annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 12503808
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2233143
Et andet syn 1902615
Jesu ord 1464985
Den Evige Filosofi 1273834
Galleri
Hønsegården
Hvem er online?
6 registrerede Gerth, ABC, Arne Thomsen, somo, Hanskrist ,(1 usynlig), 68 gæster og 174 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 12 af 20 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 19 20 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31506 - 07/02/2021 13:17 Re: Spørgsmål [Re: Tikka]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 5055
Sted: Vanløse
Hej Tikka

Hvorfor skal det hele være så besværligt...

http://aarsskriftet-critique.dk/2017/07/det-er-tid-til-en-ny-reformation/

Kan vi blive enige om noget...

https://www.youtube.com/watch?v=XNztk9AQ3KI

Hvad er sandheden...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-11/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xi/

Kunne jeg bare samle nogle mennesker med forstand på tingene...
Your friend forever

Jan
_________________________
I Vandrer mod Lyset står der, at kun de tålmodige er brugbare, og det kan jeg godt følge...
Top Svar Citer
#40617 - 08/08/2023 13:07 Bibelen for Ateister [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3474
Sted: Nørresundby
Bibelen.info: Bibelen for Ateister

Hvor vi finder:

Den kvindelige Apostel hos Paulus


-0-0-0-

Sjovt at læse HansKrist som han skrev 2010

Dog er der en rød linje til idag.


I 2010 var der mange flere interessante og meget dygtige debattører end vi er i dag.

Folk læste virkelig hvad hinanden skrev og svarede herpå. At spamme trådene var utænkeligt i 2010.


Det var Arne der gjorde opmærksom på Bibelen for Ateister og jeg kendte godt siden i 2010 men syntes den var for ukritisk og lalleglad overfor evangelierne og opfattede kristendommen i et evangelisk perspektiv hvorimod kristendommen jo er paulinsk mere end evangelisk.

Men i dag er jeg rigtig glad for Bibelen for Ateister - undersøg linket ovenfor og find ud af hvorfor.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40619 - 08/08/2023 14:15 Re: Bibelen for Ateister [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1819
Mit bud er:

Du mener, at det at være i Kristus … den levende og opstandne … ikke er Paulus påfund, men en virkelighed som han kan henvise til, andre før ham har været i … (og tilmed en kvinde)


Nu er en påstand jo ikke et bevis. Hverken på at de omtalte mennesker har været i Kristus - eller - at denne er opstået, men det kan jo godt være en virkelig virkelighed for dem som tror - ellers er der jo ej heller tale om tro, hvis ikke tro og virkelighed er ens.

.
Top Svar Citer
#40621 - 08/08/2023 15:19 Re: Bibelen for Ateister [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3474
Sted: Nørresundby
Hej Tikka

Havde dog forventet at det var det andet indlæg fra mig hvor jeg citerer dig du havde reageret på.


Nå men du spiller "dum" nu - for du ved udmærket hvordan Paulus og HansKrist forstår tingene korrekt nemlig som følger her:

Alt hos Paulus drejer sig om Begivenheden Kristus. At være i Kristus nævnes eksplicit over 50 gange og implicit over 100 gange (da retfærdiggørelse af TRO (TRO = KRISTUS) betyder det samme) i de ægte Paulus breve.

Alt hos Paulus drejer sig om vores KRISTUS PARTICIPERENDE EKSISTENS FORVANDLENDE NY NATUR - de Nye Skabninger vi er i KRISTUS qua inkarnationen Guds Kærlighed Kristus indgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.


Citat:
I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3

Og der hvor ÅNDEN er der er også altid FRIHEDEN forsætter Paulus.


Begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden der for alvor begyndte og tog fart ved mennesket Jesus - og som lever videre den dag i dag fordi der forsat skrives i hjerter på tavler af kød og blod fra menneske til menneske med Guds Kærlighed Kristus og Guds Ånd.


Alt dette - denne den urkristne paulinske i Kristus Spiritualitet - kan erfares og bliver erfaret og stemmer nøje overens med den nyeste neurovidenskab indenfor psykologien og de medicinske terapeutiske metoder i recovery og helbredelse folk.

