annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15770330
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2391233
Et andet syn 1997707
Åndelig Føde 1552716
Jesu ord 1529677
Galleri
Lidt billeder fra min sidste tur til Israel
Hvem er online?
2 registrerede (2 usynlige), 95 gæster og 122 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Bibelen for Ateister

Hej Tikka

Havde dog forventet at det var det andet indlæg fra mig hvor jeg citerer dig du havde reageret på.


Nå men du spiller "dum" nu - for du ved udmærket hvordan Paulus og HansKrist forstår tingene korrekt nemlig som følger her:

Alt hos Paulus drejer sig om Begivenheden Kristus. At være i Kristus nævnes eksplicit over 50 gange og implicit over 100 gange (da retfærdiggørelse af TRO (TRO = KRISTUS) betyder det samme) i de ægte Paulus breve.

Alt hos Paulus drejer sig om vores KRISTUS PARTICIPERENDE EKSISTENS FORVANDLENDE NY NATUR - de Nye Skabninger vi er i KRISTUS qua inkarnationen Guds Kærlighed Kristus indgydt i vore hjerter ved Helligånden der er os givet.


Citat:
I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3

Og der hvor ÅNDEN er der er også altid FRIHEDEN forsætter Paulus.


Begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden der for alvor begyndte og tog fart ved mennesket Jesus - og som lever videre den dag i dag fordi der forsat skrives i hjerter på tavler af kød og blod fra menneske til menneske med Guds Kærlighed Kristus og Guds Ånd.


Alt dette - denne den urkristne paulinske i Kristus Spiritualitet - kan erfares og bliver erfaret og stemmer nøje overens med den nyeste neurovidenskab indenfor psykologien og de medicinske terapeutiske metoder i recovery og helbredelse folk.

Disse terapeutiske helbredelses metoder er kropsterapier - altså det er igennem kropslige sanselige erfaringer af gensidig omsorgsfuld givende kærlighed mellem mennesker. Nøjagtig som Paulus beskriver hvordan vi er blevet til som et Kristus Brev i 2 Kor 3. Altså det er ikke igennem hovedet og bevidstheden og trosforestillinger det foregår. Som psykoanalysen og Jungiansk Psykologi har demonstreret det - så står bevidstheden kun i vejen når det er de ubevidste kropslige sanselige biologiske kærlige hjerte lunger åndedrætslige forhold der hører til dette at være menneske vi skal arbejde med.

Embodiment bevægelsen indenfor moderne klinisk terapi - helbredelse - benytter sig af nøjagtig de samme forhold som vi finder hos Paulus i forbindelse vores dåb og iklædning Kristus for at nå frem til de Nye Skabninger vi er i Kristus hvor det gamle menneske må død for at det Nye Helbredte menneske i Kristus kan opstå.

Embodiment explores the relationship between our physical being and our energy. It involves the interaction of our body, thoughts, and actions. Embodiment practices fall under the umbrella of somatic psychology.


-0-0-0-

Sålænge du Tikka og bibelfundamentalister og ateisterne og de fleste moderne mennesker bliver ved og ved med at identificere kristendommen med at have hovedet fyldt med mentale bibelkonkordantiske overtænkte trosforestillinger så kommer vi ikke nærmere en forståelse af det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.



-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-


Citat:
Tikka :

Du mener, at det at være i Kristus … den levende og opstandne … ikke er Paulus påfund, men en virkelighed som han kan henvise til, andre før ham har været i … (og tilmed en kvinde)


Nu er en påstand jo ikke et bevis. Hverken på at de omtalte mennesker har været i Kristus - eller - at denne er opstået, men det kan jo godt være en virkelig virkelighed for dem som tror - ellers er der jo ej heller tale om tro, hvis ikke tro og virkelighed er ens.



"Du mener, at det at være i Kristus … den levende og opstandne … ikke er Paulus påfund, men en virkelighed som han kan henvise til, andre før ham har været i … (og tilmed en kvinde)"

Jada heart - rigtig forstået - du forstår mig og Paulus korrekt. Men det er Paulus der implementerer det i kultursfæren ved at være den første der har en entydig skriftlig diskurs herom. Altså det er Paulus der formår at sætte ord på Begivenheden Kristus - dette at blive iklædt Kristus og at være i Kristus og hvad det dækker over og hvordan det kommer i stand gennem vores dåb.


Nu er en påstand jo ikke et bevis. Hverken på at de omtalte mennesker har været i Kristus - eller - at denne er opstået, men det kan jo godt være en virkelig virkelighed for dem som tror - ellers er der jo ej heller tale om tro, hvis ikke tro og virkelighed er ens.

Jo hvis vi mennesker møder Guds Ånd og Guds Kærlighed Kristus (begyndende ret for alvor med mennesket Jesus) gennem et andet menneske og vi tager imod og lader os forvandle af disse ENERGIER og KRÆFTER så er KRISTUS VIRKELIGHEDEN en realitet - så er GUDS ÅND og GUDS KÆRLIGHED KRISTUS en REALITET i verden og KRISTUS er sandelig opstået = stadig virkende i verden. KRISTUS IMPULSEN - GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - er allestedsnærværende og alletidsnærværende og gør sig stadig gældende overalt og til alle tider --- så er KRISTUS OPSTÅET - en OPSTANDELSESBEGIVENHED i verden.


Opstandelsen betyder at Begivenheden Kristus; den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed og KRAFT ind i verden begyndende ret for alvor ved mennesket Jesus forsætter med uformindsket styrke efter Jesus død.

Det er vi, hver enkelt af os døbte, iklædte Kristus alene der kan bevidne dette gennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger med os som Paulus forlanger dette vidnesbyrd om OPSTANDELSEN at være bygget på. Ingen kan tale om opstandelsen og bevidne opstandelsen uden de kristne selv gennem Gud Helligånden. Så opstandelsen kan du ikke få en dokumentar udsendelse om i tv avisen - der kan kun vindes om OPSTANDELSES BEGIVENHEDEN KRISTUS i menneskers liv gennem Gud Helligånden. Kristendommen går nemlig ikke på medicinske naturvidenskabelige krykker hvilket ville gøre kristendommen invalid i alle ordets betydninger.



-0-0-0-
-0-0-0-
-0-0-0-

Det sjove med HansKrist er at han også i 2010 og ja fra 2003 har haft nøjagtig den samme diskurs om dette at være i Kristus - de Nye Skabninger vi er i Kristus - om Begivenheden KRISTUS: den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed (KRÆFTER og ENERGIER) ind i verden begyndende ret for alvor ved mennesket Jesus og forsat med uformindsket styrke efter Jesus død som værende Kirkerne i verden bestående af levende stene - altså individuelle kristne mennesker der alene kan bevidne hvad kristendommen er gennem Gud Helligåndens vidunderlige forunderlige gerninger i deres liv.

Der løber en rød tråd igennem alle mine skriverier og manden vakler ikke et øjeblik og jeg er forbavset over hvor præcist og dygtig jeg skrev om tingene i 2003 og 2010 som fra denne tråd.
Seneste indlæg
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
Min ”religion”
af Arne Thomsen
30/04/2024 14:16
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Det bedste ved kristendommen
af Anonym
29/04/2024 20:16
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Nyheder fra DR
Mere end 30 mennesker er døde i oversv..
03/05/2024 09:20
Pro-palæstinensiske protester spreder s..
03/05/2024 09:05
Danske Bank med milliardoverskud i året..
03/05/2024 08:00
Kun ét land overgår Danmark i pressefr..
03/05/2024 07:42
Tusindvis samlet til kapsejlads: En slag..
03/05/2024 07:06
Nyheder fra Religion.dk