj kurs hos kvinderne (nej Nullermænd er ikke, men det er da godt nok min erfaring at Nullermand er yderst populær hos de fleste kvinder))).

Jeg elsker derfor er jeg.

Emmanuel Mounier og Emmanuel Macron's formulering og her har vi ihvertfald også fået kvinderne med, men sørme også alle dyrene. Er det ikke lidt morsomt at i samme øjeblik vores definition omfatter kvinderne, så får vi også alle dyr med?

Nu tror jeg lige du skal passe lidt på med hvad du skriver Nullermand.

Hvorfor er der så mange Nullermænd i verden? Så mange Hansemænd?

Nå tilbage på sporet:

Vi har:

Jeg tænker derfor er jeg

Vi har:

Jeg elsker derfor er jeg

Og rent bibelsk har vi:

Jeg ånder derfor er jeg

Og i mental hygiejnisk Freudiansk forstand har vi:

Jeg lugter derfor er jeg (jeg snuser og lugter derfor er jeg)

Sådan bliver vi taget ved næsen af kemi og molekyler i omløb og den dag vi mister vores lugtesans, ikke længere reagerer på duften af hunnen eller hannen i vores liv, er vi ikke mere, i freudiansk og indiansk forstand.

Vi må aldrig blive lugtløse og duftløse for så dør vi i en eller anden forstand, så er vi ikke mere. Så så rolig nu du sanselige Hansemand.

Nå tilbage på sporet:

Diætisten ville sige:

Jeg spiser derfor er jeg.

Og alkoholikeren ville sige:

Jeg drikker derfor er jeg.

Og Jonna ville sige:

Jeg danser derfor er jeg.

Hvem er Jonna? En eks eller en heks? En Eva dansemus!

Og Hans-Kristian Hindkjær ville sige:

Jeg er på facebook derfor er jeg.

Eller er det mere med dig:

Jeg løber derfor er jeg

Eller rettere:

Jeg løber, flygter, væk og fra, "ansvar og alt og alle", derfor er jeg ikke mere

-0-0-0-0-

Så så, nu ikke så flabet.

Jamen Hans, uden ord, hvad eller hvem ville du så være? Ingenting og ingen, ikke nogen.

Så sandelig, i begyndelsen var ORDET der, og ORDET var GUDS, og det tog bolig i Hansemand.

Så forstår godt du er så glad for Descartes:

Jeg tænker derfor er jeg.

Og for uden ord ville nogen nævneværdig tænkning næppe kunne finde sted.

Uden ord ville menneskets gennemsnits levealder være et sted mellem 30 og de 40 år. Det er ordene (at vi er sproglige væsner og dermed tænkende væsner) der kaster os op imod en gennemsnits levealder der mere og mere nærmer sig de 100 år.

At det forholder sig således er i nøje overensstemmelse med bibelen og den bibelske visdom (bogen er korrekt forstået fyldt med dyb visdom).

Der er intet som ord, dette at vi har ordet, og kan snakke med hinanden om tingene, kan have en snak med hinanden om tingene, der giver os så meget sundhed og høj levealder.

ORDET fra GUD: KRISTUS er vores frelser og læge, lægedom her i livet. Ordene og tankerne fra Gud læger alle menneskets sygdomme.

Taler Gud til dig Hans? Ja Gud taler og tiltaler mig. Jeg finder Gud meget tiltalende. Talende til mig. Første gang jeg mødte (hørte om) ham Jesus som barn jeg forstod straks al hans ævle bævlen eller snakken (bønslivet), med sin himmelske Gud Fader, for sådan var mit liv da også. Så havde lidt svært ved at forstå det usædvanlige i forholdet. Okay du forstår det med Faderen og Sønnen (menneskesønnen), forstår du også det med Helligånden? Ja! Helligånden er Guds tilstedeværelse i vores liv i forbindelse vores kreative glædesfyldte ekstatiske, noumenal spontane, begejstringsstruktur (vores ENTUSIASME, vores i Gud Væren) altså lig med at vi er drevet af Ånden eller Ånden er over os (vi er ekstatisk optaget af Gud og Guds ideer, motiver og arketyper, urbilleder (det og ja de Guds Billeder og motiver eller arketyper vi er skabt i og til at iklæde os og give form gennem vores kreative karismatiske udtryksfuldhed (selvaktualisering Maslowsk))). Helligåndens epoke er at vi mennesker svarer Gud gennem denne vores kreativitet som er så rigt udbredt i den sekulære vestlige kultur.