Disse terapeutiske helbredelses metoder er kropsterapier - altså det er igennem kropslige sanselige erfaringer af gensidig omsorgsfuld givende kærlighed mellem mennesker. Nøjagtig som Paulus beskriver hvordan vi er blevet til som et Kristus Brev i 2 Kor 3. Altså det er ikke igennem hovedet og bevidstheden og trosforestillinger det foregår. Som psykoanalysen og Jungiansk Psykologi har demonstreret det - så står bevidstheden kun i vejen når det er de ubevidste kropslige sanselige biologiske kærlige hjerte lunger åndedrætslige forhold der hører til dette at være menneske vi skal arbejde med.

Embodiment bevægelsen indenfor moderne klinisk terapi - helbredelse - benytter sig af nøjagtig de samme forhold som vi finder hos Paulus i forbindelse vores dåb og iklædning Kristus for at nå frem til de Nye Skabninger vi er i Kristus hvor det gamle menneske må død for at det Nye Helbredte menneske i Kristus kan opstå.

Embodiment explores the relationship between our physical being and our energy. It involves the interaction of our body, thoughts, and actions. Embodiment practices fall under the umbrella of somatic psychology.


-0-0-0-

Sålænge du Tikka og bibelfundamentalister og ateisterne og de fleste moderne mennesker bliver ved og ved med at identificere kristendommen med at have hovedet fyldt med mentale bibelkonkordantiske overtænkte trosforestillinger så kommer vi ikke nærmere en forståelse af det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-


Citat:
Tikka :

Du mener, at det at være i Kristus … den levende og opstandne … ikke er Paulus påfund, men en virkelighed som han kan henvise til, andre før ham har været i … (og tilmed en kvinde)


Nu er en påstand jo ikke et bevis. Hverken på at de omtalte mennesker har været i Kristus - eller - at denne er opstået, men det kan jo godt være en virkelig virkelighed for dem som tror - ellers er der jo ej heller tale om tro, hvis ikke tro og virkelighed er ens."Du mener, at det at være i Kristus … den levende og opstandne … ikke er Paulus påfund, men en virkelighed som han kan henvise til, andre før ham har været i … (og tilmed en kvinde)"

Jada heart - rigtig forstået - du forstår mig og Paulus korrekt. Men det er Paulus der implementerer det i kultursfæren ved at være den første der har en entydig skriftlig diskurs herom. Altså det er Paulus der formår at sætte ord på Begivenheden Kristus - dette at blive iklædt Kristus og at være i Kristus og hvad det dækker over og hvordan det kommer i stand gennem vores dåb.


Nu er en påstand jo ikke et bevis. Hverken på at de omtalte mennesker har været i Kristus - eller - at denne er opstået, men det kan jo godt være en virkelig virkelighed for dem som tror - ellers er der jo ej heller tale om tro, hvis ikke tro og virkelighed er ens.

Jo hvis vi mennesker møder Guds Ånd og Guds Kærlighed Kristus (begyndende ret for alvor med mennesket Jesus) gennem et andet menneske og vi tager imod og lader os forvandle af disse ENERGIER og KRÆFTER så er KRISTUS VIRKELIGHEDEN en realitet - så er GUDS ÅND og GUDS KÆRLIGHED KRISTUS en REALITET i verden og KRISTUS er sandelig opstået = stadig virkende i verden. KRISTUS IMPULSEN - GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - er allestedsnærværende og alletidsnærværende og gør sig stadig gældende overalt og til alle tider --- så er KRISTUS OPSTÅET - en OPSTANDELSESBEGIVENHED i verden.


Opstandelsen betyder at Begivenheden Kristus; den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed og KRAFT ind i verden begyndende ret for alvor ved mennesket Jesus forsætter med uformindsket styrke efter Jesus død.

Det er vi, hver enkelt af os døbte, iklædte Kristus alene der kan bevidne dette gennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os som Paulus forlanger dette vidnesbyrd om OPSTANDELSEN at være bygget på. Ingen kan tale om opstandelsen og bevidne opstandelsen uden de kristne selv gennem Gud Helligånden. Så opstandelsen kan du ikke få en dokumentar udsendelse om i tv avisen - der kan kun vindes om OPSTANDELSES BEGIVENHEDEN KRISTUS i menneskers liv gennem Gud Helligånden. Kristendommen går nemlig ikke på medicinske naturvidenskabelige krykker hvilket ville gøre kristendommen invalid i alle ordets betydninger.-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

Det sjove med HansKrist er at han også i 2010 og ja fra 2003 har haft nøjagtig den samme diskurs om dette at være i Kristus - de Nye Skabninger vi er i Kristus - om Begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed (KRÆFTER og ENERGIER) ind i verden begyndende ret for alvor ved mennesket Jesus og forsat med uformindsket styrke efter Jesus død som værende Kirkerne i verden bestående af levende stene - altså individuelle kristne mennesker der alene kan bevidne hvad kristendommen er gennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger i deres liv.

