annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10662306
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2079926
Et andet syn 1795003
Jesu ord 1378895
Den Evige Filosofi 1173025
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
2 registrerede ABC ,(1 usynlig), 17 gæster og 216 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 5 < 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#7329 - 10/08/2009 12:03 Re: Har kristne, jøder og muslimer den samme Gud? [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, jeg er enig i, at der er mange meget primitive måder at opfatte begrebet: Gud (evt. guder) på.

En af dem - som du øjensynlig også hælder til i din ikke-tro - er jo, at Gud mest af alt ligner et menneske.

Men ta'r vi gudsbegrebet mere generelt, er det mit indtryk, at det mere står for "det ufattelige".

At så de tre monoteistiske religioner (jødedom, kristendom og islam) begynder at tillægge dette ufattelige bestemte egenskaber, er vel et tegn på, at tilhængerne ikke kan udholde ufatteligheden.

Og det er vel egentlig meget menneskeligt - selvom det nok ikke gør det mere sandt smiler

For mit vedkommende har jeg en totalt irrationel oplevelse af kærlighed, som er umulig for mig at benægte - så jeg går heller ikke ram forbi smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (10/08/2009 12:03)
Top Svar Citer
#7330 - 10/08/2009 14:12 Re: Har kristne, jøder og muslimer den samme Gud? [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.

Nu mener jeg jo at gud er et menneskeskabt begreb og ikke omvendt, og gud er da også tit afbilledet som en rar gammel mand med langt hvidt skæg, selvom man også har set ham afbilledet med et morderisk blik i øjet, måske mere den rigtige gud, mærkeligt nok er han af den hvide race og ikke negroide race??.

Men hvis vi vil gøre det mere avanceret, kunne det tænkes at gud var/er the big bang, eller de store tåger der optræder i universet og hvorfra nye planeter opstår, ja hvad skal jeg sige til dit gudsbegreb, der er mere ufatteligt, som selv mini troende må man vel have en mening om hvordan ens gud ser ud.

Gud er kærlighed er der nogen der siger, også selvom han myrdede løs i gl.dage, hvis man da skal tro på de gamle sagn, som de troende påstår man skal, så vil jeg sige , det var da en syg form for kærlighed at myrde løs.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#7331 - 10/08/2009 15:41 Re: Har kristne, jøder og muslimer den samme Gud? [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, jeg mener også at begrebet: Gud, er menneskeskabt - men årsagen til, at mennesker skabte - og stadig skaber - dette begreb, tilhører efter min mening ikke det menneskeskabte.

I den kristne kirkes første årtusind, da den romersk katolske kirke med en pave osv. endnu ikke var "opfundet", var der en mere end 100 år lang strid om det tilladelige i at afbilde Jesus Kristus (Ikóner).
Det var blasfemi, gudsbespottelse, hævdede nogle, mens andre mente, at man godt kunne afbilde "menneskesønnen" (fuldt ud Gud og fuldt ud Menneske, som han blev - og stadig bliver - opfattet af vist alle kristne).
Det var en strid, som snart sagt alle deltog i.
Nogle blev landsforvist, eller fik øjnene stukket ud, eller fik skægget brændt af osv.
Det endte med den overbevisning, at man godt kan afbilde Jesus Kristus, Sønnen, men det stod fast, som det hele tiden har gjort, at man ikke kan afbilde Faderen (hvad muslimerne jo også mener) - mens Helligånden - ligesom vinden - jo ingen form har smiler

Længere tilbage - i jødedommen - spørger Moses Gud - ved den brændende tornebusk - hvem han skal sige til sit folk, at Gud er, og han får svaret: Jeg er den, der ER (ordene står stadig i Ikónernes Kristusglorie).

Så "det avancerede" i gudsbegrebet er altså ikke ganske nyt smiler

En anden side af sagen, om Gud, som kærlighed - og "det onde" - tror jeg igen er set alt for primitivt.

Jeg kan for mit vedkommende ikke undgå at fornemme kærlighed allerede deri, at jeg får lov at leve på denne klode, som nok er ubetydelig i universet, men som giver mig alt, hvad jeg har brug for - og jeg tror, jeg gør fælles sag med f. eks. gråspurvene og træerne her smiler

Og når vi overfaldes af tsunamier m.m., mener jeg, det er vores forkælelse, der får os til at tro, at det er ondskab.
Hvorfor skulle vi mennesker have mere krav på kærlig forkælelse end noget som helst andet værende?

Og når vi er onde ved hinanden, mener jeg, det er fordi vi ikke magter at styre vores frie vilje.