Hvor svært kan det være spørger jeg altid præsterne om, der har med at forvirre folk med tonsvis af overtro fremfor at gå rask lige til sagen og fortælle og forklare tingene så de er til at forstå for hvide og sorte mennesker.

-0-0-0-

Et sjovt eksempel på hvor meget ord betyder for mig:

I forbindelse det der elskovs mand kvinde noget, der ville jeg lige guide min bedre halvdel, og jeg fortalte hende at hun skulle hviske mig i øret at hun elskede mig og så ville hun virkelig kunne få mig op at ringe. Hun svarer, "jamen jeg elsker dig jo ikke Hans", nej men søde skat, dette er fuldstændig irrelevant, min hjerne kan ikke kende forskel på om du taler sandt eller lyver, det virker lige godt.

-0-0-0-0-0-

Ord ord ord og atter ord.

Snak, alt for meget snakken Hans og så her på en blå manddag.

Vi vil se handling.

Vis os hvad du dur til.

Du kan ikke blive ved med at snakke dig fra alting.

Vis os hvem du har nedlagt. Vis os dit bytte, byttedyr, din succes, kvinden fx, der ikke kunne stå for dig og faldt for dig.

Vis os dine pokaler. Dit pokalskab.

Eller hold din kæft mand
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24844 - 09/03/2018 11:11 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2090
Sted: Nørresundby
Jeg husker stadig som barn og ung i vestjylland til fødselsdage, hvor vi var ca 20 til 30 mennesker samlet og hvor der var stolte venstrebønder tilstede (hvis partitilhørsforhold ingen kunne være i tvivl om) hvordan disse højlydt skammede sig over "Uffe -manden" og hans fremførte hadekampagne overfor Svend Auken. Med foragt tog de på det skarpeste afstand til Uffe og hele det had der blev rettet imod Svend Auken og ja socialdemokratiet.

Men hele denne idé om at socialdemokraterne er skyld i alle landets ulykker (og at vi skal foragte og hade dem) er forsat til den dag i dag og bliver i vor tid ført, videreført, af LA med en intensitet der ikke kommer bag på mig, men med en succes der ryster mig.

Lad kun ungdommen stemme og LA bliver landets største parti. Men dette skyldes at ungdommen ikke kan stave til LIBERAL de aner ikke hvad dette begreb dækker over. Fx tror de at LA går ind for størst mulig frihed til alle (dette fænger (er sød musik i ørerne) selvfølgelig hos unge mennesker) og at socialdemokraterne står for det modsatte, men dette er at vende tingene på hovedet, og skyldes en vellykket USA framing, hjernevask og manipulation af os europæer og skandinavier.

De steder i verden hvor der er blevet ført overvejende LA politik gennem de sidste godt 100 år, sammenlignet med de steder hvor socialdemokraterne har haft en betydelig og afgørende indflydelse på det politiske liv i samme periode (som i Nordeuropa og da især Skandinavien), er de steder i verden hvor den personlige frihed er mindst, hvor den sociale elendighed størst og hvor den økonomiske ulighed er størst.

Vi bliver nødt til at tænke om igen og dybt over de her politiske forhold. Hvorfor er den personlige frihed størst (den økonomiske ulighed mindst) hvor socialdemokraterne har haft en betydelig indflydelse på det politiske liv? Og hvorfor medfører LA (og liberal politik iøvrigt) til stadighed mindre og mindre personlig frihed, som det øger den sociale elendighed og den økonomiske ulighed (kig blot over på den anden side atlanten)? Et af svarene er at det er opportunistisk og på den lange bane en dårlig ide at pisse i bukserne for at holde sig varm.

Bertrand Russell der selv var ægte liberal ssgde:

Advocates of capitalism are very apt to appeal to the sacred principles of liberty, which are embodied in one maxim: The fortunate must not be restrained in the exercise of tyranny over the unfortunate. Bertrand Russell

Her fanger han LA's politik præcist i sigtekornet og skyder det ned.

Andre forhold vi må forstå er at socialdemokraterne ikke er skyld i alle landets ulykker. Dette er en udbredt misforståelse blandt store dele af befolkningen og igen det skyldes at en USA måde at tale politik på (en framing og hjernevask os europæer) der er blevet overført på europæisk politik. At de neoliberale og radio24syv (LA's propaganda station ud i stuerne) er lykkedes med denne framing og hjernevask ungdommen er det største politiske dannelses forfald set i nyere tids politik.

Socialdemokraterne er heller ikke nødvendigvis et erhvervs fjendtligt parti, tværtimod, spørg økonomer og dansk industri (og det skyldes ikke kun Helle Thorning og Bjarne Corydon).

Socialdemokraterne går ej heller ind for stærk og nødvendigvis stor statsmagt, de arbejder for stærke solidariske fællesskaber, samfund, med lige gode muligheder, de samme friheder og muligheder for alle. I den forstand er de mere liberale, eller deres politik ender op i noget vi kunne radio24syv betegne som liberale frie samfund som de skandinaviske der beundres kloden rundt endnu da.

Iøvrigt når radio24syv hjernevasker ungdommen med LA propaganda er de ofte påvirket af stoffer. De har mistet jordforbindelsen totalt og ikke kun pga deres neoliberale religiøse fanatiske ideologier, men altså også på grund af at de sidder i påvirket tilstand og savler og ævle bævler i mikrofonen og desværre hopper ungdommen på deres højtravende råbende ævl, fordi ungdommen selv er fordrukken og uklar i hovedet.

Desværre er store dele af venstre blot et vedhæng til LA. Og LA har stort set direkte afskrevet deres landbrugspolitik fra blæredygtig landbrug. Venstre har aldrig fundet deres egne ben at stå på i miljøpolitik og de er inhabile i miljøspørgsmål, så selv de konservative kan finde på at sige fra. Og det skyldes at de varetager en elites økonomiske interesser på bekostning af miljøet og den lille mand, om han så er biavler fisker eller landbruger, jorddyrker af lodder og familie ejendom og ikke godsejer og industri landbruger.

For mig fuldstændig ufatteligt at bønder og fisker (gartner) ikke for længst har gjort oprør imod industriel stordrift.

Skal miljøet og naturen overleve, så skal vi have folk i stort antal tilbage til landbrug og nok også fiskeri, ved at afvikle industriel stordrift og rovdrift. 10 gange flere mennesker ud i landbruget igen. En afvikling af blæredygtig godsejer industriel storlandbrug. På den måde vil vi også kunne producere mere på endda en miljø rigtig bæredygtig måde. Tag ud på bondens marker og markveje og vi møder en ørken, man spørger hvor er blomster og dyrene blevet af, der er jo ingen insekter som ej heller fisk i vandløbene, der er blevet til kanaler som vil tage livet af en fisk på få timer. Der er ikke liv på landet længere, ej heller oppe i stuehusene, disse er revnet ned eller står tomme eller huser tvivlsomme eksistenser eller daglejer, ihvertfald taler de ikke dansk.

Skomager bliv ved din læst. Hansi nu skal du ikke overskride dine begrænsninger, bliv nu hjemme hos dig selv, fortæl om ulykkelig kærlighed, klinisk kærestesorg og depression. Fortæl om Paulus og Kristus og psykoanalysen eksistentialismen og hjerneforskning. Hold dig langt væk fra politik.

Mit beskedne ærinde er blot:

at socialdemokraterne ikke er skyld i alle landets ulykker, i et lands ulykke og vanskeligheder. Tværtimod.

At EU er en dundrende uhørt succes i moderne verdenshistorie (så stort at vi må nive os selv i armen og prise os lykkelige over at være vokset op i en sådan periode). Alene EU gør at europa ikke lige nu er et stort blodbad, med de vanskeligheder og udfordringer vi står overfor, fordi verden ser ud som den gør.

Kunne jeg få ungdommen til at gentænke det politiske hjernevask de er blevet udsat for. Få dem til at besinde sig og vælge fællesskabet (mennesker og det menneskelige) frem for individualisme, neoliberalisme og neo konservatisme (afGud og fædreland). Vi har for alt i verden ikke brug for at gå til yderligheder i politik, tværtimod. Stop nu det vanvid.

-0-0-0-

Hvad siger du røde Hansi Kristi Paulus Socialdemokrat til sammenbruddet i overenskomst forhandlingerne?

Jeg forstår det ikke, at de ikke straks siger ja til ovenikøbet en realløns fremgang over de næste år.

Jeg bryder mig ikke om grådighed eller at man ikke kan forholde sig i ro med disse lønkrav.

Nå mere rød er du ikke?
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#24892 - 12/03/2018 16:31 Re: Hvad HansKrist dog skriver på facebook [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2090
Sted: Nørresundby
Så skete det endelig

Hvad skete?

Jeg blev velsignet

Med hvad blev du velsignet?

Guds fred som overgår al forstand

Selv også min

-0-0-0-

Nyd det sålænge det varer

For uden tvivl vender du snart tilbage til din forstand igen

Vi håber du beriget vender tilbage til din forstand igen. Måske med den erfaring at der findes en Guds fred som overgår al forstand, selv din.

Det her var så stor en oplevelse at jeg aldrig vil glemme det

Ganske uventet indfandt denne fred af en anden verden sig

Og mit hjerte blev omfavnet og er nu i Guds hænder

Enhver hjertespecialist ville kunne have målt på monitor at lige der indfinder der sig en forandring i Hans-Kristian's autonome nervesystem

Tror du denne positive forandring vil få blivende karakter, vil vare ved fremover?

Ja det vil være begyndelsen til noget nyt, en ny begyndelse, en ny skabelse

Et endnu bedre befæstet liv med Gud i Kristus, i hjertet

Et endnu bedre befæstet "brain face heart" smart vagus nervesystem

En endnu bedre befæstelse af min biologi (hjertebiologi) i henhold til Livets Ånds Store Lovmæssigheder (se Rom 8) altså en Helliggørelsens iklædning Kristus

Det er teologi på et neurobiologisk grundlagCitat:
Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus. Fil 4Ånden kommer os til hjælp i vor skrøbelighed. For hvordan vi skal bede, og hvad vi skal bede om, ved vi ikke. Men Ånden selv går i forbøn for os med uudsigelige sukke, og han, der ransager hjerterne, ved, hvad Ånden vil, for den går i forbøn for de hellige efter Guds vilje.

Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud. Rom 8


At læse Paulus brevene på et neurobiologisk grundlag har jeg altid haft et godt øje til at være en mulighed indenfor nærmeste fremtid. Og i dag har jeg redskaberne til at gøre dette grundigt efter at have studeret Stephen Porges "The Polyvagal Theory" om vores autonome nervesystem

Mange kærlige hilsner HansKrist

PS:

Guds fred som overgår al forstand = Guds fred der overskrider og transcenderer vores forstand

Det er en transcendens erfaring, af en biologisk refleks karakter (hvor vi kender til søvnrefleksen) og Guds fred som overgår al forstand er fornyende og restituerende og helbredende som søvnen er.

Guds fred (Fil 4) som overgår al forstand er en serotonin domineret transcendens erfaring som også Ånden der beder i os, går i forbøn for os (se Rom 8, vers 27) er en serotonin domineret transcendens erfaring

Halvdelen af Paulus's transcendens beskrivelser er serotonin domineret

Og den anden halvdel er dopamin dominerede transcendens beskrivelser

Disse er i dag ikke mere mystiske end vi kan forstå disse på et videnskabelig neurobiologisk grundlag

Moderne neurovidenskab kaster et forklarelsens helt nyt lys på de Paulinske breve
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 14 af 27 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 26 27 >


Seneste indlæg
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af ABC
28/11/2020 12:47
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
27/11/2020 12:39
Så er der linet op...
af RoseMarie
23/11/2020 22:26
Daoisme (Taoisme)
af ABC
23/11/2020 20:03
OPLYSTHED ( ny version )
af ABC
23/11/2020 19:20
Nyheder fra DR
Dansk tennistalent i sensationel sejr
28/11/2020 16:32
Den første sne er faldet i Danmark
28/11/2020 16:25
Professor foreslår, at man dropper kult..
28/11/2020 16:16
Kofod og Ebbesen valgt ind i DF's hovedb..
28/11/2020 16:06
AaB-sportschef testet positiv for corona
28/11/2020 15:40
Nyheder fra Religion.dk
Jeg har skiftet køn. Kan jeg konvertere..
24/11/2020 06:00
Tidslinje: Den dansk-jødiske historie e..
23/11/2020 05:30
Fem ligheder mellem hinduisme og buddhis..
20/11/2020 06:00
New zealandske betjente kan nu bære hij..
19/11/2020 06:00
Donald Trump er et symbol med mange stem..
18/11/2020 05:00