annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15537295
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372389
Et andet syn 1980841
Jesu ord 1518425
Åndelig Føde 1465878
Galleri
HansKrist Tigerens Rede :) Have
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 313 gæster og 155 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 69 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 68 69 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#1064 - 23/06/2008 20:46 Re: Jesu ord [Re: treram]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Prøv nu at se lidt dybere end til den blotte overflade kære Treram.

Hvis vi ser på den betydning, mening og værdi som penge har i vores verden, så kommer betydningen, meningen og værdien fra noget der sker inde i mennesket. Hvis vi nu ser tingene fra et andet perspektiv, altså et perspektiv hvor det kan ses at hverken penge eller andet af form har nogen værdi, mening eller betydning i sig selv, så kan det også ses hvor vanvittigt det er mennesket opføre sig.

Mennesker slår hinanden ihjel for penge, og mennesker bekymre sig og beklager sig i forhold til penge, og ofte så er penge faktisk mere værdigfuldt for mennesker end deres medmennesker. Set udfra dette perspektiv, så har penge fået en form for kontrol over mennesket, og det er mennesket sig måske ikke helt bevidst om, eller de vil ikke erkende det, eller de laver forskellige illusioner om, at penge skulle kunne retfædiggøre deres angreb på andre mennesker osv.

Hvilke følelser kan man købe for penge, og hvilke følelser kan man få udløb for, når det drejer sig om penge?

Selvom alt i vores verden mere eller mindre er begyndt at dreje sig om det materielle, hvilket afspejler menneskets indre tilstand, så er det ikke ens betydende med at alle mennesker deler denne, ja, illusion om, at det værdifulde er "udenfor" mennesket og ikke inde i mennesket.

Hvis rigdom og fattigdom gøres op i penge, ja, så må vi også se meget klart på hvad der får penge til at have en værdi, for penge, og ja, alt af form eller det materielle har jo ikke nogen betydning eller værdi i sig selv, for det er kun udfra menneskets domme, fortolkninger, overbevisninger, opfattelser osv(det indre), at det ydre fremtræder som noget værdifuldt og betydningsfuldt.

Hvis vi ser på de ressourcer vi har i denne verden(naturen), så er der nok ressourcer til at alle mennesker kan få dækket deres basale fysiske behov, men når vi ser på verden, så har mennesket været årsagen til, at rigtig mange mennesker lider nød, og at mennesker bekriger hinanden og opføre sig mere eller mindre sindsygt, og alt dette afspejler det som sker i menneskets indre, eller menneskets kollektive konfliktfyldte sind.

Vi kunne jo spørge os selv, hvorfor forsvare noget som ikke har nogen værdi eller betydning i sig selv?

Alt "objektivt" tillægges værdi og betydning af det subjektive(menneskets sind), og mennesket kæmper så om noget som i virkeligheden er i deres eget indre.

Det er også et spørgsmål om indsigt, altså at indse, at mennesket i sig selv er mere værdifuldt end det materielle, og at værdien ligger i at kunne se alle mennesker som værende lige-værdige.

Budskabet er jo at penge, og ja, i det hele taget det materielle, er et billede af den tilstand som mennesket befinder sig i, og vi kan jo blot se på verden og ikke mindst os selv, for når vi virkelig bliver udfordret, så vælger vi ofte det materielle frem for at hjælpe et andet menneske, og forstå det andet menneske, og ikke mindst være imødekommende og åben for at hjælpe andre mennesker.

Hvis et menneske hviler i sig selv, og har erkendt og forstået sig selv på et meget dybt plan, så er der heller ingen frygt for at miste, eller at lide tab, eller at lide mangel, og så er årsagen til konflikt også blevet neutraliseret, for alt konflikt starter udfra frygten for at miste, eller lide tab, eller ikke at få opfyldt sine behov, eller få det som man nu lige ser som kilden til at få opfyldt sine behov, hvilket ofte er penge.

Det materielle kunne sidestilles med religioner, for de vidner om det samme ubevidste ego som styre mennesket. Splittelse er altid udgangspunktet for de handlinger som udspringer fra menneskets ego.

Men det er altid et spørgsmål om først at se på sig selv, og så se på ens egne skjulte hensigter og motiver frem, og så forstå og erkende sig selv, så det er muligt at give sine medmennesker rum til at kunne gøre det samme.

Men det er jo individuelt om vi er det sted, hvor vi er villige til at se på os, og tage ansvar for os selv, og dermed ikke gøre andre mennesker ansvarlige for det vi ikke forstår i os selv.

Håber du kan holde varmen der syd på... smiler

Kærligst Jan.





Top Svar Citer
#1065 - 23/06/2008 21:02 Re: Jesu ord [Re: ]
jmp
Uregistreret

Ja, tak, Thomas. jeg føler mig også mere og mere "normal".

Det varer længe før jeg vil tænke på religion igen.
Top Svar Citer
#1066 - 23/06/2008 21:57 Re: Jesu ord [Re: serotonin]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Jan.

