annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4575004
Et andet syn 1182071
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 947245
Jesu ord 822944
Spirituel omsorg 776294
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
0 registrerede 60 gæster og 102 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder
Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Spørgsmålet om ståsteder

At være humørforladt er at være ide og Åndsforladt - at være Gudsforladt.

Den indre død og nød, tomhed og fattigdom, fylder os med religiøs længsel.

Mangler vi humør, mangler vi Gud, mangler vi Ånden der gør levende.

At være humørforladt er også at være ideforladt og fantasiløs og ja Åndsforladt. Ånden eller Gud har forladt os.

Så simpel er det, her finder vi menneskets religiøse længsler og spiritualitet.

At være uden Gud er at være humørforladt. Og ja fantasiløs og ideforladt. Vi mennesker flest giver ikke op, vi bier på Herren vor Gud og vores entusiasme - vores i Gud væren - vores gode humør igen.

Et menneske uden glæde er et menneske der er forladt af Gud og det lever i mørket - et forfærdeligt mørke og en tomhed fyldt med livløshed og dødhed, ja glædesløshed.

Fornuften der har nok i sig selv er en dræber. Fornuften tømmes for indhold hvis det er uden begejstring (uden Gejst og Spirit - uden Gud), uden ekstatisk fornuft, uden følelser og emotioner og motivationer, ideer og motiver. Neurovidenskab har fundet ud af at det er sådan det forholder sig.

Mennesker kan være uden indre liv, uden sjæl, hjerte og kærlighedsløse, humørforladte og glædesløse, uden Ånden der gør levende - altså uden Gud - uden Spirit og Gejst. Men heldigvis tror og ønsker de fleste mennesker det anderledes, hvorfor vi søger Gud eller Ånden, den vores levendegørende Skønne Vidunderlige Humør Spirit Gejst.

Dette alene er hvad det religiøse spirituelle drejer sig om. Ikke andet, overhovedet ikke andet. Og sådan skal talen om Gud begynde i skolen i gymnasiet og de højere forberedelses klasser og ja på Universitetet.

Når vi mennesker ikke forstår hvor simpel og enkel, såvel som hvor altafgørende vigtigt, det er, for vores ve og vel, sundhed og lykke, hvordan det religiøse spirituelle skal forstås, så er det vi roder os ud i tonsvis af ligegyldigt ævl om Guds eksistens og ateisme og alt muligt bibelovertroisk alenlange snak uden den åndelige forståelse det vi snakker om og menneskers snak om det religiøse spirituelle vil så ingen ende tage. Men det skyldes at vi/folk ikke forstår tingene som jeg har forklaret det ovenfor.

Venlig hilsen HansKrist


PS:

Rart at I læser hvad jeg skrev om at flytte ud i yderste klitrække.

Tak for det Arne, Simon og anonym.

Håber Gud velsigner mig, vil være med mig derude, står mig bi, vil vandre med mig, holder hånden over mig, og ja, flytter med ind, indenfor derude. Hjælper mig med at få bygget et godt hjem op derude.

Alt for megen utryghed, frygt og angst vil kunne æde/dræbe min gode sjæl (psykisk set nedbryde mig) ødelægge mit indre liv og rigdom, gode humør og spirit/gejst, begejstring og motivation, mod og tro på tingene.

Ja jeg er lidt usikker på om det nu også er det rigtige jeg vælger. Uha uha, føler indimellem at jeg skulle have ladet være og være blevet i det kendte, sikre og trygge. For på mange måder har jeg det som blommen i et æg, og jeg tror ikke der kan være for meget tryghed i mit liv, da jeg vurderer mig selv til at være et menneske der har brug for rigtig megen tryghed, og kun ganske få udfordringer og kun en af gangen. Altså ikke som her, mange på en gang. Ja jeg tror faktisk jeg er meget skrøbelig, psykisk sårbar person. Og igen, at turde bede om hjælp bliver nødvendigt for mig at lære, at turde. Også må jeg lære at betale mig fra tingene, pungen op af lommen fra tid til anden.

Jeg vil tro at dersom I ikke får billeder i Galleriet med nogle kommentarer - så kan I regne med at jeg har fået min sag for og måske er i store vanskeligheder, mistrives.

Jamen Hans skulle Gud ikke kunne hjælpe dig??? Så bliver det ihvertfald igennem andre mennesker, jeg tror jeg fra tid til anden får brug for andre menneskers hjælp. Noget må jeg betale mig fra, håndværkere (visse former for vedligeholdelse) og nye hårde hvide varer fx. En stor fed tegnedreng og et menneske kan betale sig fra mange ting. Er mit økonomiske råderum stort nok, hvor meget magter mit budget af uforudsete udgifter, eller ønsker om forbedringer af boligen.
Seneste indlæg
Lyser på vej
af Arne Thomsen
02/04/2020 19:45
Tror du på, at du har en Sjæl?
af Gerth
02/04/2020 19:11
Mellemrummet
af Simon
01/04/2020 17:35
Klima- og Corona-krise
af Gerth
30/03/2020 00:13
Gerth Drost
af Gerth
29/03/2020 20:35
Nyheder fra DR
STIL SPØRGSMÅL til coronalægen: Hvor ..
03/04/2020 18:30
Hos Danske Spil kunne man oddse på amat..
03/04/2020 18:28
Kirkeministerens zigzag-kurs om påsken:..
03/04/2020 18:08
5-årige Magnus får omsider selskab i b..
03/04/2020 18:08
Jesper afspadserer på forhånd med løn..
03/04/2020 17:47
Nyheder fra Religion.dk
Hvad kan horrorfilm fortælle os om ritu..
03/04/2020 05:50
Har coronavirus påtvunget os en verdsli..
02/04/2020 06:05
Hvor kan jeg lære om den græske mytolo..
01/04/2020 05:47
Er der belæg i Koranen for at kalde van..
31/03/2020 05:49
Gospelmusik skaber fællesskab
30/03/2020 06:13