Der løber en rød tråd igennem alle mine skriverier og manden vakler ikke et øjeblik og jeg er forbavset over hvor præcist og dygtig jeg skrev om tingene i 2003 og 2010 som fra denne tråd.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40637 - 08/08/2023 22:08 Re: Bibelen for Ateister [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1819
Når jeg har skrevet et svarindlæg redigerer du ofte igen, inden jeg får postet.

Kan se redigeringstiden er ændret, til 2 timer?

Det er da ok, men betyder også – og især når du skriver så lange indlæg, at jeg kun kommenterer delvis, hvis ikke jeg helt mister motivationen til at svare.

Her kommer lidt kommentarer på dit skriv.


Citat:
”Sålænge du Tikka og ................"

Hvad og hvordan folk forstår tro/vil tro, og vise den må blive den enkeltes sag, hvad de mange trosretninger vel er bevis for, men fakta er, at hvis ikke man tror Jesus er opstået fra de døde, er der ingen kristen tro, og er præcist hvad Paulus mener ifølge skrifterne, og denne tro kommer gennem kristi ord, siger han også … altså forkyndelsen, men Paulus mener også, hans egen viden om Kristus kun kommer fra den opstandne Kristus selv, der gennem gud giver ånden som jo rettelig benyttes når vi helbreder – os selv eller andre - fordi det der sker er, vi flytter fokus fra vore hverdags jeg til et højere jeg, som nogle kalder guds ånd og som andre udtrykker – at bevidstheden "bare" arbejder på forskellige planer.

Når man arbejder sammen med denne ånd/på dette højere bevidshedsplan er der ikke plads til tvivl eller egoisme uanset hvad denne ånd/bevidsthedsplan kaldes for, hvis ens forehavende skal lykkes,,,, og der er det jo underforstået at det man har gang i er rent lige som kærligheden er, når den ikke er betinget af egen fortjeneste.

Tro kan flytte bjerge … man kan tilmed blive på dette niveau, hvis man ikke lader sig forstyrre af verden uden for en selv, men forbliver i det ”forvandlede” menneske – det nye menneske som ser og lader sig påvirke af det gode frem for det negative. Det er lidt som at kunne se bag om tingene og handle på det i stedet for at give igen når man møder modstand, vrede ect.


Derfor er det også altid vigtigt vi er opmærksomme på vores tanker, og efterfølgende tale, da de skaber vort verdensbillede, humør og tanker om hinanden og dermed handlinger.

Eksempelvis skal jeg bruge ekstra energi for at tænke positivt om dig, når du her nu kalder mig ”dum”, men indlæg du henviser til
Citat:
Havde dog forventet at det var det andet indlæg fra mig hvor jeg citerer dig du havde reageret på.
anså jeg ikke var til mig, men at du derimod brugte mit navn til at fortælle andre, hvad du selv mente i forhold til mit det skrevne ord.

.

Hjemmesiden fungerer stadig dårligt. Er tung, farveikon virker ikke pt og login ikon som anonym har ikke virket fere gange trods opdatering
Top Svar Citer
annonce
Side 12 af 20 < 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 19 20 >


Seneste indlæg
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
08/12/2023 21:55
Studiekredsen...
af ABC
08/12/2023 15:39
Gud er Kærlighed
af ABC
08/12/2023 14:09
SUPERBØSSERØV TIL PENGESEX
af Hanskrist
07/12/2023 12:31
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
06/12/2023 07:43
Nyheder fra DR
Amerikansk stjernespiller slår scorings..
08/12/2023 23:04
USA nedlægger veto og blokerer for krav..
08/12/2023 21:57
Retssag mod Marine Le Pen for misbrug af..
08/12/2023 21:02
Seks teenagere dømt for deres rolle i d..
08/12/2023 20:59
Europol: Terrortruslen mod Europa er sk..
08/12/2023 20:44
Nyheder fra Religion.dk