Og tak for hilsenen i varmen, men lige nu opholder jeg mig i Skåne, hvor vejret er som i Danmark-vådt og blæsende, lidt synd for heksene, de bliver våde idag.

Med hensyn til at se dybere, så læser jeg at Jesus så på pengene og hvem der lagde dem i kirkebøssen, det får jeg til, at Jesus også så på pengene, men selvfølgelig skal det muligvis tolkes på en hel anden måde, som det jo er skik og brug i religiøse kredse, når det skrevne ikke rigtigt lyder godt i ørene og andre læser det som det står og er så uforskammede at bruge det ordret.

Jeg vil give dig ret i, at penge spiller en stor rolle og for nogle en altoverskyggende rolle, fy sikke nogle slemme mennesker, at de er glade for, at de er i stand til at tjene mange penge fordi de har pæren iorden, hermed gør man disse mennesker til dårlige mennesker bare fordi de er fornuftige og dygtige.
Om disse mennesker så benytter deres penge til at angribe andre mennesker, mener jeg ikke man kan sige generelt, det er snarere dem der ingen penge har der angriber dem der har penge.

Det er nu engang således, at alle ikke er født med de samme evner til at få pengene til at formere sig, ved hjælp af deres bedre intelligens eller held med at opfinde noget der giver penge.
Hvilke følelser kan man købe for penge,spørge du, du kan ikke købe følelser for penge, men du kan måske føle dig lykkelig, føle dig lettet og fri, hvis du tidligere har haft pengeproblemer, men penge kan opgså være en pestilens, man læser om folk der har vundet kæmpebeløb i jackpot, lotto og lign. der har fået store problemer og idag sidder i stor gæld, så penge er ikke altid lykke.

Mennesket er/har været årsag til at mennesker lider nød, ja desværre er der nogle mennesker der har fået en magt de ikke burde have haft, generalerne i Burma, Mobuto i Afrika, Hitler i Tyskland, Paverne i Rom, m.fl.de var/er alle besat af en magt som de bruger til at tryne deres medborgere med, samt til at forsøde tilværelsen for sig selv, på deres undersåters bekostning, disse mennesker er ikke værd at samle på, men svære at komme af med, denne type af mennesker vil der desværre altid være i vores verden.

De materielle goder, som mange har så meget imod, gør det også lettere for mennesker på arbejdsmarkedet, mindre nedslidning og bedre værd, er det det du er imod, for det hele følges jo ad, du ser gerne at man går tilbage til mere hårdt manuelt arbejde for en lavere løn, fordi der kunne præsteres mindre på denne måde, bonden må slå sit korn med leen og samle kornet sammen manuelt, det har jeg prøvet under krigen, det var ikke videre morsomt. Min thaiviv har i en alder af 10 år arbejdet i sukkerørsmarkerne, det var meget hårdt arbejde med fare for slange og skorpionbid, samt et meget urent arbejde, fordi sukkerrørerne først bliver brændt af for at fjerne de ubrugelige tørre blade, soden fra bladene sad klistret på sukkerrørerne så arbejderne var kulsorte når de vente tilbage efter 10-12 timers hårdt arbejde, til få bath for en dags arbejde, omkring 15-20 dkr.

Disse forhold skal vi da ikke tilbage til, skal vi sælge bilen og tage cyklen på ferien et eller andet sted i Danmark, skal vi sælge tv'et, så vi undgår at følge med hvad der sker af uhyrligheder rundt om i verden, eller skal vi skrotte PC'en, og benytte postvæsenet istedet.

Vil du undvære disse goder?? helt ærligt, men det er netop dem der er problemet, for nu vil alle i verden, der er kommet med i verdenshandlen, Kina, Indien m.fl.også have hver sin bil, tv , pc'er osv. skal de ikke have lov til dette, vi er igang med en udvikling der er svær at stoppe, vi bliver ældre og ældre, fler og fler, snart er verden for lille til at brødføde os, børnebegrænsning-nej uha da siger paven, det er strengt forbudt under nogen form, jo flere børn jo bedre, han vil ikke se realiteterne i øjnene,den gamle rad, hjernen har han lånt ud, hvis han nogensinde har haft en.

Om 13 år mener jeg, at jeg læste et sted, så er vi en MILLIARD flere på vores klode, det ender med en uhyggelig verdenskrig, den dag maden og olien slipper op, så giver alle pokker i Jesus såkaldte ord.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#1067 - 23/06/2008 22:42 Re: Jesu ord [Re: Anonym]
jmp
Uregistreret

Hæ. Så fandt jeg ud af hvordan man kommer til at hedde "DONOTDELETE". smiler
Top Svar Citer
#1069 - 23/06/2008 23:45 Re: Jesu ord [Re: treram]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Hej igen Treram.