Det er derfor jeg har det meget afslappet med menneskers forsøg på at omgås, hvad de kalder Gud - og som ingen jo ved, hvad er - når blot de lader være med at slå andre mennesker oven i hovedet med deres idéer smiler

Og nu ka' du jo så sige, at jeg netop har søgt at slå dig oven i hovedet med mine idéer - men jeg har da i det mindste ikke været voldelig smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (10/08/2009 15:42)
Top Svar Citer
#7338 - 11/08/2009 12:17 Re: Har kristne, jøder og muslimer den samme Gud? [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
hej Arne.
Det må være svært at afbilde en gud, som ingen nogensinde har set eller hørt noget til, nu ved jeg godt at man påstår at en gud fortalte Moses noget ved den "berømte" brændende tornebusk, men sikker dog noget sindsygt sludder, at ellers nogenlunde fornuftige mennesker kan tro på.

Jeg forstår at helligånden ikke kan vises billedligt, en fis i en hornlygte er svær at vise.

Og at vise Muhammed kan jo næsten føre til en verdenskrig, jamen de er sku da forskrækkeligt barnagtige og hjernedøde disse folk der vil bekrige andre grundet dette, så må vi jo forsvare os mod stupiditeten med alle midler.

Jeg tror ikke at ondskab udspringer fra nogen gud, men grundet religionernes tag i mennesket, kærligheden er nok noget mennesket er født med,man ser hvordan de fleste dyr tager sig kærligt af deres afkom, lige bortset fra de der æder afkommet, og da dyrene vist ikke er videre religiøse, må det være noget medfødt, så at give en gud skylden/ æren er lidt langt ude.

Du føler kærlighed til livet på vor lille klode, kan jeg forstå, det gør vel de fleste, men nogle gør livet mere besværligt ved at skulle gøre en gud tilpas, som de i deres barnlige sind tror de gør.
Man skal være ærbødig overfor "herren" ellers går det ad helvede til og han "udløser" tsunamier, jordskælv og vulkanudbrud, for når han skyldes alt det gode, må han også tage æren for alt det onde.

Hvis ikke man er ærbødig, så er det slut med det evige liv for evigt.

Det er jo hvad guds håndlangere-præsterne bilder folk ind i kirkerne og tåberne tror sku på det.

Hvis der ingen skade skete ved at omgås en gud, så var det iorden med mig, men der sker netop skader og det hver dag i en uendelighed fordi man omgås en gud, et noneksistent monster.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13318 - 28/06/2012 08:43 Re: Har kristne, jøder og muslimer den samme Gud? [Re: Bogger]
Anonym
Uregistreret

Bare et svart til din sidste bemærkning om hvad kristne el. jøder har gjordt i nyere tid.. Besættelse af Palestina..... Men det blir fremstillet i mediern som borgerkrig. pga. dem der ejer alle medier er Zionister (jøder) som har stjålet al deres rigdom fra afrikas recurser. Verden og medierne og viden blir konstolleret igennem disse mennesker.. så det måske dig der skal vågne lidt op.. Du er tydeligt meget påvirket og hjernevaket af disse menneske. som de fleste mennesker både i vesten og resten af verden er.. Men der findes så mange beviser i Korane og DU har tydeligvis tolket Koran helt forkert. (jihad) det er ikke kun meningen det skal tolkes som krig men hellig krig inde i dig selv.
Desuden står der ikke noget om at man ikke må være venner med kristne el. jøder.. Kun dem som handler uret og som lyver om skrifterne. I kristendomm og jødedom Har rabbiner og præster en stor rolle, Men i islam skal du ikke dyrker din religion igennem en imam, den er immellem dig og gud. så hvis nogle imamer står og snakker lort som de tit gør... behøver det ikke havde noget med islam at gøre. islam siger ikke noget om at disse mennesker tolkninger og ord er rigtige.
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 5 < 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
Kan man blive ven med Gud?
af Jørgen Primdahl
22/03/2023 19:38
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
22/03/2023 18:01
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
20/03/2023 13:23
Den skinnende sol på verden
af somo
20/03/2023 13:13
Nyheder fra DR
Stigende covid-19-smitte og flere indlæ..
23/03/2023 15:49
Sverige kræver forklaring på Ungarns t..
23/03/2023 15:08
Energibranchen efter kæmpebeløb til n..
23/03/2023 14:53
Thailandsk politi afslører svindlernetv..
23/03/2023 14:24
Politiet advarer folk med gæld: Kontakt..
23/03/2023 14:03
Nyheder fra Religion.dk