annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15705811
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383757
Et andet syn 1992990
Åndelig Føde 1529753
Jesu ord 1524685
Galleri
Anholdelsen i haven
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 482 gæster og 41 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: serotonin
Emne: Re: Jesu ord

Prøv nu at se lidt dybere end til den blotte overflade kære Treram.

Hvis vi ser på den betydning, mening og værdi som penge har i vores verden, så kommer betydningen, meningen og værdien fra noget der sker inde i mennesket. Hvis vi nu ser tingene fra et andet perspektiv, altså et perspektiv hvor det kan ses at hverken penge eller andet af form har nogen værdi, mening eller betydning i sig selv, så kan det også ses hvor vanvittigt det er mennesket opføre sig.

Mennesker slår hinanden ihjel for penge, og mennesker bekymre sig og beklager sig i forhold til penge, og ofte så er penge faktisk mere værdigfuldt for mennesker end deres medmennesker. Set udfra dette perspektiv, så har penge fået en form for kontrol over mennesket, og det er mennesket sig måske ikke helt bevidst om, eller de vil ikke erkende det, eller de laver forskellige illusioner om, at penge skulle kunne retfædiggøre deres angreb på andre mennesker osv.

Hvilke følelser kan man købe for penge, og hvilke følelser kan man få udløb for, når det drejer sig om penge?

Selvom alt i vores verden mere eller mindre er begyndt at dreje sig om det materielle, hvilket afspejler menneskets indre tilstand, så er det ikke ens betydende med at alle mennesker deler denne, ja, illusion om, at det værdifulde er "udenfor" mennesket og ikke inde i mennesket.

Hvis rigdom og fattigdom gøres op i penge, ja, så må vi også se meget klart på hvad der får penge til at have en værdi, for penge, og ja, alt af form eller det materielle har jo ikke nogen betydning eller værdi i sig selv, for det er kun udfra menneskets domme, fortolkninger, overbevisninger, opfattelser osv(det indre), at det ydre fremtræder som noget værdifuldt og betydningsfuldt.

Hvis vi ser på de ressourcer vi har i denne verden(naturen), så er der nok ressourcer til at alle mennesker kan få dækket deres basale fysiske behov, men når vi ser på verden, så har mennesket været årsagen til, at rigtig mange mennesker lider nød, og at mennesker bekriger hinanden og opføre sig mere eller mindre sindsygt, og alt dette afspejler det som sker i menneskets indre, eller menneskets kollektive konfliktfyldte sind.

Vi kunne jo spørge os selv, hvorfor forsvare noget som ikke har nogen værdi eller betydning i sig selv?

Alt "objektivt" tillægges værdi og betydning af det subjektive(menneskets sind), og mennesket kæmper så om noget som i virkeligheden er i deres eget indre.

Det er også et spørgsmål om indsigt, altså at indse, at mennesket i sig selv er mere værdifuldt end det materielle, og at værdien ligger i at kunne se alle mennesker som værende lige-værdige.

Budskabet er jo at penge, og ja, i det hele taget det materielle, er et billede af den tilstand som mennesket befinder sig i, og vi kan jo blot se på verden og ikke mindst os selv, for når vi virkelig bliver udfordret, så vælger vi ofte det materielle frem for at hjælpe et andet menneske, og forstå det andet menneske, og ikke mindst være imødekommende og åben for at hjælpe andre mennesker.

Hvis et menneske hviler i sig selv, og har erkendt og forstået sig selv på et meget dybt plan, så er der heller ingen frygt for at miste, eller at lide tab, eller at lide mangel, og så er årsagen til konflikt også blevet neutraliseret, for alt konflikt starter udfra frygten for at miste, eller lide tab, eller ikke at få opfyldt sine behov, eller få det som man nu lige ser som kilden til at få opfyldt sine behov, hvilket ofte er penge.

Det materielle kunne sidestilles med religioner, for de vidner om det samme ubevidste ego som styre mennesket. Splittelse er altid udgangspunktet for de handlinger som udspringer fra menneskets ego.

Men det er altid et spørgsmål om først at se på sig selv, og så se på ens egne skjulte hensigter og motiver frem, og så forstå og erkende sig selv, så det er muligt at give sine medmennesker rum til at kunne gøre det samme.

Men det er jo individuelt om vi er det sted, hvor vi er villige til at se på os, og tage ansvar for os selv, og dermed ikke gøre andre mennesker ansvarlige for det vi ikke forstår i os selv.

Håber du kan holde varmen der syd på... smiler

Kærligst Jan.





Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
27/04/2024 18:12
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Danmark investerer i Ukraines forsvarsin..
27/04/2024 18:30
Selskab overvejer at lukke flyrute melle..
27/04/2024 17:05
Propalæstinensisk protestlejr opløst p..
27/04/2024 16:55
Store mængder kokain fundet i banankass..
27/04/2024 16:14
20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplo..
27/04/2024 15:51
Nyheder fra Religion.dk