Og tak for dit fine svar. smiler

Og ja, det er godt nok lidt vådt i vejret, og jeg har faktisk hørt at nogle af de "kloge" vejrguder(meteologerne), ville forudsige at sommeren mere eller mindre har toppet her i Danmark. :græder:

Jeg tror det er vigtigt at kunne se indholdet frem for formen, når det er vi ser på det som Jesus siger, altså at vi ser på det åndelige, for det er det som Jesus taler om. Kirkens folk(på daværende tidspunkt) har jo mere eller mindre brugt Jesu budskab til at forsvare deres egen uvidenhed eller, ja, deres ego. Det har jo så gjort at frygt og skyld har været det som disse mennesker har brugt til at skabe en formel religion, og magtbegæret har jo så også været med ind i billedet.

Men det ændre ikke på det åndelige budskab, for det står stadig ved magt, også selvom det er blevet fortolket til uigenkendelighed.

Hvis vi siger at indholdet altid er det medmenneskelige, så er indholdet altid hvordan vi mennesker behandler hinanden, og hvis indstillingen virkelig er, at vi mennesker ønsker at være der for hinanden, og kan se hinanden som en del af os selv som helhed, så har penge eller form egentligt ingen betydning eller værdi.

Hvis det primære er det medmenneskelige(indhold), og det sekundære er det materielle(formen), og vi kunne praktisere dette i vores daglige liv, så ville vi måske heller ikke dømme hinanden, for hvis formen egentligt ikke rigtig har nogen betydning, hvorfor så dømme den, og dermed gøre den til noget den ikke er...

Det er fint nok med penge og det materielle, men så snart vi bliver afhængige af form, så mister vi ofte indholdet af syne, og når vi forveksler indhold med form, så ender vi ofte i blindgyder og bliver frustreret, og kæmper så endnu mere for at give formen indhold, hvilket ja, stort set hele menneskehedens historie vidner om.

Der er jo ikke noget i vejen med at tjene mange penge, og heller ikke noget i vejen med at have en masse materielle goder, men hvis vi forventer at formen kan frembringe stabile følelser af lykke og glæde, så søger vi det forkerte sted.

Det er indhold som er det vigtigste i det budskab som Jesus formidler.

Hvis man hviler i sig selv, og har en dybere indsigt i sit sind, så forståes det også, at man egentligt selv "skaber" sin oplevelse af den verden som opfattes. Altså så er formen ligegyldig, for indholdet er altid noget som er i en selv.

Spørgsmålet er at bruge den indsigt vi besidder til noget konstruktivt, så det er vi kan være med til at bibringe vores verden en anden bevidsthed. En bevidsthed som hviler på indhold og ikke på form.

Og med hensyn til det arbejde mennesket udfører, så er det også et spørgsmål om indhold. Hvis et menneske lader sig inspirer af glæde og nærvær, så er det jo egentligt ligegyldigt hvilket arbejde der udføres. Spørgsmålet er altså i høj grad, hvad det er som driver mennesket. Er det formen eller er det indholdet.

Hvis det var formen som gjorde mennesket lykkeligt, så tror jeg ikke der var så mange mennesker der led af depression.

Jo, det kan godt være at vi har nogle redskaber som gør arbejdet lettere for mennesket, men det er ikke ensbetydende med, at det gør mennesket mere lykkeligt, eller at det gør, at mennesket kan hvile mere i sig selv, og tage ansvar for sig selv.

Og nej, det er ikke et spørgsmål om, at fornægte at formen altid vil ændre sig, og vi lever nu i en anden tidsalder hvor formen er en helt anden end for 50 år siden. Formen har udviklet sig, men menneskets åndelige udvikling har ikke udviklet sig i særlig høj grad, og derfor er det at vi oplever en verden, hvor mennesket bruger formen på en meget uvidende måde, altså på en meget destruktiv måde.

Om du vil sælge din bil og tage cyklen på ferie, ja, det er jo op til dig, men det kunne da sikkert være meget sjovt at cykle en tur i det fri sammen med sin kære familie. Men det kan jo ofte være meget praktisk at have en bil i den tidsalder vi lever i, ik...?

Om det drejer sig om pc'en eller fjernsynet, så er det jo et spørgsmål om hvad det er vi bruger det til, ik... Det er jo nogle gode redskaber til at kommunikere med, og så kan vi bruge disse redskaber på en konstruktiv måde, eller vi kan bruge dem på en destruktiv måde.

Hvis vi lærer at forstå os selv, og dermed kan få en ny bevidsthed om os selv og verden, så vil vi også i fællesskab kunne bruge de ressuorcer vi har på en konstruktiv måde, og forhindre at menneskets uvidende og destruktive ego-sind styre mennesket til en udslettelse af menneskets liv her på vores planet.

Så lad os anstrenge os, og prøve om vi ikke kan tilgive fortiden, og så være tilstede og nærværende i vores forhold til hinanden.

Håber du har det godt i Skåne kære Treram.

Kærligst Jan.































Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 69 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 68 69 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk